Inflatie, revolutie, oorlog of weer een pandemie: kiest u maar…

Het is erg onrustig op de mainstream media de laatste dagen. Op de online en sociale media was al veel langer lawaai, alleen drong dat niet door tot de massa media. Veel onthutsende berichten op twitter en telegram worden door de msm weg gewuifd als zouden het complottheorieën zijn, of anders was het wel desinformatie.

Eenheidsworst

We zijn er aan gewend geraakt dat de massa media wat langzamer reageren op geruchtenstromen die eerst moeten worden bevestigd door officiële bronnen. Dat duurt even want de eerder ongebonden kranten en radiostations zijn tegenwoordig in eigendom van de grote mediagiganten zoals bijvoorbeeld DPG-media, de eigenaar van veel Nederlandse dagbladen. Ook zijn veel regionale kranten overgenomen onder het mom van samen zijn we sterk. Het heeft alles te maken met de globalisering. Kleinschalige bedrijven worden opgekocht door grote multinationale bedrijven. Zo heeft de globalisering ook de onafhankelijke media opgeslokt waardoor de nieuwsvoorziening een heel ander aanzien heeft gekregen. We zien voorgekauwde berichten voorbij komen die worden gefactcheckt door grote persbureaus zoals Associated Press, Bloomberg en Reuters. Het is eenheidsworst. De grote kranten onderscheiden zich enigszins met eigen columnisten die hun epistels opschrijven vanuit hun onderbuikgevoelens, maar voor publicatie eerst door de redactieraad moeten worden goed gekeurd. Zo krijgen de verschillende kranten nog een eigen (politiek) kleurtje.

Invloedrijke ‘clubjes.’

Door het opkopen van de onafhankelijke media door Big Media ontkomen we er niet aan dat kritische analyses van doortastende journalisten nog wel eens worden gecensureerd. Vooral als wordt gewezen op bewegingen die bezwaren uiten tegen de macht van de kapitale multinationals die zich samen met de supranationale en gouvernementele organisaties hebben verenigd in de bovenwereld van de invloedrijke ‘clubjes.’ In dat verband heb ik de VN, het WEF, IMF, EU, ECB, e.a. al vaak genoemd. Ik blijf ze kritisch benaderen omdat wij burgers aan de onderkant van de mondiale mallemolen totaal geen invloed hebben op het beleid van deze machtige instituten. Ons stemrecht is slechts beperkt tot de gemeenteraad en de landelijke politiek. Internationaal kunnen wij geen stem uitbrengen op de bestuurders van machtige koepels waar de bestuurders zichzelf aanstellen.

Machtige globalisten

Nu begint pas de grote verspilling van bijvoorbeeld de Europese Commissie door te dringen en begint de massa langzaam te ontwaken. Men wordt zich bewust dat het parlement weinig invloed heeft op de besluitvorming van het Kabinet. Veel maatregelen tijdens de pandemie zijn bedacht door de WHO-koepel. Volksvertegenwoordigers konden weinig inbrengen omdat de inderhaast ingevoerde Noodwet de Minister van VWS uitgebreide bevoegdheden toekende. Inmiddels ziet ook de mainstream media dat de status “pandemie” onterecht is uitgeroepen en dat de repressieve maatregelen zijn bedacht door een hoger echelon. Zo was het OMT een prima antenne om de maatregelen kracht bij te zetten. Na twee jaren van beperkingen beseffen we dat de coronamaatregelen een ander doel dienden dan de volksgezondheid. Dat Big Farma de “pandemie” heeft aangegrepen voor eigen gewin en dat Big Tech, Big Banks en Big Brother ook heil zagen in een innige samenwerking met de supra’s en de multi’s. Deze verzamelwoorden zeggen alles over “onze” globalisten.

Geen keus

Nu duidelijk wordt dat veel regeringsleiders contacten onderhouden met de globalisten gaat de massa inzien dat de repressieve coronamaatregelen niet alleen onze gezondheid dienen maar voornamelijk zijn bedoeld voor toekomstige in te voeren maatregelen. Met het CTB als voorloper van de nieuw in te voeren digitale EU-ID pas, en over een aantal jaren zal de CBDC(Central Bank Digital Currency) ons contante geld moeten vervangen. Een bankrekening bij de ECB is bedoeld voor de “veiligheid” van het digitale geld. Dat daarmee een social credit systeem wordt uitgerold is bijzaak. Ook het sparen van CO2-punten is een leuke bijkomstigheid voor een veilig en gezond leefklimaat. Kost wat, maar dan krijg je ook wat. Het zijn vastgelegde afspraken conform de idealistische Agenda 2030 van het WEF/VN, echter niet van onze lokale politici die de leefomstandigheden in onze eigen omgeving willen verbeteren door het inzetten van onze belastingcenten. Daar blijft weinig van over als onze Minister van Financiën ook financiële afspraken heeft met het hogere echelon.

Spanningen

Soms duurt het lang voordat men wakker wordt. Pas wanneer de eigen financiën worden geraakt door plotselinge geldontwaarding zoekt men naar de oorzaak. Als men ziet dat een groot deel van het nationale BBP wegvloeit naar een hoger echelon begint men na te denken. Als ook de NPO wakker wordt en onthutst publiceert dat topambtenaren bewust manipuleerden om repressieve maatregelen te rechtvaardigen. Kabinet Rutte 4 regeert namens een hoger echelon waardoor we ondergeschikt zijn ten opzichte van de wereldbevolking. Zo komen we terecht bij de globalisten die het goed met ons voor hebben. Maar kijken we om dan zien we een enorme onbalans en groeiende sociale onrust onder de geschrokken bevolking. Mensen zien de vernietigende gevolgen van lockdowns en vaccinatiepaspoorten. Men schrikt van de hoge brandstofprijzen en dure boodschappen, men schrikt van de opgevoerde geopolitieke spanningen tussen Oost en West en men schrikt van de kostbare Klimaatplannen. Het zijn onheilspellende ontwikkelingen die zich in snel tempo openbaren.

Onder een steen

Het lijkt wel of we twee jaar onder een steen hebben geleefd, ineens gaan de oogjes open. Hoe zal de toekomst er uitzien als we alle plannen gedogen van ongekozen bestuurders van een onzichtbaar echelon? Het lijkt wel of we slachtoffers zijn van een vooropgezet plan. Ach wat, dat zijn complottheorieën, dus onzin. Een nogal geheimzinnig einde van deze column die vast en zeker wordt vervolgd door een nieuwe spannende aflevering. Vandaag las ik ergens dat er vier Amerikaanse B-52 bommenwerpers zouden zijn geland in GB. Daar passen atoombommen in. Hoe spannend kunnen ze het maken.

GW

8 reacties

 1. “In Parijs zet de politie dit weekend zeker 7200 agenten met onder meer pantserwagens in om te voorkomen dat het konvooiprotest het verkeer zal ontregelen. Er zijn strenge sancties aangekondigd zoals hoge boetes, celstraffen en jarenlange intrekking van het rijbewijs.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/493700638/live-politie-vuurt-traangas-af-richting-coronademonstranten-in-parijs

  Over sociale onrust gesproken, wat gebeurt daar in Parijs? Dat zijn toch buiten proportionele straffen voor mensen die opkomen voor hun grondrechten. Voor geweldsdelicten krijg je minder…

  1. zoete lieve gerritje

   weet je dan niet dat t altijd al zo geweest is?

   In de bijbel stond t al geschreven : er is niks nieuws onder de zon

   En : de een zal over de andere heersen…

   misschien tijd voor een bijbel-lesje voor dat je gechipt wordt, heb je t tenminste aan zien komen….

 2. Best wel interessante podcast: https://www.youtube.com/watch?v=jRvNa_1JKW8

  Madelon Vos geeft een lesje economie over o.a. inflatie en de huizenmarkt. Klaas Knot doet voorzichtige uitspraken waarmee we alle kanten op kunnen.
  Over oplopende (geo)politieke spanningen en snel groeiende sociale onrust wordt voorzichtigheidshalve maar niet gesproken. Dat gaat maar 1 kant op…..

  1. Madelon Vos betaalt over de winsten die zij maakt met beleggen (haar inkomen dus) geen belasting en draagt daarmee zelf bij aan de snel groeiende sociale onrust, omdat de belastingen wel worden geïnd bij anderen die veel minder inkomen hebben en even hard werken.

   Het wordt de kijker pijnlijk duidelijk gemaakt, maar of Madelon het zelf ook snapt….

   Kijk aflevering 4 terug met Madelon Vos:
   https://www.npostart.nl/sander-en-de-kloof/VPWON_1317005

 3. Mooie column Gerrit, we mogen lokaal inderdaad meestemmen in onze “democratie” die volledig overheerst wordt door machtige multinationals, lobbyorganisaties en internationale organisaties. Las gisteren dat Elon Musk helemaal geen belasting betaalt.
  Ondertussen bombarderen we landen in het Midden Oosten plat onder het mom van de democratie en op basis van nooit bewezen beschuldigingen richting hen.
  Vervolgens komen ze als vluchtelingen hier naartoe.
  En niemand in de mainstream media die dit verband ziet. Hoe kan het?
  Zijn we al gestart met het bouwen van woningen voor de Oekrainse en Russische vluchtelingen die binnenkort komen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: