IMF poll: 80 procent zegt crypto is geld/Pakistan gaat zelf bitcoin mijnen!

Voor wie er nog aan twijfelde, maar het Internationaal Monetair Fonds wilde het toch zeker weten. Op een poll, rondvraag op Twitter vanwege het IMF reageerden wel 100.000 twitter gebruikers. 80 Procent antwoordt dat cyrptocurrency inderdaad geld is. Ondergetekende stelt nog wel al eens badinerend dat net de minderheid altijd gelijk heeft. Maar dan toch niet in dit geval. En wat ervan te denken wanneer Staten zelf bitcoin mijnen?

Wanneer de overheid het voorbeeld geeft…

We meldden reeds dat Iran zelf bitcoin mijnt. Het land heeft zwaar te lijden onder de economische sancties vanwege de VS. Het is nog onbekend of de toekomstige president, Joe Biden, een andere weg in deze zal bewandelen dan de Trump administratie. Maar bitcoin is voor Iran een manier om buiten het traditionele geldverkeer om te werken. Tenslotte moet het volk wel eten en heeft het nood aan medicijnen, nietwaar. De staatsfinanciën van Pakistan, die kunnen dan weer een forse injectie gebruiken (net als alle landen zeker?) Want het land gaat twee bitcoinfarming faciliteiten inrichten. ´The government of Khyber Pakhtunkhwa (KP), the third largest of Pakistan’s four semi-autonomous provinces, is setting up two state-backed bitcoin mining farms, local media reported last week.´De procincie laat ook burgers toe om crypto te mijnen, te bezitten en verhandelen. Sjofel, dus niet alles voor zichzelf willen houden.

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.