‘Hoe en wanneer deflatie hyperinflatie wordt’/”Most people are not going to know what hit them”

0

We zijn als columnist nog druk doende iedereen aan het verwittigen voor een (langdurige) periode van economische deflatie. Met alles wat dat voor onfraais (maar ook fraais) voor gevolgen heeft. We moeten tegelijkertijd zelf ook behappen wat, toch, voor financieel economische ramp er aan komt. Terwijl de maanden onder Coronabewind duidelijk reeds deflatoir zijn. Met een snelle toename van het aantal faillissementen en ontslagen. Sluitingen van handelszaken en bedrijven en hele sectoren die dringend om ‘redding’ vragen. Veel lagere consumentenuitgaven zeker ook. Maar kijk, daar komt al ene Mike Maloney vertellen waar die deflatie toe zal leiden. Naar inflatie en zelfs hyperinflatie? Dat is voor ons toch een hele verrassing. Aan prijsverlagingen en verhoogde koopkracht zal de consument o.i. eveneens merken dat het economische tij gekeerd is. Toch ziet of denkt goldbug Maloney, die wij zeer respecteren trouwens, al verder. Nou, dan willen we wel heel graag zijn argumenten op tafel zien. .

Funderingen ondermijnd

Mr. Maloney (meer dan een half miljoen abonnees op YouTube!) is de gekende lange termijn investeerder in en proponent van goud. Hij begon al met beleggen en ondernemen op zijn 23ste. ‘Mike Maloney is host of the smash hit video series, Hidden Secrets of Money; former Rich Dad/Poor Dad advisor; author of the best-selling precious metals book, Guide to Investing in Gold and Silver, and founder of GoldSilver.com. For more than a decade, Mike’s travelled the world sharing his economic insights with audiences from Hong Kong to Rome and from Silicon Valley to Wall Street’. In de eerste van twee video’s erkent en herkent Mike dat the world as we know it…niet meer dezelfde is. Sinds de uitbraak van het Coronavirus begin 2020. Dat natuurlijk slechts de trigger was voor de diepgravende en diepgaande financieel economische problemen die we vandaag, mei 2020, kennen. En degene die er nog aankomen. De funderingen van de wereldeconomie waren sinds lang reeds ondermijnd. Ons hele monetaire systeem gaat imploderen

Aan boord?

In deze tweede video toont Maloney hoe deflatie gaat uitmonden in inflatie. Hyperinflatie zelfs. Zeer ernstige boodschappen en waarschuwingen dus. Het zijn véél grafieken en véél cijfers die Mike toont. Vijftig minuten lang. En over de VS. Maar volg het best toch maar allemaal. Vluchten kan nu niet meer. Dit is het. Zich wapenen echter, daarvoor is het nog altijd niet te laat. De trein die edelmetalen en digitale munten vervoert, maakt af en toe een stop. En gelukkig maar. Dàt zijn dan de uitgelezen momenten (géén financieel advies!) om alsnog aan boord te stappen. Got gold? Got crypto?