Inkomensval in de versnelling, lang leve de sancties

armoede

We moeten er mee leren leven, eerst oorlog tegen een virus en daarna een echte oorlog met levensechte wapens. De kogels uit die grote kalibers dringen veel gevoeliger binnen dan de prikken tegen covid-19. In coronatijd was er zelfs een avondklok, nu is het nog niet zover. Misschien alvast voorbereiden?

Rug recht

Voorlopig is het wapengekletter op enige afstand. Wel wordt ons door onze MP en zijn voltallige ministerraad gevraagd om onze rug recht te houden en de ongekend zware sancties tegen het Russische volk te steunen. Dat heet economische oorlogvoering en is bedoeld om Putin de put in te drijven. Deksel er op en weg spoelen door het riool. Dat is wat we met dictators moeten doen. Als politici grote woorden gebruiken dan kan ik het ook. Maar ja, in hoeverre gaan sancties ons helpen? Dictators weten te overleven, kijk naar Kim Jong Un(Noord Korea), Maduro(Venezuela), Mugabe(Zimbabwe), Erdogan, enzovoort. Door de sancties worden voornamelijk de Russen gestraft terwijl ze zijn bedoeld om hun communistische “leider” uit te roken. Sancties zijn een makkelijke keuze van westerse politici die liever een gewapend conflict uit de weg gaan. Als we daarmee een communistische dictator kunnen tegen houden die dreigt te smijten met vuile bommen dan moeten we wat maatschappelijk lijden er maar voor over hebben. In de mainstream media komen alarmerende berichten voorbij dat we ons al vast moeten voorbereiden: de VolkskrantNOS en de Telegraaf komen met onheilspellende berichten.

Economische pijn

Liever economische pijn dan later een uitkering uit de kas voor oorlogsslachtoffers. Liever gierende inflatie dan gierende bommen. Dat noemen we economische oorlogsvoering; zonder inzet van vernietigend wapentuig maar met de inzet van burgers die er enige pijn in de portemonnee voor over moeten hebben. We houden onze rug recht, zo roepen regenten in Den Haag onder aanvoering van powervrouw Ursula van de Europese Commissie(EC) en haar secondanten Sigrid en Kasja, de NL-powervrouwen. Ik vrees echter dat velen er met gebogen rug onderdoor gaan nu we nog de economische pijn van de strijd tegen een killervirus moeten verwerken. Er zijn tientallen miljarden uitgekeerd om de coronaschade van het MKB te vergoeden, terwijl het eindtotaal van de coronarekening nog niet bekend is. Daarover heerst veel onduidelijkheid en lijken de lijken in de kast nu onder het tapijt te worden geveegd. Onze pijlen zijn nu gericht op de oorlog in Oekraïne die we liever een crisis noemen. De talrijke vragen over onverantwoorde corona-uitgaven van het Kabinet krijgen nauwelijks media aandacht. Een economische oorlogvoering betekent dat we ons maatschappelijk moeten wapenen tegen de tekorten die onze huishoudens zelf moeten oplossen. Economie is geen hogere wiskunde, iedereen snapt dat de Staatsfinanciën net als onze huishoudens afhankelijk zijn van inkomsten en uitgaven waarvan de inkomsten hoger moeten zijn dan de uitgaven. Voor ons BBP(Bruto Binnenlands Product) zetten we ons gemeenschappelijk in, voor onze huishoudens zijn we persoonlijk verantwoordelijk.

Ursula, Sigrid en Kasja

Vanuit onze wettelijke belastingplicht worden we echter ook persoonlijk aangesproken voor de Staatsfinanciën waarvan de tekorten oplopen. Onze maandlasten en de tekorten op de Rijksbegroting dreigen zelfs exponentieel te stijgen. Een logisch gevolg van economische oorlogvoering waarbij de wapenindustrie als enige sector floreert door leveringen aan onze Oost-Europese “broeders”. Verder verschuilen we ons achter de veilige muur van de EU, onder leiding van Ursula. Ursula von der Leijen is een powervrouw die heel manmoedig oorlogstaal uitkraamt en de Europese sancties richting Putin, o nee de Russen, opschroeft met nog meer financiële repressie. Ook onze nationale heldinnen Sigrid en Kasja duiken heel manmoedig nog dieper in de Schatkist om meer wapens te leveren. Het is maar hoe je het ziet. Ooit was oorlogsretoriek mannentaal. Nu hebben we power vrouwen op strategische posities. Past goed in deze tijd van emancipatie, inclusie en diversiteit. In oude oorlogen spraken we over man-op-man gevechten, maar tijden veranderen. Laten we vertrouwen op onze powervrouwen, dan hoeven we voorlopig niet te rouwen.

GW

22 reacties

 1. Wat is de geheime agenda, de werkelijke reden van Poetin eigenlijk? Is hij echt geïnteresseerd in wat extra land, of graag wat oorlog of …. Je maakt mij niet wijs dat de huidige (financiële) sancties als een grote verassing aankomen in Moskou (ze zullen daar ook wel begrijpen dat dergelijke oorlog acties altijd uitmonden in “tegen” sancties vanuit het Westen) en ja….wat extra grond lijkt me ook niet echt het doel. Grondstoffen en energie hebben ze ruim voorhanden in Rusland….dus dat zal ook wel niet de reden zijn.
  Ik vermoedt dat er dus wat anders speelt….mss de Dollar ten val brengen doordat hij nu “de juiste” omgeving geschapen is om……..

   1. Het terug omdraaien van een Westers regime naar een meer Russisch gezind regime. Uiteindelijk is dit regime er gekomen door een Westerse coup.

  1. Als je dat jezelf afvraagt … Kijk het begon in 2014 toen een democratisch gekozen president afgezet werd door een crimineel CIA/etc coup.
   De puppet die er via het westen neergezet werd maakte van het land voor de etnische russen een hel.

   Verdiep je er in voordat je onzin neerzet!!!

   1. Als je dat jezelf afvraagt … Kijk het begon in 2014 toen een democratisch gekozen president afgezet werd door een crimineel CIA/etc coup.
    De puppet die er via het westen neergezet werd maakte van het land voor de etnische russen een hel.

    Verdiep je er in voordat je onzin neerzet!!! O ja, vergeet de lieve zoon van F#ckYou-Biden niet!!!

  1. Het zijn allemaal WEF members, Poetin, Biden, Rutte, Kaag enz. Het is gewoon een oorlog van het WEF tegen de mensenheid. You will own nothing and you will be happy.

 2. Laten wehopen en bidden dat deRussen snel orde op zaken zetten. Wat wij niet te horen en te zien krijgen is hoe het was in de Ukraine. Een waar schrikbewind .. de Russen mochten zelfs hun eigen taal niet meer spreken.
  Dit artikel http://www.xandernieuws.net/algemeen/de-wereld-kan-maar-beter-hopen-en-bidden-dat-putin-de-oorlog-in-oekraine-wint
  heeft me wel de ogen geopend voor de werkelijkheid. Net zoals de afgelopen twee jaar rondom corona krijgen we weer zeer eenzijdige informatie via de media.

  1. Velen denken als jij, maar in het openbare debat houden we onze mond. Zelfs een klein beetje kritiek op Corona beleid of buitenland beleid kan je bestempelen als Wappie, Paria, rechts extremist of wat dan ook. Ik kan veel beter zwijgen.. Iedereen op straat is inmiddels Rusland deskundige en praat enkel de media na. Op zich ermee eens dat Oekraïners moeten kunnen kiezen of ze wel of niet bij een NAVO of EU willen horen, maar laat ze dan ook het oostelijk deel en de Krim een keuze geven.

 3. In zekere zin lijken de gevolgen van de beperkende maatregelen door corona en de gevolgen van de strafexpeditie tegen Rusland inderdaad broer en zus van elkaar. Zoals de in elkaar overlopende eerste en tweede trap van een drietrapsraket.

  De eerste heeft wereldwijd de angstige geesten rijp genaakt voor een sciencefiction die werkelijkheid werd. Het onvoorstelbare gebeurde.
  De tweede doet er – met de oorlog in Europa – nog een flinke schep bovenop door de vernietiging van de zo gekoesterde politieke, sociale en economische infrastructuur.

  De raket wint steeds meer aan snelheid, maar zal zich pas kunnen onttrekken aan de zwaartekracht na het ontsteken van de derde trap.

  De naoorlogse wereld heeft nog nooit zo op z’n kop gestaan als nu. Als het ergste (dus) nog moet komen doet de oorzaak er feitelijk niet meer toe. En is het geen wonder dat de oudsten onder ons steeds nadrukkelijker worden geconfronteerd met een herhaling van hun zwartste herinnering.

 4. Het is onvermijdelijk, maar het “Westen” zal uiteindelijk zijn economische en militairen macht verliezen. Wanneer wordt men wakker!
  We zitten nu midden in dat proces (geschiedenis in herhaling). Met een slap excuus (het is oorlog, zelf gecreert, met waardeloos buitenland beleid) blijft de rente op nul en gaat de geldpers weer op volle toeren draaien.

  We gaan net zo lang door tot het gaatje. Uiteindelijk is de val van de EU (en AMERIKA) een zekerheid. Vele jaren van geschiedenis zijn het bewijs, dat geld (valuta) printen altijd slecht afloopt. (Anders was Zimbabwe wel het rijkste land ter wereld)

  Ik zeg inflatie, meer inflatie en nog veel meer inflatie, dat is het gevolg van een waardeloos economisch beleid (geldpersen tot het gaatje), waar de Centrale Banken, de elite bedienen en de gewone burgers uitbuit.

  Gelukkig heb ik dit allemaal zien aankomen en maak versnelt mijn pensioen op, voor het helemaal geen drol meer waard is!

  Toch heb ik geen medelij met de Westerse bevolking, die hebben zelf deze slappe, waardeloze leiders gekozen.

  Als de Russen een beetje doorzetten kunnen ze met een week in Amsterdam staan. Mogelijk gaat Rob Jetten dan een actie met de regenboogvlag uitvoeren om de Russen te stoppen, want een leger, dat hebben we al in geen jaren meer!

  Ik blijft lachen (Azie is mij tweede thuis) en zorg dat U ook een veilig heenkomen heeft in Azie.
  Waarom “Azie”, dat heeft de toekomst……….en het “Westen” het verleden.
  Het is voorbij, over en uit, al zal men nog proberen de val uit te stellen (met de geldpers).
  Het welzijnsniveau in het “Westen’ zal hard onderuit gaan. In Azie zal de welvaart juist toenemen……..en dat is eerlijk, want daar werken ze harder.

  1. Mijn vader zei in de jaren vijftig al dat het Oosten op zal komen en het Westen zal ondergaan. Toen, ik was nog klein, begreep ik er niets van. Maar nu wel, hij had gelijk.
   Dankzij de “alwetende” , bij Schwab afgestudeerde, politici, zal het Westen ten onder gaan. Zo jammer dat het grootste deel van het volk dat niet wil zien. Dan zou de toekomst er veel beter uit zien.

 5. Putin wil geen kernwapens in z’n “achtertuin” heel simpel. Dat moet je gewoon een stap voor zijn. Soms met een trap onder de kont als woorden niet aankomen. Niks meer niks minder.

 6. De werkelijkheid is geheel anders.
  VS was bezig om atoomwapens te fabriceren in Oekraïne.
  Toen Rusland dit aan de VS melden en daarmee op te houden.
  Werd dit genegeerd VS resultaat zien we nu en het is voor EU nog veel slimmer.
  feitelijk heeft EU zich in het lijf geschoten door opgedrongen sancties naar Rusland door VS.
  Alle sancties zijn als een boemerang terug gekaatst.
  Zoals vliegverbod Russische luchtvaart maar nu mag EU/VS niet meer in en over Rusland vliegen economische schade ca 500 miljard.
  Vele fabrieken in EU liggen plat door leveringen problemen met Rusland.

 7. waar is jEUst als je m nodig hebt?

  IK WIL TANKEN OP DE BLOKCHAIN!
  maja tis net de poliesie ee, als je m nodig hebt is ie er nie….

 8. Ik vrees echter dat velen er met gebogen rug onderdoor gaan nu we nog de economische pijn van de strijd tegen een killervirus moeten verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: