Prijs IOTA – cryptocurrency voor de Internet of Things – explodeert

0

De prijs van MIOTA, de cryptocurrency voor het IOTA-platform, is deze week explosief gestegen. Inmiddels neemt de ‘Internet of Things crypto’ de vierde plaats in van grootste cryptocurrencies ter wereld. De marktkapitalisatie is gestegen tot een kleine 12 miljard dollar.

iota

Grote multinationals gaan samenwerken met IOTA

De stijging van de waarde van de IOTA token kwam voort uit de aankondiging dat grote wereldwijde multinationals met het platform gaan samenwerken om gegevens te delen. Het gaat om onder andere Microsoft, Fujitsu, Deutsche Bank, Volkswagen en Samsung. De waarde van MIOTA steeg explosief na het nieuws.

Koers IOTA naar nieuwe records

Op het hoogtepunt noteerde de koers van de IOTA token boven de $5,- per stuk. In de weken daarvoor noteerde IOTA nog tussen de $0,50 en $1,-. Inmiddels is de IOTA koers weer wat teruggezakt, maar nog steeds is IOTA ruim 4 dollar waard. Een waardestijging van meer dan 500% in een week! Ook de omzetten van de handel in de crypto stegen fors.


Geen Blockchain maar Tangle

IOTA staat bekend om zijn ‘Tangle’ systeem. Het lijkt op de blockchain, maar steekt net iets ander in elkaar. De transacties worden namelijk niet in een block gebundeld. De onderling verbonden knooppunten valideren en creëren de transacties. Grote voordeel is dat de transacties gratis zijn, iets wat bij bitcoin alleminst meer het geval is. Momenteel liggen de fees rond de 5 dollar voor Bitcoin. Zowel Tangle als de blockchain beheren de transacties op een transparante en decentrale manier.

tangle blockchain

IOTA voor de digitale toekomst?

Omdat transacties via IOTA geen transactiekosten met zich meebrengen is het een idelae manier om er bijvoorbeeld microbetalingen mee over te maken. Iets wat wellicht grootschalig gebruikt zal gaan worden als het Internet of Things een grotere rol gaat spelen in de (digitale) samenleving. Ook het feit dat het systeem oneindig schaalbaar is, is een groot voordeel ten opzichte van de conventionele blockchain.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie