Is de zilvermarkt nog wel gezond? Dat vragen ze zich bij Fast Money van CNBC ook af. In de afgelopen 12 maanden steeg de zilverprijs met ruim 160% en afgelopen maand steeg het edelmetaal al bijna 30%. Is er een heuse zilvermania aan de gang? Nu de zilverprijs de $50,- nadert en het handelsvolume in zilver futures en ETF’s naar een record is gestegen, beginnen sommige mensen zich af te vragen in hoeverre zilver een speculatieve bubbel is geworden.13 Responses

 1. Domme blog bijdrage.

  Het voegt twijfel toe aan de biflatie site.

  Waarschijnlijk zelf geen spaargeld in zilver omgezet en een beetje gefrustreerd geraakt omdat je niet in de winsten hebt meegedeeld.

  Beste stuurlui aan wal gevoel, krijg ik erbij.

  De huidige economie is geen spelletje meer; chaos staat voor de deur.

  Nog geen één procent van het totale vermogen zit in goud. Voor zilver zal het niet veel anders zijn.

  Als zilver een bubble is en terugzakt naar tien dollar en dat blijft aanhouden dan kap ik meteen met bloggen en geef me over aan de nieuwe communistische wereldorde.

  De zilver bubble is nog maar in de beginfase en de edele metalen zijn het enige alternatief die wereldwijd geaccepteerd zal worden.

 2. Helemaal eens met Hyper, ga eens kijken naar die kak producten die banken aanbieden e.d. Ga jezelf eens afvragen of dat ooit wel is gezond is geweest.

 3. Deze video is een schoolvoorbeeld hoe de Amerikaanse bevolking dom wordt gehouden.
  Hoewel uiteraard na een enorme stijging zilver best wel even pas op de plaats zou kunnen maken, blijven de fundamentals van zilver op een veel grotere stijging duiden. Ga maar na: stijgende vraag, wereldwijd. Gelijkblijvend aanbod. Voorraden totaal op.
  Goud en zilver door alle niet-westerse landen ingekocht omdat dollars, euros, ponden en Yens papieren valuta zijn niet anders gedekt dan door de blauwe ogen van de centrale bankiers.

 4. Helemaal eens met eerder geplaatste reacties. Jammer dat dit al de 2de keer in 1 week is dat er een eenzijdig belicht artikel wordt geplaatst over zilver. Het is goed om de feiten te volgen, bijvoorbeeld dit artikel op http://www.goud.com: http://bit.ly/mL6no4, en dan zelf nog eens te oordelen over een zilver investering. Maar een ‘bubbel’ is het zeker niet. Tussentijdse correcties zijn natuurlijk altijd mogelijk, maar die bieden wat mij betreft alleen maar leuke instapmomenten.

 5. Bij Biflatie weet ik het redelijk zeker, maar bij Goudportal iets minder.

  Ze hebben hun spaargeld niet in goud en zilver gestoken en staan dus niet helemaal achter hun site.

  Wat in hemelsnaam verwachten ze dan? Ze hebben zelf met Celente gesproken en stoppen veel energie in hun site met goede info.

  Een mirakel van de geest.

  Ik had het al eerder geschreven. Het zijn de superschapen; ze snappen het wel, maar blijven toch schapen die in de overheden en banken geloven.

 6. [quote name=”hyper”]Bij Biflatie weet ik het redelijk zeker, maar bij Goudportal iets minder.

  Ze hebben hun spaargeld niet in goud en zilver gestoken en staan dus niet helemaal achter hun site.

  Wat in hemelsnaam verwachten ze dan? Ze hebben zelf met Celente gesproken en stoppen veel energie in hun site met goede info.

  Een mirakel van de geest.

  Ik had het al eerder geschreven. Het zijn de superschapen; ze snappen het wel, maar blijven toch schapen die in de overheden en banken geloven.[/quote]

  groet hyperinflatievkblog.

 7. Zilver is nog aan het corrigeren, opwaards corrigeren. En kijk naar alle Amerikanen die elke maand zilver kopen ongeacht de koers. Er is duidelijk een vlucht uit de dollar gaande, wat zilver en goud stuwt.

  De huidige koers van 50 dollar zegt helemaal niks. De inflatie moet natuurlijk meegerekend worden en dan is zilver dus nog goedkoop.

  Je hebt gewoon twee soorten zilver beleggers, de speculatieve SLV en ETF beleggers en de mensen die weten dat het systeem aan zijn einde loopt en zichzelf beschermen voor een crash en inflatie middels fysiek of allocated zilver.

  Hoe meer de papieren jongens zilver verkopen hoe goedkoper je je kan beschermen middels fysiek zilver.

  peetar
  http://kinderpindakaas.blogspot.com/

 8. Bedankt voor alle reacties!

  @Kees (hyper): Jammer dat je zo reageert. Op Biflatie worden verschillende video’s, statements en nieuws gepubliceerd. Dat dit niet altijd dezelfde strekking heeft, is puur om het feit om beide kanten te belichten en heeft helemaal niets te maken met de zaken die je opnoemt.

 9. Is inderdaad jammer.

  Maar het tegendeel hoor ik weer niet.

  Het is gewoon compleet nutteloos om de andere kant te belichten.

  De propaganda voor papiergeld is enorm groot en waarom zou je daar nog meer aan bijdragen?

  Ik herinner me goed dat hier op biflatie -door wie van biflatie weet ik niet – duidelijk werd gezegd dat hij of zijn niet in edele metalen belegde.

  Vreemde twijfel.

  Neem de gelegenheid om de twijfel weg te nemen, want een kort antwoord met daarin de zogenaamde objectiviteit van twee kanten is niet overtuigend.

  Ik heb geleerd om altijd argwanend te zijn en te twijfelen aan elke nieuwsbron.

 10. @hyper
  Als ik naar de dietist ga voor een voedingsadvies dan kan het goed zijn dat de dietist zelfe alleen maar frituur eet. Neemt niet weg dat de info die hij/zij verstrekt wel enige waarde heeft.
  Met onze kinderen is het duidelijk: zij doen wat wij doen, niet wat wij zeggen. Maar wij zijn toch volwassenen? Info is slechts info, zo ook dit artiel (ook als is het nog niet eens half compleet, laat staan de conclusie..). Op deze manier ben je wel bezig altijd met een zo open mogelijke blik te kijken (en ok, deze is wel heeeel gemakkelijk van tafel te vegen).
  Neemt niet geheel weg dat ik stiekem ook wel benieuwd ben naar het antwoord van biflatie.nl…

 11. Dit is de wereld van de zilver futures en ETF’s, daarin gaat het om speculatie, technische analyse, short en long gaan.

  Wat je tot nu toe ziet is dat geneuzel met margins of specifieke nivo’s correcties opleveren. Dit zijn de papieren middelen die verhandeld worden als je in fysiek zit ga je niet om de havenklap kopen en verkopen.

  Toch zijn beide werelden vermengt, dus het een heeft impact op het ander.

  Dit soort berichten geeft inzicht in de papieren wereld, die wereld is ook verantwoordelijk voor de daling van vanacht.

  Een koop kansje dus!

  Ik denk dat zilver dit jaar naar 100 dollar gaat als de dollar overeind blijft anders gaat hij door het dak.

  peetar
  http://kinderpindakaas.blogspot.com/

 12. peetar

  Leuk dat er weer een pro goud en zilver site bij is.

  Er zijn er veel te weinig in Nederland en de bezoekersaantallen zijn in vergelijking met de sterke populariteit in Duitsland -van bv een populaire site als hartgeld.de- zeer matig; schandalig laag en representatief voor de nederlandse domheid.

  Ik wilde reageren, maar het lukte me niet om erop te komen. Ik ga het volgen.

  hyperinflatievkblog

 13. Ik heb vkblog ook bezocht. Mooie tekeningen en een belangrijk topic lijkt mij. Zal een link opnemen.

  Ik denk dat in Nederland meespeelt dat een groot deel van de mensen met geld een hoge hypotheek hebben, dus die hebben zo iets van hyperinflatie laat maar komen. Bank crashes dito deposito garantie red ons wel.

  Ik heb anonieme reacties nu aangezet, scheelt inloggen.

  Kijk dit bedoelde ik dus wbt de papieren zilver wereld: http://www.goldalert.com/2011/05/gold-silver-dive-bin-laden-dead/

  Het is weer het rommelen met margins geweest wat de prijs naar beneden getrokken heeft. Maar goed, jezelf indekken tegen de crash blijft dus wel lekker betaalbaar.

  peetar
  http://kinderpindakaas.blogspot.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: