Hoe zou het eigenlijk gaan met…de Familie Bitcoin?

Eerder schreven we al over miss bitcoin. Er bestaat eveneens minstens één mister bitcoin, maar ook zelfs een ganse zogenaamde bitcoin familie, een bitcoin gezin. Niemand in heel de wereld dan zij die verder de nek uitstaken in 2017 in een alles-of-niets gevecht. Een keiharde strijd voor overwinnen of ondergaan tussen bitcoin en fiatgeld. Wat ook een immens geldelijk verschil zal maken voor een gans gezin van vijf. Reusachtige rijkdom of bittere armoede, want ze hebben hun hele hebben en houden ingezet op BTC. Een man, een vrouw en drie kids, meet the bitcoin family. Of: revisit, want wie zou nog niet van hen gehoord hebben, ze haalden indertijd zelfs de wereldpers. Maar hoe zou het hun eigenlijk vandààg vergaan. Na de immense val die BTC onderging in 2018…?

Meet the Bitcoins

De familie Taihuttu dus, beter bekend als ‘de Bitcoins’. Zoals de familie Robinson maar dan nét ietsje anders (!) Real life trouwens en geen fictie. Er is Didi Taihuttu, ook wel onder veel meer de digitale nomade genoemd, en ‘(…) naast vader Didi (39) ook moeder Romaine (39) en dochters Joli (12), Juna (10) and Jessa (7).’ U kunt hen zien en horen als u op de link klikt, te gast in Nederland op verschillende plaatsen en in tal van media. Dat was toen hij en zijn gezin ons land aandeed in oktober 2018. Jawel, en wat missen ze het meest denkt u, zo tussen reizen van Afrika naar Amerika en de meest exotische plaatsen zoals een resort met gelijkgestemden in Thailand?  ”Familie, vrienden en de frikadel. Het weer mis ik niet hoor.”

Domweg gelukkig in de Bitcoinstraat

Laat ons allemaal deze dappere mensen steunen ja? Bezoek hun site. Koop hun boek. Wanneer je op https://yolofamilytravel.com/ klikt en de site bezoekt, krijg je zelfs nog heel wat in de plaats. Voordelen, gratis,…  ‘We sold everything to live our dream’ is het eerste wat prominent op de homepage staat. Inderdaad, en dat mag je letterlijk nemen. Nou ja, Didi handelt ook in crypto’s, maar slechts met 20 procent van hun bezit, ondertussen verzameld. Tachtig procent “staat vast”, zegt hij.

The Great Gamble?

Was het een gok die de familie Taihuttu nam in 2017? Een enorm risico om letterlijk alles wat je gezin bezit te verkopen en in bitcoin te investeren? Jawel, misschien op het eerste zicht, maar… In ieder geval dan toch een heel goed berekende gok. Vader Taihuttu had toen al vele jaren ervaring opgedaan met de cryptohandel. Maar wie doet het hem, hen na? Want dat is nog wat anders dan u daar, of ù, die een keer duizend euro heeft ingewisseld voor een stukje van 1 BTC. In de zin van: ‘wordt het toch niks dan zullen we er niet armer door worden’… Didi Taihuttu heeft als hoofd van de familie in ieder geval zijn voorzorgen genomen. Er komt hoe dan ook geld binnen voor ingeval; bitcoins dan toch zeker? Want terwijl je wacht (hoe lang?) op de dag dat je cryptoschip zijn rechtmatige haven binnenvaart, moet je wel léven natuurlijk. Ergens wonen, eten en drinken, en hopelijk nog enkele bare necessities vervullen.

The Jungle Book

Er zijn de (Engelstalige) website en het boek in het Nederlands met heel het verhaal erachter, dat ook in het Duits en Engels zal verschijnen. (En wie wil dàt nu niet lezen, deze, letterlijk, avonturen’roman’, en zo alle haarfijne details vernemen?) Voorzien van Paypal en winkelwagentje, alles erop en eraan. Inkomsten zijn er ook via de banners. Wilt u een hotel boeken, in cryptomunten handelen of ze gewoon aanschaffen en (in uw luie zetel dan) wachten tot ùw eigen schip binnenloopt? Doe het dan via de links en advertenties op die site, die erg intelligent en knap opgezet is trouwens. Er wordt vanzelfsprekend een spannend blog bijgehouden zodat we kunnen mééleven, mee ervaren en op de hoogte blijven van het vervolg. En natuurlijk dragen er sponsors hun steentje bij aan wat we toch een Avontuur mogen noemen, met een hoofdletter. Ze vloggen en doen nog veel meer. Je ziet de foto’s en de video’s, de exotische omgeving, maar ik denk niet dat ze elke dag luieren op het strand, of kuieren door het zand… 

Nieuwsgierig

Ze twitteren er lustig op los. Zijn aanwezig op Instagram. Geen idéé wat de Taihuttus verdienen vandaag reeds met alles zo tezamen geteld. Want ze waren ook nog eens op tournee van juni tot november, letterlijk een EU Tour. Wie weet waar hun welvaart het meest vandaan komt of zal komen: van gewoon te léven en te wérken (maar dan helemaal niet zoals de meeste mensen.)  Of van de koers van BTC? Wie zal het zeggen. De toekomst zal het zoals steeds uitwijzen, nietwaar? De koersval van de crypto’s in het algemeen in 2018 noemt hij in ieder geval “een emotionele achtbaan”. Hopen en duimen dat ’t allemaal goed afloopt. Didi’s geloof in BTC’s toekomst (en de hunne) is in ieder geval nog steeds sterk. “(…) ik denk nog steeds dat blockchain-technologie de toekomst is van ons geld.” Daar kunnen wij het in ieder geval mee eens zijn, toch?

Aandoenlijk en hartverwarmend…

…is dat de familie Taihuttu zelf ook nog eens het volgende belooft:

‘We decided to give all the donations and a part of the profits we make with this site to poor families, schools and foundations we meet during our travels.’

 

 

 

2 reacties

  1. Bitcoin de toekomst ?

    Ik denk het niet , puur om het feit , geen internet is geen geldtransacties. In Nederland vallen de internet storingen misschien nog wel mee want qua infra van internet en dergelijke zijn Nederlanders wel vaklui en in zo’n klein landje is het een klein kunstje om ieder adres online te krijgen..MAAR.., ben je wel eens in het buitenland geweest ? Zeker de wat meer afgelegen gebieden is het een drama.. en dan kan je weinig met je bitshit..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: