Hoe Bitcoin de maatschappij kan gaan veranderen

12

Hoe de Blockchain technologie van Bitcoin onze gehele samenleving mogelijk drastisch gaat veranderen. De technologie achter  Bitcoin kan de rol van de traditionele vertrouwde partijen als banken, accountants, notarissen en overheden in de komende jaren overnemen. In een zeer heldere video hieronder wordt in vijf minuten uitgelegd hoe de essentiële functies van de “vertrouwde derde partij”, ook wel “trusted third party” genoemd, via de Blockchain worden geautomatiseerd en wat de implicaties daarvan zijn.

bitcoin blockchain

Bitcoin: Internet van vertrouwen

De rol van de traditionele vertrouwde partijen zal in de komende jaren onvermijdelijk en ingrijpend veranderen, met grote gevolgen voor ons dagelijkse leven. Bitcoin is niet alleen het nieuwe geld óp internet, maar het nieuwe internet ván geld, bezit en eigenaarschap in alle vormen. Cryptocurrenies zijn de volgende stap in de emancipatie van alle wereldburgers, en kunnen nieuwe dynamiek geven aan de democratie, samenleving en economie.

[youtube id=”gKC2oelL878″ align=”center”]

De animatie is een non-profit initiatief van designer Patrick Loonstra, ontwerper Sebas van den Brink en ondernemers Lykle de Vries en Rutger van Zuidam.