‘Huizenmarkt gaat een transitie doormaken’

8

Volgens Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank is de huizenmarkt nog altijd het grootste probleem van de Nederlandse economie. Volgens Asmussen zijn de hypotheken een enorme belasting van de bankbalansen. Hieronder een video waarin Danijela Piljic praat over de huizenmarkt van de toekomst.

[youtube id=”Sd4ARC4PBfI” align=”center”]

Via MeJudice & Huizenmarkt-zeepbel

8 REACTIES

 1. De lange termijn kan wel eens ernstiger zijn ,in bijv.japan is de prijs 80% gedaalt t.o.z. van 1990,er zullen wel oplevingen in de prijs gaan voordoen net als wat we nu zien in amerika,maar zolang er geen schuldsanering heeft plaats gevonden ,komt er geen duurzame groei,en dus minder werk en een onzekere situatie,en wanneer de rente gaat stijgen zal de neergang van de huizen markt alleen maar versnellen.
  Het scenario op deze site word dan werkelijkheid.
  http://goldonomic.be/onroerend-goed

 2. levensloopwoning? je koopt een woning voor het leven? het lijkt wel of de planners van de rabobank van de strenge religie zijn waar mensen niet gaan scheiden, waar ze altijd een baan hebben met voldoende inkomen en nooit buren hebben die overlast bezorgen waardoor je moet vluchten, de uitgangspunten die de mevrouw in deze presentatie heeft voldoen niet aan de werkelijkheid, tenzij ze bedoeld, dat mensen pas rond hun 50ste een eerste huis gaan kopen, waarbij ze de voorgaande jaren hebben gehuurd, de mensen die kopen doen dit in wassenaar of aerdenhout in niet in een amsterdamse of andere randstad kutbuurt, het komt op mij over dat de rabobank geen realistisch beeld van mensen heeft, of van der maatschappij (het lijkt wel of ze nog in de jaren vijftig van de vorige eeuw leven)

 3. Alles is gespind, of gespinned… Ik weet niet hoe je het in goed nederlands schrijft.

  Alles wat je hoort ziet of leest is zodanig opgesteld dat de massa het slikt.

  Vandaag kwam er weer een bericht dat de huizenmarkt in nederland weer aantrekt.. Geloof je dat nou werkelijk?
  De poep is slechts enkele centimeters van de ventilator af, misschien wel millimeters.

  Denk voor jezelf en probeer het systeem te doorzien.

  http://www.youtube.com/watch?v=7ZFAubTGvIw

 4. Wat te zeggen over de vergrijzing de babyboomers dat nu alle gepensioneerd in hun afbetaald huis zitten wat de komende jaren wegens dood leegstand zal opleven zoals in Japan, Waarom moeten alle oudere ineens in hun eigen woning blijven wonen en sluiten wij massaal de bejaardenhuizen ook om leegstand te voorkomen.
  Hoe kan het toch zijn dat een nieuw partij 50+ zo groot kan beginnen en de komende tijd alleen maar zal toenemen.

  Den er maar eens goed over na mijne dame en heren.

 5. @rasim: Dat is het grootste probleem. De vergrijzing is waarom de huizenmarkt nog lang niet uit de problemen komt. Een enorm overschot aan huizen is er nu al, moet je kijken hoe dit over 10 jaar is. Dan is er een tekort aan verzorgingstehuizen en villa’s voor en prikkie. De komende generatie kan de welvaart van de vorige generatie niet overnemen. Met dalende prijzen tot gevolg.

 6. Een huis voor het leven? Wie verzint zoiets? Tegenwoordig is de samenleving zo ontzettend slecht ingericht dat er slechts een paar enclaves zijn in Nederland waar je nog goed kunt wonen. Dus een huis voor het leven is onzin. Liberalen zijn de hoofdverantwoordelijke voor de ellende van de huizenmarkt. Tel daarbij de hebzucht van mensen als pa of ma is overleden en een hoofdprijs willen vangen voor het huis van hun ouders. Je ziet dit erg veel in het noorden van het land, 3 a 4 ton willen vragen voor een huis waar vanaf de jaren 60 niks is aangedaan, ja dat is lachwekkend en dat wordt ook nooit meer verkocht die tijd is voorbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.