Infographic: Derivatenmarkt is ongekend groot (namelijk 1,2 biljard)

5

Hieronder een zeer interessante Infographic via VisualCapitalist. Ze hebben als specialiteit inzichtelijk te maken hoe groot bepaalde markten van de financiële wereld zijn en hoe die financiële waardes eruit zien. Eigenlijk een visualisaite van al het geld ter wereld. In welke vorm dan ook. Vooral ten opzichte van elkaar is het interessant om te bekijken hoe de verdeling is.

Interessante inzichten

Zo leren we dat de markt van edelmetalen relatief gezien klein is en de markt van de bitcoin en andere cryptovaluta nog veel kleiner is. Ook alle valuta, aandelen, schulden en vastgoed wordt zo goed als mogelijk inzichtelijk gemaakt. Het valt allemaal in het niet bij de wereldwijde derivatenmarkt.

Derivatenmarkt heeft waarde van 1,2 biljard (1200 biljoen)

Wat opvalt is hoe ongekend groot de markt voor derivaten is. Derivaten omvatten vrij veel. Het zijn afgeleide producten, financiële pakketjes in allerlei vormen en maten. Niemand weet precies hoe groot de markt is, maar het zou momenteel gaan om een totale waarde van tussen de 600 biljoen en 1200 biljoen. Het zijn posities ingenomen door banken, hedgefunds en andere financiële instellingen op onderlinge waarden zoals grondstoffen, valuta, leningen, aandelen maar ook worden ze gebruikt voor het afdekken van faillissementsrisico’s. De zogenaamde Credit Default Swaps .In onderstaande infographic representeert elk groot blokje ongeveer 100 miljard dollar, tel de blokjes van de derivatenmarkt maar na.

infographic derivaten

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie