Interview met Bob Chapman over de zilverprijs

8

Biflatie.nl en Goudportal.nl spraken in een uniek interview met Bob Chapman, oprichter van The International Forecaster in Amerika. In het interview gaat de gepensioneerde trend forecaster in op de toekomst van het huidige economische systeem. In het eerste deel van het interview komt zilver aan bod.

Volgens de Amerikaan gaan er grote problemen ontstaan op de zilvermarkt. Dit komt volgens Chapman onder andere door ‘naked short selling’, van grote banken wereldwijd, waaronder JP Morgan en HSBC. Ze hebben volgens hem niet genoeg zilver om te leveren. Tevens produceren ze steeds nieuwe zilvercontracten, zoals ETF’s, derivaten en andere beleggingsinstrumenten.

JP Morgan zou volgens Chapman een shortpositie van zo’n 60 miljard dollar in de boeken hebben staan. HSBC heeft zo’n 20 miljard dollar aan shortposities. Als zilver verder zou stijgen naar bijvoorbeeld $50,- tot $60,-, gaan deze banken in de problemen komen, aldus Chapman. Hij verwacht dat er een punt komt dat er niet meer in zilver futures op papier kan worden gehandeld op de COMEX. Indien dit plaatsvindt zal de zilverprijs verder stijgen naar 75 tot 100 dollar, zo verwacht hij. Hij voegt er aan toe: ‘You gotta remember, I have been following this market for over 50 years.’ Op moment van schrijven is de waarde van een ounce (31,1 gram) silver $39,58. De prijs van zilver is in de afgelopen 12 maanden met bijna 120% gestegen. Binnenkort deel twee van het interview.Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.