Het schaakspel van duistere schimmen

De berichten buitelen over en door elkaar. Griekenland, Spanje, Duitsland. Draghi die roept dat de Euro onverwondbaar is en een eeuwig leven heeft. Eurobonzen die ons met de meeste nadruk laten weten dat het nú tijd is voor één groot Europa. De beulen staan klaar met hun masker op om de Grieken de laatste zet te geven. Ze mogen zelf kiezen voor ophanging, onthoofding of verbanning naar de woestijn.

Niets is wat het lijkt. Niemand weet met welke agenda’s er wordt gespeeld, wie de valsspelers zijn in de vele spelen, de belanghebbers in het spel van de duistere schimmen. Wie in de science ficton serie Babylon 5 te maken kreeg met het mysterieuze  ras van de shadows, die veranderde voor altijd. Zo is het ook met de Europeanen. Je kunt wel ín het doosje, maar er niet weer uit. Daar voorziet het systeem zogenaamd niet in omdat het ondenkbare immers niet gedacht en bedacht kan worden.

Het nieuws en fatalisme

Wie het wereldgebeuren, via de krant, tv of het internet volgt die krijgt momenteel te maken met een oneindige stroom van elkaar tegensprekende of versterkende berichten. Griekenland op het punt van knock out. Spanje veranderd in een woestijn zonder water. Italië staat op de roltrap die onafwendbaar naar beneden gaat. Groepen van groene, rode, gele, blauwe en zwarte politici die elkaar over en weer de schuld geven van alle misère.

kruisBurgers die wel genegen zijn om vele bankiers, en ook best wat politici, een kopje kleiner te maken. Geen enkel heil meer zien in stemmen, de democratie hebben doodverklaard en bereid zijn om op de exit-knop te drukken ook al weten ze dat de gevolgen meer dan erg kunnen zijn. Het is duidelijk dat nogal wat mensen het echt zat zijn. Elke dag weer nieuwe en meestal nog ergere berichten, van recessie, bedrog, pensioenen die weer minder worden, politici die over elkaar heen buitelen en het gevoel een Europa in geduwd te worden dat men helemaal niet wil.

Einstein over problemen

Voor Albert Einstein, was het wel duidelijk:

 • “We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.”

Met oude denkbeelden kun je geen problemen oplossen die juist daardoor zijn ontstaan. Toch is dat wat politici en technocraten op dit moment doen.  Wel helpen, niet meer helpen. Bang maken en dreigen. Meer van hetzelfde. Rente verlagen, lasten verhogen, bezuinigen, nieuwe parlementen en regeringen kiezen op basis van oude systemen. De rijken nog steeds iets rijker laten worden. Niets van dat alles helpt nog. Het zal ons alleen verder de afgrond in helpen tot er een echte exit komt, een armageddon met een dubbele boodschap. Die van vernietiging als door velen gevreesd en die van opnieuw beginnen als door velen gewenst.

Ben H.J. Bennink

33 reacties

 1. En toch verwacht ik straks weer veel mensen op eurofiele partijen zullen gaan stemmen.
  Want ze worden bang gemaakt dat anders “het licht uit gaat” voor Nederland.

  De eurofielen zijn als de dood dat het volk wil ontsnappen uit de Brusselse gevangenis..
  Iedere vorm van nuchter denken is ze vreemd. Ze jagen ons liever de ellende in dan dat ze hun eigen lukratieve baantjes opgeven.

 2. Het is gewoon tijd, dat heel Europa haar schulden nu eindelijk eens gaat afbetalen. Niks geen uitstel meer, niks geen leven en welzijn meer op de pof. Gewoon dokken ! Kan me niet schelen, wat de gevolgen zijn. Europa is schuld aangegaan, Europa moet betalen. Simpel zat. Einde discussie !

 3. #2
  Quote:”Het is gewoon tijd, dat heel Europa haar schulden nu eindelijk eens gaat afbetalen”
  Daar ligt het probleem ook. 🙂
  Wat er nog aan goed geld was is nou naar het zuiden gepompt waar het wordt vermorst door dezelfde onnozelen.
  PLus zitten de banken , die geen verlies willen nemen ook in onze landen zoals ING, RABO,ABNAMRO, Deutschebank enzv.
  Enige die tot nu toe hebben betaald zijn u en ik .
  De rest gokt nog vrolijk voort.
  En u en ik gaan dat niet kunnen blijven ophoesten.
  Dus schuld oplossen met meer schuld betekend uiteindelijk de burgen uitknijpen zover mogelijk , hierdoor zakt de economonie in elkaar.
  De schuld is tegroot.Niet houdbaar dus klapt het systeem.
  Staat failiet, bank failliet , burger failliet.
  Waarom denk u dat men goud en zilver ,
  Katoen, koffie , zogenaamde commodities koopt?

 4. @Mosche : Dat punt zijn ‘we’ al een jaar of drie voorbij, helaas …

  Tenzij er in de rest van dit jaar zo’n tien miljoen banen in de privé-sector bijkomen in de EU, en volgend jaar weer tien miljoen, maar dan zullen we [u]nog[/u] tot 2030 bezig zijn met alles af te lossen.

 5. @ktm
  Precies, het einde van een schuldencyclus. Heel normaal hoor, gebeurde vroeger ook, schuld afboeken/kwijtschelden. Bij het aantreden van een nieuwe vorst, of na 7×7 jaar. Afbetalen is een lachertje, dat punt zijn we al lang voorbij.

  Puntje van aandacht: wat staat ons nog te wachten voordat men de 1000 biljoen dollar derivaten ballon laat “gaan”. Afijn, dat heb je meermaals haarfijn uitgelegd.

  ZIRP, obligaties zonder einddatum (staatsschuld leasen), forse inflatie en wellicht goud naar TIER-1, debt jubilee. Take your pick.

  Wat een puinhoop gaat dat geven zeg.

 6. Mooi grafiekje inderdaad dat zou genoeg moeten zeggen.

  Het valt me van de USA nog mee, hoewel de totale hoeveelheid eigenlijk waanzinnig is:

  http://www.buyem.nl/2011/07/visualisatie-usa-schuld/

  Over die derivaten en andere piekfijne producten viel me van de week op dat universiteiten er ook in zitten:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12610292/__Universiteiten_in_derivaten__.html

  Hebben ze kennelijk daar ook niet begrepen hoe die producten niet alleen piekfijn zijn.

 7. @houtskool : De Schuldenbom is expres gecreëerd en MOET vanuit een innerlijke noodzakelijkheid tot een ‘ontploffing’ van de maatschappij leiden ; dat wisten bankiers in Babylon zo’n 4.000 jaar geleden al.
  (Khazaren-)Bankiers hebben echter een monopolie over alle (Centrale & commerciële) banken weten te vestigen ; daar kwam pas ècht goed schot in zo rond 1609 toen de eerste (Khazaren-)Centrale Bank aller tijden in ons ‘eigen’ Amsterdam oprichtten, gevolgd door Engeland in 1694.

  Vanaf het jaar 1850 was de ‘zaak’ bekeken en werden er geen vreemde (onbesneden) eenden in de bijt meer toegestaan en zonodig eruit gewerkt. Vanuit (de CB’s van) Engeland en Frankrijk (overgenomen door Rothschild in 1824 /-25) werden de kolonies ook ‘gedekt’ door hun activiteiten ; Engeland & FR waren hun favoriete ‘springplanken’. De VS duurde wat langer, maar de derde poging slaagde definitief in 1913. U kent de rest van het verhaal.

  Lees in het hieronderstaande HOEZEER de mensheid wordt gemanipuleerd door de Khazaren, aangevoerd met stip door Rothschild ; minimaal de onderstreepte tekst anders :

  *************************************
  ” [u]The bankers who wrote The Federal Reserve Act in 1913 knowingly engineered a Fatal Debt Bomb into the legislation.[/u] This is true. When you go to a bank to get a loan, the banker created ten thousand dollars in new money by entering that amount onto a checking account. Notice that if you signed a note for simple interest at 10%, you will owe the banker $11,000 in one year’s time. He only created $10,000 so how do you pay him back the principal plus interest? Good question. What he does is to create more money through more loans so there is enough money to pay the note plus interest.”

  ” This means that the total amount of debts in the society are growing at a compound rate. [u]Bankers have known since the Babylonians that unchecked exponential growth of unplayable debts will destroy any nation with a Debt Bomb. This is what is happening to America and the world today. Michael Hudson wrote about the Babylonian solution[/u]. They developed a formula that told them how long this rising tide of Unpayable Debt could grow before they had to cancel all the debts and start over again.”

  ” [u]Let me repeat that the bankers have known this for over 4,000 years. But they have made sure that you know nothing of it because they want to foreclose on you and your nation so they can but everything for pennies on the dollar in bankruptcy proceedings.[/u]”

  ” The Russian demographer Borisov tells us that the bankers starved millions of Americans to death in the 1930s rather than allow people to understand the Babylonian solution. The Bible writers copied this concept when they wrote of the Jubilee cancellation of debt.”

  *************************************
  3 maanden geleden gelezen op :

  http://wakeupfromyourslumber.com/video/fester/max-keiser-nexus-global-fraud

  U ziet, ik zeik niet voor niets (bijna) dagelijks over de Khazaartjes en hun aarstcriminele machinaties.

  En artikelen waarin [u]niet[/u] over ‘Jew bankers’ wordt gesproken, beschrijven daarom in mijn ogen alleen maar de symptomen, en verzwijgen de achterliggende oorzaken.

  ‘Jew-loze’ artikels vind ik daarom al jaren maar moeilijk te pruimen … die leiden te veel af en zijn vaak tijdverlies …

 8. @Knowtoomuch en de anderen

  Aanrader: een bondig boekwerk over de rol van de ‘bankiershuizen’ Morgan, Rockefeller en Rothschild, alsook de invloed van deze bankiers en bedrijfsleven op de Amerikaanse (buitenlandse) politiek en hoe presidenten door hen werden uitgekozen en voor hun karretje gespannen. Murray Rothbard met “Wall Street, Banks, and American Foreign Policy”, in een pdf:

  http://bit.ly/LLzock

  Echt een goede introductie, boordevol namen, ‘rugnummers’, familie- en zakelijke connecties en welke invloed zij op wie hadden.

 9. Wow, KTM, ik ben dat artikel over die schuldenbom nu aan het lezen. Het meeste van die Khazaren- en geldmaterie kende ik al, maar toch hangt m’n onderkaak op het toetsenbord.

  Muchas gracias. 8)

 10. @ktm
  Feit is idd dat het systeem is ontworpen om te imploderen. Sommigen zullen de extreem rijken daarop aankijken, anderen de moslims, weer anderen de Khazaren.

  Het grote geld gaat naar Azie, het westen berooid achterlatend. Gepland? Het lijkt erop.

  Enneh, je ‘zeikt’ niet. Je benoemt dingen anders, misschien terecht.

  Er wordt overal in de wereld gerotzooid, Finance, farmacie, beursnoteringen, libor, CDS, goud en zilver, olie, tot oorlogen aan toe.

  Foute boel ktm… De ontknoping nadert, op weg naar een nieuwe Khazarencyclus.

 11. Het wordt tijd dat de Arabische landen met een Marshallplan 2.0 komen om Europa te redden. Zij bulken van het geld vanwege de dure olie. Zo zal er dan een een nieuwe wereldmacht ontstaan, Eurabië genaamd.

 12. @RobG : Daarom heet die site ook ‘wakeupfromyourslumber’ 😉
  Doe jezelf een plezier en kijk er af en toe eens op ; de artikel-titels vlug-vlug doornemen voor eventuele interessante shit !

  @VanZaken : Op voorhand bedankt ; ik zal eens een uurtje gaan lezen. Heb al m’n ‘stacks’ toch al liggen ; ik ben tevreden over m’n voorraadjes heh-heh … laat het Grote Aftellen maar beginnen …

  @houtskool : Geef me wat ‘credit’ en lees even dit korte artikel over de 3 fases van Albert Pike. Ik ga niet alles voorkauwen, maar neem die drie fases van deze joodse satanist / luciferiaan en hervormer van de Schotse rite vd vrijmetselarij (‘Morals eand Dogma’) nou maar serieus. Hij beweerde (terecht) een ‘open lijntje’ met satan/lucifer te hebben.

  Bij leven wandelde hij (ik geloof onder 3 VS-presisenten) het Wiite Huis binnen wanneer hij dat wilde ; die Presidenten (op 1 of 2 na zijn àlle Amerikaanse Presidenten vrijmetselaar geweest) beschouwden Pike als hun meerdere, ook omdat hij als Paladijn boven hen stond. (de VM kent 33 graden ; de Paladijnse Ritus 99 ; 33e VM=50-70e graad Paladijn). Het mausoleum van Pike is dan ook meer dan indrukwekkend ; dat kan zich gemakkelijk meten aan dat van George Washington …

  De derde fase staat inmiddels om de hoek. Helaas.

  Let op hoe hij voor (na) de Tweede Fase ( = WO2 ) de oprichting van (Rothschild-staat) Israël voorspelde in 1871 !

  http://www.threeworldwars.com/albert-pike2.htm

  Ja-jààà, VanZaken, ik ga nù direkt je e-book lezen, rustig maar heh-heh …

 13. Alle ellende is begonnen ten tijde van Reagan met de deregulering van de economie ( vooral de spelregels voor de banken ) gekoppeld aan een fundamentalistich geloof in de markt. We kunnen met prachtige voorbeelden uit de geschiedenis en interessante intellectuele betogen komen,maar beleven we niet gewoon de uitwassen van een kapitalistich systeem dat alleen kan overleven door steeds meer consumptie. Denker youp van ’t Hek zei het toch al: kopen kopen kopen lenen lenen betalen betalen betalen of iets dergelijks van gelijke strekking. En dat is dus al dertig jaar gaande en nu kijken we dus tegen de voorspelbare schuldenbergen aan.
  Oplossing is even simpel als de analyse van het probleem. Dus volgens Einstein: we hebben niet het liberaal economisch denken nodig want deze manier van denken heeft de problemen veroorzaakt. Sterke overheden dienen de economische gang van zaken bij multinationals en banken volgens transparante democratisch vastgestelde richtlijnen te controleren. Er komt een nationale bank. Er komt een plafond aan wat er verdiend mag worden, laten we 400.000. Het is een fabeltje dat je de beste bestuurders selecteert met perverse beloningen. Waarschijnlijk is het tegendeel waar. Bovendien horen mensen die meer dan dat willen niet thuis in het nieuwe Nederland.
  We moeten gaan voor kwaliteit van leven. De consumpie maatschappij is het probleem. We hoeven niet bang te zijn dat we door china, Brazilie etc van de wereldkaart geveegd worden. Want uiteindelijk gaan zij de bovengenoemde problemen niet oplossen of ze gaan ze nog krijgen. Wij gaan minder produceren maar wat we produceren zal van een betere kwaliteit zijn ( doordat we minder gaan verdienen zal er aan de kwaliteit hoge eisen gesteld worden ). Pensioenleeftijd kan weer zestig worden en eventueel lager. Immers doordat we minder gaan produceren hoeven we minder te werken.
  Doordat datgene wat we doen zeer goed doen kunnen we onze positie in de wereld makkelijk handhaven. Nederland wordt weer gidsland met een nieuw elan.

 14. @ktm
  Credits heb je al. Mede door jouw gezeik zat ik met een pluk goud en zilver dat ik helaas weer ben verloren tijdens een boswandeling. 😉

  Ik lees het na mijn volgende dag dienstverlening.

 15. @houtskool : Wat jammer voor je zeg, want ‘het spul’ gaat de komende 1-3 jaar ‘zinderen’-gn-gnnn…

  Dat waren dus dure gaten in je jas 8)

 16. Ook leuk om te weten wie er aan de basis stond van die Europese Unie:

  http://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg&feature=youtu.be

  Nazi-jurist Walter Hallstein die 1939 tot in detail beschreef hoe de nieuwe rechtsorde in de door Duitsland geannexeerde landen omgevormd moest worden. Achttien jaar later werd hij aangesteld als stichtende voorzitter van de Brusselse EU.
  Tien jaar was hij de hoofdarchitect van deze constructie.

 17. Ach, zolang het monetaire systeem door enkele psychopaten beheerd wordt (onze meesters) kun je hoog en laag springen maar veranderd er niets ten goede van het plebs!
  Eerst een ander monetair systeem dan pas kunnen we beginnen met een betere wereld!

 18. @ Ktm bedankt voor de info helaas wilde de editor er niets van laten staan.

  Het word onderhand tijd dat de gemiddelde hollander eens gaat beseffen dat het monetaire systeem al heel lang geleden is gegijzeld en dat we nu nog steeds in een perfekte houtgreep worden vast gehouden.

  Zolang we het centraal bankieren en fraktioneel bankieren blijven toestaan dan zal er niet veel veranderen. De enige manier is om deze fijne haut finance de duimschroeven aan te draaien. Zodra ze door hebben dat ze gepakt gaan worden zullen ze er alles aan doen om oorlogen en economische crisis te veroorzaken. Maar soms moet onkruid echt gewiet worden anders gaat onze mooie tuin eraan.

  Denk eraan vergeet niet je eigen centrale bank te spelen en stap uit de papieren illusie van de kromme neuzen.

 19. @Pietjes . Je ben klasse.
  Plaats op zoveel mogelijk sites.Betere verdieping omtrent ontstaan Wie Wanneer en Hoe van huidige Crisis.

 20. Waarom het ESM een banklicentie geven?
  In plaats van het permanent Europees noodfonds kredieten te geven kan Frankfurt de obligaties van dat ESM overkopen. Als politici bereid zijn om het plafond van 500 miljard euro op te heffen en de bevoorrechte schuldeiserpositie van het ESM schrappen, liggen de capaciteit en de financieringsmogelijkheden van dat fonds veel hoger.

  http://www.fininfo-be.com/2012/07/25/de-achterpoort-van-de-ecb-de-geldpers-staat-aan/

 21. Als de bankiers en politici gepolijst worden sta ik vooraan. Wat ben ik die ego trippers zat ik moet me in houden maar anders.

 22. Een prachtig artikel van een Oostenrijkse econoom, Michael Hörl, zoals vanavond gepubliceerd op het Duitse (MSM) Welt.de.

  http://www.welt.de/debatte/kommentare/article108381473/Deutschland-droht-nun-selbst-der-Staatsbankrott.html

  Een wake-up call waarin hij niet alleen de 4 fundamentele oorzaken van de huidige Euro crisis schetst, maar ook de afloop er van als er nu niet op de noodrem wordt getrapt: Een bankroet van Duitsland (NL zit er natuurlijk net zo in)…

  Hij beschouw het Euro project als verloren. De huidige nieuwe geldvoorzieningen als ‘benzine om een brand te blussen’. Een niet te weerleggen waarheid, maar wijsheid hebben onze technocratische leiders helaas opgeofferd toen ze tekenden voor hun megalomane Euro droom.

  Die noodrem zal door geen enkel land, met uitzondering van wellicht Finland, ingetrapt worden, daarvoor ontbreekt het onze leiders niet alleen aan wijsheid, maar ook aan moed; We gaan met zijn allen de komende jaren Griekenland achterna (helaas)!

 23. @ houtskool,
  Ik weet niet waar je woont ofzo maar houd er rekening mee dat er dagelijks duizenden pompen en gemalen draaien om Nederland “droog”te houden..
  Als er een meter water in je bos staat , word je niet vrolijk van..

 24. @max29
  Dank je, maar ik bevind me in goed gezelschap hoor 🙂
  Iedereen die op deze site zijn steentje bijdraagt is klasse.

  Je mag natuurlijk zelf ook op zoveel mogelijk plaatsen de link plaatsen en hopen dat er weer een paar meer wakker worden.

 25. “Feit is idd dat het systeem is ontworpen om te imploderen. Sommigen zullen de extreem rijken daarop aankijken, anderen de moslims, weer anderen de Khazaren.””

  @Houtskool

  Het is mij niet helemaal duidelijk wat de moslims voor aansprakelijkheid hebben bij het imploderen van het systeem;kenners weten namelijk dat juist de oplossing in de islamitische hoek gezocht moet worden.

  Verdiep je in islamitisch bankieren waar RENTE TEN STRENGSTE VERBODEN IS!!Het is juist deze rente die misbruikt en gebruikt is door hebzucht van met name bankiers om het systeem leeg te zuigen en te laten imploderen.Binnen de islam word rente gezien als een grote duivel die zorgt voor onrecht en uitbuiting in de samenleving.Bij een Islamitische bank leen je bijvoorbeeld 200.000 en 1)moet het geld daadwerkelijk visueel en tastbaar zijn qua waarde 2) word verdiend door de winst op investering te delen waar tegenover staat dat ook 3)een mogelijk verlies ook samen met de bank word gedragen;dat noem ik nou rechtvaardig!

  Zie onderstaande links

  http://www.ifisa.co.za/Articles/Islamic%20Banking/Islamic%20Banks%20The%20Rise%20of%20a%20New%20Power%20Alliance_Banking.pdf

  http://conference.qfis.edu.qa/app/media/261

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: