Interview met Bob Chapman over de zilverprijs

Biflatie.nl en Goudportal.nl spraken in een uniek interview met Bob Chapman, oprichter van The International Forecaster in Amerika. In het interview gaat de gepensioneerde trend forecaster in op de toekomst van het huidige economische systeem. In het eerste deel van het interview komt zilver aan bod.

Volgens de Amerikaan gaan er grote problemen ontstaan op de zilvermarkt. Dit komt volgens Chapman onder andere door ‘naked short selling’, van grote banken wereldwijd, waaronder JP Morgan en HSBC. Ze hebben volgens hem niet genoeg zilver om te leveren. Tevens produceren ze steeds nieuwe zilvercontracten, zoals ETF’s, derivaten en andere beleggingsinstrumenten.

JP Morgan zou volgens Chapman een shortpositie van zo’n 60 miljard dollar in de boeken hebben staan. HSBC heeft zo’n 20 miljard dollar aan shortposities. Als zilver verder zou stijgen naar bijvoorbeeld $50,- tot $60,-, gaan deze banken in de problemen komen, aldus Chapman. Hij verwacht dat er een punt komt dat er niet meer in zilver futures op papier kan worden gehandeld op de COMEX. Indien dit plaatsvindt zal de zilverprijs verder stijgen naar 75 tot 100 dollar, zo verwacht hij. Hij voegt er aan toe: ‘You gotta remember, I have been following this market for over 50 years.’ Op moment van schrijven is de waarde van een ounce (31,1 gram) silver $39,58. De prijs van zilver is in de afgelopen 12 maanden met bijna 120% gestegen. Binnenkort deel twee van het interview.8 reacties

 1. Bob Chapman is wel een oude lul geworden, maar ja hij heeft zoals hij zelf zegt, wel 50 jaar meegelopen in het wereldje.

  @latcho: vriendjesdienst of niet, zijn verwachting is al langer dat de zilverprijs zou gaan stijgen. Zilver zet vandaag weer nieuwe records neer, boven de $40,-.

 2. ” Wie waarheid wil vinden, moet EERST onderscheiden en DAN verbinden.”

  M.a.w., beste @latcho, uw ad-hominem reactie slaat als een- ‘proverbiale’- tang op een varken.
  ———————————————–

  En, laten we wel wezen, Biflatie.nl biedt ons de ‘outside the box’ informatie die een ieder, al dan niet, op ‘feiten-merites’ kan be-oordelen, die in de main-stream-media, w.o. hier in Nederland de RTL-Z AEX-Pushers/Kakelaars, oh-zo angstvallig buiten het gezichtsveld van ‘de gewone burger’ worden gehouden.

  Ter illustratie; Een artikel van Nobel-Laureate Economie, Joseph Stiglitz;

  ” Gambling The Planet.”

  http://www.informationclearinghouse.info/article27836.htm

  En; ” The Obama Disaster.”

  http://www.informationclearinghouse.info/article27841.htm

  En meer direct i.v.m. de Zilver/Edele Metalen-Markt;

  http://maxkeiser.com/2010/11/23/keiser-report-on-silver-revolt-crash-jp-morgan-goes-viral/
  ———————————————–

  Heel veel, zoniet, de meeste mensen hier in Nederland denken dat het allemaal niet zo’n vaart loopt met de gevolgen, het vervolg van de Wereld-Crisis zoals die zich nu aan ons voordoet. Oké, ze klagen wat over de dure benzine of de Banken-Bonussen, maar over’t algemeen zien ze geen wolkje aan de lucht, laat staan de maatschappelijke/sociale stormwolken die in aantocht zijn met de verdere ontwikkeling van ‘PNAC, The New World Order’ en het Europese Neo-Liberalisme.

  Maar, eh, ‘The Times Are A Changing’ (Bob Dylan) en gisteren (07-04-2011) vertelde ECB-Wizard-in-Charge Jean-Claude Trichet ons zeer monter en opgewekt (want beeldvorming, imago-imago, doet the trick) dat de EU-Economie (whatever the hell that is) en de Euro-Valuta sterk genoeg zijn om aan ‘inflatie-bestrijding’ te doen middels een rente-stijging van 0,25% en dat daar omstreeks Juli nog een schepje bovenop kan.

  Prachtigtachtigallemachtig nog an toe, als dat waar zou zijn, maar het echte verhaal is zeer zorgwekkend. In Nederland bijvoorbeeld, zal de zieltogende woning/vastgoed-markt nog verder onder druk komen te staan, hypotheken gaan meer kosten dan ’t pandje dat u kocht waard is, en de Ned. bouw-markt, toch al in’t afvoerputje, zal verder zakken.

  Daarbij wordt het betonblok-aan-het-been van Rutte’s coalitie-bende van 3, ‘het Ned. hypotheek-rente-aftrek-systeem’ steeds zwaarder en on-draaglijker!

  En dat is dan nog maar één aspect van de door Banken/Politiek/Projectonwikkelaars/Grondprijs-opdrijvende Provincies en Gemeenten en al het andere graai-en-grijp-gajes ontstane economie-paradox (chaos) waar meneer Trichet’s ‘inflatie-bestrijdings-maatregel’, niet of nauwelijks tegen opgewassen zal blijken.

  DUITSLAND!! oh ja made in Germany, 15% meer geëxporteerd in 2010, lagere werkeloosheid, en Nederland profiteert mee natuurlijk, hoera, hoera!

  Maar, Griekenland, Ierland, Portugal…..Spanje…..Italië…..België (Groot Britannië, tussen haakjes vanwege het feit van haar eigen valuta) met krimpende of ‘on-par’ blijvende economieën, kunnen niet meer mee, zeker niet met de rente-verhogingen van meneer Trichet.

  Met de val van Lehman Bros. in 2008, zijn de Financiëel/Corporate/Politieke Elites onmiddelijk aan de slag gegaan om hun ‘heilige carriëre/bonus’ status-quo te beschermen en uit te breiden. Basis van hun graai-en-grijp strategieën is een ‘ONGEREGULEERDE DERIVATIEVEN-MARKT’, marktwaarde tijdens de val van Lehman ongeveer 600-BILJOEN US-$$ (tien maal het totale wereld GDP) nu, opgelopen tot ongeveer 1000-BILJOEN US-$$.

  Tel uw knikkers, KOOP ZILVER!

  Groetjes uit de polder.

 3. Met een nieuw systeem gaat het ineens wel goed zeker? Sta mij toe om Einstein te citeren: “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the the universe.” I rest my case.

 4. @7: Een nieuw systeem begint geheel opnieuw, natuurlijk gaat het ooit weer fout. Nu weet iedereen dat het fout zal gaan, maar niemand wil er eigenlijk aan geloven, te veel belangen (bij de banken) en bang voor groot verzet. Deze kredietcrisis is natuurlijk nog steeds jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.