´´Ik heb altijd geloofd dat Nederlanders niet extreem zijn, maar gematigd.”

Nou, wie kan het daar niet mee eens zijn, zou je denken? Nou…? Maar daarover straks meer. Dit is Sigrid Kaag van D66 aan het woord. Om haar volledig te citeren in haar overwinningsspeech, n.a.v. de recente Nederlandse verkiezingen: “Democraten, het is gelukt”, zei Kaag in haar overwinningsspeech. “Er was kritiek. Maar de afgelopen maanden bekroop me het gevoel dat mensen klaar waren voor het optimisme en de visie van D66. Ik heb altijd geloofd dat Nederlanders niet extreem zijn, maar gematigd.”  Ondergetekende schrijft niet vaak over politiek, tenzij dan op wereldniveau. Wat een Chinese premier declameert, of Vladimir Poetin, en zeker een Amerikaanse president of andere internationaal van de meest hooggeplaatsten ter wereld. Het IMF, de Wereldbank die dit of dat doet of orakelt. Nou ja, u leest wel vaker op Biflatie.nl, dus u kent de onderwerpen in deze categorie. De ´makers and breakers´ noem ik ze; zij die de wereldbol een tikje naar rechts, of naar links kunnen bewegen. Maar vandaag is het zaterdag 20 maart 2021, en dit is een goede dag en moment om opnieuw over politiek te schrijven. Internationaal en nationaal.

Want er moet ondergetekende toch e.e.a. van het hart, of van de maag. We leggen u gebeurtenissen, uitspraken, kritiek ook zeker voor vandaag, en vragen uw mening, uw reacties op de onderwerpen, wat hier belicht wordt. Allicht, want Biflatie.nl is er sinds 2009 (tjonge jonge) nog altijd voor u, en door u. U, beste lezer, beste lezeres, bent waarvoor we het doen. Dat kan nog wel eens heel interessant worden, dunkt ons! Aanleiding ook is de opmerking van een lezer, ´dat het op Biflatie de laatste tijd wel héél vaak over cryptocurrencies gaat´. Over digitale munten, tokens en coins, in de digitale wereld waarin we nog niet helemaal vertoeven, maar dat komt, dat komt…en eerder vroeger dan later. Of e.e.a. ook qua praktische gevolgen voor de burger zo positief uitdraait, valt nog af te wachten. Maar we moeten wel in deze context op onze hoede blijven, vind ik.

Dus: and now for something completely different! Nou ja; politiek dus. micro en macro-politiek, noemen we het zo. En laat Bram Vermeulen maar zeuren: u en ik zijn wel geïnteresseerd in Politiek, toch? Tenslotte is het op dit hoge, hoogste niveau dat ons léven (groten)deels bepaald wordt, toch? Ons doen en laten, bijvoorbeeld. Corona-times, remember, en we zitten er nog middenin trouwens hoor! We lezen toch dat de cijfers over besmettingen to the moon gaan…

…en nog altijd even actueel. Petje af! R.I.P voor een groot Nederlands artiest: Bram Vermeulen (1946-2004)

Andere tijden

Hier moeten we toch even een zijdelingse uitstap maken naar precies Bram, en wat hij vertelde tijdens een televisieuitzending, uitgezonden op maandag 5 januari 2004, RVU, NED 3. In 2004. Dus dat moet vlak voor of kort voor zijn overlijden waarschijnlijk zijn opgenomen. Ziet u hem zitten, beste lezer, de benen over elkaar op een tafel. Hij stopt een pijp, en begint over…Sint Niklaas te vertellen. Aiaiai, Bram, zo´n geváárlijk onderwerp, zulk een heet hangijzer…(!) No way dat dit allemaal, en allemaal tegelijk, zich anno 2021 zou kunnen voordoen. Op TV – on-m0-ge-lijk, toch?! En misschien is uw reactie wel dezelfde, of helemaal anders dan de mijne, want ik denk dan bij mezelf: ´jammer en helaas…´´Een televisieprogramma van Bram Vermeulen voor de RVU, live opgenomen op locatie met een klein select publiek. Bram Vermeulen vertelt over ervaringen die veroorzaakten dat hij anders over dingen ging denken. Een programma over nieuwsgierigheid, want één ding staat vast: zonder verandering geen evolutie. Geschreven en verteld (en gezongen) door Bram Vermeulen in nauwe samenwerking met Shireen Strooker (scriptontwikkeling en regie).´ Over the missing link. Over ´een goed lopende werkelijkheid´ en nog zoveel meer. Watch it:

 

Wie goed doet goed ontmoet?

De Politiek in het algemeen wil ons als burgers toch ook zo´n ´goed lopende werkelijkheid´ bieden, neen? Zo´n ´ideale wereld´ zelfs misschien? Heeft u al één politicus horen verklaren dat hij het slécht met ons voor heeft? Nou – zo iemand zou niet lang op enige verkiesbare plaats staan, dunkt ons! Om terug te keren tot mevrouw Kaag. Heeft zij ook het beste met ons voor? Vast, ik geloof het blindelings. Maar…indien dat zo is, waarom krijgt ze dan dit soort kritiek. Groningerkrant.nl, Opiniestuk. ´Onder de globalistische leiding van Kaag stevenen we af op een samenleving waarin mensen met het grootste Pavlov effect de meeste social credits scoren terwijl het moreel kompas overboord is gegooid, uitlopend op collectieve zelfmoord.´ Wauw, dat kan al tellen als intro?! Het longread stuk, zoals aangekondigd in deze online krant, is inderdaad een ´lang´ artikel. Heel lang. ´t Is bijna een novelle. Voor de jongere lezers verklaren we even: een novelle is een korte roman. Een roman. Oké, een roman is een verhaal in boekvorm. Een boek! Dat is…nou ja, ander onderwerp.

Heb je even voor mij?

Longreads, om het kort te houden (!), daar hebben de meesten eigenlijk geen tijd voor. Wegens druk-druk-druk. Alles moet kort en snel, als het ware staccato, instant behapbaar. En vooral in simpele bewoordingen, niet te ingewikkeld. Toch? Maar ik dacht – het is zaterdag, weekend, na de obligate boodschappen misschien, weet u wel? Maar geen paniek. We gaan niet het het hele stuk hier weergeven, maar ik wed met u…dat u het interessant zult vinden. Wanneer u even (nou ja) tijd heeft tussen uw dagelijkse, vooral drukke besonges door. Het stuk is ondertekend met´ing. Vicki Van Lommel, columnist, onderzoeks- en wetenschapsjournalist die onder andere schrijft over duurzaamheid, klimaat, energie, circulaire economie, politiek en samenleving. Founder freepeoplemedia.com´

Link

Sta me toe toch de eerste alinea aan te halen, want die is veelzeggend voor het hele lange stuk; de teneur ervan is hiermee gezet. En we laten met opzet de originele links staan: ´Nu Nederland heeft gestemd, ligt een coalitie van VVD, D66, CDA en Partij van de Arbeid voor de hand. RutteKaagHoekstra en Ploumen zijn namelijk kind aan huis bij het World Economic Forum (WEF). Nu de pandemie volgens de CEO WEF, Klaus Schwab, “a rare but narrow window of opportunity” representeert om de gehele wereld te resetten moet de vaart erin blijven om binnen 10 jaar Nederland op te heffen, een ‘digital currency’ in te voeren en iedereen afhankelijk te maken van de globalistische overheid, zodat niemand noch enige vrijheid noch enige privacy overhoudt. Dat is het beoogde doel en de spelregels zijn nu helder dankzij D66 en VVD.´ Kort gezegd: hier komen het World Economic Forum, de Great Reset, het globalisme, het zogenaamde ´social credit sytem´ en meer van dit aan bod. (Ook wel die verdomde ´digital currency´, tjonge, daar heb je ze toch weer?!) Allemaal onderwerpen die veel en graag gelezen worden op Biflatie.nl., vast, dat merken we aan de cijfers.

Wat is goed?

Het ´social credit system´, sociaal-krediet-systeem; herinner u misschien een stuk dat een jaar of wat geleden ook op Biflatie verscheen, over dit soort punten-systeem-voor-burgers, zoals het in China ingevoerd wordt? Maar ga het beslist allemaal zelf lezen, plaatsgebrek verhindert ons hierover te elaboreren. Politiek dus, en die heeft het altijd goed voor met ons, de burgers. Zeggen ze, dat is on record, de Machthebbers. Neem nu iemand als…Recep Tayyip Erdoğan. Ja, laten we hem er uit pikken. Heeft de Turkse president het goed met, zeg, de mannen en vrouwen in zijn land voor. Hmm, nou ja, toch dit dan. Waarom stapt hij net uit het internationaal verdrag dat vrouwen en hun rechten beschermt? ´Actievoerders waarschuwen dat het verdrag cruciaal is om het stijgende aantal gevallen van huiselijk geweld in Turkije terug te dringen.´ 

Lady in distress

We zouden er anderen kunnen uitpikken hoor! Ach, voorbeelden zat. Waarom maakt de Amerikaanse president nu net ruzie met én Rusland, én China? Temidden van een economie in gruzelmenten? Met 320 miljoen Amerikanen die om hulp vragen, en heel dringend ook? Joe noemt Vladimir Poetin, jawel, een moordenaar! Is dat om, eeuh, de Amerikaanse burger…te beschermen of zo? En Vlad antwoordt dan nog: ´´al wat je zegt ben je zelf´´! Tjonge jonge, en dat moet dan Politiek op het allerhoogste niveau voorstellen…?! Dient dit de Burger, de Amerikaan, de Rus, de…Turkse vrouw? Want omdat we nu, toevallig, presiden Erdogan even als hoofdonderwerp hebben genomen…wat is hier in hemelsnaam, of in de naam van Allah of Mohammed aan de hand? In…Nederland?! Jawel, dit is Nederland, en dit betreft een Nederlandse, of Medelanderse, of Turkse Nederlander, of hoe moet je deze jongedame vandaag noemen (want ik weet het bij God, of zelfs Allah niet meer, hoe je anno 2021 politiek correct moet wezen…) In ieder geval betreft het hier een jongedame in grote nood. 

Dit is ook Nederland

Heeft u weet van of het zelfs gelezen, het boekdebuut van de Amsterdamse Lale Gül, dat  zoveel stof deed opwaaien, en nog? Vast. De 23 -jarige werd en wordt met de dood bedreigd omdat ze naar verluid zo´n harde kritiek levert op de Islam? ´IK GA LEVEN´, is de titel, en dat zegt al ver-schrik-ke-lijk veel, dunkt ons, toch? Juffrouw Gül is Nederlandse van Turkse afkomst. De Politiek is er voor de mensen, met altijd de beste bedoelingen, toch? Nou, zeg me eens: wie moet haar beschermen? Nederland. Nou ja, niet echt door Geert Wilders dan, maar door onze, straks, maar-haast-jullie-haast-jullie-haast-jullie, onze nieuwe regering. Haat jullie, pardon: haast jullie zeggen we omdat juffrouw Gül bedreigd wordt. Met de dood! In Nederland! Of is het ook wel Turkije, dat de jonge auteur moet beschermen, vanwege haar verre verre afkomst? Maar met dat land net uit het internationaal verdrag ter bescherming van de vrouwenrechten… Hmm, neen, het is vast niet president Erdogan die het voor Lale Gül gaat opnemen. Kritiek, tjonge. En dan nog op de Islam! Kan niet, mag niet! Nou… En de haatberichten die de jonge vrouw kreeg! Mensen! Van wie? Tja, van Turkse Nederlanders en Turken, vast, die dan heel streng in de leer zijn? 

Gematigd…haten

Haat, haatberichten, tjonge, en vast anoniem, tuurlijk, vast, zo dapper zijn ze wel, de huilende wolven in het internetbos. Haat en doodsbedreigingen! Hoe eeuh…extreem ook, ja extreem, vindt u niet, beste lezer, beste Nederlander, beste Medelander, beste Nederlander ook van Turkse afkomst? Hmm, om nog even op de titel van dit lange (nou ja, sorry hoor) stuk terug te komen. Waar mevrouw Kaag stelt: “Ik heb altijd geloofd dat Nederlanders niet extreem zijn, maar gematigd.” Nou…daar moet ik toch alvast eens heel grondig over nadenken, voordat ik daar op ga reageren…  En dan nog dit, om af te ronden, maar het is misschien wel de essentie van dit artikel. Ik geef nu wat af op ´de politiek´, van laag tot hoog. Makkelijk hoor, Joost. Maar…´de politiek´ – zijn wij dat dan niet, au fond, u en ik? Kiezen wij niet ook wie ons vertegenwoordigt, van laag tot hoog? Er  bestaat een gezegde : Elk land krijgt de leiders die het verdient. Einde quote. Ook iets om eens ernstig over na te denken misschien? 

17 reacties

 1. Ha die Joost, wat een stuk man. Over politiek en de leiders van NL raken we niet uitgepraat in deze vreemde tijd. In een land waar de democratie (tijdelijk?) is uitgeschakeld door een noodwet. Waar zelfs een avondklok bovenop moest. Nou ja, het is vanwege een gezondheidscrisis, een oorlog tegen een virus, en dan mag in een gesocialiseerde samenleving de halve economie plat gelegd worden. Natuurlijk kan dat, want in 40-45 is de helft van het land plat gebombardeerd.

  Toch zie ik kenmerkende verschillen tussen een oorlog en een gezondheidscrisis. Echter in een tijd dat cyberfobie, klimaatalarm, virusalarm, en complottheorieën de kop op steken vinden regeringen het geoorloofd om de ‘oorlogstoestand’ af te kondigen. Gaan we stemmen voor een nieuwe regering en krijgen we de leiders terug die het land verdient.

  In mijn vorige column gaf ik aan veel twijfel te hebben op welke partij ik zou gaan stemmen. Ik had geen tijd om 37 partijprogramma’s te bestuderen en hoopte dat de wijsheid van mijn medelanders ons aan de juiste leiders zou helpen. Tsja, zie het resultaat. Het maakt trouwens niets meer uit. Er is nog een andere agenda die boven de politiek staat. Zonder het te merken is de macht overgenomen. Door wie? Da’s een goeie. Lees dat morgen in mijn nieuwe column.

 2. De hele ‘Haagse Kliek’, van parlement tot en met de Raad van State, is officieel in gebreke gesteld wegens het structureel minachten van de Rechtsstaat, het hoogste goed binnen een democratie. D burger die zich niet kan en mag verweren tegen de willekeur van zijn overheid.

  Had één van de politieke partijen minstens het herstel van de Rechtsorde dwingend in zijn verkiezingscampagne opgenomen? Niet dus.

  De schapen eisen hun rechten niet op, maar schuifelen met de voorgeschreven onderlinge afstand naar de stembus, om praktisch dezelfde politieke zondaars aan een volgende ambtstermijn te helpen.
  Lust u nog peultjes? (De belangstelling op deze site voor dit brisante onderwerp is overeenkomstig).

 3. Het is niet zeker dat Erdogan zijn slag thuis haalt. Volgens artikel 90 van de Turkse Grondwet moet de wetgevende macht oordelen over internationale verdragen. “ARTICLE 90- The ratification of treaties concluded with foreign states and
  international organisations on behalf of the Republic of Turkey shall be subject to adoption by
  the Grand National Assembly of Turkey by a law approving the ratification.” Mogelijk moet het grondwettelijk hof uitspraak doen of het decreet van de president niet strijdig is met de grondwet. https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-sozlesmesi-cumhurbaskani-karariyla-feshedilemez-6324627/

  1. De Gaulle : la France, c’est moi et moi seul. Wie herinnert zich niet die woorden? Terecht schrijft Joost dat Erdogan (en niet Turkije) uit de Istanbul-Conventie stapt. Een presidentieel besluit dat steunt op … een presidentieel besluit. https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-sozlesmesi-ile-ilgili-cumhurbaskani-karari-resmi-gazetede-6324483/?utm_source=ilgili_haber&utm_medium=free&utm_campaign=ilgilihaber Volledig antidemocratisch eigent hij zich machten toe die toebehoren aan het volk. Daarenboven ontsloeg hij andermaal de president van de Turkse nationale bank. https://www.nu.nl/economie/6123024/waarom-blijft-erdogan-presidenten-van-de-turkse-centrale-bank-ontslaan.html Trump zou het niet beter kunnen.

 4. Nu we het toch over politiek hebben, waarom is kiesgerechtigd Nederland de mevrouw die Rutte onder vuur nam zo snel weer vergeten: https://www.youtube.com/watch?v=VnA50zWUdbk

  En waarom vergeet men zo makkelijk dat de toeslagenaffaire zich afspeelde tijdens alle kabinetten Rutte? Waarom vergeet men dat het kabinet demissionair was? Waarom vergeten kiezers dat er teveel bezuinigd is op zorgcapaciteit? Waarom vergeten kiezers dat jongeren meer te lijden hebben onder lockdown en avondklok dan de senioren? Mijn opsomming kan zeker met meer punten worden aangevuld.

  Overigens heel vreemd dat er in het land veelal teleurstellend en met verbazing is gereageerd op de uitslag van de verkiezingen. Waarom durft niemand te spreken over mogelijke malversaties bij het stemmen tellen? O nee, dat bestaat niet in Calvinistisch Nederland. Waarom hebben we het niet over onze banken die er maar op los witwassen, over de haven van Rotterdam waar meer drugs worden doorgevoerd dan bananen en dat NL hoog genoteerd staat als narcoticastaat. Ik kan nog even doorgaan maar ik ga nu voetbal kijken..

 5. Deze omschrijving is erg duidelijk hij heeft ook een boek eraan gewijd:
  democracy the god who failed dacht ik. Ik hoef er verders niets aan toe te voegen me dunkt.

  De Staat is een instituut dat wordt geleid door bendes van moordenaars, plunderaars en dieven, omringd door gewillige ploerten, propagandisten, hielenlikkers, oplichters, leugenaars, clowns, charlatans, dwazen en nuttige idioten – een instituut dat alles wat het aanraakt bevuilt en bezoedelt.
  Hans Herman Hoppe

 6. Ik zie het toch anders…. Steeds meer Nederlanders ontwaken.
  We hebben al te maken met wekelijkse demonstraties die kennelijk met paarden, honden en waterkanonnen gestopt moeten worden, eender Maidan of Plein Hemelse Vrede. Daar waar voorheen het uiterst zelden was dat er gedemonstreerd werd. Anti-EU, anti-migratie, anti-globalisering is met 5% van de Nederlandse kiesgerechtigde bevolking toegenomen ten opzichte van 2017, tel de zetels van PVV, Forum en JA21 maar bij elkaar op. Dat zijn 600.000 mensen erbij ! En dat terwijl er tijdens Ruttes regeerperiode 700000 pro-EU, pro-migratie stemmende zielige vluchtelingen en gezinsherenigers bijgekomen zijn !
  De moslima Kauthar Bouchallikht van Groen Links schijnt nu toch via voorkeursstemmen in de kamer te komen, dat zegt al voldoende toch?
  Forum voor Democratie als discriminerende partij had eigenlijk na de rel bij Eva Jinek nul stemmen moeten krijgen, maar kreeg er toch bijna net zoveel als bijvoorbeeld de PvdA of de nietszeggende SP.
  Hebben we het over de impact van discriminatie… vergelijk het gedrag van de belastingdienst met etnisch profileren met de (die overigens absoluut niet kunnen) tweets van Baudet. Dat Baudet afgestraft wordt, volkomen terecht, maar maak me niet wijs dat onze instanties onder leiding van Rutte NIET gediscrimineerd hebben… en de effecten van hun acties waren vele malen erger. Hier hoor je Jinek en Dolf Jansen niet over.
  Verder… hoe zit het met de oplages van de kranten? google eens Follow the money 29 juni 2019 stille staatssteun. De meeste media in Nederland worden zo langzamerhand overheidsorganen.
  Als je tijdens de regeerperiode van Rutte er 700000 mensen bij krijgt uit andere landen, dan is het voor pro-migratie geen kunst om er 7 zetels bij te winnen. Die waren voor de verkiezingen al gewonnen. Dus eigenlijk is deze magere overwinning beschamend voor Kaag en Rutte.
  Dan zegt de toename van anti-migratie “letterlijk tegen de stroming in” veel over hoe de Nederlandse Aboriginals over Rutte denken.

 7. VVD wil wel met JA21 regeren. Wat betekent een centrumrechts kabinet met VVD, D66, CDA en JA21 voor de Great Reset en de Build Back Better? Ik weet dat JA21 erg kritisch is op Europa en het klimaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: