Hoe we ons moeten voorbereiden op een systeemcrisis

korte inleiding op een podcast…

Je kunt geen krant openslaan of er staat ergens een verhaal van een econoom die waarschuwt voor een recessie. De vraag is, zitten we er al in en zo nee, wanneer dan wel. Vervolgens de vraag of het bij een recessie blijft of misschien een heuse depressie wordt. Meestal worden er de cijfers van bankeconomen bijgesleept die over elkaar heen vallen om te verklaren dat het wel meevalt. Ja, er komt een recessie, maar de wanbetalingen op hypotheken valt wel mee. Dat zijn typische analyses van banken die altijd positief vooruit kijken want ze willen hun verdienmodel van kredietuitgifte wel graag intact houden. Na regen weer zonneschijn.

Nederland is een bolwerk voor de financiële wereld, waar een miljoen werknemers een baan hebben in de financiële sector: banken, accountantskantoren, advocatuur, notariaat, belastingadviesbureaus en noem maar op. Bij economische krimp waarbij de huizenmarkt instort en werkloosheid snel oploopt door faillissementen zal ook de financiële sector een enorme dreun krijgen. Mensen worden zenuwachtig als banken gaan wankelen en vrezen nu ook het moment wanneer een nieuw energiecontract in de mailbox valt. Iedereen verlangt naar het moment dat de inflatie zal terugvallen naar een acceptabel niveau.

De toekomst is onzeker als het gaat om ons geld, ons voedsel en ook onze gezondheid. En dan wil ik het niet meer hebben over corona. We moeten ons focussen op onze eerste levensbehoeften, dat is inkomenszekerheid en voedselzekerheid. Naast inkomen zijn ook financiële reserves van levensbelang. Adviesorganen zoals het Nibud adviseren om reserves aan te houden ter grootte van 3 keer het maandelijks inkomen. Minstens zo belangrijk is het aanhouden van contant geld voor het geval we niet over ons geld bij de bank kunnen beschikken. We zijn collectief gehecht aan onze pincode en vooral jongeren hebben nauwelijks contant geld op zak.

In een serieuze bankencrisis kunnen we niet onbeperkt geld opnemen. Slechts een beperkt bedrag per week voor de eerste levensbehoeften. De regering van EU-lidstaat Cyprus kwam in 2013 zelfs 16 miljard tekort om de banken te redden. De regering kreeg geld van de EU onder voorwaarde van afkondigen noodsituatie. Hetzelfde gebeurde bij ons toen de avondklok en lockdowns werden afgekondigd voor een pandemie waarvan mensen beginnen in te zien dat deze machtsgrepen overbodig waren. Sinds corona is onze democratische rechtsstaat veranderd in een technocratie waarin repressieve (nood)maatregelen binnen een ommezien kunnen worden afgekondigd.

Ik bekeek een podcast waarin financieel adviseur Ab Flipse werd bevraagd. Hij ziet wat er mis gaat in onze ontspoorde welvaartsstaat en waarschuwt o.a. voor een nieuwe bankencrisis. Hij legt fijntjes uit dat ons (spaar)geld op de bank niet van ons is maar van de bank. De rekeninghouder heeft dan een vordering op de bank. Hij adviseert om contant geld aan te houden omdat we tijdens een bankencrisis niet over “ons” geld kunnen beschikken. Veel mensen beseffen niet dat behalve de beleggers ook de rekeninghouders kunnen worden aangesproken als een beursgenoteerde bank dreigt failliet te gaan. Het is dubbel op als de regering ook met belastinggeld banken moet redden. Ik nodig u uit om Ab Flipse aan te horen. Hij legt uit hoe wankel ons monetaire systeem is.

GW

33 reacties

 1. O jee, Lagarde van de ECB dekt zich al in en waarschuwt de financiële markten. Best slim, kunnen beleggers niet roepen dat ze niet gewaarschuwd heeft. Direct na haar persbericht daalde de AEX met 14 punten van 644 naar 630 punten. De spanning keert terug.

  1. https://www.belegger.nl/nieuws/758051/Lagarde-financiele-markten-te-optimistisch.aspx

   “(ABM FN-Dow Jones) De financiële markten zijn te optimistisch en kunnen nog verder dalen. Hiervoor waarschuwde voorzitter Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank vrijdag in haar toespraak tijdens de jaarvergadering van het IMF.

   Ondanks recente aanpassingen lijken de financiële markten nog steeds te optimistische resultaten in te calculeren. Dit maakt de waarderingen kwetsbaar als er negatieve verrassingen komen, over bijvoorbeeld de groei, de inflatie, het monetaire beleid of de winstgevendheid van bedrijven”, aldus Lagarde.

   Hoewel sommige beleggingsfondsen hun risicoblootstelling wat hebben afgebouwd, waarschuwde Lagarde dat door de lage liquiditeitsbuffers deze fondsen nog altijd een groot risico vormen voor de brede markt als zij worden gedwongen om te verkopen.”

 2. “Dit maakt de waarderingen kwetsbaar als er negatieve verrassingen komen, over bijvoorbeeld de groei, de inflatie, het monetaire beleid of de winstgevendheid van bedrijven”, aldus Lagarde.

  Ha-ha !

  Waarom heeft ze niet het (aanstaande) (russische) gebruik van “tactische kernbommetjes in Oekraine” bij dit rijtje gevoegd ?

  Zou zo maar kunnen toch ?

  Iets anders, een toegift :
  https://www.youtube.com/watch?v=kg9bSSwtofE

 3. Ik méén dat er in (augustus ?) 2014 (àl !) een bijeenkomst van de G-7 is geweest in Brisbane (AUS) waarbij de spaartegoeden bij (westerse) banken werden omgedoopt tot “investeringen in banken die onderhevig kunnen zijn aan verliezen”. Het is maar dat u ’t weet.

  Dat deden ze natuurlijk niet voor niets hè ?
  Precies : zichzelf op voorhand “bancair-juridisch” indekken !

 4. Dag Heer Welbergen,

  Bedankt voor je objectiviteit t.a.v. mijn kleine persoontje met een zwaar “afwijkende” (?) mening.

  Kijk, ik ben een groot fan van (historische) FEITEN, geheel tégen de (marxis..) ehh … “Nederlandsche” propag … ehh … “traditie” in.

  Vandaar dan ook dat ik een zwak heb ontwikkeld voor koshere bronnetjes, want ze verzwijgen heus niet altijd de historische waarheid. Af en toe komt er nog een lichtstraaltje uit hen voort, al wordt dit wel steeds minder :

  https://www.haaretz.com/jewish/2013-06-20/ty-article/1st-soviet-govt-was-80-jewish-says-putin/0000017f-ed86-d639-af7f-edd7977a0000

  https://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/

  En dan nog even deze “heidense” toegift :
  https://www.veteranstoday.com/2017/03/23/time-to-start-defending-christianity-part-i/

 5. ∎ Former congressman (for 17 years !) James Traficant on Fox News : “Israel controls both sides of the US Congress” / “they control our government, they control our media, they control the finances of this country” / vanaf 4m40s t/m 5m30s :
  https://www.youtube.com/watch?v=sCnHkjkJFOc

  ■ (CIA-) Michael Scheuer : ” We should DUMP Israel !” ( 3m00s ) : https://www.youtube.com/watch?v=egnsDDJdKuk

  En van déze info is het ECHT jammer dat de link niet meer werkt !
  Moet u zich eens voorstellen : om tot het US-Congress (van het “machtigste” land ter wereld !!!) toe te MOGEN treden moet u als kandidaat EERST een “eed van trouw” op de (zèlfstandige (!) staat israël zweren, ander “géén geld / géén tv-kanalen beschikbaar” !
  Ik bedoel : wàt wil je nog méér als bewijs WIE de wereld “runt” ???

  ■ US Congress candidate Cynthia Mckinney reveals that the US Congress candidates must sign a pledge to Israel FIRST before receiving a campaign budget ! :
  https://www.youtube.com/watch?v=hXaCym8RjJU

 6. Ook déze blijft actueel wat mij betreft 😉

  ■ Gaskamerontkenning door de (atheïstische) “Skeptic Society” :
  http://www.veteranstoday.com/2016/07/12/occams-razor-destroys-the-holocaust-industry/

  ( mijn naam is “Haas” hè ? )

  Nog even wat zogenaamde “oude” info, en wel uit 2012 :
  https://vidrebel.wordpress.com/2012/01/16/pax-judaica-to-replace-pax-americana-which-replaced-pax-britannica/

  Ook deze blijft een “evergreentje” wat mij betreft.
  Want af en toe kunnen de joden hun koshere vreugde niet langer onderdrukken en klappen ze (vroegtijdig) uit de “Schule” heheh
  ■ Jews running the USA ; LA Times – by (jew) Joel Stein :
  http://www.latimes.com/news/opinion/commentary/la-oe-stein19-2008dec19,0,4676183.column

  Wèl lullig voor Joelleke dat dit artikel hem z’n baan kostte bij de LA Times, maar goed, het zij zo 😉

   1. Maar René,

    Kun je ons nog eens voordoen hoe wij moeten preppen voor het einde van de wereld?
    Ik was t vergeten.

    Bij voorbaat dank!

 7. Maar onze Gerrit kan er ook wat van hoor!
  Mee zen Colums!
  Tis niet alleen René die ons hier de waarheid leert!

  Gerrit geeft ook veel linken!
  En dat ze leren!

  Frustratie voor heel de natie!
  Opdat wij het nooit zullen vergeten!

 8. ‘Contantje bij het handje’ is doorgaans een heel verstandig advies voor je (klein)kinderen. Maat om je voor te bereiden op een echte ‘systeemcrisis’ niet meer dan zelfrijzende kletskoek. Vraag maar aan degenen die het al hebben mogen meemaken.
  Het gaat dan minder om de (beperkte) verkrijgbaarheid van geld dan om de door (hyper)inflatie totale waardeloosheid ervan. Zoiets als met een kruiwagen vol euro’s naar de bakker om een half bruinbrood te kopen.

  Niets geneest zo grondig van het chronische ‘gelddenken’ als een stevige economische depressie.
  Innovatief worden dan alternatieve, fysieke, betaalmiddelen gezocht en gevonden om in de basisbehoeften te voorzien. Voorbeelden: (stof)goud, goederen ter betaling in natura, zelfvoorziening, ruilhandel.
  De overheid doet naar behoefte een duit in het zakje door bijv. rantsoenering en distributie van eerste levensbehoeften.

 9. Ab Flipse begint zijn interview met het ontkennen van de coronapandemie. Tuurlijk, joh.

  Wie niet snapt of aanneemt van experts dat een pandemie in de regel uitdooft na 2-3 jaar en ondertussen evolueert naar een mildere griepvariant, kan er inderdaad een complot in gaan zien. Veel mensen die de eerste variant hebben opgelopen, zijn helaas overleden of nog steeds ziek hiervan. Inmiddels belanden veel minder mensen op de IC na een besmetting.

  Deze pandemie is niet anders verlopen dan vorige pandemieën met het verschil dat we nu konden handelen, omdat we wisten hoe het virus zich verspreidde. Dat hadden mensen ten tijde van vorige pandemieën graag willen weten om dood en verderf te voorkomen.

  Waar je geen verstand van hebt, kun je ook geen mening over hebben. Ab Flipse is nu eenmaal geen viroloog en dat geldt voor vrijwel alle corona-ontkenners.

  Voor advies over mijn auto ga ik naar een automonteur en niet naar de bakker of slager.

  1. Het is maar een (klein) deel van het ‘deskundigenverhaal’, waarin ecologische experts waarschuwen voor een explosieve toename van virale en genetische gezondheidsbedreigingen door het afsterven van de biodiversiteit.
   Ook leken mogen er best een mening over hebben, zeker zolang zelfs de (lang niet altijd onafhankelijke) hooggeleerden niet unaniem zeker zijn van hun zaak en niet weten hoe ze de voorspelde ontwikkelingen tegen kunnen gaan. ‘The show must go on’.

   1. Meningen zonder enige kennis van zaken. Wat heb je eraan?

    Het zal het toenemende narcisme in mensen wel zijn te denken dat men overal verstand van heeft.

    1. De mens draagt de (voorspelde) gevolgen. Zonder de mening van het individu geen (vereiste) maatschappelijke discussie, gebeserd op onafhankelijke informatie en voorlichting. Waar het blind volgen van ‘deskundige’ adviezen toe leidt hebben we de afgelopen twee jaar mogen beleven. Gevolgen: verdwijnend draagvlak en scepsis.

     1. Deskundigen hebben altijd een punt. Het is aan de leiders om deze adviezen naast elkaar te leggen en het beste voor het land en haar inwoners te doen. Soms zijn dit impopulaire maatregelen en daarover piepen is makkelijk. Net zoals achteraf ook alles makkelijk is.

  2. Corona was een gecreëerde pandemie. Sterfte ten gevolge van het virus viel ruim beneden de aangekondigde verwachting. Slechts enkele duizenden op jaarbasis meer dan bij de griepepidemie in 2018. De uiteindelijke bedoeling was gedragsbeïnvloeding via gebruik van mondkapjes, anderhalve meter, QR-code en angst zaaien via media.

   Als iedereen om zich heen kijkt in eigen kring dan zal men constateren dat er net zoveel dierbaren zijn overleden als in andere jaren. Uiteraard was er een piek op het verkeerde moment tijdens carnaval 2020, maar dat was zeer lokaal. We zijn nu aanbeland op moment van evalueren waarbij we de nationale angstpsychose van ons moeten afzetten. Kwestie van tijd. Laten we eens zien hoe over een jaar de vlag er bij hangt als er 3 jaar zijn verstreken na de start van de “epidemie.”

   Ach ja, misschien hangt ie nog op z’n kop als de protesten tegen onteigening van boeren weer opduiken. En mogelijk ook de protesten tegen de verarmde burgers in de samenleving door de destructieve maatregelen van ons nationale Kabinet. Ik voorspel boer-burger protesten.

   1. Ach, Gerrit…. jouw opmerkingen zijn uiterst pijnlijk.
    In brabantse dorpen bijv. zijn veel mensen overleden in 2020 aan corona. Dat valt niet echt te ontkennen. Ook meerderen in één familie en veel in één dorp.

    Er zijn uiteindelijk veel minder mensen overleden, omdat er maatregelen kwamen en zo besmettingen zijn voorkomen. De maatregelen zijn niet meer nodig nu het virus is geëvolueerd naar een minder dodelijke variant.

 10. Ach jeetje een trolll van de overheid, jammer van deze site, zeg droefsnoetje jij bent gevaccineerd toch, nou berg je maar, want er komt een nieuw virus aan waartegen jij niet beschermd bent, en als gefaxt persoon ben jij dus extra, bijzonder kwetsbaar en dat is allemaal mogelijk gemaakt door jouw overheid die blijkbaar niet op de hoogte is van de Spaanse griep en het verloop ervan.
  Namelijk, het vaccineren tijdens een epidemie is levens gevaarlijk daar dit het virus doet muteren, hier kan je niet tegenop vaccineren, dus ik zou maar eens wat meer eerbied hebben tegen mensen die bewust hun leven op het spel zetten en er bewust voor kiezen zich niet te laten vaccineren en nog een beetje zelf onderzoek doen naar beweegredenen van onze satanische overheid die het niet zo nauw neemt met zijn onderdanen.
  Als je nu nog niet wakker bent, stikstof crisis , huizen crisis, assiel crisis, gezondheids crisis in het algemeen en uitgestelde gezondheid crisis, pensioencrisis en natuurlijk het aanwakkeren en mede veroorzaken van de Oekraïne crisis en hiervoorgenoemde een zooitje wapens aan leveren !
  En daar komt dan nog een geld crisis bovenop, waarbij je al je geld of bezit als je dat al hebt zult verliezen en dit alles in het kader van de grote reset die eraan zit te komen, maar volgens waarschijnlijk ook U dit niet waar is, alleen het laatste hoop ik met U dat dit niet bewaarheid mag worden maar ik vrees het ergste, fijne Zondag nog verder.

 11. Woke agenda:

  Best realistisch geschreven die kant gaan we wel op als we niet oppassen:

  Dergelijke Facebook (FB) groepen zijn slachtoffers. Slachtoffers van een
  brainwashing maatregel genaamd “reframing”.

  De inhoud is geen uitdrukking van “onafhankelijk denken”, maar eerder van
  “gecontroleerd napraten”.

  Bekend als “cognitieve therapie”, werd het in de jaren 1960 ontwikkeld door Aaron
  T. Beck, zoon van Joodse immigranten uit de Oekraïne. Beck’s
  dochter Judith Beck richtte in 1994 met haar vader het Beck Institute for Cognitive Therapy in Philadelphia op.
  Beck Institute for Cognitive Therapy in Philadelphia. Deze cognitieve
  reframing werd al snel gebruikt door duistere krachten voor hun eigen duistere
  sinistere doelen.

  De “resultaten en inhoud” van deze FB groepen zijn niets meer dan
  Perceptie manipulaties. Dit maakt het geheel gevaarlijk. Omdat de
  schrijvers zijn 100% overtuigd van hun krabbels. Individuele meningen,
  zelfs kritieke, worden vervormd en opgenomen in een reeds bestaande,
  geprefabriceerde groepsconsensus.

  Storende studenten, genadeloze politieagenten, ijskoude politici. De
  zijn uitingen van harteloze wezens, voor zover er nog menselijke trekken zijn…
  is er nog enige empathie. De programmering is nog niet
  klaar. Het zijn slechts gevoelloze volgelingen van bevelen, die…
  die echt alles doen wat hen wordt opgedragen. Een uiting hiervan zijn de
  tests, ook bekend als de Milgram experimenten, die begonnen in 1961.
  Milgram experimenten.
  https://de.wikipedia.org/wiki/Milgram-Experiment

  Het doel van de programmering is “total woke”, d.w.z. totale controle en leiding.
  en leiderschap. Woke is inhoudelijk 180 graden omgekeerd. Wakker
  is zeker een uitdrukking van satanische inversie. Wakker klinkt goed, maar het is
  maar duivels slecht. Het heeft verschillende niveaus:
  perceptuele programmering, mind control, waardeverandering, politiek…
  correctheid en nog veel meer over “verdraaide kwesties”, bijvoorbeeld LGBT
  of klimaatverandering. Dit kan van buitenaf, dit wordt geprogrammeerd door instellingen.
  geprogrammeerd. Daar moet je tegen kunnen. Dit is wat de gewone
  normaal mens uit met de uitspraak: “Wat moet je met deze shit?
  uitdrukt. Nu wordt het erg, ze willen van de “niet-programmeerbare” af.
  uit je leven.

  De FB-tekst is een goede uitdrukking als onderdeel van het resultaat van een
  van een gemene psychologische manipulatie techniek op studenten. Zij zijn
  100% overtuigd van de grootste onzin. Uiteindelijk is het verhaal
  verdraaid. En als het werkt, bijvoorbeeld, vele verlichte
  moderne wakkere mensen denken dat de moord op John F. Kennedy leidde tot het uitbreken van de
  Wereldoorlog II. En Mozart was een kogel. Niemand mag het weten
  zijn wortels kennen. Het is duidelijk dat als niemand meer iets bezit, ze dat ook niet hoeven te doen.
  hoeven ze niet na te denken. En latere generaties zullen niet eens weten
  wat eigendom is.

  Vertaald met http://www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 12. Gaarne wilde ik even deze link met u delen :

  https://www.frontnieuws.com/de-westerse-civilisatie-houdt-op-te-bestaan/

  Even een aanvullinkje op dit artikel : ons wordt al tientallen jaren door de “allerhoogste wetenschappers” ingeprent dat een menselijk embryo géén mens is, maar slechts een (even willekeurig als gevoelloos) klompje cellen. Waarna je natuurlijk dat “ding” kunt laten aborteren als dit je dit zo uitkomt.

  O ?

  Wat is het dàn, behàlve een mensje dat bezig is zich te ontwikkelen ?
  En zijn wij niet àllemaal begonnen als zo’n “ding” ? Zo’n “klompje cellen” ?

  En o ja, de vrouwen kunnen zich geheel gratis laten aborteren ; alles wordt vergoed door het ZIEKENfonds.

  O ?

  Zijn zwangere vrouwen ZIEK dan ? Hebben ze soms een tumor in hun buik ???
  Ik bedoel, wees dan wel zo objectief en stischt een apart “abortusfonds” op of zo !

  Afijn, lieve mensen, de huidige “wetenschap” is totààl gehijacked door duistere ideologieën (*) die SCHIJT hebben aan de Objectieve Wetenschap !

  * = die gecreëerd zijn door / aangehangen worden door de “Haute Finance” natuurlijk

 13. Diepe staat perfekt uitgelegd geweldig geperfectioneerd hebben ze het:

  The All-Important Doorman
  by Jeff Thomas
  doorman.jpg

  Picture this: A tribal leader from a distant country visits the US. He’s brought to a large apartment building in New York City. When he gets out of the car, he looks up at the great building and is quite impressed. A uniformed doorman exits the foyer and comes out on the sidewalk. The tribesman sees the gold braiding and brass buttons of his coat and immediately decides that this is a very important person. Again he looks up at the building and says to the doorman, “This is a very great home you have. You must be very important indeed.”

  Of course, if we were present, we might chuckle at the tribesman’s naiveté. The owners of such a great building would never greet people at the entrance. They leave such trivial tasks to hired servants, whilst they run the real business without ever needing any direct contact with visitors as they enter the building. And, in addition, doormen come and go – they are, after all, disposable. The owners – those who control what happens in the building – retain their positions over the long term… and may remain anonymous, if they so choose.

  We find this simple concept easy enough to understand, and yet we chronically have difficulty in understanding that, in most countries, the president, or prime minister, is not by any means the man who makes the big decisions in the running of the country.

  We assume that, because we were allowed to vote for our leader, he must actually be our leader. But, as Mark Twain has at times been credited as saying, “If voting made any difference, they wouldn’t let us do it.”

  Similarly, the man whose family took over the financing of Europe, Meyer Rothschild, said, “Permit me to issue and control the money of a nation and I care not who makes its laws.” His family has been calling the shots for centuries, but like the owners of the apartment building, they keep a low profile.

  Remarkably, most people will nod their heads at the above quotes, yet somehow still imagine their elected leader to be in charge.

  Most anyone will accept that the voting system in their country has been corrupted in one way or another and it’s even more likely that they’ll acknowledge that the central banks control the flow of money. Yet, they persist in believing that, even if elections are financed by the big banks, the military industrial complex, Big Pharma, etc., somehow, those who are elected remain loyal to the voters, not to those who paid for their election.

  And, they imagine these elected members to be running the show.

  Further, whilst they often acknowledge that the political party that they oppose is bought and paid for, they prefer to think that the one they favour is not.

  At this point, both the EU and the US are run by the Deep State. In Europe it’s a bit more obvious, as the EU is a visible, unelected body that holds sway over all of the most significant developments in Europe.

  In the US, it’s a bit less obvious, but it’s generally understood that the CIA, FBI and other similar organisations run independently of the president. (He has the power to fire a Director, but does not have the power to eliminate these organisations or change their agenda.)

  The US is run as a corporatist body – joint rule by big business and the state. The elected members are, like doormen, temporary. They are, of course, highly visible, which they’re intended to be, as they’re meant to distract the public eye away from those who are truly in charge.

  And, like doormen, they’re disposable. They can be unelected at four-year intervals and the agenda continues as planned. They are, in fact, largely irrelevant to the direction that the country takes.

  The president in particular falls into this category. There have been quite a few presidents who rose to that post with little or no previous experience in elected office. Their election is a result of popularity. If they do a better job of creating campaign-promises than their opponents, they emerge as the winners, even if they have no political ties, associations with other legislators, or previous experience in the job.

  And yet, we somehow assume that those who really pull the strings would spend hundreds of millions of dollars on elections, then tolerate a newly-elected outsider to wash away their investment by actually taking charge.

  To be sure, there have been presidents who have bucked the Deep State, but they tend to change their tune rather quickly and get back into line. Those who have refused have sometimes found themselves on the business end of a bullet, although, more recently, the preferred tactic has been to invent accusations of corruption and indecency, then to produce questionable witnesses to discredit the leader. (A leader who has been forced out in disgrace is just as gone as one that’s been assassinated.)

  But, almost invariably, the “leader” sees that it’s in his interest to cave in to the Deep State, as, perennially, they hold the real power. Campaign promises are tossed into the dustbin and it’s back to the previous, ongoing agenda. This we’ve witnessed time after time.

  Does this mean that the president is only a mouthpiece for the Deep State? Well, no, it’s actually advantageous for him to express his own opinions, ruffle the public’s feathers and push his pet projects. It adds to the distraction that he’s in charge. However, the larger issues – particularly the flow of tax dollars into the pockets of corporations, continue exactly as planned, regardless of who’s in office. Bankers continue to receive absurdly large bailouts when they’ve grossly mismanaged their banks. The military industrial complex continues to enjoy perpetual warfare, so that they can supply armaments to the government for unnecessary conflicts. Big Pharma enjoys legislation that forces people to be vaccinated against their will and accept outrageously high prices for medications that are generally inexpensive to produce.

  But, yes, as long as a president remains the spokesman to explain why such policies are not only tolerable, but essential, he may be allowed to occupy the oval office until the voters tire of him.

  But, if this is true, why do people so quickly and so readily accept the “leader” to actually be unilaterally responsible for every facet of every governmental policy and action?

  Well actually, nothing could be easier. It’s human nature to want to put a face to our praise and/or criticism. We can’t muster the same focus if we’re advised that we’re being ruled by a faceless group. We tend to respond more readily and more intensely to a single individual – a face we can conjure up immediately. “People desire certainty,” Doug Casey once observed to me, when discussing a related subject, and that’s exactly so. If we’re uncertain during troubled times, we’ll instantly jump at the opportunity to put a single face to the problem, to blame one individual for whatever is troubling us.

  This is evidenced by the presentation of photos of Lee Harvey Oswald and Osama bin Laden, mere hours after major events, as the certain culprits. They were immediately accepted, without any question, by a people desperately seeking certainty.

  Therefore, as soon as one leader is out and another takes his place, we’re able to immediately transfer our devotion or hatred to the replacement.

  The concept of providing a single face to the public is one that was understood by George Orwell, who created the character of “Big Brother,” who would be on the video screens incessantly, as the face of the government.

  But, in stating all of the above, it may seem that I’ve portrayed the doorman as insignificant and this is not the case. He does play quite an important role.

  He’s absolutely essential, as he, more than any other legislator, creates a suitable distraction from those who really run the show. He’s in front of the microphone, does interviews, is filmed almost on a daily basis, and is constantly credited by the media as being either the saviour or the devil, depending upon which media outlet is providing the portrayal.

  And the shakier an economy, and the greater the problems of a country, the more essential it is that the “leader” be visible. After all, when things go badly awry, someone has to serve as the fall guy.

  When this occurs, he is, of course, disposable. He leaves in disgrace or is voted out and a new puppet is voted in whose loyalty is again to the Deep State, not to the voters. And, most importantly, the real agenda continues, as planned, regardless of whatever new campaign promises got him elected.

  (This is not at all new. In 1933, Franklin Roosevelt introduced the Emergency Banking Act the day after his inauguration speech, in which he had assured the country that he would not mess with the currency.)

  Campaign promises are dumped wholesale; the demeanour of the new leader may change dramatically, and the new leader’s very principles may suddenly evaporate after election day. However, the ongoing agenda does not. Regardless of who’s elected, or what party he professes to represent, we witness a continuation of the previous directions taken by those who truly hold the power.

  What’s important to recognize is that, no matter how large the apartment building may be, no matter how impressive the presentation of the doorman may be, he is just that. He is only the front man, and he is disposable.

  The Deep State runs the show. Their presence is permanent and their agenda is both ongoing and impervious to the whims of the voting public.

  1. Mooie analyse ; ik kan me er hélemaal in vinden !

   “Permit me to issue and control the money of a nation and I care not who makes its laws.”

   “nor which puppet occupies its throne”, schijnt de “heer” Bauer daar aan toe te hebben gevoegd.

   Nog even een àndere goede analyse, op het ‘vaccin’-gebied dan :

   ” Kortom, we naderen nu een miljoen gemelde gevallen van Amerikanen die na de vaccinatie met spoed medische hulp gingen zoeken, waardoor de ziekenhuizen overvol raakten, terwijl de media en het vaccinindustrieel complex alle ongevaccineerden de schuld gaven. Wat een hoax en een zwendel, die nu opengebroken is. Het blijkt dus dat al die vaccin-fanaten een gevaar voor zichzelf zijn. Wanneer zullen ze het ooit leren ? ”

   https://www.frontnieuws.com/vaccinspijt-de-massas-beseffen-dat-ze-een-fout-hebben-gemaakt-en-worden-bang/

 14. Gaarne wilde ik even deze link met u delen :

  https://www.frontnieuws.com/de-westerse-civilisatie-houdt-op-te-bestaan/

  Even een aanvullinkje op dit artikel : ons wordt al tientallen jaren door de “allerhoogste wetenschappers” ingeprent dat een menselijk embryo géén mens is, maar slechts een (even willekeurig als gevoelloos) klompje cellen. Waarna je natuurlijk dat “ding” kunt laten aborteren als dit je dit zo uitkomt.

  O ?

  Wat is het dàn, behàlve een mensje dat bezig is zich te ontwikkelen ?
  En zijn wij niet àllemaal begonnen als zo’n “ding” ? Zo’n “klompje cellen” ?

  En o ja, de vrouwen kunnen zich geheel gratis laten aborteren ; alles wordt vergoed door het ZIEKENfonds.

  O ?

  Zijn zwangere vrouwen ZIEK dan ? Hebben ze soms een TUMOR in hun buik of zo ???
  Ik bedoel, wees dan wèl zo objectief en richt een of ander “abortusfonds” op of zo !

  Afijn, lieve mensen, de huidige “wetenschap” is totààl gehijacked door duistere ideologieën (*) die SCHIJT hebben aan de Objectieve Wetenschap !

  * = die gecreëerd zijn door / aangehangen worden door de stoephoertjes van de “Haute Finance” natuurlijk

  1. Bedankt, Gerrit. Dacht al: zou-ie weer…?
   Als ‘hoofdsponsor’ van biflati.nl verdienen je columns inderdaad een meer prompte behandeling door de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: