Ik trek de TV-stekker er uit

Ik weet niet hoe het u vergaat maar ik ben die TV in mijn woonkamer helemaal zat. Die (staats)omroepen sturen de laatste tijd veel onheilstijdingen de woonkamer in die mij somber stemmen. Het zijn eenzijdige berichten en vaak door de overheid voorgekauwd. De TV is nu de spreekbuis van de regering, zo lijkt wel. Natuurlijk snap ik waarom, maar het bevalt mij niet. Die TV met dat hele omroepbestel kan mij gestolen worden. Kost bakken aan belastinggeld. Ik zie alleen maar platvloerse programma’s, zoals die eeuwig durende talentenjachten en de praatprogramma’s met hun vaste gasten die goed kunnen praten, maar dat is dan ook alles. Het gaat niet om de inhoud. Als je op TV komt dan moet je er goed uitzien en goed kunnen praten. Daarop wordt je gescreend.

Ongeschikt voor de beeldbuis

We hebben prachtige platte schermen met felle kleuren in onze huiskamers staan dus zorgen de programmamakers voor kleurrijke figuren met een goeie babbel. Geen grijze muizen met een foute scheiding, geen polletjes piekhaar met een pukkelkop. Heb mezelf al lang uitgevlakt, ben van louter ellende maar van mij af gaan schrijven. Mijn tronie is bepaald niet geschikt om uw huiskamer op te vrolijken. Gelukkig heb ik andere content gevonden dat het goed doet op mijn 4K-ledscherm. Even pochen hoor. Vanaf mijn computer stream ik de mooiste concerten naar dat grote scherm met flinke zuilspeakers aan weerszijden en surroundspeakers in de woonkamer. Ik moet af en toe genieten tussendoor, zie teveel ellende om me heen. Als ik via mijn computer online wat nieuws wil oppikken wordt ik daar beslist niet vrolijk van. Zal wel niet aan mij liggen want ik hoor veel geklaag om mij heen.

André Rieu en de Rolling Stones

Ik klik een André Rieu-concertje aan en spoel een stukje door naar halverwege het concert waar hij de bekende toegiften weggeeft die zijn publiek in extase brengen. Met de gordijnen dicht ga ik mee walsen, niemand ziet me. Wordt zachtjes aan wel tijd voor een nieuwe DVD van onze arme André. Hij heeft met zijn hechte club muzikanten al een maand of negen niet kunnen musiceren. Gelukkig heb ik talrijke concerten van andere muzikanten waaronder de Rolling Stones. Een ruige tegenhanger van André. Even terug naar die goeie ouwe tijd met die gouwe ouwe concerten van die eeuwige huppelaar Mick Jagger. Ik voel mij bevoorrecht. Ik kan mezelf opvrolijken met al die verzamelde werken van beroemde artiesten die zelf al lange tijd thuis rondhangen. Bedankt voor het mooie materiaal. Ach, die Rolling Stones zwemmen in het geld. Kunnen wel een poosje zonder optredens.

De Duitsers roepen “scheisse

Erg jammer voor onze nieuwe talenten die al lange tijd nergens hun publiek kunnen vermaken. Enorm schadelijk voor al die theaters en de evenementenbranche en deprimerend voor het gemoed van de verwende festivalgangers die bijna een jaar thuis zitten te kniezen. Nee, de stemming wordt er niet beter op in het land. Niet alleen in ons kleine polderlandje maar ook bij de buren beginnen ze te kniezen. Ik hoor ze “scheisse” roepen, hoorbaar tot zelfs 60 kilometer over de grens. Ook daar gaan woensdag de winkels dicht net als hier natuurlijk. We zitten niet te wachten op een file Duitsers voor de Ikea. Stel je voor dat ze met coronacoins betalen. Nee, we gooien hier de boel ook maar dicht. Voor alle zekerheid.

Maar feestverlichting is uitverkocht

We gaan toch richting de kerstdagen, een feest van de verlichting. Met die donkere kille dagen zitten mensen toch al liever thuis, dus kan een lockdowntje voor een paar weken niet veel kwaad. Hoop wel dat ons hoogspanningsnet het houdt. De feestverlichting is in veel winkels compleet uitverkocht. Bij een fietstocht door ons stadje bij avond bespaar ik mij batterijen. Er is een zee van licht in alle straten. Nooit eerder zoveel buitenverlichting gezien. Ach, het zijn ledlampjes, die nemen nauwelijks stroom zegt iedereen. Hoewel, opgeteld? Kennelijk heeft niemand zijn gedachten bij de klimaatafspraken van Parijs. We moesten minder gas en stroom gebruiken. Maar de aarde warmt op dus gaan we ook deze winter minder gas gebruiken. Dat beetje meer stroom compenseert wel weer. Ik denk dat het nog spannend wordt. Zou de netspanning het houden met die miljoenen lichtjes in de straten en in de huiskamers?  Zal toch een ramp zijn als die meters op tilt slaan in de controlekamers van onze netbeheerders. Kan er allemaal nog wel bij. We zijn toch al in mineurstemming, daar past een donkere kamer heel goed bij. Zitten toch maar met z’n tweetjes.

“Ben ik nou zo slim of….”

Ik vrees dat deze column ongezond werkt op het gemoed van mijn lezers en begin te twijfelen of ik ‘m afmaak. Toch doe ik dat. Hoewel ik meestal probeer te eindigen met een of andere flauwe grap om een glimlach te ontlokken op uw gezicht lijkt mij dat deze keer niet te lukken. De reden dat ik ‘m toch instuur is omdat ik mijn donkere gevoelens van mij afschrijf. Dat lucht op namelijk. Scheep toch liever anderen op met de ellende die ik op afstand zie aankomen. Probeer altijd die slimmerik te zijn die snel een afslag eerder neemt om niet in de file vast te lopen. Hoop niet dat er meer van die slimmeriken zijn. Misschien dan toch mijn column maar niet insturen…..

GW

 

8 reacties

 1. Weet je het niet meer, Gerrit? We kregen vanavond weer een angstprik met betrekking tot stap 4, 5 en 6 van het 12 stappen protocol op weg naar de Great Reset. Het scenario dat enkele jaren geleden is geschreven, wordt perfect gevolgd.
  Op 1 december maatregelen nemen waarvan ze van tevoren wisten dat dat het aantal besmettingen zal verhogen. En dan 14 dagen later de zweep erover.
  Daar is goed over nagedacht.
  Om weer een complete lockdown af te kondigen was het nodig dat ze eerst maatregelen namen die tot gevolg zouden hebben dat een complete lockdown dan gerechtvaardigd is. Het domme volk vraagt erom , want ze is niet op de hoogte van het 12 stappenplan van de wereldwijde elite. En weet niet dat muilkorven zeer ongezond zijn en corona bevordert…
  Het is bovendien een leuke opsteker voor de elite, want de complete lockdown zal nog meer mensen over de streep trekken om zich te laten vaccineren.
  Er was een tijd dat er boven de poort stond “Arbeit macht Frei”. Nu staat er straks boven de poort ” Vaccineren macht Frei” en opnieuw zullen velen onschuldigen in deze valkuil trappen, denkend dat na de vaccinatie de problemen voorbij zullen zijn. Helaas zullen ze binnen enkele jaren (mogelijk zelfs al binnen een jaar) gruwelijke ontdekkingen doen. Blijf op de hoogte, maar niet door het fakenieuws van de NOS, nu.nl etc. Zonde van je tijd.

 2. “De TV is nu de spreekbuis van de regering, zo lijkt wel.”
  Alle MSM zijn al jaren de spreekbuis van de overheid.
  Kijk maar door wie ze worden betaald.
  Zonder MSM was het nooit gelukt met die cojona scam.
  Ik woon direct aan de parkeerplaats van de Jumbo, en ik zie de hele dag mensen met die dingen op hun gezicht lopen. Ook buiten.
  Tijd dat iemand een vaccin in handen krijgt en laat onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: