In de ophef rondom Griekenland was het wellicht wat gemakkelijk gepasseerd, maar het is echt waar: de euro is omkeerbaar. Ondanks dat velen schermen met het feit dat de Euro onomkeerbaar is, heeft MinFin Schäuble feitelijk gewoon toegegeven dat het wel degelijk wel omkeerbaar is. Hij was en is immers uit op een (al dan niet tijdelijke) Grexit en de terugkeer naar de Drachme. Dat maakt per definitie dus de euro een omkeerbaar proces, op zijn minst in de gedachten van Eurozone’s hardste MinFin. En dat zegt wat.

De omkeerbaarheid van de euro is niet alleen mogelijk, het is zelfs goed mogelijk

Zeer tegen de zin van Merkel en bijvoorbeeld Hollande, was de Duitse MinFin Schäuble toch wel heel duidelijk.

De euro is omkeerbaar: Schäuble: ‘Grexit mogelijk een betere weg voor Griekenland’ De euro is zelfs omkeerbaar voor een tijdelijke / beperkte periode: Griekenland zou voor minstens vijf jaar en dus tijdelijk de eurozone moeten verlaten (Grexit). Ook IMF was duidelijk: Lagarde sluit Grexit niet uit. En volgens Rutte zouden de gevolgen van een Griekse euro exit ‘beperkt‘ zijn. Varoufakis had zelfs een plan daarvoor klaar liggen. Er is zelfs een paar jaar geleden een plan gemaakt voor de terugkeer naar de gulden.

Het euro-project zoals ingezet is…. mislukt

Ze gaan hun heerlijk dwingende experiment natuurlijk niet loslaten, maar… De euro was geïntroduceerd als munteenheid waar geen vergaande politieke integratie voor nodig was. Dat was immers bewust niet gerealiseerd voor de invoering van de euro. De euro kon zonder volgens hen die de euro startten. Die euro, die is overleden, dat experiment is dus mislukt. Zelfs de geveinsde onomkeerbaarheid is nu voorbij. De eurocraten zijn nu duidelijk, er moet vergaande politieke integratie komen voor de toekomst van de euro.

Maar hun roep om vergaande politieke integratie is duidelijk: ‘De munteenheid zoals we die hebben opgezet als rekeneenheid ECU in 1992, geïntroduceerd als euro in 1999 en de ingevoerd met biljetten in 2002, die is mislukt.’ Ze zeggen feitelijk: Jammer jongens, het heeft wat gekost, maar: gefaald en het moet nu dus anders.

En die mislukking deed pijn

Deze mislukking heeft uiteraard wel veel flink pijn gedaan. In onderlinge Europese relaties die nu duidelijk zijn verstoord. Griekenland werd gesloopt en vernederd en Duitsland wordt nu weer verketterd. Het deed ook pijn in onze eigen economie, in onze democratie en soevereiniteit, in onze inspraak, de eindeloze stroom leugens van politici deden pijn, maar ook gewoon pijn in onze eigen portemonnee. Er is daarbij bewust een eindeloze berg schier onafbetaalbare schuld gecreëerd. We ervaren deze mislukking dagelijks met de vele  lastenverzwaringen en afbouw van de sociale zekerheid die Kabinet Rutte ons gedwongen oplegt door regelgeving uit de EU. Het keurslijf wringt duidelijk goed, ook in Nederland.

De Euro-Conclusie: Mislukt, pijnlijk en omkeerbaar

Het was uiteraard duidelijk dat er flinke paniek was en is in de euro-toko, en men riep en roept nu allemaal maar wat. Dat neemt niet weg dat velen op hoog eurocratisch/elite-niveau er nu wel van doordrongen zijn dat de euro is mislukt en tegelijkertijd ook wel degelijk omkeerbaar is. Zo niet daar, dan toch zeker bij de inwoners van de door de eurozone bezetten gebieden. Uiteraard is nu duidelijk ook het totalitaire spel gestart voor een volledige overgave van de bevolkingen, de eurofielen willen voor zichzelf starten met een eigen regering.

Maar de conclusies zijn ondertussen wel duidelijk: de euro is mislukt, de pijn is groot en de euro is omkeerbaar. De vraag is uiteraard welke prijs nu groter is: volledig totalitaire eurozone-integratie en de daarbij optredende soevereiniteit-, inspraak- en continue welvaartsoverdracht of stoppen met de euro. Vergaande integratie zal hardhandig afgedwongen moeten worden met heel veel pijn en een zeer totalitair optredend politiek apparaat, het lijkt mij duidelijk welke optie uiteindelijk het minste pijn doet.

Via LangLeveEuropa

46 Responses

 1. Er werd wel eens gezegd: uilen naar Athene dragen. Het ziet er naar uit dat we dit ook doen, alleen geen uilen, maar uilskuikens die Euro’s blijven brengen. Er zijn ook nog vele wegen naar Rome en ongetwijfeld valt er voor iedere andere hoofdstad ook nog wel zoiets te bedenken. Bonn staat garant voor de bon? Ik heb nog steeds het onbestemde gevoel dat het zover niet gaat komen.

 2. Voor de euro en de eu ging t ook, dus natuurlijk kan t terug naar t oude.

  De enigen waarvoor de instandhouding ten koste van alles wordt doorgezet zijn de rijke poepers, industie, polletiekers en bankiers.

  Die ene keer dat je geen wisselkosten hebt als je op vakantie gaat is zon verschrikkelijk dom argument.
  En de bak ellende die het gebracht heeft, voor de gewone mensen, is ongekend en groeiend.

 3. Of de euro omkeerbaar is, zal in de nabije toekomst duidelijk worden. Het is een keihard gegeven dat de financiële ellende in vele eurolanden alleen maar groter is geworden, hetgeen een gevolg is van de schuldexplosie vanaf de invoering van de euro. Met als bijgevolg de transfer van goed geld naar kwaad geld. Binnen onze muntunie zien we de schuldenberg gestaag groeien wat een duidelijk gevolg is van het krampachtig overeind houden van een bij
  voorbaat mislukte muntunie. Op één of andere manier denken politici nog steeds met de euro te kunnen scoren en zijn ze blind voor de onvrede die zich inmiddels van de bevolking meester maakt. Tegelijk heerst er de angst voor de chaotische gevolgen wanneer een exit zou
  plaatsvinden van welk land dan ook. De stabiliteit binnen de eurozone zal gaan wankelen met nog meer onvrede tot gevolg hebbende. Hoe langer we doormodderen, zoals ik al vaker heb opgemerkt, hoe groter de economische schade wordt. Politici durven het eenvoudigweg niet meer, of het zou moeten zijn door druk vanuit de oppositie, gevoed door de ontevreden achterban van de politieke partijen. Hoe dan ook, de politieke besluitvorming is ontzettend traag en op dit moment is snelheid geboden om een besluit te nemen uit de euro te stappen
  door een aantal sterke landen of andersom een aantal zwakke broeders. Hiermee kan de miljardentransfer worden gestopt van noord naar zuid. Tegelijk moet het mes in de verschillende begrotingen om direct te beginnen met schuldafbouw voor het te laat is.

  Hoewel, het lijkt er op dat het al te laat is. De wereldwijde schuld in de westerse economieën, maar vooral ook in China, is zo enorm geëxplodeerd dat een wereldwijde recessie in aantocht lijkt. Als de aandelencrash in China doorzet met een enorme kapitaalvernietiging, dan heeft
  dat grote gevolgen voor de wereldwijde economische groei. Door de armoedeval van de Chinese bevolking zullen de winsten van multinationals terugvallen met nog meer kapitaalverlies op de westerse financiële markten. Tegelijk zullen de schuldenbergen door plotseling toenemende deflatie, mede veroorzaakt door extreem gedaalde grondstofprijzen,
  enorm gaan drukken op het BBP. Centrale banken hebben nauwelijks nog mogelijkheden om monetair in te grijpen, deze zijn al ongeveer uitgepoept. Het loopt Draaki nu al dun door de broek. Het lijkt er op dat meerdere negatieve factoren samensmelten tot één grote brok ellende. Van recessie naar depressie binnen een jaar tijd. Het lang verwachte, maar ook gehekelde grote afschrijven van onze wereldwijde schuldenberg gaat misschien volgend jaar beginnen met nog meer kapitaalvernietiging. Het gesukkel van een aantal eigenwijze EU-landen met hun euromuntje is monopoliegeld vergeleken bij het schouwspel van de lawine van een instortende schuldenberg. Ach ja, het moet er een keer van komen als je het nuchter beschouwd. Op een bepaald moment hebben de autoriteiten het niet meer in de hand en wordt hun voortdurende manipulatie bestraft met een enorme tik om het oor. Uiteindelijk zijn we allemaal de pineut.

  1. Niet uiteindelijk , maar op dit moment is al iedereen die deze schuld mee moet dragen en daarvoor keihard moet werken de pineut.. We zijn allemaal de klos , alleen verdienen sommige mensen nog genoeg dat ze het ondanks de verplichtingen nog zo goed hebben.. Allemaal hebben we onze rol in dit systeem en dat gaat ten koste van te veel op dit moment.
   Vandaag de dag liggen de lonen zover uit elkaar dat het zo’n verschil maakt hoe je de crisis beleeft.
   Of dat je merkt dat je een pineut bent of niet heeft wel te maken met je maandelijkse inkomen.. 1500 euro netto OF 8000 euro…kom op zeg . Zit je onderwater met je huis OF heb je het in de jaren 80/90 gekocht en zit je tot nog toe op een goudmijntje.. OF wil je juist zo graag iets kopen maar je weet dat je een bubbel gaat kopen..? Heb je een “veilige ” baan of helemaal niets meer.. Ben je afhankelijk van zorg OF loop je voorlopig nog vrolijk gezond rond..
   Er zijn al zoveel onmenselijke situaties ontstaan door onze slecht verdeelde welvaart dat ik het echt bijzonder vind dat het nog zo rustig blijft maatschappelijk..
   Met de wetenschap die ik sinds 2009 tot mij heb genomen over heel die financiele overcontrolerende en alles vernietigende “uberwereld” had ik echt allang doorgedraaid als ik mijn bedrijf , huis en uiteindelijk mn gezin kwijt zou raken door al het oneerlijke gekonkel en gedraai van verzekeringen of banken.
   Dierbaren naar het graf brengen omdat de genezende zorg niet in het pakket zat en een prive opname in het buitenland FINANCIEEL geen optie is. Wel savonds lezen dat je favo soap acteur succesvol behandeld is in Amerika. De waanzin regeert allang vandaag de dag en mensen zitten er midden in OF nog net niet..
   Dat alles maakt zo’n verschil , dat je over je eigen ellende kan schrijven OF je het naderend onheil kan beschrijven EN intussen af KAN wachten

   1. Inderdaad Money, het zijn allemaal hele herkenbare menselijke situaties.
    Maar wel met dien verstand,dat elk mens daar gerichte keuze in kan/moet maken.
    En dan gaat alles helemaal goed komen.

  2. “Leuk”, dat artikel en de bijbehoerende reacties, maar vraagt iemand hier zich OOIT wel eens af bij WIE (=wèlke PRIVE-families!) àl die wereldwijde sgulden zijn gemaakt ?
   .
   Nee, natùùrlijk NIET.
   .
   Neem nou de VS ; rond het jaar 1900 waren er (slechts) een HALF MILJARD dollarkes in omloop.
   Inmiddels is dat zo’n 5000 (=dui-zend) keer méér.
   .
   Ongeveer dan.
   .
   Vraagje : WAAR kompt dat “geld” vandaan dan ???
   .
   ( Ikke het antwoord weten-gn-gnnn.. )
   .

   Afijn : “Welcome to The (K-) Matrix” heheh…
   .

   1. Is dat een strik vraag ? Dat “geld ” is er helemaal niet. Als morgen heel veel computerkes niet op starten dan zijn er misschien net een HALF MILJARD “echte centjes” in omloop..
    De bezittingen die bepaalde families kunnen vergaren in de zin van onroerend goed , energie , grondstoffen enz.. is daarentegen echt tot duivelse proporties gestegen !!
    Zo kan Amerika geloof ik 24 keer de aarde kapot schieten , allemaal gefinancieerd met geld wat er niet was… Hoe is het onmogelijke mogelijk geworden..
    Zo kunnen bepaalde families nooit hun “geld op maken” vandaag de dag.
    Bij de bedragen van lonen en bonussen die je soms hoort zou je minstens verwachten dat een mens 1000 jaar moet worden om het “op ” te kunnen maken..
    Maar in die ” kringen ” werkt dat anders geloof ik..

    1. Geld is een illusie en als je op een grijze donderdagochtend de tv aanzet en je middels extra journaals moet vernemen dat de banken door “onvoorziene” omstandigheden dicht zijn krijgen alleen de mensen die vooral in de rij staan contant geld uit de automaat. Je zult je dan al snel realiseren dat het nooit meer zal worden zoals het was.

     1. Oh , echt waar ??? volgens mij is dat wel bekend hier..
      Maar nogmaals in bepaalde kringen zet je megabedragen op dit moment om in vastgoed en grondstoffen en dat is geen illusie..
      Griekenland in de uitverkoop zorgt ervoor dat jan en alleman die veel geld hebben hele eilanden kunnen kopen om er een leuk optrekje op te knallen en er een aantal weekjes per jaar te vertoeven.
      Voor henk en ingrid is geld een illusie , Voor de vermogenden onder ons is geld een kracht die onmogelijke dingen mogelijk maakt..
      Zoals wij dan naar de pinautomaat rennen , gaan zij achterover leunend in hun villa met beveiliging de onrust afwachten en intussen al constructies verzinnen om uit de ontstane situatie een slaatje te kunnen slaan.

     2. Geld,bezit en macht. Daar draait het al vele eeuwen om. Dat zal in de toekomst niet veranderen omdat de mens een roofdier is. Mensen gaan niet op zoek naar de waarheid achter de crisis maar gaan juist op zoek naar de bevestiging van hun vooroordelen. Henk en Ingrid hebben hun handen al vol aan de dagelijkse beslommeringen en staan nu toch weer met hun vouwwagen in de file richting Lyon en hopen maar dat de Franse boeren geen acties voeren. Ik geef die Franse boeren overigens groot gelijk. De multinationals achter de voedselindustrie graaien alles weg en dan nog maar te zwijgen over dat hele Monsato verhaal. Al denk ik niet dat dat speelt onder de Franse boeren. Feit is wel dat subsidiegeld dat voorheen naar Europese boeren ging nu via een slinkse omweg bij de Banken terechtkomt en de rest van de allerbovenste laag van de elite. Na de grote reset en uitdunningsoorlog begint alles weer opnieuw en wordt er weer verder gegaan op de reeds ingeslagen weg, met alle excessen van het kapitalisme van dien, wederom gestuurd door de allerrijkste elite.

    1. En niemand scheen te weten hoe geloofwaardig hij over kwam.
     Dat kon m ook niet schelen, dus brallen maar weer dan.

     Niks te klaaageeen, niet naar vraaaageeeen… 🙂

     1. pee es : overeenkomsten van personen en situaties met de werkelijkheid berusten op puur toevalalalalaaaaaa 🙂

   2. Ik ga voor de moeilijke vraag!!
    Het is een kwestie van gewoon geld bij drukken.
    Hoop dat ik het goed heb,ik zet geen escape in en ben benieuwd hoeveel tegenspelers ik heb weggespeeld.

 4. las een interessant stukje over finland op http://beurs.com/2015/07/29/finland-kreunt-onder-strakke-regels-euro-ondanks-strenge-discipline/62719 hierin staat dat de euro sinds 2008 een nachtmerrie wordt voor de finnen terwijl dit het meest gestructureerde, bijna misdaadvrije, zonder corruptie van europa is, zelfs dat land gaat aan de Euro ten onder terwijl zweden en denemarken het in economisch opzicht beter doen met hun eigen munt,
  persoonlijk opmerking van mijzelf: in dit soort tijden is het beter om alcholist of zo te worden, het heeft verder toch geen zin, op naar de slijterij! deden de burgers in de oude stalinistische soviet unie ook.

   1. Nou, dat was net op tijd. Ik stond net op het punt mijn verstand te verliezen, maar dankzij deze video heb ik mijn innerlijke zelf en verstand weer helemaal teruggevonden. Alles staat nu weer op rijtje en ik blow ze één voor één naar het Nirwana. Voor mij nu even geen alcohol meer, geloofskwestie van opgelopen steeds terugkerende koppijn. Heb als kind in Indonesië gewoond en werd iedere morgen vroeg door zo’n roeptoeter wakker geschreeuwd. Trouwens de aflevering over meditatie was ook niet slecht. Ik zag mezelf weer terug in het Beatrixpark in Amsterdam, of was het toch het Vondel- of Oosterpark. En verdomd als ik weet waar die chick gebleven is, zal wel Kopenhagen geweest zijn of zo.
    Trouwens in Amsterdam was het niet beter dan in Indonesië, daar werd ik iedere zondagochtend door de kerkbel uit mijn bed gesodemieterd. Maar goed dat is dan 1 op 7.
    Goed gedaan Madman, jij bent een lifesaver, helaas geen Amsterdammer, maar dat is je vergeven.

    1. Haha Dick, was lollig toch. 🙂 We moeten ook nog een beetje leven, anders worden we zot!
     Ik heb er zelf nog maar een paar van gezien maar die kerel brengt t allemaal geweldig!

     En een Amsterdammer ben ik niet… Ich bin ein Berliner..bol 🙂
     Blij dat je t leuk vond!

     1. Dan ben je zeker Reagan vergeten toen hij in Hamburg was, wat jaren later en hetzelfde wilde zeggen als Kennedy destijds in Berlijn. Gelukkig voor hem heeft hij die zin nooit afgemaakt.

 5. Natuurlijk is de euro omkeerbaar. Hoef je helemaal niks voor te doen. Iedere muntunie is tot nog toe uit elkaar gelazerd.

  1. Er was één uitzondering daarop, maar ik geef toe, dat was niet echt een muntunie. Wel een standaard: Goud. En ook goud bleek zelfs omkeerbaar naar fiat geld. En ik zeg duidelijk fiat geld en NIET inwisselbaar papiergeld tegen bijv. goud. Maak goud weer overal ter wereld ‘wettig betaalmiddel’ naast de plaatselijke valuta en de wereld zal veranderen. De mensen hebben dan weer zelf de keus of ze papiergeld – in wat voor vorm dan ook – willen hebben of goud of voor mijn part nog iets anders met dezelfde functie als goud. Maar voorlopig hou ik het op goud bij gebrek aan beter, vanwege een aantal unieke eigenschappen die andere zaken niet bezitten. Waarbij beiden als een vorm van geld zijn te beschouwen. Automatisch betekent dit de invoering van clearing houses in plaats van banken (wat een bank ook oorspronkelijk was) en maakt een centrale bank al helemaal overbodig. De economie wordt dan weer echt gebaseerd op goederen en diensten, met discount op papiergeld of wat daarvoor doorgaat en rente op verstrekte leningen.

   1. Ik ben het daar mee eens. Ik had hier een gesprek met een man, en die vond dat ook. Gewoon goud en zilver (verwerkt) in muntjes, zodat je wat echts in je handen hebt.
    Niemand weet hoeveel je hebt, het kan niet bijgedrukt worden, je kunt er geen standaard rente over vragen bij creatie, er is (nagenoeg) geen inflatie.

    Maar ja, dat neemt natuurlijk een hoop macht en controle weg, en daar zitten de piepels on top niet op te wachten.

    Terzijde (maar niet onbelangrijk) is het zo dat goud en zilver niet alleen goed zijn als betaalmiddel, ze hebben ook eigenschappen die kunnen worden gebruikt voor de gezondheid.

    http://electromicrobicide.com/about/benefits-of-colloidal-mineral-waters

    Vandaar denk ik ook dat er niet voor niets zilveren en gouden bekers waren die gebruikt werden om uit te drinken in vroeger tijden.

 6. Weet je wat vreemd is? In drie dagen heb ik een gebruikte wasmachine en een gebruikte droger verkocht, (gekregen en door mij nagezien/gefixt). Wat ik daarmee heb verdiend aan (fiat 🙂 ) geld , daar kan ik een maand van voorruit.
  Allemaal leuk en aardig dat je zo snel je geld kan verdienen voor een maand, maar wat ik me bemerkte, zoals ik ook aan een vriend in nl schreeft vanavond:
  De druk is er af. In nl moest ik continue denken: heb ik al genoeg bijeen voor de maandlasten… hoop stress en gedoe, kwam altijd goed en vaak meer dan dat, maar toch elke maand weer dat geleuter.

  Na het afleveren van de wasmachine en boodschappen doen, waarna ik ook nog geholpen heb om de schotel af te stellen van Anders, een vriend hier die geen signaal meer had, reed ik naar huis. (het signaalzoekertje waarmee ik Anders hielp had ik weer geleend van Pär, een andere buurman)

  En toen overviel me de gedachte : Ik kan hier mensen echt helpen , en omdat ik zelf maar weinig nodig heb, hoef ik niet net als in nl wel eens op het randje van ‘eerlijkheid’ te lopen…als je me begrijpt. Ik hoef niet meer te winstmaximaliseren!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  En ik kan jullie vertellen… dat voelt geweldig.
  Ik moest t even zeggen. Dank voor t lezen.

   1. Er is maar 1 weg om de ‘omgekeerde wereld’ gebaseerd op angst en haat te bestrijden, en dat is niet de weg van er over klagen en zagen, maar de weg van er zoveel mogelijk uit te gaan en liefde en mededogen te verspreiden…

    Klinkt aluhoedje, maar t is wel waar! 🙂

    1. Beste MM ik begrijp je helemaal. Het is iedere keer weer verfrissend om te lezen hoe jij tegen het leven aankijkt en hoe je daar ook daadwerkelijk invulling aan geeft.

     Met hetverstrijken van de jaren kom je er meer en meer achter dat je in materialistische zin niet al te veel moet najagen omdat het je nog meer tot loonslaaf maakt dan strikt noodzakelijk is.

     “Simpelweg” tevreden zijn met wat je hebt geeft een goed gevoel.
     Zo maar een voorbeeld – sinds onze trouw bijna 38 jaar geleden nooit
     nieuwe (slaapkamer)meubels gekocht (op bankstel na) , maar ze zien er nagenoeg nog als nieuw uit –. “Gewoon” bij dezelfde vrouw blijven scheelt financieel ook heel veel :-), maar dan moet je wel nagenoeg iedere dag met elkaar kunnen blijven lachen.

     Uiteindelijk gaat er niets boven je vrijheid en gezondheid, want helaas gaan veel mensen gebukt onder het juk van maandelijks te hoge financiële lasten voor de gewone basisbehoeften, maar jij laat zien dat het zo nodig ook anders kan.

     1. Lief Spiegelke, dank je wel voor je boodschap.(lang niks van je gehoord!)

      Prullaria versus innerlijk geluk:)
      Ik laat t zien omdat het gewoon zo is, ik ervaar het, en ik schrijf het op hopenlijk ter inspiratie.

      Alle gekochtte requisiten zijn een kompensatie voor het gat in de ziel en het gebrek aan zielencontact(o.a.aangeleerd via scholing). En ik verheug me dat dit zielencontact hier op biflatie steeds sterker wordt ..ipv te praten over de illumenatiesukkels (the lonely ones). Wie zijn er nu eigenlijk de gevangenen 🙂 ?) Wordt het wel steeds leuker/closer.

      Ik leer het te overstijgen, door mijn ervaring met mensen hier.
      Menselijk contact kan men nooit vervangen door Facebook, Twitter, geld of bezit. Het is een natuurwet, het zit gewoon in onze natuur.

      Zoals ik al eerder zei, we hebben elkaar allemaal nodig, en vooral om te resoneren met elkaar, hoewel alles energie is, moeten we wel leren hoe we die energie kunnen overeenstemmen, en dan ook nog met goede intentie!

     2. Wij zijn inderdaad gelukkige mensen MM, terwijl de illuminatiesukkels – als ze daadwerkelijk bestaan – de echte losers zijn, want financiële psychopaten kunnen niet gelukkig zijn, omdat ze nimmer nooit genoeg zullen hebben. Vrede en rust in je geest is het kostbaarste bezit 🙂

      Ik ben inderdaad een behoorlijke tijd afwezig geweest, want dit weekend heb ik mijn eerste 2 vrije dagen van dit jaar. Wel zelf voor gekozen natuurlijk 🙂

      In het dagelijkse leven heb ik het eigenlijk nooit over onderwerpen zoals die op Biflatie de revue passeren, maar ik volg Biflatie wel continue, zonder steeds weer de behoefte te hebben om te reageren, omdat ik anders te veel in herhaling verval.

     3. Ja precies, vrede en rust in je geest, tevredenheid.
      Dat is precies tegenovergesteld aan de huidige manier van leven in de samenleving. Want tevreden mensen zijn moeilijker te besturen dan angstige ontevredenen 🙂

      Ach ja. Ieder doet zijn ding, de een ziet t zus de ander zo, ik denk wat ik al zei dat de intentie uiteindelijk het belangrijkste is. Als je gedachten en daden met de goede intentie gevuld zijn dan zit je eigenlijk altijd wel goed en dat is in de wereld zoals we die kennen vaak al moeilijk genoeg! 🙂

     4. Ik ben nog steeds blij voor je dat je zo goed je draai hebt gevonden in Zweden. Als ik geen mantelzorger was geweest was ik hier ook allang weggeweest. Ik doe al sinds ik van school af ben bewust niet mee aan het hele schuldencircus en heb geen financiele verplichtingen dus ik kan hier zo weg. In mijn werkkring wordt de situatie met de dag agressiever. Mensen gaan ver als hun materialistische belangen in gevaar dreigen te komen. Ze hebben torenhoge hypotheken als een molensteen om hun nek hangen en daar komt nog eens bij dat elke drie jaar het gehele interieur vernieuwd moet worden en het gehele jaar dure uitstapjes naar het buitenland. Doe je niet mee dan hoor je er niet bij. Dat is nog steeds Nederland anno 2015. Ik zit in de Franse Alpen op dit moment in een niet al te commercieel en zeker geen “hip” dorp en als ik daar met de plaatselijke bevolking praat vragen ze zich af waar alle dure Nederlandse auto’s en caravans van betaald worden. Als ik ze uitleg dat er zelfs geld geleend wordt om op vakantie te gaan kijken ze me toch wel vreemd aan. Ik denk dat aan KTM in France deze vraag ook weleens gesteld is. Ik geniet nu van de prachtige natuur hier en raak niet uitgekeken maar kan het toch niet laten om af en toe Biflatie te consulteren.

     5. Dank Cynicus, t is niet speciaal Zweden, maar excact wat je daar ook ziet, de mentaliteit van mensen op het platteland, en de rust en de natuur.
      Dat wou ik al vanaf dat ik een jaar of 15 was( maar dan in Canada), en het is wonderwel gelukt. Hulde voor je inzet als mantelzorger, dat is mooi werk!

      Geniet daar van de peace en quietness in de bergen, en vooral ook van de lucht, ik weet niet of je het direct merkt maar die zuiver lucht man. Onbetaalbaar! Mocht je ooit veranderen van mogelijkheid, hier staan nog steeds huizen van 10000-15000 euro met een lap grond 🙂

 7. Waarom zou iets, wat goed kan zijn weer ongedaan worden gemaakt?
  Het zijn de beleidsmakers die de boel verprutsen.
  Giet geen jonge wijn in oude leren zakken.
  Anders scheuren de zakken, dan wordt de wijn verspild en gaan de zakken verloren.

 8. Als ik Zero Hedge mag geloven is het echt niet alleen dat de Euro onomkeerbaar is. Goud is in feite net zoiets. En wie wordt er dan weer van stal gehaald? Inderdaad ja, de oude maestro Alan Greenspan.
  Denk nou niet dat ik een overtuigd Libertarian ben of zoiets, zelf hou ik het liever meer op een non-conformist, hoewel ik wel mijn voorkeuren heb. Uiteindelijk ben ik ook maar een mens.
  Hier is de link naar een in mijn ogen heel goed artikel van Zero Hedge : http://www.zerohedge.com/news/2015-08-01/gold-and-grave-dancers
  En daar worden wat namen in genoemd van mensen die best lezenswaardig zijn.

  1. Dick, even los van dat, ik had zelf al eerder het idee om het te gaan doen, maar van de week zat ik in gesprek met een vriend en die begon er ineens uit zichzelf over:
   Goud (en andere mineralen) zoeken in de rivieren hier in het noorden.
   Ik heb er al met een buurman over gesproken, en die verwees me weer naar een andere buurman (mijn directe) die 75 jaar is en die heeft dat in het verleden ook (succesvol) gedaan en weet de plekken. Ik ben er erg enthousiast over en benieuwd hoe dat zal gaan.
   Eerst met zo’ n waspan met de hand en mochten we wat vinden met zo’n trilband zodat het wat sneller gaat. (het geeft echt een beetje zon indiana jones gevoel haha)
   Misschien kunnen we dan met zen 2en op onze eigen ‘goudstandaard’ overgaan 🙂 🙂 en wat we vinden gebruiken voor levensonderhoud. Ik zal je op de hoogte houden. Ps : niks zeggen tegen de illuminatie anders wordt ik meteen gechipt! 🙂 🙂

   1. Zelf heb ik nog nooit goud gepanned, maar als je daar meer over wilt weten dan moet je Koen Dil maar eens benaderen. Is trouwens een publiek geheim. Hij deed het in Australië als ik het me goed herinner. Over goudpannen hoe en waar bestaan een aantal sites. Ook een beetje van geologie weten zou nooit weg zijn. Voor de rest is het een kwestie van geluk hebben.

    1. Ja, ik heb het ook nog nooit gedaan , maar hier in de buurt is wel kennis aanwezig hierover, en zoals je zegt op internet ook.
     Ik ga wachten tot in septemer, dan komt Owe terug uit Noorwegen waar hij nu werkt. We zullen zien, ik heb er wel zin in! 🙂

     Terwijl ik aan t schrijven ben hoor ik constant geweerschoten hier in de buurt, ik ga eens kijken of ik kan ontdekken wat dat is 🙂

     1. haha, het is de zoon van Pär, de buurman, die is aan t oefenen met een oud 5schots hagelgeweer , dat doet best raar hier tussen de bergen omdat t zo echoot , ik dacht gelijk dat de russen kwamen 🙂

  2. “Alan Greenspan”.

   Wat moeten we nog met deze leugenachtige,half dode,zich door het kapitalisme ingehuurde,zich zelf overschattende stuk ongeluk,die z’n eigen vader en moeder nog zou verkopen voor zijn eigen verwrongen ingevingen.
   Ik wens dit stuk ellende nog een lang leven met veel pijn toe,voor de ellende waar hij miljoenen mensen ingelokt heeft.
   En dan na z’n laatste termijn opeens zien waar het mis gegaan is,doet me sterk denken aan Wellink de smeerlap.

   1. OK ik geef toe,de tekst had wat genuanceerder en milder gekund.
    Maar de inhoud in z’n geheel blijft voor mij onveranderd.
    Sorry Dick voor de pittige sambal reactie.

 9. Merkel,mag haar laatste termijn beleven.
  Hiermee mag ook Europa haar laatste hoopvolle termijn beleven.
  De € zal in eerste instantie weer in waarde winnen,maar uiteindelijk langzaam ter ziele gaan.
  De beleidsmakers zullen Europa uiteindelijk bepalen.
  De volgzame,achterlijke bevolking zal zich verbazen,met alle respect voor diegenen,die de grote interne leugen en externe voor opgezette I.S invasie van vluchtelingen en I.S strijders,om de weg vrij te maken om Europa te veroveren.
  En dit zal niet gepaard gaan met plastic zwaardjes,maar de rivieren zullen rood kleuren,zoals de eerdere voorzeggingen hebben voorzegt.
  En het zal uw bloed zijn.

  1. De € zal in eerste instantie weer in waarde winnen,maar uiteindelijk langzaam ter ziele gaan, zeg je. Wel leuk te zien dat je af en toe nog een zinnige opmerking kunt maken. Die dollar heeft alles te maken met al dat gefloat van de valuta’s zonder echte referentie tegenwoordig, eigenlijk moet ik dan zeggen gekloot. Al dat gejojo is toch van de zotte, of niet soms?
   Dan je verhaal over IS om Europa te veroveren. Er is je daar al een illuster iemand voorgegaan, Bertus. Zijn naam was Nostradamus. Je weet wel die met groene broek, staat hem goed. Maar hij beloofde ons ook nog tenminste Hendrik, die ze in de buurt van Ulm zou verslaan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Slim genoeg heeft Nostradamus daar geen jaartal aan gehangen. Toch, let maar eens op, als je Nostradamus leest, dan zie je weer landstreken genoemd. En dat betekent dan meteen geen éénwording van Europa, als we hem nu nog serieus moeten nemen.
   Waarom ik even Nostradamus aanhaal, is omdat ik zijn boek gelezen had vlak voordat ik voor het eerst naar Duitsland ging. Nostradamus zei dat Duitsland weer één natie zou worden. Dat leek mij toen in begin 1989, gezien de situatie, totaal van de pot gerukt. De Russen kwamen iedere dag aan de andere kant van de rivier in kolonnes voorbij. Maar eind van dat jaar gebeurde dat toch en was het zover. Wat anders is natuurlijk dat Duitsland al lang uit vele deelstaatjes bestond, die regelmatig allianties met elkaar aangingen. En vermoedelijk bedoelde hij iets dergelijks. Hij leefde ergens in 1500-1600, als ik het wel heb.
   Alles bijeen genomen, blijf ik van mening dat je nog steeds op oorlogspad bent, gezien je vele reacties, die ik echt wel lees, hoor. Meestal echter vind ik ze niet de moeite waard om op te reageren. En vandaag was weer eens een uitzondering op een paar onderdelen.

   1. Dat je een aanhanger bent van Nostradamus is jouw goed recht.
    Hij heeft jouw bewustzijn waarschijnlijk in z’n macht gekregen.

    Ik ben niet bekend met zijn/haar verkondigingen.

    “Wel leuk te zien dat je af en toe nog een zinnige opmerking kunt maken”.

    Het is me niet duidelijk op welke mening of reactie van mij je doelt de afgelopen tijd.

    Duidelijk en concreet zijn spaart tijd en moeite.
    Ik ben niet echt geïnteresseerd in deze persoon.
    Ik heb mijn eigen bronnen,die voor mij betrouwbaar zijn.

    Mijn voorgaande reactie waren voor jou een paar onderdelen interessant,kan je misschien verwoorden wat je er wel op aansprak?
    Dan kunnen we hier misschien later over communiceren.

    groet, bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: