IMF roept op tot een ´nieuw Bretton Woods´/Invloed op de financiële markten maandag 19 oktober 2020?

Kon het Internationaal Monetair Fonds geen jaartje meer wachten, is het IMF zo ongeduldig of de nood zo hoog? Waarschijnlijk, anders hadden we kunnen schrijven dat het 70 jaar geleden is dat de monetaire geschiedenis van de wereld een nieuw hoofdstuk krijgt. Het is inderdaad van 1944 geleden dat in een Amerikaans dorpje wereldgeschiedenis, toch op monetair vlak werd geschreven. Wikipedia.org: ´De Conferentie van Bretton Woods, officieel de United Nations Monetary and Financial Conference, werd van 1 tot 22 juli  1944 gehouden in het Mount Washington Hotel in Bretton Woods in het Amerikaanse New Hampshire. Hierbij waren 730 afgevaardigden van de 44 geallieerde landen aanwezig om de internationale monetaire en financiële ordening te bepalen.´ Het IMF werd opgericht en wat later de Wereldbank zou heten. Er werd ook onder meer beslist dat voortaan alleen de dollar nog kon ingewisseld worden voor een vaste hoeveelheid goud, en er kwamen vaste wisselkoersen met die dollar. In het kort gezegd werd toen de goudstandaard ingevoerd. 

Nieuw Bretton Woods

Het was op donderdag 15 oktober 2020, drie dagen geleden, dat het IMF een opvallende oproep deed. Dit IMF is vandaag zondag 18 oktober nog in vergadering officieel. Het zou wel eens kunnen dat er morgen, maandag, onrust op de financiële markten gaat heersen. Vandaar dat we dit nieuws nog brengen voor de lezers en bezoekers van Biflatie. Hier ziet en hoort u de Managing Director van het IMF aan het woord, Kristalina Georgieva:

Hier kunt u de volledige tekst van haar speech ook lezen. Ze heeft het over Corona/COVID-19,´an economic calamity that will make the world economy 4.4 % smaller this year and strip an estimated $11 trillion of output by next year. And untold human desperation in the face of huge disruption and rising poverty for the first time in decades.´ O.i. wordt deze crisis gebruikt om plannen die reeds langer klaar waren maar nog in de kast zaten tot het geschikte moment, nu boven te halen. Corona is een trigger. Het IMF spreekt bij monde van haar directeur over de wereld herbouwen, de wereldeconomie terug opbouwen, maar dan groener dan tevoren en waarbij iederéén zal kunnen profiteren. Waaraan iederéén zal kunnen deelnemen, en dan noemt mevrouw Georgieva specifiek de armste landen. Dit is wat Biflatie bedoelde wanneer we eerder schreven over de Grote Reset, de Nieuwe Wereldorde.

De Nieuwe Wereldorde/De Grote Reset

We konden ons daar echter niet veel specifieks bij voorstellen, en heel de wereld zal er vandaag of morgen kennis van nemen. Worden bijvoorbeeld straks schulden weggeschrapt? Komen er weer en dan eventueel digitale SDR´s op de markt, special drawing rights ter ondersteuning van de ergst getroffen lidstaten? Komt er een eigen IMF digitale munt? Zal blockchain een rol gaan spelen, bijvoorbeeld om geld snel, goedkoop en veilig direct bij de staten, bij de burgers te bezorgen? Niemand heeft er een idee van of en welke gevolgen e.e.a. zal hebben voor de financiële markten. Ik hoor met u wat ze aankondigt, en als het een oproep is tot actie moet er misschien toch nog heel wat gebeuren. Zo spreekt maandag 19 oktober de Fed-Voorzitter het IMF toe. De G20 moet ook nog samenkomen op 21 en 22 november 2020. Zijn al deze reeds op de hoogte van wat komen gaat, of niet volledig, en moeten zij dan geen inspraak krijgen? Indien de Grote Reset al voorbereid was en is, helemaal compleet tot in de puntjes, tja, we zullen het bij de opening van de beurzen vast wel merken. De invloed op aandelen, vastgoed, de dollarkoers, goud, cryptomunten, om maar enkele mogelijke gevolgen te noemen…

Het is heel laat en normaal gezien neemt ondergetekende altijd ´s zondags een dagje vrij. Maar collega Gerrit dacht dat het misschien toch beter was om, al is het bijna middernacht en dus bijna maandag 19 oktober, u, onze lezers in te lichten. Van hem komt onderstaande video, en wegens het zeer late uur heb ikzelf nog nauwelijks kans gezien hem te bekijken:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: