Huizenprijzen dalen 4,2%

De prijzen van Nederlandse huizen waren in februari 2010 gemiddeld 4,2% lager in vergelijking met een jaar geleden. De prijsdaling is kleiner dan in januari, toen waren de koopwoningen  nog 5,3% goedkoper dan een jaar eerder. Alle typen huizen waren goedkoper dan een jaar eerder. De prijsdaling van appartementen was met 3,0% het kleinst. De over het algemeen duurdere vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen daalden met 5,3% het meest in prijs.

In alle provincies waren de prijzen lager dan in februari 2009. De grootste daling deed zich voor in Noord-Holland, waar koopwoningen 5,9% goedkoper waren. In Zeeland was de prijsdaling met 1,2% het kleinst. Vergeleken met januari 2010 waren de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen 0,2% hoger. De prijsontwikkeling in de provincies laat een gemengd beeld zien. Zo waren de prijzen in Limburg ongeveer 2% hoger dan een maand eerder. In Groningen waren ze echter bijna 3% lager. De prijsontwikkeling in de overige provincies lag hier tussenin.

Zo’n 8900 bestaande woningen wisselden in februari 2010 van eigenaar. Dat is ongeveer even veel als in februari 2009. Er werden meer appartementen en minder eengezinswoningen verkocht. In januari was het aantal verkochte woningen nog ruim 11% kleiner dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: