Import edelmetalen India stijgt 222% op jaarbasis

Interessant nieuws op dé Goudportal van Nederland. India, het land waar ze helemaal gek zijn van edelmetalen, importeerde in mei van dit jaar 222% meer goud en zilver in vergelijking met een jaar geleden. Op maandbasis steeg de import zelfs met 500%. De totale waarde van de import in de maand mei bedroeg 9 miljard dollar.

Dit blijkt uit een artikel op Mineweb.com: `Even as inflation and a widening trade deficit to $15 billion in May continues to weigh on the minds of Indian investors, the demand for fresh gold has continued to grow. This is very confusing, especially when one sees it against the backdrop of a 400% rise in the value of the rupee over the last decade,’ said bullion analyst Anand Patnaik with a brokerage firm.

Volgens de analist Sudhir Chakraborty van de bank Standard Chartered, importeert India jaarlijks voor $22 miljard dollar aan goud en zilver. $9 miljard dollar aan goud en zilver in één maand tijd is dus ongekend veel. De stijgende inflatie is één van de redenen voor de groeiende vraag naar edelmetalen. De huidige inflatie in India is momenteel 8,5%, een stuk hoger nog dan de inflatie in China. Daar is de inflatie volgens officiële cijfers momenteel 5,5%.

India staat erom bekend veel goud en zilver te kopen in de vorm van juwelen, baren en munten om welvaart in de familie te waarborgen. Helemaal in oktober en november is er altijd een run op edelmetalen door het Festival of Wealth, genaamd ‘Dhanteras’. Dhanteras is de god van de welvaart en het is een traditie dat de Indiërs tijdens dit feest goud en zilver aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.