´´Ik vertel je niet wat je wil horen, maar wat je moet horen´´/´The LARGEST MARKET CRASH in history is Approaching!´

Dat is typisch de no-nonse stijl van Kees de Kort: ´´Ik vertel je niet wat je wil horen, maar wat je moet horen.´´Macro-econoom en analist Kees de Kort (geboren 1956) vertelt in deze aflevering van GoudKoorts Gasten waarom hij als jongeman koos voor de opleiding economie aan de Katholieke Hogeschool van Tilburg.´ Hij deelt aan gastheer Bart Brands, edelmetaalspecialist van GoldRepublic, mee wat de drijfveren zijn achter het, sedert decennia, delen van analyses en natuurlijk over wat Kees “zijn grote vijanden sinds 2009” noemt. Dat zijn dan de centrale banken die met hun beleid, hele groepen mensen op ´”de knieën” dwingen´.´Cornelis Johannes – Kees – verzorgt reeds sinds de jaren ´90 commentaar op de beurzen en economie via BNR Nieuwsradio met zijn column De Kort door de Bocht. En: hij windt er nooit doekjes om!

 

Nu gaat hij zeker niet kort door de bocht, of uit de bocht zelfs, want de econoom mag hier uitgebreid zijn zegje doen, en het is heel wat zinnigs en intelligent wat hij vertelt. Over de Turbo-schuldencrisis die de financiële – schulden – crisis van 2008, de beruchte Kredietkcrisis nog vele malen overstijgt. Over het (wan)beleid van de centrale banken. De economische consequenties van het Coronavirus. Over je vermogen beschermen, dat is dan d.m.v. goud; en over nog veel meer, just watch and listen:

⏰ Timestamps ⏰

00:00 Introduction

00:55 Studie economie Kees

03:00 Drijfveren en Missie Kees

06:23 Analyse Kees op het beleid van centrale banken

12:42 De hoop van centrale bankiers

14:48 Consequenties monetair beleid voor starters

16:43 Economische consequenties coronavirus

18:05 Vermenging politiek en monetair beleid

20:41 Leiderschapscrisis

22:26 De benodigde economische reset

27:27 Federale reserve bijeenkomst in Augustus

30:07 De fragiele economie

33:29 Verband tussen de financiële markt en de economie

37:00 Mogelijke consequenties huidig beleid

38:11 De kijk van Kees op goud en het beschermen van vermogen

43:55 Voorbereiden op onzekerheid

45:00 (Consequenties van) Gratis geld

47:11 De economie van Japan

48:16 Japan scenario, opkomende markten en rijke landen

52:52 Japan scenario versus inflatie scenario

56:00 Outro

 

Goud of crypto. Goud en crypto

Goud, goud, goud – what about bitcoin, crypto?! We weten dat nogal wat beleggers iets heel anders verkiezen boven dit gele edelmetaal. Zoals ondergetekende, én Madelon Vos, om maar twee Nederlanders te noemen. Bitcoin dus, cryptocoins, digitale munten, die eveneens je vermogen beschermen tegen verlies van koopkracht. Net als goud natuurlijk, toegegeven, maar dan heel wat sneller, beweeglijker, met meer elan, grotere hoogten en laagten, dus veel spannender, toch? Laat ze nou in Cryptocast genoemde jufrouw Vos én mijnheer De Kort tezamen zetten. Want dat verbaast mijzelf ook: de econoom is niet echt pro crypto´s, en noemt ze ´voer voor speculanten´. Nou, dan zijn Madelon, om ff voor haar te spreken, en ikzelf, maar zogenaamde ´speculanten´. En daar ben ik alvast best tevreden mee. Wat U? Luister ff mee ja: Cryptocast | BNR · 2021-08-12

Olifant

Wie goed geluisterd heeft  naar bovenstaande cryptocast, podcast, wéét dat er economisch, financieel en op de beurzen heel wat krom zit. ´´Het hele financieel stelsel wordt met de dag kwetsbaarder´´ – heeft u het gehoord? Eigenlijk in theorie onhoudbaar ook? Nou…als we met z´n allen gewoon deze olifant in de kamer negéren…? Dan bestáát die toch helemaal niet? Hmm? Hmm…dit gaat goed tot – het niet meer goed gaat! En dat it sluit eigenlijk perfect aan bij de volgende en laatste video (want hierna is eigenlijk álles gezegd, echt waar…) Treffend, en dit in verband met de aandelenbeurzen die in La la land vertoeven: ´´Wie nu in de beurs zit heeft alleen maar een bull market gekend´´. Think about it! Denk hierover na zo u wilt, en luister/kijk vervolgens hier eens naar:

The LARGEST Market CRASH in history is Approaching! | Robert Kiyosaki

´In this video interview excerpt, famous author of ‘Rich Dad Poor Dad’ and millionaire real estate investor Robert Kiyosaki warns about the future of the economy and why he expects a big market crash like never before Wannéér die komt, die grootste markt/beurscrash ooit, weet ook Kiyosaki niet; maar dát die er aankomt – jazeker, like ham on rye. Wanneer beleggers massaal de ogen openen zeker. en merken – toegeven! – dat de Keizer geen kleren draagt?! Ik ga hier helemaal in mee, en gok een beetje dat die er nu vlúg aankomt. Vandaar mijn put-optie op de AEX. Deze, plus een beetje goud, toch, als bescherming van m´n cryptowallet. Want die gaat dan wreed méé afzien, in ´sympathie´. Of paniek, da´s een betere uitdrukking. Proberen op tijd winst te pakken en tijdelijk (hoe tijdelijk?) uitstappen zeker…?

5 reacties

 1. Beste Joost,

  Ik heb een klein lijstje gemaakt wanneer ik denk dat de echte crash zal komen.
  Vrees dat na de crash er nog veel meer geprint gaat worden soort globale Weimar komt eraan.

  1. Wanneer de 10 jaars rente ineens erg snel gaat stijgen . Tot de rente niet extreem omhoog
  zal gaan, zullen de markten blijven stijgen.
  2. De koper prijs (Dr Koper) zal ook dan flink gaan zakken lang voordat de rente gaat stijgen.

  3. De schuldenberg die te hoog oploopt en die zal gaan imploderen wanneer de Fed/ECB de
  stekker eruit trekt en de rente omhoog gaat vliegen.
  4. De rente zal exploderen (10 jaars rente)

  5. De aandelen markten zullen dan gaan imploderen.

  6. Perfekte kans om als je veel cash bezit om op extreem goedkope grondstof aandeeltjes bij te kopen.

  7. Wanneer de Aex al 10 maanden achter elkaar enkel is maar gestegen en er onder iedereen overeenstemming is dat het alleen nog verder kan stijgen.

  8. Wanneer huisvrouwen, parkeerwachters, studenten, kappers etc je gaan vertellen welke aandelen je moet kopen.

  9. Precies op het moment dat de media uiterst positief nieuws brengt over de beurzen.

  10. Wanneer ik stop met het kopen van put opties.

  1. Hoi Ivo, nummer tien is best grappig, ironisch bedoeld? Voor de rest is het maar ´groen´ lachen, inderdaad. Maar ik kan me niet voorstellen dat er niet een black swan komt aanzwemmen, van ´ergens´ (maar wanneer?); iets dat niemand had kunnen voorspellen, of net wel, die het kaartenhuis doet omvallen. Die omschrijving geeft net nog Kees de Kort, BTW… Het lef, de moed en durf die ene Michael Burry moet gehad hebben in 2008? En er dan récht op zitten, tjonge jonge… De Keizer heeft géén kleren aan, maar als we allemaal blijven volhouden van wel…(?) Toch een prettige avond nog!

 2. Ik kan niet voorspellen wanneer de beurs valt. De beurs, landen en bedrijven worden al kunstmatig overeind gehouden (zombie companies). Het is een simpele actie voor de centrale bankiers om alles om te laten vallen wat al scheef stond. Alleen intimi weten precies dat moment, wij als niet onderdeel van elite kunnen alleen daarnaar gissen. Waar het wel mis kan gaan is waar het sprookje beurs geen realiteit meer is voor de gehele bevolking. Een te verre ontkoppeling van de werkelijke wereld ten opzichte van de beurs van de elite in hun ivoren torens. Dan stapt elk uit het financiele systeem, omdat het voor iedereen niets meer brengt. Dan hebben de uitvoerders van de onderdrukking ook geen geld meer.

 3. Intressante info over the reverse repo van George Gammon heeft er 2 video,s
  gemaakt op YT . Wat een bende hebben de centrale banken er toch van gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: