Hoe de werkkostenregeling van toepassing is op een thuiswerkplek

De werkkostenregeling (WKR) is een regeling voor onbelaste vergoedingen die werkgevers kunnen gebruiken om te arbeidsomstandigheden voor werknemers te verbeteren. Deze regeling is tijdelijk verhoogd naar 3% over de eerste €400.000,- van de totale loonsom, hierboven is dit 1,2%. Dit houd in dat werkgevers de mogelijkheid hebben om het berekende bedrag, afhankelijk van de totale loonsom, te gebruiken voor de WKR regeling. Benieuwd hoe jouw bedrijf of je werkgever dit kan toepassen? Lees er alles over in dit artikel van SKEPP!

De WKR: wat houdt het precies in?

Met behulp van de WKR wordt het werkgevers mogelijk gemaakt om vergoedingen te realiseren waar werknemers zowel zakelijk als privé van kunnen profiteren. Deze vergoedingen worden dus berekend op basis van de totale loonsom van alle werknemers. Is deze loonsom €650.000,-? Dan bereken je 3% over €400.000,- en 1,2% over het resterende €250.000,-, wat neer komt op €15.000,- voor onbelaste vergoedingen voor werknemers.

Gebruik de WKR voor ergonomische thuiswerkplekken

Aangezien de WKR bedoeld is om arbeidsomstandigheden van werknemers te verbeteren, de WKR kan perfect ingezet in deze corona periode. Werknemers zijn vooral thuis aan het werk, maar een geschikte thuiswerkplek met een goed bureau en een prettige bureaustoel ontbreekt vaak nog. Daarom is het perfect om de WKR in te zitten om ergonomische thuiswerkplekken te realiseren voor jouw werknemers.

Ergonomische thuiswerkplekken zijn niet alleen perfect omdat het comfort voor werknemers vergroot wordt en het risico op lichamelijke klachten afneemt, maar ook omdat de tevredenheid onder werknemers zal toenemen en de productiviteit gestimuleerd wordt. De WKR gebruiken voor het realiseren van geschikte thuiswerkplekken is dus de perfecte investeringen voor zowel de korte als lange termijn.

Hoe ga jij de WKR gebruiken?

Inmiddels weet je wat de WKR inhoud en kun je zelf berekenen hoeveel onbelaste vergoedingen jouw onderneming kan inzetten voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van je werknemers. Een manier om deze WKR in te zetten is het realiseren van ergonomische thuiswerkplekken. Bepaal waar de werknemers van jouw bedrijf behoefte aan hebben, zodat je de WKR goed in kunt zetten!

Wil je meer informatie over de WKR, hoe je deze kunt inzetten voor thuiswerkplekken en waar een geschikte thuiswerkplek nou precies aan moet voldoen? Neem dan contact op met SKEPP. Zij adviseren je onder andere graag bij het aanschaffen van kantoormeubilair voor jouw onderneming!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.