INS: De supermarktketen verbeteren met blockchain?

Op dit moment is INS bezig aan een ICO (Initial Coin Offering). Ze willen de supermarktketen veel transparanter en directer maken en flink gaan huishouden in de supply chain. Ze hebben daarvoor al steun van verschillende voedselproducenten en bedrijven van andere consumentengoederen.

INS token

Wat is INS en wat willen ze precies?

INS is een gedecentraliseerd ecosysteem op basis van de blockchain waarop verbinding wordt gemaakt tussen producenten en consumenten. Een beter prijs voor de boer en voedselproducent en een beter prijs voor de klant, dat is kortgezegd het idee. Beide partijen hebben ook andere voordelen:

Voordelen consumenten:

 • Goedkopere producten van betere kwaliteit
 • Veilig en gemakkelijk online bestellen
 • Toegang tot heel veel (monidaal) producenten

Voordelen producent:

 • Volledige controle over de prijs en voorraden van een product
 • Reclames en marketing direct naar de consument
 • Snelle gedetailleerde feedback van consumenten

Team en adviseurs

Op de website van INS is het team van 10 personen te vinden. De oprichters zijn Peter Fedchenkov en Dmitry Zhulin. Beide heren hebben veel ervaring in de financiële wereld en tevens hebben ze ervaring met de retail. Van alle teamleden is meer te vinden op de website en is er de mogelijkheid om LinkedIn te raadplegen. Verder staan er 10 adviseurs van het nieuwe project, waaronder David Wachsman. David Wachsman heeft onder andere hoofd communicatie gedaan bij projecten als Dash, Iconomi, Kraken en Lisk.

Producenten willen wel meedoen

INS geeft aan dat er op dit moment meer dan 500 producenten zijn die interesse hebben om te participeren in het INS Ecosysteem. Onder deze producenten zitten vele grote namen waaronder ook bijvoorbeeld Unilever en Friesland Campina. Boodschappen is nog steeds de grootste consumentenmarkt ter wereld, wereldwijd triljoenen dollars. Door e-commerce veranderen er nu al snel veel zaken waar sommige partijen handig gebruik van maken. De markt voor online boodschappen zal volgens IDG naar verwachting groeien van 98 miljard in 2015 naar 290 miljard dollar in 2020.

Roadmap

De Roadmap ziet er veelbelovend uit. Maar het belangrijkste uit de roadmap is natuurlijk de ‘ Launch’ van het INs platform, wat zal plaatsvinden in het 4e kwartaal van 2018.

INS ICO

Gegevens INS token

Dan wat gegevens over de nieuw te creëren cryptocoin INS:

 • Token symbool: INS
 • Platform: ERC-20
 • Totaal aantal INS Tokens:                                                     50 miljoen (Hard cap)
 • Beschikbare tokens voor de ICO:                                          30 miljoen
 • Aantal tokens voor adviseurs, early adopters en bounty’s: 2,5 miljoen
 • Aantal tokens voor team:                                                     7,5 miljoen
 • Aantal gereserveerde tokens:                                              10 miljoen

Informatie over de ICO

Deze ICO van INS is gestart op 4 december. Op het moment van schrijven zit de ICO op zo’n 80% van de hard cap. De ICO loopt nog tot en met 25 december. De soft cap van 20.000 ETH was binnen één dag al bereikt.

Voor elke Ether kun je 300 INS tokens aankopen. Verder is er een bonusstructuur, hoe later je meedoet met de TOkensal, hoe minder INs je heirvoor zal krijgen.Dit komt er op neer dat er elke week iets minder bonus wordt weg gegeven. De bonus is verder afhankelijk van de totale hoeveelheid dat wordt geïnvesteerd.

Toekomst INS: Gaan we onze boodschappen anders doen?

De toekomst van INS ziet er op dit moment veel belovend uit. De hardcap gaat waarschijnlijk wel bereikt worden en een groot voordeel is dat er een groot draagvlak is vanuit de producenten. Dit blijkt uit de 500+ producenten die al interesse hebben getoond in het INS Ecosysteem. Verder is er een ervaren en ambitieus team met bekende adviseurs.

Of het project gaat slagen is lastig om aan te geven. Met een uitstekend idee en een goed platform ben je er namelijk nog niet. Consumenten moeten in plaats van naar de supermarkt gaan deelnemen aan het INS Ecosysteem. Hierbij is het heel belangrijk hoe INS Ecosysteem in de markt wordt gezet en wat de eerste ervaringen zijn van de consument. Is het makkelijk qua gebruik, komen ze hun afspraken na, kan alles logistiek ook uit?

Wanneer de voordelen voor producent en consument groot genoeg zijn en er een goed en eenvoudig te gebruiken platform wordt gecreeerd kan het Supermarkt Ecosysteem van INS een hele mooie positie gaan vervullen in de huidige retail branche met het nieuwe blockchain concept.

Promo: Wil je meedoen aan de ICO? Verdiep je dan goed in alle materie! Mocht je daarna beslissen te willen participeren doe dat dan via deze promolink voor een 3% bonus!

Disclaimer: Dit artikel is informatief en is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van crypto of andere financiële producten. Doe altijd zelf onderzoek, informeer jezelf.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: