Investeren in onsterfelijkheid

De Dood is de Grote Gelijkmaker, net als bitcoin dat is, zoals ik al eerder schreef, maar dan op heel verschillende wijzen. Deze en andere digitale munten laten inderdaad iedereen toe om, in theorie, zo rijk te worden als je maar kunt. Zelfs startend met slechts a fistful of dollars, een handvol euro´s. Intelligentie, kennis van de materie, wat geluk, volhoudingsvermogen en het correct inschatten van het beleggerssentiment; meer is er niet voor nodig (!) Bitcoin et al. als de Grote Gelijkmaker, vertrekkend vanuit a level playing field. Iedereen is gelijk voor de Cryptowet. De Dood is ook zo´n Gelijkmaker. Iedereen is immers sterfelijk. De armste drommel zowel als de rijkste mens op aarde. Zelfs een Jeff Bezos die met zijn Amazon aandelen een fortuin van 186 miljard dollar verzamelde. 

From the outside looking in

Jeff heeft alles wat een mens op aarde materieel maar kan dromen. Daarbij hebben we ´t niet over geluk, of gelukkig zijn, wat nog hele andere koek is. Dit gaat louter over materiële rijkdom. We kunnen ons ook niet voorstellen dat je met zo´n onwaarschijnlijke weelde jaloers zou zijn op iemand die nog ietsje rijker is. Bernard Arnault dan van LVMH, de luxegoederen holding, die daarmee nog 10 miljard dollar méér bezit en daarmee de állerrijkste mens ter wereld is, d.d. 2021. Vanaf een zeker bedrag (welk?) doet geldbezit an sich er eigenlijk niet meer toe. Er wordt wel eens geponeerd dat alles te koop is, behalve gezondheid. En dat daarin de echte rijkdom schuilt. Met gezondheid is het echter zo, dat wie ze bezit, er weinig of geen waarde aan hecht. Gezonde mensen worden niét elke ochtend wakker, dolgelukkig, want zich verheugend in het bezit van lijf en leden; met twee benen en twee armen, zuivere longen en een kwiek hart. Je besef slechts wat echte gezondheid waard is, wanneer je die op een of andere manier ontbeert. Word maar eens snipverkouden, grieperig; met een verstopte neus, barstende hoofdpijn en rillingen over je hele lijf. Ja dán staat gezond-zijn plots wel op number one! We weten pas wat we hebben…wanneer we ´t niét meer hebben. Het is menselijk, vast, en niets menselijks is ons vreemd. La condition humaine. De menselijke tragedie. We mogen gerust aannemen dat wanneer ook een Jeff Bezos griep vat, de stand van het aandeel Amazon – AMZN – hem bitter weinig interesseert. 

Het (on)mogelijke

Gezondheid is dus niet te koop…of toch? En wat met nog een stapje verder denken, hopen, dromen, verlangen – langer leven; misschien wel het ´eeuwige leven´ bemachtigen? Ten tijde van de Middeleeuwen werd ook al getracht iets ´onmogelijks´ te bewerkstelligen: lood omtoveren in goud. Vele alchemisten voelden zich geroepen; echter: niemand bleek uitverkoren. Maar de 21ste eeuw is niet dezelfde meer als de jaren ca. 500 – ca. 1500. De mens is niet gestopt met dromen, wensen, proberen. Het gele edelmetaal kan hij nog niet kunstmatig fabriceren (maar cryptomunten komen aardig in de buurt!) Naar andere planeten reizen, bijvoorbeeld, straks zelfs middels commerciële vluchten, is toch ook weer een gigantische stap verder in kennis en kunde, wetenschap en technologie. De volgende uitdaging is dan op Mars een kolonie stichten zeker? Echter, genoemde Amazon-oprichter heeft nog een heel andere droom. Eén die ´nog onmogelijker´ lijkt en die is: het eeuwige leven genieten. Of tenminste nog heel, héél lang leven. Beslist langer dan andere, gewone stervelingen. Vandaar zijn investering in Altos Labs

Altos Labs is eerder in 2021 opgericht in de VS en in het VK. De start-up verzamelde reeds 270 miljoen dollar en dat is inclusief de investering van Jeff Bezos. ´Russian-Israeli billionaire Yuri Milner has reportedly invested too.´ Topwetenschappers met bijzondere specialismen werden reeds aangetrokken zoals Euronews.com bericht:

´Spanish biologist Juan Carlos Izpisúa Belmonte is set to join the company, the MIT report said. He is known for his research in mixing human and monkey embryos. Professor Steve Horvath is also said to be joining the team. He is the developer of a so-called ‘biological clock’ that can measure human ageing.´ Er zal naar verluid onderzoek verricht worden naar het biologisch herprogrammeren van cellen, om alzo veroudering tegen te gaan. Dus zo gezien, en middels succes, is gezondheid misschien toch ook wel ´te koop´. En daarmee misschien wel het ´eeuwige leven´?

How The Ultra Rich Are Trying To Live Forever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: