Is China grootste goudland ter wereld?

3

china goudChina is in recordtempo de grootste goudproducent ter wereld geworden; verwacht wordt 440 ton in 2013. Niets van dit goud verlaat het land en daarbij importeert China ook nog massaal via Hong Kong – tijdens de eerste helft van dit jaar zo’n 726 ton – en koopt het tevens goudbedrijven op in Afrika en Latijns-Amerika.

De officiële goudvoorraad van China is nu 1054 ton, maar dit cijfer dateert alweer uit 2009. Niemand weet precies wat de huidige goudreserve van het land is. Aan de snelheid van productie en import van de afgelopen jaren te meten zou het Middle Kingdom wel eens meer dan 4000 ton kunnen bezitten! Zulk nieuws zou het meteen tot de tweede grootste bezitter van het gele edelmetaal maken. Het land wacht echter met nieuwe cijfers, waarschijnlijk omdat ze eerst nog wat goud kunnen inslaan rond lagere prijzen.

Koppeling Yuan aan Goud?

Volgens het huidige vijfjaren-plan van China is het doel een maximum aan goud te verzamelen tegen 2015. Wie weet komt het land dan wel naar buiten met een mededeling die de hele financiële wereld zou schokken: dat de yuan/renminbi voortaan gekoppeld wordt aan goud! Waar China haar burgers aanmoedigt goud te kopen en zelf het goede voorbeeld geeft, is het tegengestelde waar in India. Daar doet de overheid er net alles aan om de Indiërs ervan weg te houden. Het land heeft een almaar toenemend handelstekort en een munt die fors in waarde daalt. Meer op Goudvergelijken.nl