ICO 2.0 als antwoord op failliet van huidige bedrijfsfinanciering

0

De huidige financieringsmogelijkheden voor bedrijven voldoen niet meer. MKB-bedrijven kunnen moeilijk aan financiering komen en voor investeerders zijn de drempels te hoog om te investeren in deze bedrijven. ICO 2.0 is hiervoor een uitkomst. Hier krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid tot crypto staken, een zeer lucratieve manier van geld verdienen.

byelex ico

Er is behoefte aan een eenvoudig alternatief

Dit stelt Herman Vissia, directeur van technologiebedrijf ByeleX. Banken zijn terughoudend bij de (door)financiering van MKB-bedrijven en start-ups en durfinvesteerders eisen vaak zeggenschap in het bedrijf. Hierdoor lopen bedrijven tegen financieringsgrenzen aan en blijven kansrijke innovaties liggen. Bovendien zijn voor beleggers de drempels om te investeren in MKB-bedrijven te hoog. Het kost veel tijd, geld en juridische rompslomp om een aandeel te kopen of te verkopen. Dit beperkt de financieringsmogelijkheden nog meer.

ICO 2.0 van Byelex

Vissia: ‘Bedrijven gaan logischerwijs op zoek naar alternatieven, zoals een ICO. Maar de huidige ICO’s staan in een negatief daglicht en zijn juridisch, logistiek en financieel-technisch niet goed dichtgetimmerd.’ Daarom heeft ByeleX als eerste in Europa een ICO ontwikkeld die laagdrempelig beleggers aan het bedrijf kan binden. Deze ICO 2.0 is een combinatie van een ICO en een IPO, maar dan via de Ethereum Blockchain.

Rechtstreeks aandeelhouder via de blockchain

Met de ICO 2.0 wordt het voor iedereen mogelijk om rechtstreeks te investeren in een bedrijf en aandeelhouder te worden. Bij de ICO 2.0 is de aandelentransactie vele malen goedkoper en sneller dan een klassieke aandelentransactie in een BV. ‘Op deze wijze willen we de weg bereiden voor andere MKB-bedrijven om op een onderscheidende manier aan financiering te komen en investeerders te binden’, aldus Vissia. Wel is het belangrijk om de Bitcoin koers verwachting hiervoor in de gaten te houden.

Nieuwe financiële markt

De ICO 2.0, die in de vorm van Byeshares worden aangeboden, is getoetst bij de AFM en voldoet aan alle wettelijke en financieel-technische eisen voor wat betreft de uitgifte van (certificaten van) aandelen. Vissia: ‘Voor bedrijven is dit een grote vooruitgang. Zij krijgen meer ruimte om te ondernemen, vergroten hun marktpotentieel en de mogelijkheden voor bijvoorbeeld nieuwe samenwerkingsvormen. Het kan niet anders dan dat er met de introductie van de ICO 2.0 een totaal nieuwe financiële markt ontstaat.’ Herman Vissia is graag bereid om zijn visie toe te lichten en nader in te gaan op de ICO 2.0 als nieuwe, veilige financieringsvorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.