Het spel van de media in crisistijd: tegengeluid staat buitenspel

Welke rol speelt de media in tijden van crisis. In de coronacrisis is dat blijkbaar een andere rol dan wanneer er een financiële crisis uitbreekt? Als ook de gezondheid van het journaille gevaar loopt dan is de verslaggeving in een gezondheidscrisis wezenlijk anders dan bij het verslaan van een financiële- of energiecrisis die voornamelijk de lagere inkomens raakt. Dat is mijn mening als ik de paniekberichten over coronabesmettingen lees en de angst voel met betrekking tot overbelaste ziekenhuizen. Je zal maar ziek worden en er is geen plek. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik zie veel angst in de samenleving, meer dan tijdens de krediet- en bankencrisis in 2009/10.

Alarmbellen

Nu zien we een overlap van crises die onze portemonnee raken. Wat te denken van de energiecrisis en de oplopende inflatie en de aanhoudende spanning tussen verschillende EU-landen inzake verdergaande inperking van soevereiniteit van de lidstaten. De recente uitspraak van het Poolse Constitutionele Hof dat de nationale wet boven het Europese recht gaat deed flink wat stof opwaaien. Ongemerkt zijn we verzeild geraakt in overlappende crises waarbij de coronacrisis opnieuw oplaait met oplopende aantallen besmettingen, ondanks een behoorlijke vaccinatiegraad van 85 procent. De ganse dag worden we bestookt met alarmbellen. Ik woon in Drenthe en fiets regelmatig langs de hunebedden. Soms denk ik om maar onder zo‘n kei te gaan leven, weg van de waan van de dag. Echter ben ik van de realiteit en leef ik gepensioneerd en wel in een levendige woonwijk waar mensen druk zijn hun werk, gezin, huisje, boompje, beestje. Die tijd heb ik gehad, geniet nu van een verdiende rust. Niet dat ik mij afzonder, ik heb tijd om de maatschappij te aanschouwen en de waan van de dag in al mijn nuchterheid in het juiste perspectief te plaatsen. Ook buiten mijn eigen territorium. Doe je dat niet dan word je achterlijk.

Gek door propaganda

De wereld is in een snelle transitie geraakt. Niet alleen door het klimaat maar ook door het coronavirus dat het etiketje “pandemie” kreeg opgeplakt door de gezaghebbende WHO. Dat het virus bijna 2 jaar de samenleving in z’n greep houdt is verontrustend. Door opgelegde vaccinatiedwang is een maatschappelijke tweedeling ontstaan die er diep inhakt. Als kritisch duider probeer ik de logica te begrijpen van overheidsmaatregelen die met de megafoon van de media de huiskamers in wordt gebruld. Je kunt met niemand in gesprek gaan zonder over corona te struikelen. Op radio en TV, en bij mij ook via internet waar ik de alternatieve media volg. Dat zijn youtubekanalen, de (wappie)sites, maar ook het nieuws van de mainstream media. Probeer dan maar je gedachten af te wenden zonder dat in je hersenpan iets begint te knarsen. Dan probeer ik mijn hoofdpijn te vergeten door te denken dat ik lijd aan Alzheimer-Light. Onderdrukken van mijn hoofdpijn lukt alleen door weg te blijven van radio en TV. Ik zink terug in de tijd met mijn videocollectie popconcerten uit de goeie ouwe tijd. Dan vergeet ik mijn AL en vergeet ik het heden met al z’n wreedheden. Ineens een gelukkig mens, afgezonderd van de samenleving vanwege mijn koppigheid om de controlemaatschappij te ontwijken. De massamedia maakt mij gek met staatspropaganda, zeker NU.nl de coronasite bij uitstek. Redactieleden van NU.nl lijken wel ambtenaren van het Ministerie van VWS. De teneur van hun berichtgeving is alarmerend. De samenleving is bang geworden voor een virus dat niet eens de status mag genieten van pandemie zoals is bepaald door de gezaghebbende WHO. Dit is de mening van een kritisch duider die niet hersenloos gelooft in de oprechtheid van overheidsmaatregelen. Ik probeer de logica te begrijpen van een lockdown, avondklok, mondkapjes en de digitale controlemiddelen waarmee gezonde mensen moeten bewijzen dat ze wel ‘echt’ gezond zijn.

Gezond beleid

Talkshowtafels roepen in koor om maatregelen alsof ze de overheid zelf zijn. Kritiek hebben op de overheid is uit den boze, behalve op de Belastingdienst. Dissidenten die het lef hebben hun gal te spuien over betwiste maatregelen krijgen bij de praatshows een aantal opponenten tegenover zich en hebben het debat bij voorbaat verloren. De interrumperende betweters uit de showbizz hebben zich niet teveel verdiept in bijvoorbeeld de bijwerkingen van de experimentele vaccins. Criticasters zijn niet welkom bij de publieke omroepen. Het is link om tegen het zere been te schoppen van je broodheer die met ons belastinggeld flinke salarissen betaalt aan de redactieleden van de praatshows. Pas als de demissionaire regering is afgetaaid en vervangen door bestuurders die een beleid voeren dat stuurt op gezonde leefstijl met minder druk op de zorg, maar ook uitbreiding van IC-capaciteit, en vaccinatie aanbeveelt voor ouderen en zwakkeren. Pas dan verschijnen er heldere lichten aan de talkshowtafel. Geen virologen(Osterhaus) die mensen vergelijken met dieren, geen beddenbazen die alarm slaan wegens overspannen personeel, maar voedingsdeskundigen en psychologen die uitleggen hoe we kunnen werken aan versterking van ons immuunsysteem zonder kunstmatige injecties. 

Gezonde voorlichting

Het mediakartel lijdt aan groot gemis van onderzoeksjournalisten van wie enige objectiviteit mag worden verwacht. Gelukkig hebben we internet waar onafhankelijke journalisten een nieuw geluid presenteren. Dezelfde onderwerpen verpakt in een ander jasje. De discussie bij de ‘oude media’ gaat nog steeds over de achterkant van de zorg, namelijk de IC-capaciteit. Als we de coronacrisis willen overwinnen dan moeten we het debat verplaatsen naar de voorkant, over preventie. Hoe kan het bestaan dat een ontwikkeld land zo achter de feiten aanloopt. Waarom laat ons kabinet de oren hangen naar Big Farma. Waarom 5000 boa’s voor surveillance met de hulp van Big Tech i.p.v. investeren in voorlichting over gezonde voeding en gezond gewicht door leefstijldeskundigen. Waarom gaan we wakkere gezonde mensen afsluiten van een grote groep aanbidders van Hugo en Mark die zich afhankelijk maken van de overheid. Mijn vragen zijn suggestief dus vragen een instemmend antwoord, tenzij u de discussie aangaat.

GW

 
 

16 reacties

 1. De ware aard van ’the government’ en de daarachterliggende eigenaren komt nu duidelijk naar voren.

  Ah ja, dat hebben we met zijn allen zo afgesproken, das waar ook.

 2. Dag Gerrit. Je bent niet alleen met jouw bedenkingen. Ook Maarten Verheyen schreef vandaag nog een column over de angst die wordt gezaaid https://www.beurs.com/totalitarisme/. Om dan nog te zwijgen over dissidente wetenschappers die eerst in het ongelijk worden gesteld https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/factcheck-van-de-open-brief-tegen-coronavaccins en misschien nog niet helemaal zo gek waren https://www.frontnieuws.com/de-doorbraakvariant-van-het-lekke-vaccin-is-een-feit/ En dan heb je nog Limburg waar blijkbaar een andere soort van mensen leeft https://www.youtube.com/watch?v=APg2acvQSCY Zit er bij de lezers toevallig een viroloog die even orde op zaken kan stellen want ook Pierre Capel ziet andere dingen https://hetanderenieuws.nl/pierre-capel-ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet/ Rarara.

  1. Dag Ivo, een flinke verzameling van behoorlijk wat ‘tegengeluid.’ Heel juist wat Maarten Verheyen aanhaalt dat angst opnieuw zal leiden tot verdere beperkingen met QR-code etc. En dat terwijl steeds meer berichten verschijnen over de slechte werking van de vaccins die snel minder bescherming bieden, getuige de aantallen nieuwe besmettingen onder gevaccineerde mensen. De aantallen ziekenhuisopnames van gevaccineerde personen stijgen onrustbarend. Wanneer wordt Hugo wakker?

   Langzaam wordt duidelijk dat het kabinet een andere agenda hanteert. De maatregelen hebben nog weinig met onze gezondheid van doen. Tweede Kamerleden lopen tegen arrogante ministers aan die serieuze vragen ontwijkend beantwoorden. Gevaarlijke ontwikkelingen van een demissionair kabinet: https://www.youtube.com/watch?v=Hx4r4p-YA2s en https://www.youtube.com/watch?v=0qE85VXvx90 .

  2. Als ik ook van anderen het signaal krijg dat ik niets bijdraag aan deze website en de boel alleen maar verstoor, dan stop ik met reacties te posten. Wees gerust. Ik ben geen sadomasochist. Het was misschien maar een illusie dat ik hier inhoudelijk wat kon toevoegen.

   1. Dag Ivo, laten we ons niet dol maken door trollen die niet onder eigen naam durven te reageren. Ze zijn er vaak bewust op uit om discussieplatforms onderuit te halen. Begin bij de boodschapper en de vaste deelnemers aan de discussie. Wat de werkelijke reden is achter hun bedoelingen zal mij worst wezen. Probleem is dat hier op Biflatie.nl geen snoeischaar wordt gehanteerd. Je zou daar speciaal een mannetje op moeten zetten. Dat gebeurt m.i. wel op andere platforms. Mijn standpunt in deze was altijd dat ik mij er niets van aan zou trekken. Ik was kritiek en vuilspuiterij wel gewend in de uitoefening van mijn oude baantje. Echter krijg ik nu twijfel na jouw opmerking.

    Als door die trollen lezers en reacties weg blijven dan gaat dat ten koste van het lezerspubliek en wellicht het voortbestaan van een discussieplatform. Daarom stuur ik onze reacties door naar de eigenaar met verzoek te beoordelen of het mogelijk is om iets te doen aan schadelijke commentaren. Let wel, ik ben groot voorstander van het vrije woord en tegen censuur. Wel denk ik dat we mogen ingrijpen door kwetsende aantijgingen van anonieme figuren te verwijderen. Puur vanuit de gedragsregel om normen en waarden te respecteren. En omwille van het op gang brengen van een fatsoenlijke discussie met personen die een positieve inbreng hebben in het debat. Meningen kunnen verschillen en derhalve toch een positieve inbreng hebben in de discussie. Negativisme in de vorm van scheldkanonnades en valse aantijgingen verstoren de orde en hoeven we niet te tolereren. Waarvan akte.

    1. Dag Gerrit. Bedankt voor jouw reactie die mij meer waard is dan 1.000 beledigingen. Misschien hebben die gefrustreerde mensen te weinig aandacht en liefde gehad en daarom neem ik het hen niet kwalijk. Ik denk dan even aan wat ik een beter Nederlandstalig lied vind. https://www.youtube.com/watch?v=0eiS0afPU-w Als columnist doe jij je uiterste best om de actualiteit te volgen en daarover een behoorlijke column te schrijven. Ik ben niet voor censuur en vind het heel goed dat allerlei meningen worden verkondigd ook al worden niet al die meningen door iedereen geapprecieerd. Maar ik begrijp dat jij als columnist je ook de vraag gaat stellen of het allemaal nog zin heeft. Daarom doe ik een warme oproep aan lezers om uitdrukkelijk te kennen te geven of zij Biflatie genegen zijn. Het gaat niet om jou of mij maar gewoon om het project Biflatie. Wie Biflatie lief heeft roep ik op om zich te laten horen.

    2. Ze proberen inderdaad de discussie onderuit te halen maar dit betekend veelal wel dat er iets wordt geschreven dat iemand tegen het zere been is. Je zag het ook gebeuren op bijv. geenstijl dat voorafgaande de corona waanzin een redelijk kritisch blog was maar inmiddels de spreekbuis is geworden van corona (overheid) aanbidders. Uit alle hoeken en gaten komen de (overheids)trollen gekropen als het onderwerp corona is en goed onderbouwde reactie worden steevast verwijderd. Elk commentaar richting een gecontroleerde oppositie website levert een permanente ban op. Op nu.nl was dit altijd het geval. Als je het wilt zien.

 3. Zoete lieve Gerritje,

  Natuurlijk denk je dat je vrij denkt!
  Denken we dat niet allemaal?
  Maar waar komen onze ‘vrije’ gedachten vandaan dan? Van pappa en mamma , opa en oma, of van school?
  Van interweb?

  Wie heeft nog de rust , de vrijheid EN tijd om EIGEN gedachten te vormen?
  Zeg dat eens.

  Influencers, vloggers, bloggers, facebook, twitter, instagram und so weiter.
  Wie zijn wij eigenlijk buiten de woke bullcrap, qr codes en klimaat bullshit via de media aan ons gevoed?
  Gewoon jezelf zijn… wie ben je dan?

  En waarom? Wat heb je nodig?
  Eten, drinken, onderdak en een beetje verwarming? Basisbehoeften of meer geld voor later, meer macht met overschot aan geld?

  Zijn we niet allemaal geboren in vrijheid?
  Welke ‘deskundige’ kan uit niks zelf alleen maar een aardappel maken?
  Zeg dat eens.

  Toch zitten we blijkbaar gevangen in een soort van illusie waar we onszelf aan ophangen. Want zo is t nu eenmaal.
  Of niet?

  Kinderen vragen vaak: waarom?
  ‘Grote mensen’ zijn dat aangeleerd afgeleerd.
  Verloren in afhankelijke futuliteit en voornamelijk angst.
  En de grootste angst is nog wel de angst voor de dood. En dan daarna nog die van het nageslacht.

  Ok dan, moraal van het verhaal?

  das uw eigen keuze

  kies 1 voor 1: https://youtu.be/-IMNs8UtPk4

  kies 2 voor 2 : https://youtu.be/AZQxH_8raCI

  ik kies 2. maar das persoonlijk.

  dank u voor u aandacht

 4. Een meelijwekkende column, omdat je blijkbaar in geestelijke nood verkeerd, Gerrit, en met jou velen blijkens de links van Ivo.

  Lees en beluister gewoon minder de angsten en complottheorieën van anderen; op internet, tv en andere media. Het helpt nl. niets en brengt je voornamelijk onrust.

  Als tiener vond ik het al ridicuul om de hersenspinsels van bijv. Jan Wolkers te moeten lezen (wie frituurt er nu een muis…. serieus?). Tegenwoordig met internet (“sociale” media) en de vele media zit er helemaal geen slot meer op hersenspinsels.

  Zelf vind ik het lachwekkend al die angstzaaiende dominees op allerlei gebied. Ze lijken het allemaal te weten, maar fulmineren slechts hun eigen angsten gebaseerd op….. Tja, gebaseerd op wat eigenlijk?

  Niemand kan in de toekomst kijken en dat hoeft ook helemaal niet. Je druk maken over zaken waar je geen invloed op hebt? Dat is sowieso geen goed idee, want dat heeft geen enkele zin.

  Daarnaast heeft je voorbereiden op wat er zal gaan komen ook geen zin, want…. inderdaad: niemand kan in de toekomst kijken.

  Vergeet niet:
  De mensch lijdt het meest van het vrezen dat hij vreest.

  Dan maar niet woke (wat natuurlijk ook maar weer een hersenspinsel is van iemand; woke). So what?

  1. De artsen hebben helemaal gelijk. Van ca. 2100 ic bedden naar ca. 1000. Met “dank” aan het walgelijke regime vanuit Den Haag.
   Agenda 2030 wordt met spoed uitgerold en alles wat nu gebeurt (wereldwijd) is PLAN. En niets anders.
   Een in en in verrotte wereld, waar de regeringen marionetten zijn van diegenen die echt aan de touwtjes trekken. Het volk? Das Pack zoals een Duits politicus het volk noemde.de politici hebben ,op een paar uitzonderingen na, geen enkel interesse in het belang van het volk. Eerst partijbelang, dan eigen belangen 1000000 km verderop het volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: