Het risico van beleggen

Advertorial | Beginnende beleggers zitten vaak met een aantal vragen. Als je antwoord op deze vragen hebt dan kun je vaak pas beginnen met beleggen. Een aantal antwoorden worden hieronder gegeven zodat je aan de slag kunt gaan met beleggen.

Het risico van beleggen

Als je voor het eerst gaat beleggen dan denk je vaak aan het risico. Het risico is heel erg afhankelijk van hoe je het geld besteed. Besteed nooit al je geld in één bedrijf, door alle aandelen te kopen van een bedrijf, dit kan goed, maar ook helemaal verkeerd uitpakken. Koop aandelen van verschillende bedrijven zodat het risico wordt verspreid. Het risico zal natuurlijk altijd hoger blijven dan bij een spaarrekening met lage rentes. Maar je zult wel een stuk minder risico hebben als je spreidt en je meer winst maakt dan met een spaarrekening.

Je kunt de verliezen vervolgens van de winst aftrekken en uiteindelijk blijft je rendement hoger dan op een spaarrekening. Tegelijkertijd is het natuurlijk gewoon heel erg verslavend en vooral leuk om te doen, daarbij kan je ook echt veel geld verdienen. Trouwens leuk om te weten, niet alleen als bedrijven groeien en aandelen beter worden kan je geld verdienen. Het is ook mogelijk om in te zetten op aandelen die juist slechter gaan, dat noemen ze short gaan.

Winst maken met aandelen kopen

Je kunt winst maken met aandelen kopen door te kiezen voor koersrendement of dividendrendement. Dividend keert een bedrijf uit als het goed gaat en winst gemaakt wordt. Dit kan in de vorm van geld of nieuwe aandelen. Als het goed gaat met een bedrijf dan wordt een aandeel vaak meer waard. Je kunt zo ook winst maken door je aandelen tegen een hogere prijs te verkopen.

Online beleggen en inspelen op koersen

Je kunt kiezen voor een broker of beleggen voor beginners en zelf gaan beleggen. Met zelf beleggen loop je misschien iets meer risico, maar het rendement zal altijd hoger zijn als je het goed aanpakt. Je bepaald nu namelijk zelf het risico en je hoeft geen kosten te betalen aan een broker. Beleggen voor beginners is misschien lastiger als je het voor het eerst doet. Maar het rendement kan een stuk hoger uitvallen als je zelf gaat beleggen. Dit is vaak ook wel iets waard.  Meer informatie kan je vinden op FlexBeleggen.nl, zij leggen het hele verhaaltje uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: