Is uranium interessant om in te beleggen?/Wat als de beurs fors omlaag gaat?

Over uranium doet vriend en collega Tom Lassing (Beursbox.nl) in onderstaande video uitspraak. Tevens bespreekt hij nog een bedrijf in de grondstoffen sector: Kenmare Resources. ´Is Kenmare Resources een interessant grondstof aandeel? Het is een Iers bedrijf met noteringen in ondermeer Ierland en Londen. Ik zou gaan voor de notering in Londen als je interesse in deze aandelen hebt. In de video leg ik uit waarom.´Een paar dagen geleden schreef Tom nog een stuk dat u hier kan lezen; het antwoord op de vraag die alle aandelenbeleggers zich wel eens stellen, namelijk:

´Wat als de beurs fors omlaag gaat?´

7 reacties

 1. Lyn Alden gelooft dat er een supercyclus voor de grondstoffen in aantocht is https://www.lynalden.com/august-2021-newsletter/. Het verhaal over uranium kwam al meermaals aan bod https://www.cameco.com/invest/markets/uranium-price. Door een reactie van mij op zijn video kwam Tom op de idee om ook een analyse te maken van Kenmare resources. Dit bedrijf ontgint titanium en zirkoon. Nu liggen de titaniumprijzen er al enige tijd troosteloos bij https://www.metalary.com/titanium-price/ maar tegen een koers/boekwaarde van 0,7 en een P/E van 12,49 lijkt het mij interessant https://www.tradingview.com/symbols/LSE-KMR/. Het aandeel wordt niet geshort https://shorttracker.co.uk/company/IE0004879486/ en insiders kopen (weliswaar bescheiden) https://www.marketbeat.com/stocks/LON/KMR/insider-trades/ . Het halfjaarlijks financieel verslag vindt u hier https://mailchi.mp/kenmareresources/2021-08-18_half-yearly_financial_report_for_the_six_months_to_30_june_2021_and_interim_dividend?e=c51f731c7c. Ik heb er al een mooie return op maar het blijft een gok.

  1. Hey da´s leuk ´Door een reactie van mij op zijn video kwam Tom op de idee om ook een analyse te maken van Kenmare resources.´

   1. Voor de duidelijkheid. Ik zag eerst zijn bijdrage over uranium en in mijn reactie daarop gaf ik een overzicht van investeringen die ik deed in andere grondstoffenaandelen waaronder Kenmare resources. Maar leuk is het om daar even samen mee bezig te zijn.

 2. Beste Joost,
  We zitten nu echt in volledig ander tijdperk dan zeg maar voor 2019. Ik ben ervan overtuigd dat de vs en eu het argentijnse schrot model gaan volgen. Kijk bv eens naar de Merval wat geldprinten een prachtige beursrally kan opleveren. Anno 2021 ca 190 peso voor 1 usd. Ik ga ervan.uit dat euro.en usd op het offerblok gaan. Degene die het meest gaan verliezen zijn zij die sparen in fiat geld en als de negatieve rente op gaat lopen tot -14% gaat onteigening erg snel. De standaardaandelen.staan.erg hoog nu.itt grondstof aandelen. Zodra geld gaat roteren van standaardaandelen naar grondstoffen zal je een replay van.jaren 70.te zien.krijgen maar zeker 10 x zo.extreem. Uranium fysiek.bv sprott en.uranium aandelen zullen verwacht ik het meeste stijgen.komende 2 tot 3 jr dat komt vooral.omdat.uranium ca 11 in.diepe beer markt is geweest. Zeg bitcoin bijna 50.000 usd nou ben.benieuwd.

 3. Oké Pieter, ik begrijp dat er een ´inhaal´vraag was, is, maar waar zal de vraag dan die komende ´2 tot 3 jaar´ vandaan komen? Ja, BTC 48.300 toch op moment van schrijven, ketst technisch tegen die 50.000+ aan al ff. Ik verwacht een grote uitbraak, net als jij (!)…en die zal m.i. naar boven zijn. Wel kan de steun rond 43.500 nog eerst aangetikt worden, maar dat zou mij noch nerveus maken, noch van standpunt doen veranderen hoor. Het stoort me wel dat de Fear & Greed Index redelijk hoog staat. Teveel beleggers zijn bullish, zie je. Ach, in vier maanden, september-december kan nog zoveel gebeuren… Good luck, aan ons beiden (sportief hé)…greetz! Joost Bitcoin

 4. Beste Joost lees je eens in wat er gaande is in uranium land. De chinese brengen zowat elke 6 weken een nieuwe kerncentrale online. Ze gaan uiteindelijk ca 450 kerncentrales operationeel hebben. India, Quatar, Turkije, Rusland, etc, etc er zijn zoveel kerncentrales gepland en in aanbouw. Wellicht weet je het niet maar Bv Cameco over ca 9 jr zijn hun huidige uranium mijnen aan het einde van hun mijn leven. Het is een extreem goed moment om nu uranium aandeeltjes te kopen. Verders heeft Sprott nu een fysiek uranium trust die elke maand fysiek uranium aankoopt. Deze markt staat op het punt te exploderen.

  Ben benieuwd hoe het verder gaat met Bitcoin idd we hebben nog ca 4 mnd te gaan. Het blijft spannend dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: