Hyperbitcoinization: 100 miljoen dollar voor 1 bitcoin

3

De vooraanstaande cryptocurrency filosoof Daniel Krawisz is ervan overtuigd dat in het jaar 2030 één Bitcoin (BTC) maar liefst 100 miljoen dollar waard zal zijn. Het fenomeen van dominantie van bitcoin over alle andere munten ter wereld heet Hyperbitcoinization (Bitcoin-Induced Demonetization). Dit is waarin hij heilig gelooft. In 2014 schreef hij er al een goed artikel over. Krawisz dus een groot fan van bitcoin en wordt wel de ‘Bitcoin Keizer’ genoemd. Hij is tevens mede-oprichter van het Nakamoto Institute. Hieronder een interview met hem. Filosoof of fantast? Is zijn voorspelling het zoveelste natte-vinger-werk of heeft hij toch een aantal valabele argumenten?

Berekening waarde bij hyperbitcoinization

Hoewel Krawisz in bovenstaand interview nog zegt dat niemand de toekomst van bitcoin kan voorspellen, lijkt hij nu toch een toekomstige waardebepaling af te geven. Hij komt zelfs tot een zeer precieze waarde voor BTC van $107,142,857, door de totale geldhoeveelheid te delen door het aantal BTC dat dan nog in omloop is. Volgens schattingen zal 20% van het aantal totale Bitcoin zou verloren gaan. Iedereen in de cryptowereld kent de verhalen wel van verloren private keys, waardoor je niet meer bij je bitcoin kan. Uitgaande van die 20% zal het totaal dan brengen op 16,8 miljoen munten in omloop. Deze hebben dan een voorspelde waarde. Dat klopt ook wel indien men aanneemt dàt ooit (in 2030?) iedereen ter wereld enkel en alleen nog bitcoin als valuta zal gebruiken. Wanneer bitcoin dus inderdaad de werelddominantie behaalt. Het feit dat de digitale munt beslist ‘socially wired’ is, en meer en meer sociaal geaccepteerd wordt, zal hierbij in haar voordeel spelen.

Geen lulletje rozenwater

Wie de Amerikaan Daniel Krawisz ziet en hoort spreken, denkt misschien op het eerste zicht met een zogenaamd lulletje rozenwater te maken te hebben. Want echt welbespraakt kun je de jongeman niet noemen. Niets lijkt echter minder waar. Van vroege activist en student is zijn biografie vandaag bepaald indrukwekkend te noemen.  Hij is ‘Senior Crypto Software Engineer’ en ‘Co-founder of the Satoshi Nakamoto Institute’ zoals reeds vermeld. ‘Influential Bitcoin expert with several Bitcoin conference and media appearances’. ‘Architect of the trustless Bitcoin mixer, Shufflepuff’. Houder van een Masters in Computer Science en Natuurkunde Physics. Het Nakamoto Insituut is zeer informatief voor wie meer wil weten over hoe Bitcoin precies ontstaan is en verder is geëvolueerd sindsdien.

Prijs bitcoin stijgt €1000,- in 4 dagen

Of Hyperbitcoinization ooit een feit zal worden? We zullen het moeten afwachten. Er zijn in ieder geval meer mensen die (heel) veel verwachten van bitcoin. Zo liet ook Tim Draper begin van dit jaar al weten dat hij een hyperbitcoinization verwacht. De prijs van bitcoin zit momenteel ieder geval weer in de lift. In de afgelopen dagen is de prijs van bitcoin met zo’n €1.000,- gestegen op flink volume. De huidige waarde ligt rond de €6.250,-. Dat was een paar jaar geleden toch nog wel even anders.