Inflatie China stijgt naar hoogste punt in 16 maanden

0

De inflatie in China is in februari gestegen naar 2,7%. Dit is het hoogste percentage in de afgelopen 16 maanden. In januari bedroeg de inflatie nog 1,5%. De inflatie kwam hoger uit dan eerder werd verwacht door de stijgende prijs van voedsel en het Chinese nieuwe jaar. Met de export in China gaat het de afgelopen maanden goed. In februari steeg de export met 46% op jaarbasis naar een bedrag van 7,6 miljard dollar.

De import steeg met bijna hetzelfde percentage (+45%). In januari steeg de import op jaarbasis nog met 86%. Het overgrote deel van de import betreft grondstoffen uit Australië en Brazilië. China’s grootste staalfabrikant heeft de prijzen voor maart met bijna 7,4% verhoogd, omdat de grondstoffen de laatste weken in prijs zijn gestegen. Of de Chinese overheid de inflatie weet te beperken tot het streefdoel van 3% in 2010 is nog maar de vraag.

Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.