Huizenprijzen 2,1% gedaald in maart 2014

3

Nederlandse huizenprijzen zijn in maart 2,1% gedaald in vergelijking met maart 2013. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in februari, toen de huizenprijzen 1,7% goedkoper waren dan een jaar eerder. Hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de Nederlandse huizenprijzen per kwartaal van de afgelopen vier jaar.

prijzen huizen nederland

Huizenprijzen in Amsterdam 2,6% gestegen

In Amsterdam zijn de huizenprijzen in het eerste kwartaal van 2014 met 2,6% gestegen.  Ook in Den Haag stegen de huizenprijzen. De prijzen in het eerste kwartaal lagen 1,7% hoger in vergelijking  met een jaar eerder. Het zijn de enige twee plekken in Nederland waar een gemiddelde woning in waarde is toegenomen.

huizenprijzen nederland

De prijsontwikkeling verschilt regionaal sterk

In Groningen en Friesland zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in het eerste kwartaal gemiddeld met meer dan 3% gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In Noord-Holland en Utrecht is de daling minder dan 1%. De kleine prijsdaling in Noord-Holland hangt samen met de stijging van de woningprijzen in Amsterdam met 2,6%. Dit is overigens de eerste stijging sinds 2011.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie