Is het einde van de euro in zicht?

Dat het niet goed gaat met de Euro is bij de gemiddelde Nederlander inmiddels wel bekend. Door het hele gedoe met Cyprus zijn de gemoederen weer aardig aangewakkerd en heeft Dijsselbloem als zijnde ‘Mister Euro’, flink wat olie op het vuur gegooid door er persoonlijk voor te zorgen dat ons spaargeld niet meer veilig blijkt te zijn voor de hebzuchtige klauwen van de banken. Leuk dat er flink geroepen werd dat het “toch voornamelijk Russisch zwart geld was” en ook fijn om te weten dat regels en fatsoen niet voor de politici gelden. Zo heeft de Cypriotische president even geholpen om de eigen familietegoeden naar veilige banken elders in Europa over te boeken, voordat de nieuwe regels werden ingevoerd. Zie ook de video onderaan dit artikel.

De euro werkt niet meer

Waar het vooral over zou moeten gaan in de hele discussie is dat er alwéér een Europees land in de problemen is geraakt en dat de Europese burger hier weer voor op moet draaien! Nog een bewijs dat  het hele euro-systeem toch niet zo goed werk. Cyprus staat niet op zichzelf, het is geen storm in een glas water. Het is het systeem van eeuwige groei dat aan het falen is. We hebben dus Ierland, Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, in mindere mate Frankrijk en nu dus ook Cyprus. Een aardig lijstje inmiddels nietwaar? Hoe zat dat eigenlijk voordat de euro ingevoerd werd? Naar mijn weten was de Europese economie nog nooit zo sterk ten tijde van de EEG. Die euro, je zal het in deze tijden nog maar moeten verdedigen zeg…

Cyprus vergeten, op naar Slovenië

Na Cyprus is het volgende land al weer aan de beurt om aan te kloppen bij de ECB: Slovenië. Ook in dit geval zal de regering daar de hand ophouden voor geld dat linea recta naar, hoe kan het ook anders, de banken gaat. Slovenië, het land met een kabinet wat in drie jaar tijd al twee keer is gevallen vanwege corruptieschandalen, dreigt weer naar de stembus te moeten. Deze ontwikkeling samengevoegd met de situatie in Cyprus zorgt ervoor dat de rente op de tienjarige staatsobligaties is opgelopen tot boven de 6.5%. De banken in Slovenië hebben inmiddels te kennen gegeven dat ze €7 miljard aan slechte leningen hebben uitstaan. Over enkele maanden heeft de overheid €1 miljard nodig om de rekeningen te kunnen betalen. Omdat men nergens geld kan krijgen gezien de situatie in Europa is de ECB al op de hoogte gesteld.

BRICS landen dumpen de euro

Niet alleen van binnen de EU komt het slechte nieuws ons ten gehore, ook buiten ons continent zijn steeds meer landen zich aan het indekken. Deze ontwikkelingen zijn allerminst gunstig voor onze gezamenlijke munt. De euro wordt massaal gedumpt door de BRICS landen, aldus het Internationaal Monetair Fonds. Deze opkomende (of inhalende) landen gooien de euro simpelweg overboord omdat geen vertrouwen meer hebben dat het goed gaat komen. In 2012 hebben ze gezamenlijk 45 miljard euro`s van de hand gedaan, een daling van 8% en een absoluut dieptepunt sinds de invoering van de Euro. De valutaoorlog is in volle gang.

In Spanje van kwaad tot erger

Dan hebben we ook nog Spanje; zij gaven even tussen neus en lippen door dat ze de doelstelling van de bekende 3% regel nog even niet gaan halen dit jaar en toch iets langer de tijd nodig hebben om de zaakjes op orde te krijgen. Eerder gaf de Spaanse politiek aan te gaan voor slechts 4.5% begrotingstekort, maar dit is toch niet helemaal gelukt… Een dikke 6% is momenteel het getal wat de realiteit weergeeft en dat is echt ontzettend hoog. Zo hoog, dat het een groot potentieel probleem kan gaan vormen voor de Europese Unie en de euro. Om niet al te pessimistisch te zijn, in 2014 zijn alle problemen in Spanje weer opgelost volgens de Spaanse rekenkamer. En als dat niet lukt, zal het in in 2015 vast wel goedkopen, of anders wel in 2016…

Geen draagvlak meer voor de euro

De neerwaartse spiraal in Europa is inmiddels al zo lang zichtbaar dat het nu echt wachten is op het moment dat de euro gaat vallen. Andere valuta zijn éf munteenheden van opkomende economieën, éf hebben het voordeel dat het een wereldreservemunt is (zoals de Amerikaanse dollar). De euro zit daartussen met een draagvlak dat op instorten staat, zowel economisch als sociaal. Het is geen vraag meer of, maar wanneer de nekslag voor de euro komt. Eerder liet Lars Seier Christensen, CEO van de Deense Saxo Bank, al weten dat de euro gedoemd is om te mislukken.

46 reacties

 1. En het kapitaal van het Spaanse staatspensioenfonds bestaat inmiddels voor 97% uit Spaanse staatsobligaties. Olala..

  Black hole financing biflaten.

  1. Geen probleem, ze hebben 3% fysiek goud. De papieren welvaart verschuift gewoon naar goud, dat is de truuk binnen de EU.

   Ook in NL mogen pensioenfondsen max. 3% goud kopen.

   1. Een aparte visie Hugo, interessant. Die 97% is straks niets meer waard, om het hele pakket te dekken met 3% goud geeft een goudprijs van $40k per ounce? Die ponzipoepers breien er niets van.

   2. De papieren welvaart kan best naar grondstoffen verschuiven hoor maar denk je nou echt dat ze al die pensioenen en arme mensen met goud gaan dekken, dacht het dus even niet.
    Voor de meesten zal dit wel degelijk een zeer groot probleem zijn wanneer ze hun pensioen waar ze hun hele leven voor hebben gewerkt en aan een bedrijf hebben toevertrouwd in rook zien opgaan.

 2. Persoonlijk denk ik dat de Euro wel zal blijven bestaan, maar dat die wel fors in waarde gaat dalen t.o.v. andere valuta. Met als gevolg dat de import van grondstoffen fors duurder wordt en de inflatie daardoor gierend uit de hand gaat lopen. Het leven wordt dan veel duurder en in combinatie met economische depressie, bezuinigingen/lastenverzwaringen en massawerkloosheid is dat een giftig cocktail dat voor enorme maatschappelijke onrust gaat zorgen.

  1. De euro dalen tov andere valuta? Nope… T.o.v. goud en zilver: ja. Waar andere centrale banken printen om te devalueren kan de ECB niet zoveel door Duitslands Weimar trauma. Maar Draghi doet zijn uiterste best om de euro omlaag te lullen tbv de export.

   De BoJ monetariseert 75% van wat men in de VS doet, haar economie is echter maar 35% van de Amerikaanse.

   Google eens op ‘race to debase’, er gaat een wereld voor je open. Of dicht, ligt eraan hoe je het bekijkt.

   1. We zijn hier al begonnen met een race naar de bodem en feit is datw e hier ook geld uit lucht aan het drukken zijn alsof er geen morgen is, waarom denk je anders dat ECB gedwongen is de rentes zo laag te houden?.
    Waar denk jij dat al die noodfondsen vandaan komen in Europa eigenlijk, van spaargeld en belastingen, dacht het dus even niet dat is vers uit lucht gedrukt geld…
    We gaan hier keiharde inflatie zien wacht maar tot al die uit niets gecreeerde waardeloze euros die ze nu tegen spot goedkope rente tarieven aan het “uitlenen/weggeven zijn” wat ze in staats obligaties en aandelen ind e economie terecht komt en je gaat zien wat de euro werkelijkw aar waard is…

 3. De definitie van een begrotingstekort van een land is toch het verschil tussen belastinginkomsten en uitgaven? Ik ga ervanuit dat 90 % van de inkomsten van een land bestaat uit belastinginkomsten.

  O.a. werd in het bovenstaande artikel het volgende geschreven:
  Eerder gaf de Spaanse politiek aan te gaan voor slechts 4.5% begrotingstekort, maar dit is toch niet helemaal gelukt… Een dikke 6% is momenteel het getal wat de realiteit weergeeft en dat is echt ontzettend hoog.

  Dan moet ik hier tegenin brengen dat ditzelfde begrotingstekort in de VS zo´n beetje 40 % is.

  Vooralsnog vult de fed dit tekort op.
  Dus het is voor mij geen vraag meer of de dollar gaat vallen maar wanneer. Vooralsnog denk ik dat de euro nog wel even blijft bestaan maar wellicht wel met minder landen omdat de duitse kiezers het zo stadig aan onacceptabel vinden dat de ecb schuldpapier overneemt van zuid-europese banken en landen.
  Wellicht zal ook het referentiekader van de duitse kiezer kunnen veranderen als in duitsland de onroerendgoed luchtbel leeg loopt en/of duitse banken ook veel duits belastinggeld nodig zullen hebben om af te kunnen schrijven op uitgeleend geld.

  Het besef wil in nederland nog niet echt doordringen hoe uniek het is dat je als land gewoon nog je staatsobligaties kunt verkopen aan marktpartijen. Voor menig land is dit niet meer mogelijk omdat de financiele marktpartijen totaal geen vertrouwen meer hebben in het land zoals het geval is bij de VS, Japan, Groot-Britannie, Spanje, Italie, Cyprus, Griekenland, Portugal, Ierland.

  Maar ja er is een valuta-oorlog gaande en een financiele oorlog. De beeldvorming in de nieuwsmedia is bijzonder bepalend en de VS lopen met hun media-manipulaties toch nog altijd enkele jaren voor dan de brave, naieve en onwetende west-europese landen.

  1. Nice Paul. Klopt. Er komt nog wel iets bij, ik geloof dat ze dat ‘unfunded liabilities’ noemen, zoals medicare/aid. Een soort ‘probleemverdubbelaar’. Als je daarin wilt speculeren moet je me ff bellen.

  2. Lol alleen staten kopen die staats obligaties bijna nog, dat spelletje zal ook heel snel ten einde komen aangezien ze elke maand meer waardeloze fiat valuta uit niets moeten creeeren om maar meer obligaties te kunnen kopen
   Niemand heeft bijna door wat voor achterlijk en totaal onhoudbaar piramide spel dit is.
   Elke maand meer waardeloos geld bijdrukken om staats obligaties te kopen die verder bijna niemand nog wel hebben om zo de illusie te creeren dat er wel degelijk nog “genoeg” vraag is naar deze waardeloze staats obligaties, ze leven in een complete fantasie wereld onze politici en bankiers en niemand vertrouwd deze mensen nog om boodschappen voor ze te doen maar ze leiden wel een heel continent, dat kan niet al te lang meer goed gaan wanneer het handhaven van de status quo rechtstreeks tegen het belang van meer dan 90% van een populatie oftwel uw complete productie basis indruist.

  1. Cijfers gangpad, fucking cijfers ja. M.i. een noodzakelijk kwaad om te begrijpen, ik herhaal; begrijpen, wat er aan de hand is. Je voeten zijn nat, maar waar komt dat >$%{]wf*ck;&€. water vandaan?

   😉

 4. De Euro is van ons allemaal , zei Zalm triomfantelijk. En inderdaad: we zitten allemaal in dit zinkende schip.
  Wanneer wordt een tribunaal opgericht voor banksters en politici die ons in deze ellende hebben gestort?

  1. De euro-ramp treft ons allemaal

   Boeiend boekje van Martin Dessing uit 2004 die alles heeft geprobeerd om de invoering van de euro te voorkomen. Inclusief het stellen van lastige vragen aan Kohl en Duisenberg.

   Helaas is alles waar hij acht jaar geleden voor waarschuwde werkelijkheid geworden. Toen liet ons volkje zich in slaap sussen door zalvende woordjes, tegenwoordig is dat niet anders.

 5. Gaat ook lekker zo met al die storingen. Eerst deze week heftige storing bij ING die nog steeds niet is opgelost inclusief een storing bij SNS. Vanmorgen kwam daar weer een nieuwe ING-storing bij, en vervolgens ligt iDeal volledig plat voor ING en SNS-klanten. Ook andere banken hebben momenteel problemen met iDeal-betalingen. Waarom waren er ook alweer banken??? Of is dit de dikke middelvinger van Ahmedinejad? Hahaha, zou me niets verbazen.
  Het vertrouwen in banken wordt aardig op de proef gesteld op deze manier…

  1. De banken mogen wel oppassen voor een grote bankrun nu juist het falende internetbankieren het vertrouwen van de spaarders ernstig aantast!

   Het valt mij zo op dat die storingen zijn gaan optreden NADAT het deal met Cyprus gesloten werd.

   1. Grappig he, proefballonetje noemen ze dat bij de Europese comissie, even peilen hoe lang de bank vakantie dagen maximaal houdbaar en acceptabel zijn hier onder de bevolking…
    Maar de meeste mensen zijn er compleet blind voor, die zullen op ee dag ook een opname willen doen en dan is de bank helaas voor onbepaalde tijd gesloten, net zoals dat in Cyprus gebeurde.
    Natuurlijk zullen mensen als Rutte en DIjsselbloem nog wel even hun familie leden helpen om hun tegoeden en pensioenen buiten het commerciele geprivatiseerde EU bank verkeer veilig op te stellen.

 6. Dit artikel refereert in de laatste zin, naar een ouder artikel van biflatie: http://biflatie.nl/artikelen/eurocrisis/euro-heeft-geen-kans-van-slagen/

  Ik denk inmiddels niet meer in Guldens maar voor de grap reken ik nog wel eens om en dat is soms echt schrikbarend.

  Ook ik heb een schurft hekel aan die Euro maar…
  In dit oudere artikel van biflatie reageert ktm (volgens mij terecht):

  “We kunnen allemaal wel, om hele goede redenen overigens, tegen de euro en voor herinvoering van de gulden zijn, maar vraagt iemand zich wel eens af wat er nog aan koopkrachtwaarde vergeleken met de gulden van 2000 nog van over zal zijn gebleven ?

  Volgens mij is dat namelijk zo’n 40% minder.

  Een soort balgies frankske, vrezik …”

  Bovendien, gisteren in Nieuwsuur werd slecht nieuws verpakt als goed nieuws. Nml. dat de export in NL nog wel draait. Hierbij werd wel eventjes gezegd dat het te duur werd voor onze ‘van Doorne” vrachtwagen fabriek en een polder frietjes producent om vanuit NL te exporteren. Dus gaan ze daar (geloof in (oa.) Brazilië) maar de fabrieken bouwen. De frietjes bouwer was al bezig om de daar lokale boeren te helpen hoe je daar goede aardappelen kunt verbouwen. Precies zo’n voorbeeld wat ik al de hele tijd roep op biflatie. Het werk verplaatst zich naar elders. We worden te duur hier.

  1. De Euro was inderdaad een geniepig truukje om sneller welvaart bij de bevolking weg te stelen dan met de gulden mogelijk was alleen al de overgang van de gulden naar de euro konden ze de euro met 50% afwaarderen gewoon door de prijzen van alle goederen van guldens naar euros te veranderen en daarna nog te verdubbelen 1 gulden betaalde ik toen voor een brood ondertussen zitten we al op 2 euro per brood…
   Mijn opa kon van een minimum inkomen een huis kopen afbetalen en nog sparen voor zijn pensioen, dat gaat in onze maatschappij niet meer lukken dus in essentie waren we wat betreft algemene welvaart en koopkracht veel beter af voor wo2 en vlak erna dand at de meesten dat nu zijn erg triest allemaal.

 7. @biflatie website testing service
  1) Het is soms volstrekt onduidelijk wanneer de +-jes en minnetjes (waardering op reacties) wel/niet verschijnen. Bij het nieuw aanloggen op biflatie blijven deze de laatste tijd bijna gegarandeerd achterwege en dan in de loop vd tijd verschijnen ze soms spontaan weer. Ik zal kijken of ik hier iets consequents in kan vinden. Voorheen had ik dat probleem nml. helemaal nooit ook niet toen Verontruste Burger hier een opm. over maakte op z’n tablet (oid)

  2) Als je naar het detail van een artikel gaat of als je een refresh uitvoert van je webbrowser gaat nu steeds (de laatste tijd) automatisch de video draaien indien deze aanwezig is. Ik persoonlijk vind dat niet wenselijk. (zacht uitgedrukt) Je wilt immers (meestal) eerst het artikel lezen en dan pas de video bekijken, zo ook -dit- artikel.

  Safari OS/X

 8. ding flof bips, we gaan er allemaal op vooruit, de euro is van ons allemaal, eerst het zuur dan het zoet, goud heeft geen waarde het is slechts een grondstof, verhouding gulden/euro is 2.20371, aardgas voor burgers koppelen aan de olieprijs -> allemaal uit de duim gezogen door onze ministers van financien of minister president, als het volkstribunaal er komt, wie gaan we als eerste berechten?

  1. Neurenberg 2.0 . En vergeet niet de doodstraf in te voeren ! Of voor elke leugen 100 zweepslagen , (met rente terug, haha) ik kan niet wachten. Maar we hebben nog de domme soldaatjes en agentjes die verraden ook eigen volk en beschermen het tuig. Het wordt nog leuk !!

 9. Nou ik heb wel een lijstje hoor JT, te beginnen bij Zalm, Kok, Bos, Jager. Lijkt me al een aardig kwartetje.

  Het liegen en verdraaien van woorden gaat overigens gewoon door. Charles Forelle op twitter:

  Read Draghi transcript while watching replay, and you’ll notice ECB adds/deletes words, fixes errors, rearranges sentences

 10. http://rt.com/op-edge/cyprus-economics-eu-trap-224/

  Kwootje :

  ” We are in fact dealing with major fraud perpetrated by the global megabanking establishment and done “legally” because they pay for, finance, position and control key government posts in the executive, legislative and judicial branches of governments in just about every country.”

  ” Whether Argentina or Brazil, the US or Britain, Spain or Italy, Greece or Cyprus. Same story ; even the same players.”

 11. Mooi beknopt realistisch overzicht van de problemen waar de euro voor staat Meneer Teun. Volgens mij gaat Italie in het voorjaar, als ze begroting moeten inleveren de euro op haar grondvesten doen schudden.
  Meneer Teun, ik ben benieuwd wat jij het meest waarschijnlijke scenario vindt. Kan de EU zonder gezichtsverlies Italie toestaan om POLITIEKE REDENEN niet te voldoen aan de begrotingseisen en afspraken?
  Weet jij wie de baas is in Italie zolang ze geen regering hebben, en breekt er in Italie geen opstand uit als het beleid van Monti wordt voortgezet terwijl de kiezer daar keihard mee afgerekend heeft?
  Kortom, wat denk jij dat het meest waarschijnlijke scenario is.
  Ben echt benieuwd, want niemand heeft het hier meer over.

  1. Er moeten wel nieuwe verkiezingen komen waardoor er weer tijd gekocht wordt (komt goed uit) en ondertussen voldoen ze niet aan de eisen en afspraken want dit moet een nieuw kabinet toch doen…..
   En op die manier wordt het verkocht en: we kick the can a little further.

   1. Ok, maar de EU zal daarbij wederom aan geloofwaardigheid inboeten, want dat zou betekenen dat niet alleen bijzondere economische omstandigheden versoepeling en / of uitstel van dat z.g. harde stabilitietspact. Ook een politieke impasse is al voldoende. Weet je nog wel dat onlangs de regels zogenaamd aagescherpt zijn. Het scheelde niet veel of er was sprake van automatische boetes als niet voldaan werd aan de regels. Ha, ha, ha.
    Wat een lachertje, die hele corrupte bende in Brussel. Hoon en diepe minachting is het enige wat hen toekomt.
    Ik ben echt beneuwd wat er gaat gebeuren. Nieuwe verkiezingen zullen de crisis in Italië verder verdiepen. En dat is goed nieuws want instabiliteit is slecht nieuws voor de EU.

  2. Er is al een opstand gaande in Italie, ook in Griekenland Spanje en Portugal en Cyprus zal ook niet lang op zich laten wachten.
   In Italie schijt de Euro commissie al 1001 kleuren er is al jaren de Pitchfork movement bezig zelf politie mensen sluiten zich erbij aan omdat ze beginnen in te zien dat ze helemaal misbruikt gemanipuleerd en kapot geroofd worden door hun bloed eigen politici die beginnen nu ook in getallen toe te nemen em overal te protesteren, een levensgevaarlijke situatie zijn onze politici en bankiers moedwillig aan het creeeren als het puntje bij het paaltje komt zullen ook zij zeer zeker ogsten wat zij zaaien.

  3. Heel Europa begint stukje bij beetje te ontwaken voor de misdaden die niet democratisch verkozen Politici en bankiers consistent uit hun naam tegen hun welzijn en belang plegen.
   We gaan heel binnenkort in heel Europa van deze rellen zien en oproer politie die erop los slaat totdatd e bom barst en je een volledige burger oorlog hebt, onze politici zijn nu heel erg hard bezig om die grens op te zoeken van het toelaatbare.
   Helaas is Europa nooit een eenheid geweest dus dit pakt in een aantal landen heel erg verkeerd uit zie Italie, Griekenland, Spanje en Portugal voor referenties naar deze ellende.
   Mensen in Griekenland geven hun kinderen massaal weg omdat ze geen eten meer kunnen betalen voor zichzelf laat staan hun familie.
   Mensen gaan heel erg gewetenloos en geweldadig worden als je met hun welvaart en welzijn gaat sollen zoals onze politici en bankiers dat nu al decennia doen vroeger knoopten ze deze mensen op aand e hoogste boom als voorbeeld voor de hele natie wat er met je gezondheid gaat gebeuren als je metd e welvaart en welzijn van de overgrote meerderheid gaat lopen sollen.

   http://www.geennieuws.com/2014/01/rellen-in-brussel-bewoners-willen-eu-staete-verlaten/

 12. @ VB, als je Pippa Malmgren erop naleest in een artikel van ruim 1 1/2 jaar geleden, dan zegt zij: dat land dat als eerste zijn sociale contracten verbreekt. Voorts zegt zij in datzelfde artikel dat dit hoogstwaarschijnlijk Italië zal zijn.
  Ondertussen is dat verbreken van die contracten al min of meer gebeurd in Griekenland en Cyprus. Maar die werden in die tijd niet echt als systeemrelevant beschouwd. Het bleek echter nog niet genoeg voor een volksopstand, hoewel Griekenland hier aan de rand van de afgrond gestaan heeft. De Grieken hebben geldsteun gekregen als de militairen dan maar geen coupe zouden plegen. Daar hebben de Grieken inderdaad voor gezorgd. Of ze daar beter van geworden zijn valt te betwijfelen.
  We kunnen wel blijven roepen dat er meer sociale solidariteit moet komen, maar voorlopig zijn dat nog steeds holle frasen. Er is geen sociale solidariteit als er geld in het geding is.

  1. In Griekenland is al een heuse neo nazi partij opgestaan, als je het nieuws vand e nog enigzins objectieve media een beetje volgt dan kan je met eigen ogen zien dat ze nog steeds aan de rand vane en completevolks opstand staan en in Italie, Spanje en Portugal ook, in Italie is er zelfs al een hooivork beweging tegen Euro politici en bankiers.
   Extreem rechts gaat hier hand in hand met extreem links tegen een gezamelijke vijand, als je zo een punt hebt bereikt dan weet je gewoon dat de rapen gaar zijn daar hoef je geen raket geleerde voor te zijn.
   Er komt alleen maar meer schulden meer tekorten en minder solidariteit en meer individualisme dat zie je ook met alle pensioenen en middenklasse inkomens waar ze bruut op aan het korten zijn, 125 miljoen Europeanen leven onder de armoede grens en kunnen geen eten meer betalen, elke Euro land kent bijna 50% jeugd werkloosheid.
   Deze mensen die zich ozne zogenaamde leiders en bankiers noemen zijn compleetd e weg kwijt en leven in een droom wereld die niet groter is dan de prive chauffeeur die ze 24 uur per dag hebben klaarstaan op belasting centen en de gunsten die ze verdienen als Euro politici, dit land gaat eerst helemaal kapot voordat er ook maar iets opnieuw en met sterke fundamenten opgebouwd kan worden.
   Complete burger oorlogen zijn dan ook niet ver van de horizon in Europa dat is een feit wat iedereen mee naar de bank kan nemen, in tegenstelling tot het woord van onze totaal financieel en moreel falliette en insolvabele bankiers en politici.

  2. Daarom juich ik mensen als Wilders, Theime en Le Penn ook aan.
   Ik heb liever dat eens tel apen als hun met 1 hand Europa de nek omdraaid dan dat een stel leugenachtige achterbakse ondemocartisch verkozen slangen als DIjsselbloem Rutte en Rompuy etc. Europe met twee handen over de lange termijn helemaal leeg en de armoede in knijpen.
   Het is of op korte termijn lijden op grote schaal of op en over lange termijn lijden op grote schaal, wilt u nu zelf de consequenties van een decennia lang wanbeleid dragen of wilt u die lekker op uw kinderen nageslacht en andere familie leden afschuiven zoals we dat al decennia doen?
   Dat is nu de grote vraag.

 13. Nog een leuk weetje, John Law je weet wel dat financiele genie dat destijds met zijn papier bedrog Frankrijk voor zowat meer dan 100 jaar aan lager wal bracht en de revolutie ook natuurlijk. Nou toen zijn bedrog uitkwam vluchte deze oude bankdiet natuurlijk Frankrijk enkel hij werd aan de grens gepakt en wat had ie bij zich????? Ja natuurlijk goud en zilver haha wat zijn deze lui toch altijd hypocriet.

  Hans Pllderman: ja je hebt het over Nurnberg processen maar wist je dat de echte holocaust op duitse wehrmacht soldaten werd gepleegd dmv sterven door hongersnood en o ja klein detail in de zgn vredestijd werden nog eventjes 15 miljoen slechte duitsers verdreven van hun huis paar miljoen overleden ook zo maar het mag geen naam hebben in de geschiedenis boeken van het westen.

 14. Kijk, mensen, DIT is nou eens een SUPER-analyse van de huidige wereldwijde problemen agv het bestaan van (K-gerunde) Centrale Banken EN de énige goede oplossing : geld dat door de Staat gedrukt wordt en renteloos wordt uitgeleend !

  HULDE !!!

  http://www.zonnewind.be/2013/van-1907-tot-cyprus.shtml

  .. en nog wel door een Belg geschreven , ik bedoel : einde van de HOL-landse arrogantie aub …

  Nee Madman, dit compliment niet naar je toetrekken ; jij bent immers slechts een halve Belg hihi…

  1. KTM: indignez-vous!! Vous tous zou ik willen zeggen. Het begint nu echt te rommelen overal. Er staan weer een paar interessante stukjes op xandernieuws.nl.. En deze keer wat minder zelfingenomenheid van xander.

 15. China wil niet dat de VS en Zuid-Korea een nucleair riskante oorlog in hun achtertuin met Noord-Korea uitvechten dus zou het zomaar kunnen dat China een grote partij van de door hen ingeslagen Dollars gaan dumpen met als doel de Amerikaanse munt van het wereldtoneel te laten verdwijnen en de VS snel te verzwakken waarbij de Euro in z’n kielzog zal worden meegesleurd. Gevolg: hyperinflatie in de VS en Europa en een zeer snelle verdere ineenstorting van hun economieen.

  1. Waarom zou China dollars dumpen? Alles verloopt toch tot nu toe aan hun wensen? Buitendien verwacht ik dat ze helemaal niet staan te springen om de Yuan tot wereldreservemunt te laten bombarderen. Dat zou betekenen dat ze het initiatief uit handen zouden geven op een tijdstip dat hun niet past en dat lijkt me eerlijk gezegd een ‘kapitale’ blunder.
   Nu kunnen ze nog steeds grote westerse belangen in dollars overnemen en dat doen ze ook. Een dollar die best in hun ogen ondertussen al waardeloos geworden kan zijn. Lees maar eens iets over ODI (outbond direct investments).

   1. IK weet niet of je het door hebt hoor, maar China is al sinds jaar en dag staats obligaties en dollars aan het dumpenw ees meer niet bang.
    Ze hebben pas nog met hun waardeloze dollars en staats obligaties een hele riks vastgoed in de UK en US en de rest vand e wereld gekocht en ook de grootste varkens vlees producent in Amerika is nu Chinees eigendom.
    Waarom denk je dat Amerika en Europa gedwongen zijn om hun eigen staats obligaties en aandeleln op te kopen en de beurs kunstmatig omhoog te stuwen?
    Het is echt lachwekkeknd dat mensen niet eens door hebben dat het oosten al een tijd lang als een zotte alle westerse valuta aan het dumpen zijn, de Euro is nu nog interesant maar ook niet lang meer aangezien de niet democratisch gekozen meneer Draghi van de ECB de euro ook gewoon kapot aan het drukken is en de hele geloofwaardigheid tot aan de grond toe aan het afbreken is.
    Het eind spel is helaas al lang begonnen en als alles gezegd en gedaan is staan wij voor 2020 met de zak ind e handen en het oosten zal de meeste natuurlijke grondstoffen productie en vastgoed bezitten dat staat in steen geschreven.
    Fiat papier geld is in China ontstaan en zal in China eindigen dat kan je mee naar de bank nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.