Hoe lang pikken we het nog ?

Hoe lang pikken we het nog? Het is een vraag die meer dan eens in mijn gedachten langskomt, na het lezen van de krant of een aantal artikelen op Biflatie. Als je het nieuws een beetje volgt met een gezonde dosis kritiek, dan vraag ik me af hoe lang het nog duurt voordat de massa in opstand komt. Alleen al als ik sommige reacties lees op het artikel van Ben die hij op 15 november j.l. schreef, is het antwoord op de vraag in zicht.

crisis protest

Omdat de mainstream media vaak geen of weinig aandacht heeft voor bepaalde zaken, of vaak in de verkeerde context deze onderwerpen belicht, is Biflatie.nl natuurlijk een perfect medium om onderstaande onderwerpen eens onder de loep te nemen, met een gezonde dosis scepsis. Om het geheel wat beter in kaart te brengen, hieronder enkele voorbeelden van zaken die mijns inziens niet helemaal pluis zijn:

De dollarkoers

De koers van de dollar wordt met name in stand gehouden door diegenen die daar het meeste belang bij hebben namelijk Amerika zelf (of de Fed zoals u wilt) en de centrale banken van China, Japan en Saoedi Arabië. Het laag houden van de USD is gunstig voor de eigen export, maar ook gunstig voor de export van China natuurlijk. Ook het besluit om de gegevens over de hoeveelheid dollars dat werkelijk in omloop is (geldhoeveelheid = M3) niet meer te publiceren lijkt een teken aan de wand. Het wordt hierdoor allemaal intransparant. Het is sinds 2006 niet meer mogelijk om te bepalen hoeveel dollars er precies in omloop zijn. Vandaar ook dat de actie “Audit the Fed” flink wordt tegengewerkt.

De Goudkoers

De goudmarkt is compleet verstoord geraakt door de uitgifte ‘papier goud’. Dit zijn bewijzen dat je goud in bezit hebt. Er is echter veel meer ‘papier goud’ in omloop dan echt goud. De inmenging van de mysterieuze derivatenwereld is nog een reden waarom fysiek goud steeds waardevoller wordt en men enigszins sceptisch ten opzichte van goud op papier moet blijven. Verder is de rol van goud na 1971 natuurlijk niet meer dan die van een grondstof, net als kool of olie. Althans, zo wil de Amerikaanse overheid ons doen geloven, omdat de dollar de rol van wereldwijde standaard volgens Amerika heeft overgenomen. Dus moet de dollar geprezen worden als het stabiele anker in de financiële wereld en niet de waarde van het goud. Dit terwijl centrale banken wel weer netto inkoper zijn geworden van fysiek goud.

Pensioenfondsen

Iepensioenfondsenmand uit mijn omgeving kreeg onlangs een brief op de mat met daarin de mededeling dat hij pardoes 6% gekort zou worden op zijn pensioen. Dit vanwege de tegenvallende resultaten van beleggingen door de crisis. Dat geven ze op als reden, maar het zou ook iets te maken kunnen hebben met het feit dat ze flink hebben gegokt met derivaten en snel wat flinke bonussen hebben uitgekeerd. Je hoeft tegenwoordig nergens meer van op te kijken. Als er verkeerd wordt gegokt zal dat verlies toch wel voor rekening komen van de Nederlandse burgers. We moeten enigszins wantrouwend denken, want we kunnen niet meer alles voor lief nemen. Je zou denken dat er met wapenhandel en kinderarbeid toch flinke winsten te behalen zijn. De resultaten zijn echter bedroevend en er moest zelfs een nieuwe rekenrente worden geïntreoduceerd op wat druk van de ketel te halen. Voor het gemak schaar ik de woningcorporaties, universiteiten en gemeenten ook maar onder dit rijtje van onverschillig ambtenarengedrag.

Liborgate

Wat natuurlijk groots in de media gebracht had moeten worden is Liborgate. Het beïnvloeden van deze belangrijke rentekoers ten gunste van de banken is een grote schande. Inmiddels is zo’n beetje elke grote bank in Europa hierbij betrokken en is het onduidelijk hoe de situatie er nu voor staat en wie nu waar voor wordt bestraft. Het is opvallend stil hierover. Als iemand meer weet, zet het maar in de reacties.

Overheid en Media

Het zal voor velen inmiddels duidelijk zijn dat de overheid er niet meer is voor de Nederlandse burger. Het verkwanselen van onze soevereiniteit aan Europa en ons geld aan de bankenwereld, wordt steeds duidelijker zichtbaar. De gevestigde media ontziet wellicht niet elke discussie hierover, maar is zeker niet kritisch genoeg. Terwijl Griekenland, Spanje en Italië aan de rand van de afgrond staan en het Midden-Oosten in brand staat, gaat de discussie hier voornamelijk over nivellering. We moeten natuurlijk wel positief blijven, maar waar het ‘beloofde herstel’ nu toch blijft is mij een groot raadsel.

Actie voeren

Het vervelendste is dat we niet weten wat er zich precies allemaal afspeel in die schimmige wereld van overheden en bankiers. Een citaat uit een reactie op het artikel van Ben: “ik hoop toch dat er heel veel mensen samen met mij zeggen: nu is het genoeg geweest, nu gaan we stoppen met de corrupte idioten nog meer geld te geven zodat ze ons land nog verder kapot kunnen maken, wie gaat er met mij actie voeren??”. Ik denk dat er veel meer mensen rondlopen met deze gedachten. Het lijkt er inmiddels op alsof het niet meer de vraag is of het volk in opstand gaat komen, maar wanneer dat zal gebeuren. Wat is uw voorspelling?

Meneer Teun

35 reacties

 1. Ja, meneer Teun, het is net de film van Ome Willem. Je weet wel, ineens komt iemand met veel geraas door de papieren deur zetten na zichzelf eerst op speelse wijze met een paar vingers te hebben aangekondigd.

  Wat we nu zien zijn die vingers. We kijken gespannen toe wie dat kan zijn en wat hij wil. Terwijl we (&8€)@ allemaal WETEN dat het Ome Willem is.

  En Ome Willem heeft zo’n grote zak stront bij zich, die hij met een ongecontroleerd gebaar in het publiek zal werpen, dat het volk te laat is met protesteren.

  En dat het krijgt wat het verdient.

 2. Tja…….als we meer banen willen hebben en meer werkgelegenheid zullen we toch echt concurerender moeten werken. Dat wil zeggen met de overige producenten van wereld. De consumenten zitten wereldwijd en die maken gewoon een keuze voor het voordeligste produkt. Het geleuter over een kenniseconomie met een toegevoegde waarde in nederland is je reinste flauwekul natuurlijk als de immigratie en aanwas van de bevolking grotendeels uit feodale stelsels vandaan komt.
  Dus , iedereen de helft van zijn salaris inleveren, overheid drastisch verkleinen (heb je ook minder salaris nodig want minder belasting) , radicaal schrappen in het uitkeringenfeest voor de bankliggers etc. Keynes samen met Marx op de vuilnisbak. De bestaande schulden wegstrepen/kwijtschelden (want is toch maar credit en geen echt geld). De poorten van droomwereld Luilekkerland sluiten, en binnen stappen in de reele wereld.
  Ik zal wel op een hoop tere zieltjes die aan het subsidi-infuus liggen hebben getrapt, maar het zij dan maar zo. Bij het wegschrappen van de schulden heb je dus ook je huis gratis vanaf dat moment. De huurders krijgen natuurlijk het eigendom van hun huurwoning.
  Het is ook niet ideaal, maar beter dan het de eindfase van het eens zo mooie en voor ons voordelige pyramidespel nog langer te rekken nu de voordelen van dit spel niet meer opwegen tegen de nadelen.

 3. Het falliet van oa Vestia is een direct effect van Libor geknoei. Gerommel met de rente geeft winst met de derivaten daarvan. In Amerika zijn hele steden failliet door dit soort derivaat constructies. Een rechtszaak met een eis van 43 triljoen dollar resulteerde in het weer onmiddellijk verdwijnen van het desbetreffende CNBC persbericht en de tragische moord op de 2 kinderen van de desbetreffende redacteur door de oppas. Het persbericht is verdwenen maar als u goed zoekt nog steeds terug te vinden.

 4. Het zijn allemaal zaken die je opnoemt, waardoor de burger vertrouwen en moed verliest. Dat komt door incompetente, machtbeluste politici en bankiers. Als individu in de samenleving kan je zo weinig doen aan al het onrecht in de wereld. Zelfs de waarheid krijg je niet te horen. Er gebeuren nog zoveel dingen, waar wij geen weet van hebben.

  De crisis laat mensen de pijn van het leven voelen, niets is vanzelfsprekend. In Amerika stijgt het aantal zelfmoorden sinds de crisis.

  http://www.nytimes.com/2012/11/05/health/us-suicide-rate-rose-during-recession-study-finds.html?ref=unitedstateseconomy&_r=0

  Mensen zien geen perspectief meer en zoeken dat zelfmoord als laatste uitweg. Het is triest dat we het zover hebben kunnen laten komen. Begeerte en heblust, macht en geld zijn de aanstichters van alle ellende. Een weg terug is er helaas niet meer. Ik denk dat we op een dag weer met niets moeten gaan beginnen. Een total reset is de enige oplossing voor een duurzame opbouw.

 5. @7
  Anonymous is je reinste onzin. Tool van de elite, niets anders. Wie dienen zij?
  @4
  Inderdaad, het is jammer dat het de verkeerde zondebok is, want zij beheren het geld niet, maar dat met name de jeugd naar andere middelen gaat grijpen zullen we ook hier gaan zien. Tevens ook in Griekenland aan de hand, die rechts extremistische partij groeit daar ook met de dag. Ik ben echter van mening dat geweld nooit goed te praten is en dat de haat / aggressie tegen de verkeerde vijand wordt geuit. Wie zijn nu de ware slechterikken? Volgens mij de bankiers (en alles daarboven maar die nooit iemand ziet) en de politici aan hun halsbandjes.

 6. Gisterenavond heb ik het webseminar van Willem Middelkoop via IEX.nl mee mogen maken, Ik had mij hiervoor aangemeld en heb er geen spijt van gekregen, zeer interessant en leerzaam als je middelen zoekt om je te beschermen tegen naderend onheil in onze mondiale financiele wereld. Ik wil u graag aanraden om de online versie die binnenkort te verwachten is op iex,nl zorgvuldig in u op te nemen.

 7. @3
  En natuurlijk zijn de ‘financieel adviseurs’ zo slim geweest om te checken dat woningcorporaties verantwoordelijk zijn voor elkaars schulden, zodat bij problemen de miljarden wel kunnen worden opgehoest. En zo wordt Nederland leeggezogen, linksom door woekerbestuurders met megalomane plannen en Maserati’s met chauffeur, rechtsom door de handelaren in financiele produkten aka de grootbanen. Van een sociaal huurstelsel naar uitgeklede asbestoptrekjes.

  Onder ‘toeziend’ oog van hoogopgeleid hoongelach.

 8. @9 Ons financiële stelsel is een geweldig piramidespel dat nu aan de basis begint te brokkelen en, als elk ander piramidespel, niet goed af gaat lopen. De Fed en de ECB zijn privé ondernemingen die hangen onder de Bank of England. Deze laatste is opgericht door Willem van Oranje, dat voor het geval u zich afvraagt wat onze Bea toch te zoeken heeft op Bilderberg bijeenkomsten. De aandeelhouders zijn in ieder geval een stelletje Britse adel, dienstbaar aan dat oude mevrouwtje in Buckingham Palace. Via dit bankenkartel worden wij in de tang gehouden. Deze mevrouw heeft al een aantal malen laten weten dat er veel te veel mensen op deze planeet rondlopen, max. = 1 miljard. De plannen om e.e.a. te realiseren ziet u op dit ogenblik ontvouwen in het Midden Oosten en, als u goed oplet, in de Chinese Zee.

 9. Beste Henk en Ingrid. Een hele goede van xandernieuws. Maar denk jij dat dit hier mogelijk is ? Kijk eens naar de achterlijke onnozele jongeren hier in Nederland. Je gooit een ipad in zo een groep hang/rand/rimboe jongeren en ze slaan elkaar de hersens in. U weet wel , de jongeren die oude van dagen overvallen en mishandelen. We zijn passe, het is echt droevig.

 10. De chagrijnige koppen van decadente luie autobestuurders zie ik meestal niet, wanneer ik ze toch zie, wens ik daarna dat het niet zo was geweest.. ik fiets.. maar ook dan, die koppen van de Nederlanders staan op onweer.. het is beter niet meer te kijken.. blegh.. een hekel aan Nederlanders.. om hun stemgedrag.. hun achterbakse lafheid… het niet meer met elkaar overweg kunnen.. althans niet meer over landelijke politiek.. onverenigbaar.. onbetrouwbaar… uitgespeeld door het verdeel en heersspel.. het vriendelijke ‘hallo’ is veranderd in een wantrouwend.. aan wiens kant sta jij? ‘goedendag’.. de vakbonden hebben ons allang verraden.. spelen het spel mee.. het is klaar.. tot het einde.. dan slaan we elkaars koppen in… zand erover.

  Welke eikels er dan nog overblijven kunnen eens proberen of er wederzijdse belangen zijn waar via ruilen over gesproken kan worden.

 11. Er is een oplossing.

  Haal je geld van de Bank

  Pas het David en Goliath principe toe, zuiver joods bovendien evenals Brussel ESM- Gsachs.

  Je staat tegenover een reus en met slechts een steentje-steentjes heb je deze liggen.

  Deze steentjes komen pas aan.
  Dan komen er binnen twee weken direct veranderingen en verbeteringen meer democratie.

  Dat we hier een Kleptocratie hebben is een feit. Dat er zelfs in Aziatische en zuid Amerikaanse landen meer democratie is dan in NL is nu een feit.

  Kleptocratie komt van het Griekse klepto (stelen) en kratein (regeren), en betekent dus “regering van dieven”. In tegenstelling tot bijvoorbeeld democratie is het geen staatsvorm….

 12. Mijn dag is tegenwoordig pas goed als ik negatief economisch nieuws lees en of hoor.

  Wat dat betreft zit ik bij biflatie.nl helemaal op mijn plaats.

  Als het nieuws straks wel weer beter wordt dan heb ik een probleem. Ik denk dat ik dan bij een praatgroepje moet gaan aanschuiven en als dat niet helpt, moet ik wellicht gesprekken gaan voeren met een psychologe of iets dergelijks. Ik hoop dan wel dat zij of hij wel politiek-korrekt is, een hypotheek die onder water staat en kinderen heeft die lid zijn van een van de gevestigde partijen die nu in het parlement zitten. Mijn portie dagelijks levensgeluk (ervanuit gaande dat ik elke dag een gesprek heb) zal dan zijn hem of haar van mijn economische realiteit te zien overtuigen. Zodoende dat zij of hem hierdoor op het eind van deze sessie ( 3 maanden per psycholoog) de schuldsanering in gaat, zijn/haar kinderen lid-af maakt van de politieke partij waar ze dan ook maar lid van mogen zijn en groente gaat verbouwen in de tuin die onlangs nog een tuinarchitect is ingericht. En uiteraard op zoek gaat naar een baan die daadwerkelijk waarde toevoegd in onze economie maar gewoon prepper worden mag ook.
  Nou goed als ik dit doel dan bereikt heb, is dat weer een injectie levensgeluk waar ik een week mee toe kan.
  Na die week beginnen de afkickverschijnselen. In eens betrap ik mezelf met een zak paprikachips in mijn rechterhand, in mijn linkerhand de afstandsbediening en ik zit uitzichtloos naar een of andere voetbalwedstrijd te kijken waarbij ik spontaan vergeet dat ik nicotine behoeftig ben.

 13. @9

  Inderdaad, de ware oorzaak van het probleem wordt niet aangepakt. Ik vrees alleen dat door de uitzichtloze situatie het relatief makkelijk wordt om de bevolking ervan te overtuigen dat het aan de arabieren ligt. Want daar zijn er nogal veel van in La France dus de redenatie…..”als die weg zijn hebben wij weer banen en zijn we meteen af van die banlieuex” wordt binnen de kortste keren als “waarheid” gepropageerd.

 14. @13

  Nee. Of in ieder geval NOG niet. Het gaat (gelukkig) niet slecht genoeg of anders gezegd, hier in NL is de situatie minder uitzichtloos.
  Ik verwacht hooguit kopie-gedrag op kleine schaal. Dat je bijvoorbeeld wat vaker leest dat in het uitgaansleven wat groepjes tegenover elkaar komen te staan. Zo in de trant van Luiden en Klepel en zelf geen klok kunnen lezen…..of zoiets 🙂

 15. Meneer Teun,
  Goed stuk.
  Ik denk de vaststelling dat onze soevereiniteit aan Europa, en ons geld aan de banken verkwanseld wordt een goed begin is.
  Deze nuchtere vaststelling schreeuwt om nog een vaststelling waar we niet voor weg moeten lopen.
  Wie zijn de belanghebbenden bij bovengenoemde verkwanselingen??
  Dat is volgens mij de elite, en het lijkt me een goede zaak daar óók helder in te zijn.
  En we moeten ons ook niet aan laten praten dat de elite het in ons belang doet. Volgens mij vraagt het grootse deel van het volk er helemaal niet om onze soevereiniteit op te offeren voor het kansloze project ‘de Europese superstaat’, en ook niet om onze zuur verdiende centjes aan corrupte banken weg te geven ( zie we nooit meer wat van terug ).
  En, heel belangrijk, als het straks echt beroerd wordt, moeten we ons niet aan laten praten dat iedereen een aandeel in de ellende heeft. Iedereen is schuldig en dus niemand. Dat is lekker makkelijk. Onze leiders nemen de laatste jaren beslissingen die helemaal niet op een draagvlak kunnen rekenen. Dan moeten ze straks ook zo flink zijn het boetekleed aan te trekken.
  En dat de spelregels van de parlementaire democratie het toelaten grote beslissingen te nemen ( tientallen miljarden voor falende banken!!!!! ), zonder dat die gesteund worden door het volk is gewoon geen excuus. Zulke beslissingen neem je niet zonder dat die door het volk gedragen worden. Dat is gewoon een schoffering van het volk.
  En dan heb ik het er nog niet eens over dat de heer Rutte plechtig beloofd heeft dat hij niet met uitstel voor de Grieken in zal stemmen. Maar ja, als je deze man geloofwaardig vindt dan hoeven we het nergens meer over te hebben.
  Samsom is natuurlijk minstens net zo’n beroerde huichelaar. Is sowieso een landverrader, maar ook een verrader van de sociaal-democratie. Geheel naar ‘goed’ gebruik bij de pvda. Stelletje linkse elitaite salonsocialisten. GADVERDAMME!!!!
  Ik hoop dat het de allerlaatste keer is geweest dat de pvda op het laatste moment toch de voorkeur krijgt boven de SP.
  Dus, als de boel knalt, hetgeen helaas moet gebeuren, dan moeten we vaststellen dat het de schuld is van de elite ( mainstream politici, bank bestuurders, werkgeversorganisaties, CPB enz enz ). Zij hebben verkeerde ONDEMOCRATISCHE beslissingen genomen. Hoge bomen vangen veel wind, het is niet anders.
  We moeten er dus niet voor weglopen de schuldigen aan te wijzen, en er op aandringen dat zij ‘en plein publique’ toegeven dat ze het volk, van hun soevereiniteit en hun waardigheid beroofd hebben, en in diepe ellende gestort hebben.
  Dat is toch wel het minste wat we hen mogen vragen.

 16. Steen II:
  Pas het David en Goliath principe toe, zuiver joods bovendien evenals Brussel ESM- Gsachs.

  Je staat tegenover een reus en met slechts een steentje-steentjes heb je deze liggen.

  Eu= Bnk en multinationals. Kenmerk Centralisatie

  Decentraliseer; ga naar de boer voor piepers, groenten. e.a.
  Maak eigen groente tuin vermijdt de super.
  Ga lokaal.

  Beide steentjes lijken klein doch zijn uiterst effectief.
  Tref ze op het voorhoofd of de slaap.
  Hoe lang wil je ze nog sparen. Ze sparen jouw niet doch rekenen erop dat je zo dom en naief bent dit wel te doen .

  Ze treffen jouw op je slaap en als je niet reageert ben je er geweest.Financieel zorg pensioen Hra etc.

  Verspreid

 17. Beetje off topic maar wellicht heel intersesant hoe diep de crisis in Nld momenteel is. Pandjeshuizen (lees Ketens als Used Products en Cash Converters) nemen alleen nog maar heel selectief spullen in, omdat mensen alles wat los en vast zit willen belenen en de voorraden van de spullen van deze winkels overvol raken. omdat er nog maar weinig kopers zijn.

 18. Pe : ik zie niet in wat er ‘off topic’ aan jouw bijdrage zou kunnen zijn, sterker nog, het is zo symptomatisch als wàt !

 19. Hier in Nederland breekt pas de pleuris uit wanneer de werkloosheid boven de 20% is uitgekomen en velen die eerder een decadente levensstijl hadden, in zo’n diepe armoede zijn vervallen dat zij niets meer te eten hebben.

  We hebben het nu nog veel te goed om massaal in opstand te komen en met een sobere levensstijl is niets mis mee.

 20. Ik kan mij de woede en de kwaadheid van de onmacht in dit stuk compleet indenken , maar ik merk alleen al tijdens een verkiezing van een nieuw kabinet hoe dom wij als volk kunnen zijn om twee keer ons te stoten aan dezelfde steen om de VVD weer de grootste te maken .
  Zij het zijn die alleen maar rampscenario’s kunnen bedenken en een gewillig dom slachtoffer hebben gevonden om te zwarte pieten namelijk het PVDA die zo gefrustreerd waren door toedoen van voormalige kabinetten van Balkenende waar het CDA de scepter zwaaide , dat zij blind in de coalitie stapten om als pispaal gebruikt te worden en niets anders doen dan het horror scenario ten uitvoer te brengen .
  Een VVD en een PVDA verloochenen hun Bilderbergers groep niet en als goede Eurofielen het betaamd verraden zij liever hun land en soevereiniteit dan hun bancaire vrienden in de EU op te geven .
  Deze niet democratische gekozen rovers bende zorgen er systematisch voor dat onze gelden met AOW en pensioenen verdampen in een afgrond waar graaiers en pluche zitters de bodemloze put bezitten.
  Dit land met zo veel mogelijkheden zelfs op juridisch vlak laat met zijn vele advocaten het volk gewoon verrotten in plaats van te strijden tegen het kabinet die in feite complete diefstal pleegt op onze gelden en tegoeden.

 21. @24, beste Rinus dN,

  Ik ben het 100% eens met de strekking van je verhaal.
  Alleen denk ik dat het mechanisme wat er achter zit, anders is dan wat jij schetst en wel als volgt:

  Als ik kijk naar de mensen die op dit moment voor “onze” leiders door moeten gaan dan kan het er bij mij niet in dat zij [u]moedwillig[/u] ons volk verloochenen (ze doen het wel…..maar het gaat mij hier nu even om het woord moedwillig). Daar zijn ze simpelweg te soft voor. Ik denk dat de Europese lobby zo sterk is dat onze “leiders” overtuigd zijn geraakt/gemanipuleerd van de noodzaak. Het enige wat hen drijft is de utopie dat ZIJ in de geschiedenisboeken worden vermeld als grondlegger van het fantastische Europa wat toch maar mooi stand heeft weten te houden tegen de wereldmachten.
  Want wat stellen die bezuinigingen, pensioenkortingen en koopkrachtdalingen nu helemaal voor als je bedenkt wat voor een geweldige toekomst er voor ons ligt, of voor wat voor een ellende “ze” ons behoedt hebben???……..Dat is denk ik waarmee ze hun acties voor zichzelf (en onder elkaar)rechtvaardigen……….en dat is nog veel zorgelijker!

 22. @25, Henk van Ingrid, goed verhaal, en ook wel overtuigend tot op zekere hoogte. Tot twee jaar geleden dacht ik er exact zo over als jij.
  Toch denk ik inmiddels dat er weldegelijk sprake is van moedwilligheid.
  Ik denk namelijk niet dat al die politici overtuigd zijn door de elite, maar dat er zeker ook andere dingen aan de hand zijn.
  En dan heb ik het niet direct over omkopingen etc, alhoewel dat zeker ook gebeurt, in allerlei vormen.
  Maar het zal ook gewoon een machtsspel zijn. Een politicus moet de ‘juiste vrienden’ hebben, de juiste coalities sluiten. En dan kun je niet om de elite heen, met hun lange armen.
  In bovenstaande gevallen is dus sprake van het willens en wetens ……

 23. @26, VB,

  Naar mijn idee gaat het niet om “om de elite heen te kunnen” maar juist om ze te volgen/geloven (/ gehoorzamen). . . . om op die manier in de geschiedenisboeken te komen. Macht inderdaad!

  Een Lagarde of Di Rupo “voldoen” in mijn visie wél aan aan jouw classificatie van een politicus die moedwillig de zaak naar de klote helpt ( maar ook hier weer………op basis van een overtuiging!) maar onze Rutte en Samsom (en de rest van het kabinet) komen nog niet in de buurt.

 24. @26 Precies , ik denk dat vanaf 2008 toen de banken in Amerika om ging vallen er een machtsvacuüm was opgetreden waardoor even Europa dacht , het komt niet zover , maar de tijd en de crisis heeft het tegendeel bewezen dat geen onkruid gewassen is aan een alsmaar groeiende schuldenberg met desastreuze inflatie waardoor de geldpersen overuren draaien en de lasten met de minuut zwaarder worden .
  Ik heb het vaker verwoord maar doe het graag opnieuw als tip lees het boek van Willem Middelkoop Als de Dollar valt en daar klopt het verhaal precies wat ik bedoel met een overheid die exact weet wat de bevolking nooit mag weten , met andere woorden alles onder de eigen pet houden en de hele tijd stommertje spelen en de onschuld uithangen .
  Hoe overleef ik de krediet crisis is ook een mooi boekwerkje van Willem Middelkoop en welke ook een aanrader is Worden wij wakker van Marcel Messing.

 25. Anonymous een Tool van de Elite? Dat geloof ik niet, sterker nog, als dat zo is dan hebben ze daarmee hun eigen ondergang ingeluidt. Ik ben een groot aanhanger van biflatie.nl (en vele andere alternatievemedia-website) en ik voel mij verbonden met het idee ‘Anonymous’. Ik heb mijn Guy Fawkes maskertje al liggen thuis…if only there were more. Het begrip ‘Anonymous’ zit ook achter die hele Occupy beweging, wereldwijd. In het licht van ‘Tool van de Elite’ sta ik eventueel open voor de gedachte dat de Elite deze Chaos (van demonstraties etc. d.m.v. deze ‘Tool’) probeert te scheppen om vervolgens Orde te kunnen scheppen, maar het gevaar bestaat dat dit doorslaat en de Elite er niet goed vanaf komt (denk aan het Portugese leger wat heeft aangegeven niet te zullen optreden ter versterking van de politie, in het geval dat de boel uit de hand loopt). Dus vanuit die gedachte een ‘Back-fire’. Vandaar dat ik mij dit niet voor kan stellen.

  What is Anonymous, None Of Us Are As Powerfull As All Of Us: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4cvKMrTTs-0

 26. Ik heb ook het webinar gezien Henk, was zeker interessant. Maar totale bescherming bieden goud en zilver niet, zeker niet als er een stel hongerige studieloze studenten op je deur staat te bonzen omdat ze weten dat jij wel te vreten hebt. Anarchie…als we dat gaan krijgen zoals in Athene, kan je maar beter je boel pakken en weggaan. Ben je triggerhappy en heb je zoals Moerstaal de beschikking over een AK47 met genoeg rounds dan zal er niet zoveel aan de hand zijn.

  Niet zo lang geleden zei een vriend tegen mij (die volledig in aandelen was gegaan) ‘it’s 2008 all over again, kopen nu’ maar ik ben geneigd te zeggen dat het eerder ‘1930 all over again’ is.
  In de tussentijd is mijn koelkast nog steeds gevuld en wil ik heus wel de straat op om te protesteren, maar echte dwang voel ik nog niet. Maar als nou één iemand het voortouw zou nemen, denk ik dat er in Q2 of Q3 2013 best wel wat mensen op de been te brengen zijn.

 27. denk eens terug aan de jaren tachtig, de kraakbeweging, huizen die stonden te verpauperen, als je je schooldiploma had behaald kon je gelijk de bijstand in, grote ontslagen bij scheepswerven en andere bedrijven, de hypotheekrente die opeens naar boven de 10% ging, toen pas gingen mensen de straat op, zo ver zijn we nu nog niet, maar het komt wel en er is geen nieuwe technologie/internet/computer ontwikkeling die de economie een enorme boost kan geven om uit het dal te komen, de jaren tachtig waren erg, de uitgangssituatie van nu is nog veel erger, het enige wat je als burger kan doen is in financieel opzicht geen enkel risico meer nemen en zorgen dat je van wurgende verplichtingen af te komen en je voorbereiden op iets vergelijkbaars als de jaren dertig van de vorige eeuw,
  dit kan alleen maar een heleboel ellende worden

 28. @31 Jaren tachtig, goeie analyse, en goed advies. Ik zou er nog een advies aan toe willen voegen: Gezond leven, veel rode wijn, veel beweging pakken die in het drukke bestaan niet veel extra tijd opsouperen, maak gebruik van de ‘verloren’ tijd van het onderweg zijn. Maak geen gebruik van liften, ga indien mogelijk met de fiets naar het werk, wel een beetje doorfietsen zodat je hart goed moet pompen.
  Kortom, leef lang, zodat je van nieuw wetenschappelijk doorbraken kunt profiteren, en een letterlijk eeuwig leven kunt vergaren. Voor mij ( ben vijftig ) komt het oneindige leven te laat, zal op ongeveer honderveertigjarige leeftijd moeten capituleren voor mager hein. Maar als je nu jong bent kun je jong blijven, overleef je elke crisis, kun je honderd studies volgen. Wauw.
  Maar ondertussen: koester je telomeren, houd ze lang, voorkom teveel lichamelijk en psychische stress, straks kunnen ze er voor zorgen dat ze op lengte blijven, dan wel verlengen.
  Maar dan moet je er nog wel zijn natuurlijk.
  Doe er je voordeel mee.

 29. @32 met alle respect hoor maar langer leven zit echt niet tussen de oren , ik denk iets teveel het oor laten hangen naar de gezondheid goeroes die de kapitalisten uitkleden met mooie praatjes en sprookjes om de miljarden verslindende farmaceutische industrie constant nieuw leven in te blazen om maar even een voorbeeld te stellen dat niemand maar dan ook echt niemand kan zeggen hoe oud iemand word , kennis van glazen bol kijken techniek had ik niet verwacht van iemand die 50 jaar oud is , nogmaals met alle respect , gelooft u nu nog echt in sprookjes .

 30. De film New kids Turbo gaf al het antwoord.

  We betalen helemaal niks meer. Als collectief niet meer betalen aan de overheid.

  Daarnaast, stoppen met de banken gaan betalen en deze ten onder laten gaan.

  Hoe? dat woord durf ik niet te schrijven, maar dat is wel de snelste oplossing om ons los te maken van dit systeem. Dit systeem draait op een collectieve saamhorigheid naar het bankenwezen. We houden dit systeem dus zelf in de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.