Hoe consumenten spenderen tijdens de Coronacrisis/Wat doen centrale banken ondertussen?

Het is opnieuw Visualcapitalist dat bovenstaande in een knappe infografiek weet te vatten. Twee zelfs. Wat die consumenten betreft richt de site zich meestal tot de situatie in de VS. Tot nader order (maar niet voor lang meer, volgens ondergetekende!) nog steeds de grootste economie ter wereld. Het land is daarmee tot nader order nog altijd richtinggevend. Dus Europeanen zijn in deze niet zo verschillend. Die Amerikaanse consumenten gaven en geven lang niet meer zoveel uit als in pre Coronatijden. Wat logisch lijkt omdat zoveel winkels en handelszaken fysiek gesloten waren en nog. Sommigen verwachten een heropleving van consumentenbestedingen. Een inhaalbeweging ook. Anderen, zoals ondergetekende, denken dat burgers in het algemeen meer de vinger op de knip gaan houden. Eens alles weer open en for business is. Dat zou een ramp betekenen wel voor zeker de VS. Want ’s lands economie teert voor bijna 70 procent op binnenlandse uitgaven.

klik hier voor de ware grootte

Money money money money

In deze tweede infografiek zien we hoe de centrale banken van de wereld reageerden en nog. Om de talrijke nadelige effecten van het Coronavirus te trachten te counteren. Het is vooral: er geld tegenaan smijten. Véél geld. Treasury Secretary Mnuchin zegt zelfs dat er hoogstwaarschijnlijk nog meer geld moet komen. Tja, zo kennen we ze weer, de centrale bankiers. Alsof het Coronavirus zich laat omkopen. ’t Is trouwens allemaal fiatgeld dat ze ook nog eens niét bezitten. Uitgeven wat je niet bezit; ’t is huishoudens van ‘goede huisvaders’ en moeders niet gegeven!

klik hier voor de ware grootte.

Eén reactie

  1. Waarom zouden wij nu moeten gaan SPENDEREN, dat was toch niet gezond!!
    Onnodig de natuur belasten en onszelf met onnodige aankopen van dure kleding, tassen, meubels, auto’s en nog veel meer van dat.

    Dat mensen nog meer schulden maken, is dat wat u wenst?
    Slecht, provocerend artikel!!

    ” IN AMERIKA ” !!, probeer eerlijk en realistisch berichtgeving te doen, blijf dicht bij huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.