Infographic: Derivatenmarkt is ongekend groot (namelijk 1,2 biljard)

Hieronder een zeer interessante Infographic via VisualCapitalist. Ze hebben als specialiteit inzichtelijk te maken hoe groot bepaalde markten van de financiële wereld zijn en hoe die financiële waardes eruit zien. Eigenlijk een visualisaite van al het geld ter wereld. In welke vorm dan ook. Vooral ten opzichte van elkaar is het interessant om te bekijken hoe de verdeling is.

Interessante inzichten

Zo leren we dat de markt van edelmetalen relatief gezien klein is en de markt van de bitcoin en andere cryptovaluta nog veel kleiner is. Ook alle valuta, aandelen, schulden en vastgoed wordt zo goed als mogelijk inzichtelijk gemaakt. Het valt allemaal in het niet bij de wereldwijde derivatenmarkt.

Derivatenmarkt heeft waarde van 1,2 biljard (1200 biljoen)

Wat opvalt is hoe ongekend groot de markt voor derivaten is. Derivaten omvatten vrij veel. Het zijn afgeleide producten, financiële pakketjes in allerlei vormen en maten. Niemand weet precies hoe groot de markt is, maar het zou momenteel gaan om een totale waarde van tussen de 600 biljoen en 1200 biljoen. Het zijn posities ingenomen door banken, hedgefunds en andere financiële instellingen op onderlinge waarden zoals grondstoffen, valuta, leningen, aandelen maar ook worden ze gebruikt voor het afdekken van faillissementsrisico’s. De zogenaamde Credit Default Swaps .In onderstaande infographic representeert elk groot blokje ongeveer 100 miljard dollar, tel de blokjes van de derivatenmarkt maar na.

infographic derivaten

5 reacties

 1. De liquidatie van de DOLLAR is onafwendbaar.
  Daarna gaan we gezellig na een megacrisis in het voormalig machtcentrum VS en EU opnieuw beginnen.
  Dat heeft de joodse lobby na ca 150 overheersing toch mooi voor elkaar.
  Hr Friedman van Strafor die wist het zo mooi te vertellen in 2013 en 2014.
  Rusland is een regionale macht en China en India zijn grote bondgenoten van EU/VS.
  Helaas de waarheid die langzaam aan de oppervlakte komt is ietsje anders.
  China is de grootste economische macht, India is doende om nr 2 te worden.
  Rusland is de Superieure strategische macht en tezamen zijn zij doende om eerst nog in samenwerking met VS de EU economisch kapot te maken waarna VS met vazal Israël zullen volgen.
  Al het gekrakeel van NATO is mosterd na de maaltijd.
  Een nucleaire oorlog is nu eenmaal onmogelijk omdat diegene die er mee aanvangt zeker weten binnen 24 uur vernietigd is.
  Wat is de rede dat Rusland steeds demonstraties geeft met zijn lange afstand raketten zoals Kalibr, Zierkoon en diverse type kruisraketten vanuit Barends zee, Kaspische zee en zwarte zee Passafic alle met als doel Syrië.
  Nu het antwoord is simpel maar zeer doeltreffend, VS met zijn mega grote marinevloot is in een conflict met Rusland binnen 24 uur over de gehele aarde naar de zeebodem gestuurd ofwel uitgeschakeld.
  Daarnaast beheerst Rusland de rakettechnologie zeer goed resultaat voor Rusland geld het raketsysteem als basis voor oorlogvoering.
  Wat de NATO aan de grens van Rusland laad zien simpel theaterspel om de EU 500 miljard aan wapentuig te laten aanschaffen uiteraard in VS.
  Het opperbevel in VS weten het heel goed dat Rusland NIET meer met ze gesold word.
  Nadat Brulboei Trump menigmaal had geschreeuwd dat de nucleaire vernietiging Noord Korea nabij is heeft de opperbevelhebber VS zeer duidelijk gemaakt dat een opdracht nucleaire wapens te gebruiken tegen Noord Korea GENEGEERD gaat worden.
  Ieder wezen op deze aardbol wilt blijven leven.
  Nixon zorgde ervoor dat Saoedi Arabië zijn behaalde winsten met olie omzette in obligaties welke aan VS werden beleend resultaat PETRODOLLAR en dat de dollar als reservemunt gold over de gehele wereld.
  Helaas was het net genoeg voor VS omdat er moest steeds iets nieuws worden verzonnen om het land die verschrikkelijk boven stand leefde van verse dollars te voorzien.
  Derivaten zijn daar een onderdeel van en zijn in feite reeds belegde en beleende aandelen die het in stukjes gedeeld en flink door elkaar gehusseld het ook wel goed doen.
  Het plan was om op het moment dat het spaak gaat lopen een oorlog met Rusland te creëren waarbij na deze oorlog alle schulden van VS en EU bij Rusland gedumpt worden.
  En daarna met een schone lei en uiteraard in het bezit zijnde geworden van Siberië het feest gaan voorzetten.
  Helaas heeft de Russisch president als hoofd KGB dit spel reeds in 1994 doorzien waarna het startsein is gegeven voor grondige modernisering leger enz.
  Dat heden 2017 Rusland over een ieder strategisch ook op cybergebied de baas is.
  Daarbij optellend zoals deze week voor het eerst aan de oppervlakte komt dat Saoedi Arabië zijn immense olievoorraden een grote luchtbel is en naar alle waarschijnlijkheid ook de Noorse gasvoorraden.
  Resultaat de dollar sprookje is over, de GAME is OVER.

  1. Kreeg gister een ingeving.
   Kun je leven zonder geld? antwoord : neen.
   Ben je dus slaaf? antwoord: ja.
   Veel simpeler kun je t nie stellen.

   Evolution of humanity shows its ugly face most of the time.
   In oversight, zooming out

   1. Kunt u leven zonder geld?, JA dat is zeer goed mogelijk.
    Kijk maar een naar diverse video op YouTube die gaan over mensen die in het verre Oosten van Rusland leven aan de rivieren zoals Amoer, Angara, Jennesie, Wolga.
    Dat is uiteraard een geheel ander leven als ons slaven in het Westen.
    Wij zelf beschikken over ruime behuizing zonder schulden in midden Europa en kunnen zeer gemakkelijk met weinig ons leven leiden.

 2. Deutsche Bank heeft van alle banken ter wereld de grootste derivatenportefeuille. En met de koers van Deutsche Bank gaat het echt heel slecht, zie hier de lange termijn: https://finance.yahoo.com/chart/DB#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%3D

  Kan zomaar een trigger worden. Banken hebben helemaal geen bestaansrecht meer over tien jar met alle fintech en blockchain toepassingen. Derivatenbom gaat een keer af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: