Het probleem waar niemand over praat

Veel van de problemen vandaag de dag komen doordat teveel mensen teveel grondstoffen gebruiken. Er is een limiet in het verbruik van natuurlijke grondstoffen. Je kan niet de hele wereld volbouwen met landbouwgewassen, je kan niet al het drinkbaar water consumeren, je kan niet alle fossiele grondstoffen verbruiken. Er moet een balans zijn tussen de wereldbevolking en het verbruik van zijn natuurlijke middelen. Vandaag groeit de wereldbevolking nog steeds en de groei versnelt nog ieder jaar. Maar welk niveau van groei is houdbaar?

De ontdekking, ontginning en consumptie van steenkool (industriële revolutie) heeft de organisatie van de samenleving grondig veranderd. Het zorgde ervoor dat de wereldbevolking kon stijgen van 700 miljoen mensen in 1750 tot 1,6 miljard mensen in 1900 . Sinds olie gebruikt wordt als grondstof, is de wereldbevolking zelfs nog sneller gegroeid. Lees verder op Goudportal.nl

13 reacties

 1. Een probleem waar niemand over praat???
  Mijns inziens is het een probleem waar niemand over wil praten.
  Als we net zo als in China wettelijk een één kinds beleid zouden invoeren zou de vergrijzing zodanig toeslaan dat de sociale voorzieningen worden onbetaalbaar.
  Hoewel in atheist ben staat in de Bijbel al voorzegd dat wij zouden groeien tot een plaag en gelijk sprinkhanen de aarde in razend tempo zouden leegvreten aan het einde onzer dagen.
  Zo staan er nog tientalle voorzeggingen over de tijd waarin wij leven.
  Eén frappant voorbeeld daarvan is dat de Europese “Gemeen”schap slechts 14 dagen [lees jaren] zou bestaan.
  Over de oplossing van dat probleem is de Bijbel ook meer dan duidelijk: oorlog klaart de lucht.
  En als ik nu naar de geopolitieke situatie in de wereld kijk…
  Ach laat maar..
  Zo lang we blijven persevereren dat de Bijbel alleen voor God’s gelovigen als “waarheidsboek” werd nagelaten, zullen we enthousiast doorgaan met wijzen naar anderen als schuldigen voor dit grootste probleem der mensheid.

 2. Er werd/wordt veeeeels te laat ingegrepen op allerlei gebieden… Korte termijndenken, gebrek aan visie (en intelligentie en geweten, etc) – you name it, it’s going on;)

  Mensen doen ook niet echt mee, met democratie ofzo. Geen betrokkenheid, geen controle. Frikandellen groeien aan de boom, autos en een boel andere spullen worden aangeschaft alsof het allemaal niks kost (qua grondstoffen, arbeid, etc) – en we hobbelen allemaal achter de American Dream on eh aan… We zijn allemaal Hollywoodsterretjes zonder hersens geworden.

  Dat zo ongeveer de hele planeet kapot gaat, dat ons financiele systeem een farce is en dat we als een soort Titanic doorzinken kan eigenlijk bijna niemand ECHT wat schelen…

  Beetje somber;) DUS eh – er zijn gelukkig steeds meer mensen die wakker worden, die gaan inzien dat we met z’n allen moeten gaan ingrijpen – op een heleboel vlakken, willen we de 22ste eeuw nog een beetje normaal halen als eh mensheid. Internet geeft ons ook veel inzicht in allerlei wantoestanden en je ziet dat mensen toch wat meer gaan nadenken, alhoewel het dus nog wel beperkt is, imho.

  end of bla:D

 3. Sorry Papadoma,
  Wij kregen niet voor niets de naam “mensdom” en voor oplossingen is het al veel te laat.
  Er stond in de Bijbel ook niet voor niets “Aan het einde der dagen zullen we de waarheid hervinden en het zal rauw op ons dak vallen”.
  Op de NRC van vandaag staat -eindelijk maar dan toch – een verhaaltje van een klimatologisch journalist, die na jaren de hype van global warming ietsjes genuanceerder gaat zien.
  Lachen is het wel hoe wij door het geloof in God en wetenschap in de lure zijn gelegd.
  Mijn boekje “De illusies van God en wetenschap” van zo’n 12 jaar geleden verdween dan ook niet voor niets in de kerkers van DeSlegte.

 4. Het is overigens niet waar dat er niemand over spreekt. Er zijn veel dissidenten, die al tijden wijzen op de eindigheid van grondstoffen. In meat the truth met Marriane Thieme wordt duidelijk weergegeven dat vlees productie enorm resource intensief is en dat een paar dagen per week minder vlees eten al hele wonderen doet voor de voedselbeschikbaarheid en de belasting van het milieu. Desalnietemin zijn de problemen behoorlijk accuut. Na verwachting in 2017 neemt de productie van goedkope olie af, wat op dat moment zeker tot een zware crisis zal leiden. Ook zal er in 2017 ook serieus actie ondernomen worden voor de klimaatprobleem.

  Er moet er snel een heel ander economisch beleid gevoerd gaan worden gericht op regionalisme en een menselijke en duurzame toekomst.

 5. Haha S7P,
  Hier spreekt ook een discident van de Staat der Nederiglanden, die zelfs een publicatieverbod voor journalisten kreeg opgelegd.
  Zo zijn er -tig mensen die de wereldsituatie al jaar en dag kapot zien gaan aan geldindrang en geldingsdrang.
  Het lijkt wel of de volkswijsheid “Aan de waarheid kleeft geen stinkend geld” net zo keihard is als “De leugen regeert”.
  En je verwachtingen omtrent 2017 lijkt me op zijn zachtst gezegd zeer eufemistisch/ optimistisch.

 6. Nou wil ik de pret hier niet bederven door ook eens positief te reageren maar ehhh… zou het zo kunnen zijn dat er allang een alternatief is voor olie ?

  “Based on talks with actual engineers that work at Ford and GM. These two companies have actively discouraged any improvements in fuel efficiencies. Engineers would be threatened if they were caught tinkering with the computer systems or searching for ways to make the car engines run more efficiently.”

  To put it another way: We could already be driving much more fuel efficient vehicles!

  There have been many, potentially, very valuable inventions that have been killed by the long arms of the oil companies if the invention threatened their profits. Our goal is to tell you about the best of those, then and now.

  http://fuel-efficient-vehicles.org/

  Deze site zegt overigens dat we gewoon bedrogen worden.
  Wellicht dat grote olie maatschappijen wat patenten hebben opgekocht ?

  Kijk eens naar dat zelf gefabriceerde ‘generatortje’ kun je zelf bouwen. Wat schroefjes en een paar magneetjes. Energie uit het niets !

 7. @6

  Hoi Siegfried Bok,

  Ik denk dat het volgende gaat gebeuren. De komende jaren zullen weer in het teken staan van de reddingsoperaties. Dit alles volgens het bekende scenario. Eerst zal de EU / wereld inelkaar storten, dan komt de top en vervolgens een oplossing war vlees noch vis noch vegetarisch is. De oplossingen hebben allemaal hetzelfde resultaat perioden van valse groei door gelddrukken, liberaliseringen, belastingbetaler, … De politiek wordt gecanteerd of ze hebben er zelf ook belang bij. Slikken of stikken. Gevolg. Groei rond de 0 lijn en de bevolking verarmt in raptempo terwijl de bankiers en de elite er beter van worden.

  De show must go on totdat fysieke grenzen bereiken. De gevolgen van peakoil gaan we rond 2017 merken. Dit sluit niet uit dat we voor die tijd een andere grens zullen raken. En onder een koude oorlog tegen Iran, die ook kan gaan escaleren of andere kleinere oorlogen, die alles moeten afleiden.Ook kan het theater eerder falen, omdat men niet aan de eisen wil of kan voldoen.

  Wat je nu ziet is een langzame collapse totdat het echt misgaat en we serieuze risico lopen op een escalerende oorlog.

 8. Nikola Tesla heeft de ontwerpen allang gemaakt ! Voor diegene die alleen aan het elektrische autootje denken bij de naam Tesla zou ik zeggen.. DOE JE HUISWERK , want als iemand het verdiend is het deze meneer wel ! Uitvinder van bijna alles maar zijn patenten verkocht en zodoende leer je op school Edison , Marconi enz..

  http://www.youtube.com/watch?v=GT2ZAyuEyDE

  http://www.youtube.com/watch?v=iRN0GDFH3Vs

  DE J.P. Morgan was toen al slim bezig en heeft met zijn invloed op het gebied van energie en heeft toen de toekomst al beschreven..

 9. @Bas & R : SSSssssst ! ! !

  (Het is nèt als tegen de Khazaren-manipulaties en -misdaden kankeren : [u]het heeft geen ènkele zin …[/u] )

  ( wegens een ‘briljante’ K-indoctrinatie, van de wieg af … )

 10. @all,

  Off topic maar desalniettemin gaat het over geld; dit berichtje kwam mij net onder ogen:
  A message to all members of TAKE THE BANKS OUT OF OUR MONEY

  Dear All,

  Due to changing circumstances I am no longer able to manage this network. If anyone has an interest to continue our fight please send an email to turtle1663@gmail.com and I will hand over the details. In case nobody will be able to take over the site all content will automatically be deleted in about 150 days.

  Thanks,

  Kind regards,

  Jake

  Visit TAKE THE BANKS OUT OF OUR MONEY at: http://endtheecb.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

 11. @moerstaal, geheheh – Leuke site die kende ik nog niet, thanx!

  malignant, inherently destructive terminal process
  gehehe
  gehehehehe
  How true… *snik*
  😀

  Maar eh we moeten dus WEL ff serieus minder grondstoffen gaan gebruiken! = no joke. en iets doen aan al die eh… kinderen! Da gaat niet goed zo nie! DUS – de paus moet ook ff DIMME! Met zem anti-condoom gewauwel! KapdrEsMEE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.