Interview Anthony Migchels

0

De Gelre is het eerste regionale geld van Nederland, verkrijgbaar in Gelderland. Met de eerste variant kreeg Anthony problemen met DNB. Met de tweede versie is hij sinds april dit jaar op de markt. Anthony legt uit hoe de Gelre is ontworpen en hoe je in het algemeen regionaal geld kan creëeren. Er is een verschil tussen lokaal geld dat gedekt is door nationaal geld en rentevrij/wederzijds krediet. De Gelre is zowel gedekt door de euro maar laat ook rentevrij krediet toe en is zowel giraal als chartaal beschikbaar.

Anthony is geen voorstander van goud, want het bankenkartel en de plutocratie hebben controle hierover. Ook houdt hij niet van het deflatoire karakter ervan.

Anthony is enthousiast over architecturen die vrije marktmunten kunnen aanbieden, maar ziet meer heil in bijvoorbeeld Freicoin dan Bitcoin. Bitcoin is er voor de plutocratie zegt Anthony. Rentevrijkrediet is er onmogelijk mee en ook is het deflatoire karakter niet goed volgens Anthony. Een discussie tussen deflatie en inflatie volgt.

Anthony is voor rentevrij geld, maar wil rente niet verbieden.

Paul vraagt zich af waarom alternatieve coins als Freicoin, die meer Anthony’s denktrant volgen, niet populairder zijn dan Bitcoin. Dit komt volgens Anthony door de marketing die achter Bitcoin zit. Anthony benadrukt dat geld niet schaars moet zijn.

Anthony en Paul filosoferen verder over wie het recht heeft om geld te verdienen, herverdelingen, bailouts, Oostenrijkse school economie, de goudstandaard, een nationale variant van de Gelre en meer.

[youtube id=”KAAax8PVO_s” align=”center” autoplay=”no”]

Bron: deBitcoin

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie