Hoe een maaltijd TRON (TRX) immens veel publiciteit bezorgt

0

Justin Sun, oprichter van de TRON Foundation, heeft een neus voor publiciteit. Het 28 jarige Chinese wizz ‘kid’ twittert er vaak op los, aankondigingen van aankondigingen makend. Zijn fans, bezitters van de cryptomunt TRX, die behoort bij de TRON blockchain, konden zijn recentste zet niet echt smaken. Er staat zo goed als zeker iets enorms te gebeuren!, twitterde Sun einde mei 2019, weer eens. Zowel voor TRON als voor BitTorrent (een ander bedrijf van SUN, BTT) zou er groot nieuws komen. Begin juni 2019 zou het helemààl zeker zijn en aangekondigd worden, aldus de CEO. Het blijkt dat Sun de bieding voor een diner met Warren Buffett gewonnen heeft.

Onbetaalbare publiciteit

TRON fans konden het niet smaken. Sommigen vonden het een sisser, na zo’n grootse belofte op Twitter. Ander vonden het weggegooid geld. De koers van TRX was tientallen procenten geklommen in aanloop naar Suns revelatie. Om dezelfde weg in omgekeerde richting terug te volgen. Zijn publiek, eigenaars van TRX munten, is teleurgesteld. 4.567.888 dollar lijkt inderdaad een smak geld voor een steak. Maar om in het wereldnieuws te komen? Met naam en toenaam, met TRON en zijn TRX? De publiciteit en blootstelling aan zowat alle media? Geassocieerd worden met de oudste, meest succesvolle en rijkste belegger van de wereld? Een grote tegenstander dan nog van alles wat naar crypto ruikt? Honderden miljoenen lezers, kijkers, surfers, als het er geen miljard zijn, die indirect kennismaken met cryptomunten? Wij vinden het een schijntje. Wat u?

Aan het buffet met Buffett

Sun mag zelfs tot 7 gasten meebrengen naar het diner met Buffett. Hij heeft dan ook uitnodigingen verstuurd naar de coryfeeën van de crypto en blockchain wereld. Binance stichter en CEO Changpeng Zhao (CZ) bijvoorbeeld, maar die moet bedanken, tot zijn spijt. Te druk, te druk, helaas. Justin Sun is trouwens een van ’30 under 30 in Asia’, een van Forbes‘ beroemde lijstjes. De 30 meest succesvolle ondernemers beneden de 30 jaar in Azië. Sun is 28 jaar jong en wordt gezien als een van dé cryptopioniers. Gelukkig is niet iedere TRON volger teleurgesteld:

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.