Inkomensongelijkheid groeit in Amerika

De rijken worden rijker en de armen worden armer. Voor Amerika klopt dit helemaal. In 2010 zette deze trend zich nog versterkt verder. 2010 was het jaar van herstel van de recessie. Statistieken duiden op een verdere inkomensongelijkheid. In 2010 werd 93% van de extra gecreëerde welvaart verdeeld onder de top 1 % van de belastingbetalers. Dit is een stijging van gemiddeld 11,60% per huishouden.  Nog straffer is dat 37% van de extra gecreëerde welvaart verdeeld werd onder de top 0,01%. Zij zagen hun inkomen met 21,5% aangroeien. De onderste 99% moesten het stellen met een stijging van gemiddeld $80 per persoon (na inflatie).

De laatste 2 decennia groeide het inkomen van de top 1% steeds sneller tijdens een herstel van de recessie. In het Clinton tijdperk groeide hun inkomen met 45%, tijdens het Bush tijdperk was dit al 65% van de welvaart dat naar de top 1% ging. Nu verdelen de rijken al 93% onder zich. De ongelijkheid tussen inkomens groeit met rassenschreden en kan mogelijk voor sociale onrusten zorgen zoals we gezien hebben in het Midden-Oosten. Afbeelding hiernaast via The New York Times, bron: Thomas Piketty & Emmanuel Saez.

De laatste 4 jaar hebben de rijkste Amerikanen hun vermogen door de crisis geloodst en hebben ze hun vermogen nog doen groeien. De armere bevolking heeft in diezelfde periode bijna 8% van hun koopkracht verloren. Dit uit zich ook in het gemiddelde inkomen. De allerrijkste verdienen gemiddeld meer dan $27.000.000 per jaar terwijl de armste 90% van de bevolking het moet doen met een jaarinkomen van iets meer dan $30.000. De helft van de werkende bevolking verdient zelfs minder dan $505 per week.

inkomen per uurTerwijl de groei van de lonen daalt, stijgt de inflatie meer en meer boven het groeipercentage van de lonen uit. Allen in het jaar na het Lehman Brothers debacle daalde de inflatie door de grote economische paniek en het begin van de massale deleveradge van de schulden. Eens de FED de drukpers volop in gang had getrapt, steeg de inflatie weer boven de toename van de lonen uit. De lagere bevolking wordt zo systematisch beroofd van hun koopkracht waardoor de inkomensongelijkheid nog meer toeneemt.

Ronald Hendrickx – Fininfo-be

24 reacties

 1. Ongelijkheid (elite) bestaat niet alleen in Amerika. Je kunt je wel afvragen, waarom nu juist in het land met onbeperkte mogelijkheden? Wat is de laatste jaren dan anders geworden, dat deze trend zich kan ontwikkelen.
  Nou, eigenlijk is dat niet zo moeilijk te verklaren. Amerika is al lang niet meer het land van onbeperkte mogelijkheden, sterker nog, Amerika heeft inmiddels de meeste barrières opgeworpen om überhaupt nog iets te kunnen starten, laat staan iets voor jezelf! Een mega groei in wet- en regelgeving zijn hier de oorzaak van.[b] Dat komt doordat het overheidsorgaan ongebreideld is gegroeid tot een waterhoofd[/b]. Al deze ambtenaren moeten op papier natuurlijk iets doen (natuurlijk produceren ze niets als onzin) en al die vlijt vertaald zich in wet- en regelgeving…..einde vrijheid (en blijheid). Je mag echt niets meer in Amerika! [b]Dus geen initiatief meer van de burgers en meer werkloosheid, die werkloosheid wordt nog extra gevoed doordat de productiebedrijven in hoog tempo Amerika verlaten (zo ook Europa).[/b]
  Kortom, steeds meer Amerikanen hebben geen werk. Gelukkig is Amerika nu het meest sociale land ter wereld en de Obama cult heeft voor riante uitkeringen gezorgd (die waren er vroeger niet!) [b]Gevolg, dat de natuurlijke stimulans om iets te ondernemen of om geld te gaan verdienen is onderdrukt en gemak en luiheid in overhand toenemen.[/b]
  Kortom waarom werken, de hand wordt door Obama gevoed. Ok, dan maar iets minder, maar ook geen wekker meer om 06:00. Tja ,elk nadeel heeft zo zijn voordeel! [b]Dit verklaard de toename van de zogenaamde armen. Werkloos dat was vroeger ondenkbaar in de US.[/b]
  Hoe komt het dan dat de rijkdom zo toeneemt bij de elite. Dat komt, omdat de dwangmatige corruptie hier de overhand heeft. Verdeel en heers is hier het motief, Men speelt elkaar de bal toe en de winst verdwijnt in het laatje van de elite. Neem alleen al het aantal buitenlandse fabrieken, die deze elite bezit. Hier zijn grotere winsten te boeken, als in het dure Amerika!
  [b]Vroeger was het ondenkbaar om een Amerikaanse fabriek in China te openen! [/b]Tel daarbij op, dat de politici zijn gegijzeld door de bankiers en laten deze nu juist het geld beheren. Tja ,dat moet wel in een puinhoop eindigen. Want deze heren kennen geen scrupules en gaan net zolang door met graaien, dat ze letterlijk kapot worden geschoten.
  Het kapitalisme heeft al lang geleden plaats gemaakt voor Neo dictatoriaal bestuur, waarbij de elite (bankiers, groot kapitaal en politici) de burgers in een wurggreep houdt. De enige manier om de ketens te verbreken is een einde maken aan de huidige politieke kiesstelsels, die de status quo nog jarenlang zullen voortzetten. Weg democraten en republikeinen.[b] Amerika is dood.[/b]

 2. Over het algemeen wat in america (expres niet met hoofdetter)
  zich voltrekt , daar lopen wij achteraan omdat we die dombo-cultuur (excuus aan dombo) om een of andere reden als voorbeeld zien…

  Logisch want alles wat hier aangeboden wordt via de media/reklame uit america, wordt afgeschilderd als supergoed.

  Dat heb ik dan weer alleen met George Carlin…….
  GI-JOE verbleekt bij deze REAL american HERO:

  http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

  Ps: helaas geldt dit wereldwijd….omdat alle economieen america zien als het beloofde land…….
  Die belofte is waar, wanneer je volledig onderdrukt wil worden.

 3. “Is iedereen dom geboren of dom gebleven?”

  dat is de nieuwe vraag

  “To be or not to be” was de oude ……….

  excuus aan William Shakespeare

  En zo-meteen , wanneer de identificatieplicht om op internet te komen een feit is kun je die vraag alleen nog stellen als je de gevolgen bereid bent te dragen…..

 4. @Madman : So much for Ktm 😉

  Those e-bitch nigga’s are going to ban my sorry ass one of the first …

  Alleen dus nog maar Zio-proved people left …

 5. Wanneer de elite wil, wordt alles stilgelegd.

  Water, gas stroom…….

  maak je geen illusies.

  Er zal pas iets echt veranderen wanneer de massa lichamelijk optreed….dus gewoon massaal protest….uit woede…..met geweld….

  Dat is de grens tot hoever ze kunnen gaan en dat weten ze heel goed. Daarom doen ze alles in minuscule stapjes…..met alle afleiding die daarbij hoort via de media..

  helaas zal het nog lang duren tot er actie komt van de massa , gewoon omdat de massa van kinds af aan geprogrammeerd is via onderwijs en ouders (op hun beurt gemanipuleerd via onderwijs ).

  zoals ik al eerder zei…. de matrix.

  http://www.youtube.com/watch?v=MXQozTxQSiE

  Luister goed naar de tekst…

 6. Bijgevoegd de laatste uitspraken van Zio-Farage, van wie onze home grown Zio-Geert een kloon is :

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/6/7_Nigel_Farage_-_Europe_is_Collapsing,_Buy_Gold_%26_Expect_QE.html

  Verrast dat ik Farage als een Zio-entity beschouw ?

  Wees eerder verrast over de mate van uw (goedgelovige) onwetendheid …

  O ja, [u]zèlfs[/u] (..!) de tsunami die voorafging aan Fuku-Zio-dinges was ‘man made’ ; daarom was die ‘havengolf’ ook zo verrekte lokaal (30-60Km kust), en niet over 500+Km zoals het een èchte 9.0 Richter op 160Km uit de kust zou betamen.
  Weet u dat ook meteen-gn-gnn …GNNN ..!

  http://sgtreport.com/2012/06/the-truth-of-311-seismic-terror-man-made-by-richard-koshimizu/

  Dit beweerde ik trouwens al een tiental maanden geleden op ‘rtlz/Tissen’ ; VanZaken is mijn getuige … als ie een goed geheugen heeft tenminste …en niet voortdurend bezig is met z’n handel in goud- en zilver ELF… ehh… ETF’jes enz … heh-heh …

  Ziezo ; wéér wat geleerd van Ktm-hmm-HMMM ..!

 7. @ 2 Martin K.

  “Ongelijkheid (elite) bestaat niet alleen in Amerika.”
  Klopt. In principe bestaat het overal waar een geldsysteem is dat gebaseerd is op schulden en waar rente over betaald moet worden dat beheerd wordt door de (private) banken.

  Het is precies een ponzischema. Alle schuld wordt telkens doorgeschoven, maar ondertussen moet er wel telkens opnieuw rente over betaald worden.

  Zo wordt in eerste instantie geld uitgeleend van de centrale bank aan een gewone commerciële bank. Die commerciële bank moet dit geld ‘ooit’ terugbetalen en moet ondertussen hierover rente betalen aan de centrale bank. Deze commerciële bank A leent dit geld weer uit aan particulieren voor een hogere rente dan zij zelf moeten betalen over datzelfde bedrag, waardoor bank A dus winst maakt.

  Dit geld wordt echter meestal gestort op de bankrekening van degene die het leent, bijvoorbeeld op dezelfde bank A. Vervolgens ‘dupliceert’ bank A een deel van het geld het (dmv fractional reserve banking, meestal hoeven ze maar 10% reserve te houden, en kunnen dus 90% opnieuw uitlenen) en leent dit weer uit aan andere particulieren. Deze moeten ook weer rente betalen aan bank A over een uit het niets gecreëerd bedrag.

  Stel dat Henk 300.000 euro leent van bank A om hiervan een huis te kopen, dan maakt hij die 300.000 euro weer over naar de rekening van de verkoper van het huis, bijvoorbeeld op bank B. Deze bank kan dit geld dus ook weer dupliceren. Dit kan bijna oneindig lang zo door gaan, waardoor de totale geldhoeveelheid enorm wordt opgeblazen, waarover telkens weer opnieuw rente gevraagd wordt.

  Hierdoor blijven dus de particulieren rente betalen aan de commerciële banken, en die commerciële banken blijven rente betalen aan de centrale bank. Ook al lukt het Henk bijvoorbeeld om zijn schulden af te betalen, dan heeft hij dus 300.000 plus alle rente die hij in de loop der jaren heeft moeten betalen, uit de economie gehaald (terug naar de bank). Oke, dit geld kan wel weer opnieuw de economie in, maar alleen als nieuwe lening, met opnieuw rente. Er is dus constant competitie tussen de burgers om geld bij elkaar te sprokkelen om hun lening+rente te kunnen betalen. En de enige manier om weer meer geld in de economie te krijgen, is door opnieuw leningen te maken.

  Uiteindelijk is onderhand al het geld dat in omloop is, ontstaan als schuld. En er is te weinig geld in de hele economie om alle schulden af te betalen, door de rente (op rente, op rente, ..). Er is dus permanent geld tekort, en dus alleen de rijkste mensen overleven. Over het algemeen worden alleen de banken er rijker van, en elke ‘gewone’ burger die WEL rijk is, staat weer voor een hele hoop burgers die daardoor arm zijn.

  Je snapt dat hierdoor dus de armsten steeds armer worden, en ook steeds minder mensen hun kop nog boven water kunnen houden. Met dit systeem zal op een gegeven moment iedereen, behalve de banken, in de schulden komen te staan.

  Eigenlijk, zullen zelfs alle commerciële banken theoretisch uiteindelijk failliet moeten gaan, ook al staat op hun balans dat dat niet zo is, omdat al het geld dat ze eigenlijk tegoed hebben van de burgers, simpelweg niet bestaat. De enige manier om dit te voorkomen, is dus om weer nieuw geld (door de centrale bank) in de economie te pompen. En dat is dus wat nu gebeurt. Als de centrale bank dit niet doet, zullen ALLE banken uiteindelijk failliet gaan. Het is dus een soort dominospel, of beter gezegd piramidespel.

  En dan als klap op de vuurpijl: stel dat dit uiteindelijk gaat gebeuren, dan zal dus al het geld dat daadwerkelijk bestaat theoretisch aan de centrale bank moeten worden (terug)betaald. Maar omdat er meer schuld is dan geld (door het fractional reserve banking en het rente systeem) zal er dus geld te kort zijn. Op die manier is er dus helemaal GEEN geld meer in de economie. En dus valt ook het hele systeem, en zijn de euro’s (die de centrale bank terug heeft gekregen) niets meer waard behalve de waarde van het metaal en papier.

  Hierdoor is dus eigenlijk de centrale bank zelf ook failliet (in euro’s), maar dit is de reden waarom centrale banken altijd goud inslaan. Zij weten dondersgoed dat dit uiteindelijk met elk op schulden gebaseerd geld systeem zo uiteindelijk eindigt. Toch kunnen de allerrijksten (met name dus banken) wel vlak vóór het hele systeem in elkaar stort, alle dingen met echte waarde (onroerend goed etc) voor een schijntje kopen met geld, dat later toch niets meer waard is (wat op dat moment de verkopers ervan nog niet weten).
  Daarom is het LAATSTE wat we moeten doen: privatiseren van alle staatseigendommen!
  Ook alle huizen etc. met een lopende hypotheek die NIET afbetaald kan worden, zijn dus aan het eind van het verhaal eigendom van de centrale bank. Een huis is pas feitelijk van jezelf, wanneer je de hele lening hebt afbetaald. Vóór die tijd is het van degene die je het geld heeft geleend: de commerciële bank. En omdat die aan het eind van het verhaal weer in schuld is bij de centrale bank, is met dit systeem dus uiteindelijk bijna de hele wereld eigendom van de centrale bank.

  Ik hoop dat politici dit ook snel een keer in zien, en zorgen voor een nieuw systeem – voor het huidige in elkaar stort. Het is in feite heel simpel: er moet een staatsbank komen, beheerd door het parlement (met name ministerie van financiën). Deze kunnen dan hetzelfde als voorheen de centrale bank, alleen nu kunnen ze het geld gewoon uitgeven, zonder dat ze schuld hebben. Alle mensen kunnen hun oude euro’s inruilen voor de nieuwe valuta. Het beste kan elk land haar eigen valuta houden, maar het kan zelfs op Europese schaal. Enige probleem wat je dan krijgt, is dat alle landen die meer importeren dan exporteren telkens geld tekort komen, en dus zullen de landen die op hun beurt weer meer exporteren dan importeren geld moeten GEVEN (niet lenen, want dan krijg je weer hetzelfde probleem). Wat het voordeel van een eigen valuta is, is dat zo’n land gewoon de valuta kan devalueren door wat nieuw geld weer in de economie te pompen. Zo krijg je in dat land dus wel inflatie, maar de economie blijft draaien. En inflatie is eigenlijk gewoon gezamelijk een klein beetje inleveren om de boel draaiende te houden. Zolang je dit op max 3% per jaar houdt, zal niemand hier problemen mee hebben.

  Zo nu hou ik op, want ik krijg kramp in mijn vingers 😛

 8. @MP : Een zeer knap stukje ! Chapeau ! Heb je dit echt zelf bedacht / geschreven ?
  Had wel een artikel op deze site mogen zijn.

  Het enige wat ontbreekt is dat centrale banken wereldwijd het privé-bezit is van een honderdtal (privé-)families met de Rothschilds met stip op één. Voor 90% zijn die families Khazaartjes, en de overige 10% werkt mee met de NWO-doelstellingen van de voorgenoemde 90%.

  En die families hebben zowel het communisme àls het kapitalisme uitgedacht en ingezet/gefinancierd, ze bezitten wereldwijd nagenoeg alle media,grondstoffen en energievoorzieningen en hebben alle politici in hun zak, controleren àlle landen tot N-Korea toe en ook grossieren ze in revoluties, kunstmatige hongersnoden, energie-crises en (wereld-)oorlogen.

  Doet u allen uw riempje maar om want binnen afzienbare tijd komt er weer een golf (de grootste ooit) van dit soort ‘kunstmatige’ ellende over de wereldbevolking…

  Toegift voor de ongelovigen onder ons :
  In Boek Openbaringen (Apocalyps) staat deze groep beschreven bij de Zesde Kerk (-Philadelphia-) als de ‘Synagoge van satan ; zei die van zichzelf zeggen dat ze Joden zijn, maar het niet zijn’.

  Logisch natuurlijk, want het gaat tenslotte gewoon om Khazaartjes.

  Op dit moment zitten we in de nadagen van de Vijfde Kerk (-Sardes-) , de Kerk zonder geloof. En ook dat klopt ; want zeg nou eerlijk, geeft u iets om Christus of Zijn woorden ? Vraagt u zich voortdurend af wat Hij wil dat u doet ?
  En wanneer heeft u voor het laatst gebiecht, als ik het vragen mag ?

  Dat bedoel ik …

  😉

 9. @MP & Knowtoomuch: Ik dacht eigenlijk net precies hetzelfde. Strak geschreven. Met de goedkeuring van Maarten kan ik de reactie vanmiddag tot artikel promoveren… 🙂

  Groet,

  Koen

 10. [quote name=”Koen”]@MP & Knowtoomuch: Ik dacht eigenlijk net precies hetzelfde. Strak geschreven. Met de goedkeuring van Maarten kan ik de reactie vanmiddag tot artikel promoveren… 🙂

  Groet,

  Koen[/quote]
  Cool!

  Dank voor de waardering 🙂

 11. [quote name=”Pe”]@MP je verhaal in helder filmpje: http://youtu.be/eWl7Mb49vSk%5B/quote%5D
  Filmpje behandelt wel hetzelfde onderwerp, maar gaat hier specifiek in op de Amerikaanse overheid die geld leent van de Fed. Dat gebeurt naar mijn weten niet in Europa. Hier worden banken overspoeld met geleend geld, die vervolgens weer staatsobligaties kopen van overheden. Dus in feite komt het wel uiteindelijk op hetzelfde neer. Maar overheden staan dus niet rechtstreeks in schuld bij de ECB.

 12. [quote name=”R”]@4 Madman.
  Handig zo’n spreker (zonder geluid !)[/quote]

  dan zou ik men compie maar eens nakijken als ik jou was R want er zit wel degelijk geluid bij.

 13. @2 MP & KTM

  Het klopt, dat de banken (voortzetting van “oude” elite) dit spel hebben bedacht en het doel is de massa te beheersen. De rijkste der aarde kunnen zo hun macht blijven uitoefenen achter een masker.
  Jammer dat politici niet aan de wortels gaan knagen en zo verantwoording dragen voor het in het zadel houden van de elite. Misschien wordt er wel onder een hoedje gespeeld en zijn Obama en Merkel slechts marionetten in een poppen spel?
  Waarom roepen dan zoveel experts (Peter Schiff e.a. zonder gehoord te worden) om terug te grijpen naar edelmetaal? Zou het nog kunnen dat de burgers er klaar mee zijn en massaal hun “nep” valuta omwisselen in goud of zilver.
  Ik geloof er niet meer in. De touwtjes zijn strak in handen van de elitaire macht .Deze macht is zelfs in staat om de edelmetaal prijzen te manipuleren op wereldwijde schaal!
  Nee, ongeacht wie aan het roer staat, hier is geen winnen aan. Op ons forum is nauwelijks gehoor te vinden, behoudens een handje vol mensen die weten wat zich afspeelt. [b]De “onnozele burger” zwijgt en gaat gebukt onder dit systeem, wat van ieder mens een slaaf maakt.[/b]
  Wat aan acties moeten we nemen om de massa wakker te maken?

 14. @Martin K : Je redenering klopt helemaal, maar wanneer er uiteindelijk (en onvermijdelijk) teveel vraag ontstaat naar PM’s (wereldwijd), dan moéten de officiële prijzen uiteindelijk wel irrelevant worden ; de marktwaarde (wat je er voor krijgt / er voor betaalt) gaan dan gewoon verdubbelen en vervolgens verdrievoudigen etc

  De Elite is dus gedoemd om uiteindelijk de controle over de ‘spot price’ kwijt te raken.

  Ik vrees steeds meer dat
  1. er gigantische ‘onofficiële’ fysieke goud- en zilvervoorraden zijn waarmee De Elite door levering tijd kan winnen, en
  2. goud- en zilverprijzen pas ‘los’ worden gelaten wanneer er al gigantische militaire en civiele conflicten zullen zijn losgebarsten

  Maar in àlle scenario’s blijven PM’s beter dan de € of de $.

 15. @
  @18 MP en Pe
  Ik snap de stap niet helemaal van dat banken geld lenen van de centrale bank (ECB) met rente. Hoe gaat dit proces precies in zijn werk. En wordt dit geld dat wordt geleend + de bijbehorende rente door de centrale bank ooit terugbetaald door de banken, zoals bv iemand die zijn hypotheek aflost?

 16. @20 Martin K
  @21 KTM

  Ik denk dat door het wegvallen van oa grote fabrieken, wat leidde tot invidualisering, het enorm moeilijk is om nog grote groepen mensen te organiseren. Het enige waar mensen tegenwoordig nog massaal de straat voor op gaan is als een Nationaal voetbalelftal wint. En idd je zou mensen als Obama en Merkel als marionetten kunnen zien. Ik denk echter dat zij zichzelf niet zo zien. Ze laten zich beide echter omringen door adviseurs die ze vertrouwen en hun dingen influisteren en die volgens mij eerder andere belangen dienen, door de complexiteit van materie is dit echter moeilijk te doorzien. Zo zie je bv dat een ex Goldman Sachs medewerker tegenwoordig de belangrijkste financieel adviseur van Rutte is. Overigens las je overal dat Beatrix, Rutte en Pechtold op Bilderberg 2012 zaten, terwijl Halberstadt daar ook aanwezig was.

 17. @Wim, het is inderdaad gewoon 1 grote kliek.
  Nogmaals, ik zou de namen en locaties wel eens willen weten van die personen die we ‘De Elite’ noemen. Wel handig om te hebben mochten we ergens verhaal moeten gaan halen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: