Paul Buitink spreekt met James Turk (en Tuur Demeester) over de onmogelijkheid van de Federal Reserve om de rente te verhogen. Er zou een kans zijn dat de FED dan technisch insolvent raakt, de rentelasten voor de overheid zouden te hoog worden. Ook wordt er gesproken over goud, bitcoin, inflatie en de depositobank.

80 reacties

  1. NIETS is blijvend in onze wereld, dat geldt ook voor de lage rentestand.
    En waarom niet, omdat het kunstmatig tot stand is gebracht en is gehouden.

    Juist in deze tijdfase waar we in zitten, zullen alle nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen zich steeds sneller en sneller aandienen.

    En dat dient een doel, om de mens te dwingen dit alles anders te benaderen.
    Het zal voor de meeste mensen op zeker moment, niet meer alleen met hun verstand en emotie te verwerken en te controleren zijn.

  2. Sinds de prediken van Jezus, zijn vele opzienbarende personen slachtoffer geworden van moord en zelfmoord.
    Niet voor niets, Lincoln, M.L. King, klokkenluiders, waarheden enz.
    Die hele poppenkast hierboven doet totaal niet ter zaken.

  3. Vraag stelt zich wanneer die grote prijsstijging er dan wel gaat komen, advies wordt gegeven om zo snel mogelijk alle vermogen om te zetten in goud.

    Het grote verschil tussen die biljoenen die dagelijks circuleren en die fractie die dagelijks naar de goud- en zilvermarkt gaat is dat die kleine fractie blijft waar het moet zijn. De goudprijs op papier explodeerde bij QE 1 en QE 2. Dat het afzwakte onder QE 3 toont aan hoe de goud- en
    zilvermarkt wordt gemanipuleerd. De Fed kan het zich niet veroorloven dat de goudprijs te hoog oploopt omdat zo de Amerikaanse dollar in gevaar komt.

    http://beurs.com/2013/10/01/wacht-niet-meer-te-lang-om-uw-fiatgeld-om-te-wisselen/31713

    1. Wat kan jou het nou schelen wat de zilver/goud prijs op papier is.
      Je gaat toch gewoon doen, wat je gevoel je ingeeft.
      Maar dat schijnt bij jou anders te werken.
      Je kan best geluk hebben, maar je kan ook volledig de mist in gaan.
      Het geluk is soms met de dommen.

  4. Maar de centrale banken zijn niet geslaagd in hun opzet. De import van goud blijft hoog en de zwarte markt floreert. De Aziatische landen weten dat het fractioneel bankieren van de westerse landen op zijn laatste benen loopt en vragen hun goud terug dat in het buitenland ligt. Het goud gaat rechtstreeks van de Comex en andere kluizen naar Azië, met China op kop. Dit veroorzaakt een short covering rally. De ECB en de Federal Reserve doen er alles aan om het systeem bij elkaar te houden, maar de markten zijn veel groter dan de centrale banken en uiteindelijk zullen de centrale banken falen in hetgeen ze nu doen, aldus Keith Barron.

    http://beurs.com/2013/08/16/westers-financieel-systeem-op-de-rand-van-de-afgrond/28653

    1. In India vraagt de overheid haar burgers om hun goud bij een bank te storten in ruil voor een papieren iou waarop een beetje rente wordt betaald. Er is vooralsnog geen belangstelling. De overheid kan zo het goud fractioneel verhypothekeren om tekorten te verhullen. Nog even wachten en men gaat over op ordinaire confiscatie. De fiat salafisten zijn nog niet verslagen.

      1. Over welke tekorten spreek je hier? Of waarom men zich afkeert van de USD? Onderstaand bericht dateert inmiddels van 2013.

        De Rupee is dit jaar al 21% gedaald ten opzichte van de USD, en staat op een all time low. Als deze val nog verder doorzet, is een bankencrisis in India goed
        denkbaar. Bedrijven kunnen, als gevolg van de depreciatie, in de problemen komen. En als bedrijven in de problemen komen, dan komen de banken die aan die bedrijven lenen ook in de problemen. Er staat in India veel schuld uit in buitenlandse valuta. India zelf heeft weinig tot geen overheidsschuld in buitenlandse valuta. De zwakke Rupee zorgt dus niet direct voor een bedreiging van de solvabiliteit van het land zelf. Veel buitenlandse schuld zit bij de bedrijven. Een zwakkere Rupee maakt deze leningen duur om af te lossen en bemoeilijkt herfinanciering . Anders dan bij ons hoeven bedrijven in India verliezen op valuta niet direct te nemen. Ze mogen deze “verbergen” door deze te activeren en af te schrijven over de looptijd van de lening. De schulden worden, door de dalende Rupee wel groter, uitgedrukt in buitenlandse valuta. Hierdoor verslechteren de schuldenratio’s van de bedrijven en stijgen de rentes op de leningen. (Her)financieringen wordt duurder.

        http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/thijsvanuchelen/21858447/__Bankencrisis_dreigt_in_India__.html

        1. De import van fysiek goud is voor ongeveer 40% verantwoordelijk voor India’s handelstekort. Er is sprake van een forse onbalans in vraag en aanbod van fysiek zilver, al jaren overstijgt de vraag het aanbod. Op de comex groeit het aantal claims per ounce exponentieel. Zodra de volgende fiat crisis zich aandient zal de vraag naar fysiek edelmetaal verder toenemen met als mogelijk gevolg een verder falen in papieren markten.

          De kosten per ounce om te produceren nemen toe, en de ‘ore grade’ (hoeveelheid goud/zilver per opgegraven ton puin) daalt fors. Kwestie van tijd voordat we de echte waarde van zaken opnieuw hervinden.

          Triffins dilemma zal ons daarbij waarschijnlijk gaan helpen.

          1. Dank Houtskool, extreem gesteld, straks zitten alle Indiase burgers op een berg goud en er is geen ‘papiergeld’ meer? Dat is toch wat nu iedereen aangeraden wordt in de aanloop tot het volgende wereldconflict (cfr totale ineenstorting van het systeem). Wat is op dat moment de waarde van een handelstekort/overschot dan nog? Heel het systeem implodeert dan toch, niet?

          2. Naties en centrale banken hebben diverse noodscenario’s op de plank liggen. Maar hopen dat de goede erbij zit en dat ze niet misgrijpen. Zo lang de supply lines in takt blijven mogen we niet klagen. Het zijn zorgelijke ontwikkelingen inderdaad.

          3. Aan sociale alternatieven is inderdaad geen gebrek, ik denk dat men het zeer lastig heeft om ze ook naar buiten te brengen. Reden is mi redelijk eenvoudig, men zal dan ook moeten toegeven dat men de bevolking heel die tijd heeft voorgelogen, en misschien zichzelf ook? Ethisch gezien een zware dobber, ook dat is begrijpelijk maar ondertussen gaat de sociale destructie wel gewoon verder. Zeer zorgelijk, volledig met je eens.

        2. Nog iets, die daling van 21% van de rupee tov de dollar is goed voor de export van India. Daarom tracht China ook haar munt te devalueren. Een sterke dollar kan de VS niet dragen ; haar industriele basis kwijnt weg, het schuldenplafond is een lachertje voor de buhne, 93 miljoen aan de voedselbonnen.

          Race to the bottom. Competitieve devaluaties en weginflatteren van schulden, of failliet gaan. Door de lage olieprijs worden ook minder dollars het systeem in gepompt waardoor een tekort in dollars ontstaat waarmee ‘dollar denominated debt’ kan worden afgelost; economische oorlogvoering. Lage olieprijs betekent ook minder vraag naar dollars waardoor die in waarde zou moeten dalen tov het mandje, wat wordt versterkt door QE. Afijn, de tafel begint te trillen hier dus ik moet afhaken ?

          Hier houdt mijn kennis zo’n beetje op, een voortdurend handelstekort bij de uitgever van de reservemunt kent geen eeuwig leven; het kunstmatige ingrijpen vertoont inmiddels kenmerken van pure waanzin.

          1. Is door het manipuleren van alle grote valuta’s het niet waanzin geworden om ze nog met elkaar te vergelijken.. ? Wat is een munt nog waard ten opzichte van andere als ze allemaal naar beneden vliegen..

          2. Goeie vraag Mad. Een systeem van schuld op schuld kent 2 opties; groei of afsterven. Men stelt het afsterven uit door manipulaties.

            De ‘waarde’ van fiat valuta’s gaat altijd terug naar haar intrinsieke waarde: “0”

            Daarom ook: fysiek goud en zilver. De centrale banken kopen aandelen as we speak om hun balansen nog enigszins de illusie van waarde mee te geven.

            De SNB, centrale bank van Zwitserland, is recent voor ik meen $30 miljard nat gegaan met aandelen in het Hedge fund Hotel genaamd Apple. Pooof, 30 miljard van ’s volks ‘geld’ naar de kleauten. De Zwitsers kozen voor iou’s ipv goud in hun laatste referendum. Heheh..

            Ze zijn bezig om de circustent hermetisch af te sluiten, het is tijd om de artiesten te bedanken voor een leuke avond en naar huis te gaan. Straks valt de stroom uit en komen de leeuwen.

          3. Een goudstandaard kent ook 2 opties; groei of afsterven. Alleen dat afsterven gaat dan naar behoefte (maatschappelijk nut) en niet naar manipulaties (maatschappelijk onnut).

          4. Ligt eraan welke vorm van een goudstandaard. In een fysieke economie is het buitengewoon handig. Als we weer gaan leveragen is het eind zoek.

          5. Hypothetisch, stel dat het terug goudcirculatie wordt en al het goud wordt omgezet in munten die een bepaalde nominale waarde hebben, hoeveel is dan de waarde van het goud?

          6. Sky high. Onwerkbaar. Tenzij shtf, maar even uitgaande van BAU light, kan de gulden worden ingevoerd met een partiele gouddekking, om vertrouwen te herwinnen. Naarmate de gulden sterker of zwakker wordt internationaal kan goud worden verkocht of aangekocht. De ‘prijs’ van goud kan worden afgewogen tegen een mandje van alle valuta’s. Weinig goud tov de munt betekent een handelsoverschot en op termijn ruimte om goud aan te kopen waardoor de munt weer sterker wordt en vice versa, you know the drill.

            Een gouden munt van 1 troy ounce zit tussen €60.000,- en €100.000,- bij een 100% dekking als je de huidige schulden overeind houdt, wellicht meer. Maar ja, dat krijg je ervan als je grenzeloos de gratis geld emotie laat woekeren.

          7. Is het antwoord niet eenvoudiger, namelijk de optelsom van alle nominale waarden op de in circulatie zijnde munten? In dit scenario vervalt de prijs van goud op zich, er ligt immers ook geen goud meer in de kluis. Dat is goudcirculatie nu eenmaal, niet?

          8. Er ligt 612 ton in de kluis. Niet allemaal in Nederland, maar toch. De werkelijke waarde van goud en zilver wordt pas zichtbaar als het huidige iou spectrum opblaast. En dan nog, het behoud van waarde i.c.m. een sustenance economy is m.i. een goede optie, voorbij het groeidenken. Ik wil goud en zilver niet ophemelen. Het dient slechts als opslag van waarde. En nogmaals, ik bepaal zelf wel wat waarde heeft en wat niet, dat hoeft iemand anders niet voor mij te doen.

          9. Inderdaad Houtskool, we bepalen die waarde zelf. In het voorgestelde scenario kan je ook die munten terug smelten en er nieuwe van maken met een hogere nominale waarde, of kleiner naar keuze. Dit alles is subjectief maar toch lukt het wonderwel om de bevolking te blijven misleiden met allerhande manipulatieve trucs. Nu wachten op de totale ineenstorting, alvast benieuwd of we ditmaal wel tijdig zullen wakker worden.

          10. Laten we zilver ook niet vergeten.. Er zijn meer zilveren dan gouden munten in omloop geweest.. terwijl we een goudstandaard hanteerden . Dan word die goud /zilver ratio net zo interessant om te bepalen..

            Ook met gevolg dat als de bevolking blijft groeien en de voorraden hetzelfde blijven we allemaal minder te spenderen hebben..

            Delen….

            Heb ook wel eens vernomen dat als de familie Rothschild hen vermogen verdeeld onder de WERELD bevolking iedereen 70 miljoen dollar op hun rekening heeft staan !
            http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/11/voor-iedereen-op-aarde-70-miljoen-als-rothschild-zijn-vermogen-deelt/#.Vk8_UpWFM74
            Hihi..gewoon nieuws…
            Er moet iets gebeuren waardoor iedereen genoegen neemt met weinig in plaats van meer en meer te willen hebben anders hebben we zo weer een probleem….maar als alles op de schop gaat is veel mogelijk.. Veel gelijkheid en verdeling zonder gelijk in het communistisch hoekje getrapt te worden..

          11. Inderdaad MaD, ten tijde van Abe Lincoln werd zilver als complementaire munt krachtdadig tegengewerkt door de elite middels het opdringen van goud. Het zindert nog steeds na en men probeert het nog steeds, zeer subtiele manipulatie is het.

          12. Silver is gold on steroids. Met zilver op €850 echter ziet de wereld er heel anders uit dan nu. En de rest maak ik zelf wel uit, zonder culturele Marxisten uit Brussel of Den Haag ?

          13. Wie heeft het nou over leverage in een goudstandaard? Dat is een oud verhaal, eigenlijk sprookje of conspiracyverhaal en gaat terug naar de goudsmid die goud voor anderen opslaat. Die goudsmid is gewoon failliet, maar weet de schijn op te houden en iedereen tuint erin, dat is toch niet zo moeilijk?

          14. Leverage is in dit geval het langzaam afbouwen van de partiele dekking, aka gratis geld emotie.

          15. Voor mij ligt het blijkbaar wat simpeler. Of je bent failliet of je bent het niet. Als je in die geschetste situatie niet failliet bent leef je op het vertrouwen van anderen, waarvan je van tevoren weet dat je dat vertrouwen ooit gaat beschamen. Anders gezegd je bedondert de boel, maar laat de tijd voor je werken. Immers zolang het geaccepteerd wordt is er niets aan de hand, nietwaar? En zo is het cirkeltje weer rond, nu alleen pi nog 🙂 . Langzaam afbouwen van partiële dekking bestaat volgens mij niet. In dit geval is het ofwel wit of zwart.

          16. Partiele dekking van, laten we zeggen, 50% kan door de politiek worden afgebouwd naar bijvoorbeeld 10%, met stapjes van 5% per jaar. Dan kun je je gulden dus inleveren voor steeds minder goud. Goud is tenslotte een barbaars relikwie.

            /s

          17. En dat is de kern van leverage en fractioneel bankieren. Het werkt tot het niet meer werkt. Zoals nu. En dan komt het financieel fascisme ons vertellen wat waar is en wat niet. Je bent een (achtergestelde) crediteur van de bank, de rente gaat naar -/-5% en op cash rust een ban.

          18. Hey, biflaten, ik verwacht wel een doordacht antwoord op deze geste. Motherfuckers….

            Als het licht aan gaat, verdwijnen de vampieren. No brains, or paid off..?

          19. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden in jouw voorbeeld houtskool. Ditzelfde, maar dan min of meer omgekeerd hebben ook gezien bij inflatie. Daarom zie ik meer in een reset, hoewel het woord ‘reset’ ook niet goed gekozen is, omdat dit het systeem niet verandert, maar alleen de parameters op nul zet. Je blijft volkomen afhankelijk van een partij die de beslissingen voor jou neemt. En degene die weet wat er beslist gaat worden heeft dus altijd het voordeel, nietwaar? De menselijke natuur veranderen is een schier onmogelijke taak, dus zul je een systeem moeten hanteren waarbij die invloed zo min mogelijk is. En dat is niet zo maar te vinden. Ideeën genoeg maar of de juiste daarbij zit die alle partijen recht doet lijkt welhaast een onbegonnen zaak. Overal kleven nu eenmaal voor- en nadelen aan. En voor niets gaat voorlopig alleen de zon nog maar op.

          20. Monetaire permacultuur Dick. De boerenkool leeft samen met de brandnetels, van de brandnetels maakt men thee, en de boerenkool is eetbaar, mits op de juiste wijze bereid.

          21. Je snapt hem dus, begrijp ik. Maar ik heb wel moeite met je woord permacultuur. Symbiose vind ik veel mooier, staat ook veel meer open voor verandering en dat is toch wat we nodig hebben. Geeft ook meteen meer individuele vrijheid. Doe je het goed, dan overleef je, doe het verkeerd, ja dan zijn de rapen gaar.

          22. Binnen monetaire permacultuur zijn parameters afhankelijk van het weer, en niet van de beslissingen van enkelen. Dat is m.i. de optie die na de reset vooralsnog wordt afgedwongen. De ‘straf’ voor onze onwetendheid zal de vooruitgang van de mens afdwingen, ten koste van velen. That’s nature.

            Symbiose is een verkrachtingsterm die met walging zal worden ontvangen zodra waarheden zich over jou en mij ontfermen.

            De door velen gewenste en aanbeden sturing valt compleet weg, de route naar een nieuwe onzekere toekomst overstijgt je stoutste dromen.

            ‘Onze wereldleiders’ moeten een goed plan hebben willen ze niet ten prooi vallen aan de elementen. Daar zijn veel voorbeelden van. En dat is een waarschuwing…

          23. Zo is dat Houtskool, de opwarming van de aarde is nu nog een relatieve ver van ons bed show maar wat als straks de natuur zich begint te reppen? We zullen dan een nieuwe vijand hebben die lak heeft aan klompjes goud en zilver, noch aan fractionele banksysteempjes die bijna te absurd zijn om er nog woorden aan te verspillen.

          24. De natuur begint zich al te reppen.. Maar maakt dat goud en zilver nutteloos ? Een natuurramp is niet altijd het einde van de wereld Werner ! En dan nog wat voor velen een ramp is.. is voor anderen de normale gang van zaken.. Als bij ons zaken als elektra , gas en water transport stilvallen spreken we van een ramp.. Voor veel mensen is dat normale gang van zaken.. als onze winter 6 weken -25 word spreken we hier van een ramp en voor andere gebieden is het heel normaal. In Europa hebben we over het algemeen zo’n rustig klimaat dat mensen amper meer tegen een stootje kunnen. maar een ramp maken mensen er vaak zelf van..

            https://www.youtube.com/watch?v=ZLGfZIOE5C0

            Zo’n gebeurtenis zou vandaag pas echt problemen geven , mensen zijn niet meer voorbereid.. Terwijl er alleen maar wat sneeuw ligt…

          25. Inderdaad MaD, wat goud, zilver of andere soorten geld betreft, je zal het maar meemaken dat natuurrampen de mensheid overspoelen en dat we elkaar niet kunnen helpen omdat er niet genoeg geld is. Op dat moment zullen we plots wakker worden voor het immense aanbod aan leesmateriaal dat handelt over economisch analfabetisme, iets dat vandaag nog ‘rijkelijk’ ontkend wordt door de velen die zeggen dat ze onze belangen dienen. Het is zoals je eerder al zei, het is bijna hopen dat er snel een megaramp mag gebeuren, zowat alles lijkt beter dan getuige blijven van een economie die deze naam onwaardig is. Vandaag moeten we veinzen dat er nog nooit een boek geschreven werd, zo kunnen we zeggen dat we het eerder niet wisten. Er stellen zich nog maar weinig vragen, één daarvan is ‘hoe lang nog?’

          26. het bizarre is dat zich al een mega ramp aan het voltrekken is .., alleen tergend langzaam zodat niemand echt wakker schrikt..

          27. Ook mee eens MaD, in werkeljkheid zitten we al in een doemscenario, en al wie hier naar durft verwijzen, noemen we een doemdenker. Realisme is een vreemd ding, het vergt in de eerste plaats durven kijken naar de realiteit, niet de ontkenning via allerhande vluchtwegen. Het grote voordeel is dat het niet ontbreekt aan sociale alternatieven, vooralsnog een schrale troost, zeer pijnlijk voor het mensenhart.

          28. Een reset komt idealiter met bewustwording van het ‘economische analfabetisme’ waar we deelachtig aan zijn, georchestreerd door een minderheid en als gevolg daarvan bekrachtigt door wat we de tirannie van de meerderheid noemen. Op deze manier voedt ‘het systeem’ zichzelf met tal van perverse effecten in het verlengde. Als we alles binnen hetzelfde denkkader (cfr malafide manipulatie) vertalen dan beperken we enkel onszelf in het denken hierover, het idee van een reset vergt dan ook diepgaander elaboratie opdat oude overtuigingen kunnen losgelaten worden en een ethische upgrade mogelijk wordt. En dat is vaak een woelig proces omwille van de onverenigbaarheid van de verschillende mindsets, om deze reden een door en door psychologisch proces. De hedendaagse crisis is een crisis van het denken, krampachtig in stand gehouden en de beschikbare sociale alternatieven uitsluitend.

        3. Wel eens van BRICS gehoord.
          Al deze landen staan hun valuta laag, kunstmatige creatie van de dollar handel.
          Maar dat kunnen deze landen hebben omdat het nog maar even duurt voordat de dollar valt en de euro? mogelijk ook.
          Aan elk soort heerschappij komt eens een eind.

          1. Inderdaad, finaal gaan we terug richting ‘goudstandaard’, dit is universeel waardoor een eenheidsmunt logisch wordt. De dollar en de euro (ea) zouden dan wegvallen. Ligt ook al lang op de plank, als het natuurlijk weer gaat om de boel te belazeren dan zal geen enkele oplossing soelaas brengen, het is het ene of het andere.

            Hoewel het IMF denkt dat de invoering van deze wereldmunt pas op de
            lange termijn zal kunnen plaatsvinden, wordt er één voorbehoud gemaakt
            waardoor dit mogelijk toch veel sneller zou kunnen gaan gebeuren: ‘…
            mits een dramatische verandering in de wil voor meer internationale
            samenwerking.’ Een dergelijke ‘dramatische verandering’ zou er
            natuurlijk heel goed kunnen komen als inderdaad blijkt dat het huidige
            zogenaamde economische ‘herstel’ vals blijkt -zelfs in de reguliere
            media wordt hier nu langzaam gewag van gemaakt- en de volgende,
            waarschijnlijk veel ernstigere fase van de wereldwijde
            financiële/economische crisis vrijwel alle landen in grote problemen zal
            brengen.

            http://economicdepression2012.wordpress.com/2011/08/21/imf-stelt-een-wereldmunt-als-officieel-einddoel/

          2. Het zijn niet alleen de BRICS landen die deze kunstmatige creatie in stand houden.
            Blijkbaar heb ik last van het hollands kwartiertje, dit is al de 4e reactie voor vandaag.

  5. Wat weet die Turk meer dan wij zouden weten?
    Wat weer een overgewaardeerde kennis toekennen, omdat het een Amerikaan is.

    Wanneer leren en mogen we onze eigen kennis en krachten eens ontdekken en waarderen,

    De domme, puriteinse, achterlijke, geïntimideerde, gemanipuleerde horde ( sorry ), heeft het zover laten komen en gaat er de prijs voor betalen.

      1. Wat voor wezenlijke waarde heeft economie voor ons als mens, om goed en op natuurlijke wijze te leven?

        Het heeft de mens misbruikt en bewust een ballast aan het lichaam gebonden.

        Willen we ons van deze ballast en verleden ontdoen, dan zullen we hier ook definitief afscheid van moeten, kunnen nemen.

        Mensen die namelijk in het verleden blijven hangen, zullen geen rol kunnen spelen naar de toekomst en voortdurend geblokkeerd en gefrustreerd worden en blijven.

        Wat ik hiervoor schreef, is voor velen zeer confronterend, omdat het voor de meeste mensen bijna onmogelijk is, zich te ontworstelen aan de misstanden en gruwelen in ons verleden.

        We hebben vaak de grootste moeite, om andere mensen te vergeven, onze weg naar een betere toekomst te vervolgen en de universele krachten te vertrouwen die de negatieve en verderfelijke elementen in onze maatschappij tot de orde roepen of elimineren.

        Wij moeten niet steeds denken, dat wij alles maar moeten oplossen en recht zetten, dit is een misvatting.

        Het vertraagd, belemmert en zet ons steeds op achterstand.

        1. Er is niets confronterends aan Bertus, vandaag is onwetendheid een keuze waardoor we eigenhandig ‘het systeem’ blijven voeden. Vroeg of laat – liefst vroeger dan te laat – zullen we moeten (h)erkennen dat oplossingen reeds lang beschikbaar waren maar dat we ze – om verklaarbare redenen – steeds genegeerd hebben, misschien niet eens bewust van wat ze betekenden. En zoals je terecht stelt, heel wat ballast kunnen we achterwege laten opdat we terug zicht krijgen op wat economie wel is. Toevallig of niet, het onderstaande staat bij ‘complottheorieën’ op wiki, het is een groepsproces:

          Men is zo overtuigd van het eigen wereldbeeld, dat men feiten die daar
          niet in schijnen te passen (anomalieën) gedurende zeer lange tijd negeert of anders probeert te interpreteren. De op den duur onvermijdelijke aanpassing van het wereldbeeld, wanneer dit gefalsificeerd is geraakt door de anomalieën, is vaak een groepsproces waarvan de timing niet goed voorspelbaar is. Onderzoekers die met alternatieve theorieën komen worden vaak weggehoond, tot hun zaak dermate duidelijk is dat men zich niet meer kan voorstellen of herinneren dat men er ooit anders over dacht.

          https://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie

  6. Het goud van de Comex… Welk goud ? Die papieren certificaatjes die goud vertegenwoordigen ?
    Rusland en China halen op dit moment het meeste goud uit de grond… Fysiek dus..

    1. Niet enkel uit de grond, begrijp ik. Een en ander ligt in lijn met het voorspelde financiële omslagpunt, de gevolgen kunnen desastreus worden. Ik vrees dat zoiets niet opweegt tegen een klomp goud onder je matras.

      Een hooggeplaatste Russische functionaris gaf aan dat de regering van President Putin het beleid omtrent de valuta reserves van Rusland heeft geëvalueerd en er is besloten om meer richting een ontkoppeling van de Dollar en de Euro te gaan. Een en ander in verband met de opgelegde sancties. De plaatsvervangers van de Dollar en de Euro zijn goud en de Chinese Yuan of Renminbi. De lage goudprijs is volgens de functionaris de reden dat het land nu extra inkoopt. In een onlangs gehouden meeting heeft Putin uiteengezet waarom Rusland goud prefereert boven valuta’s.

      http://thebullionhouse.nl/goud-prijs/goudreserves-rusland/

      1. Nogmaals die desastreuze gevolgen zie ik liever tegemoet dan nog enkele jaren in deze fake wereld door te moeten modderen . Strijd en chaos zal er toch komen.. laat maar komen dan.. Die klomp goud onder het matras kan er maar vast liggen..,kost geen geld en voor nood altijd handig..
        Zolang Putin en Jinping goud als geld zien is het handig en wijs om iets te bezitten naar mijn mening.., heeft niets met angst te maken maar meer met voorbereiden en risico’s spreiden.
        Natuurlijk is een workshop “eten uit de natuur” en vuur maken vele malen belangrijker maar als je die skills beheerst ga je verder kijken..
        En volgens mij halen ze het goud uit de grond en niet uit de lucht zoals het westen doet via een Comex..

        1. Met je eens MaD, een economie gebaseerd op irrationaliteit kan slechts leiden tot perverse effecten, het is dan zoeken naar middelen om jezelf te redden. Die strijd en chaos kan mi geneutraliseerd worden door alternatieven zoals Stichting Ons Geld ze voorstelt, jammer genoeg krijgt dat (net omwille van de strijd?) maar weinig aandacht. Hoe sta je tegenover de invoering van dat zogeheten ‘volgeld’?

          1. In een wereld als deze op dit moment geef ik het weinig kans.. Ik vind ook dat de gemaakte schuld ( ellende ) eerst betaald moet worden.. Niet door een printer die door de elite of de bevolking bediend word maar door op de blaren te moeten zitten.. De illusie dat iedere dag een feest is met consumeren en leven in luxe is gebaseerd op schuld. Het word tijd dat we weer echt gaan leven..

          2. Zoals je het zegt, vandaag hebben we zowaar twee werelden nodig. Het is maar welke strategie je wil volgen, je kan eerst de schulden resetten opdat we verder kunnen, de schuldigen kan je later nog berechten. Misschien worden het nog leuke werkstraffen die de brave burger mag bedenken, ik zeg maar wat.

        1. Klopt ook, ziehier de toenemende afstand tussen de fysieke economie en de fantasie van de paperpushers.

          Wanneer komt het moment dat de eersten de Titanic gaan verlaten en de domino’s gaan vallen?

          Als zelfs de fractionele dekking wegvalt, valt daarmee ook het laatste restje vertrouwen?

          1. Nou , Houts…, we hadden hier allemaal al wel een tijdje zo’n idee maar ik krijg het idee dat we meer en meer zo’n guts feeling krijgen dat het ieder moment wellicht via iets heel onnozels onverwacht kan kantelen.
            Zoals die vent zijn laatste seconde in die arena die exponentieel vol gedruppeld werd.. was veruit niets aan de hand , nog maar half vol…
            Maar wat recht is krom tegenwoordig en waarheid is leugen.. met een rustig blijvende bevolking kun je dan een eind komen..

  7. Zo, dat was weer een mooi interview voor de goede verstaander. Echt iets nieuws heeft hij niet verteld, hoewel zijn kijk op het opsplitsen van banken en zijn uitleg daarover best heel interessant zijn.

  8. Zo dat was weer eens mooie uitleg van James Turk. Alleen moet je daarvoor wel meer weten over zijn oorspronkelijke Goldmoney. Want dat oorspronkelijke hield dus een betaalsysteem in goud, in wat hij verder door tegenwerking en regelgeving (toen) niet van de grond heeft kunnen krijgen. Bitgold blijkbaar wel. Een gok van mijn kant want ik kan niet in Turk’s hoofd kijken.

    Putin kan niet zonder de SCO evenmin als China. Binnenkort komt India daar nog bij. Waar ze wel buiten kunnen is de westerse wereld en haar idiotologie. Dan praten we wel over zo’n 30-40% van de wereldbevolking en het is logisch dat die zich moeten conformeren aan wat de USA denkt en zegt, toch? Dat is het huidige democratische idee, waarin de meerderheid de minderheid haar wil oplegt. Er is nu eenmaal een natuurlijke orde van de dingen en die wordt met voeten getreden door het inzetten van geweld, zowel economisch, verbaal als letterlijk. Jammer maar helaas. Dus is een twee- of meerstromenland zonder meer een optie.

    De USA heeft een masterplan, alleen is die master al enige jaren (sind 1971?) op vakantie en houden zijn ondergeschikten (militaire complex) de boel aan de gang in zijn afwezigheid.

    Iemand schreef de BRICS als zijnde heel belangrijk, maar voor mijn gevoel spelen Brazilië en Zuid Afrika niet zo’n grote rol in deze. Het is voor mij duidelijk de SCO waar het om gaat. Het 1e project is nog steeds Eurazië, hoewel m.n. China al sinds de 70’er en 80’er jaren al grote invloed en inbreng heeft in Afrikaanse en Zuid Amerikaanse landen, waarvoor zij als bruggehoofd voorlopig Brazilië en Zuid Afrika hebben (2e en 3e project). Voorts staan er nog op de nominatie voor de SCO landen als India (lidmaatschap inmiddels aangevraagd), Pakistan, Iran en Turkije (moeilijk geval ook voor de Russen zowel als de Chinezen, beiden bang voor een 3e islamitisch driestromenland). Belangrijk is dan ook in deze wat Europa als EU of als aparte landen gaat doen. Apart (bilateraal) zijn er al vele verdragen gesloten. Om dat tot een eenheid te smeden is tijd nodig, maar ook uitzicht op stabiele valutaverhoudingen en wat is er dan beter dan goud, dat die rol al zo lang gespeeld heeft. De USA $ of de EU € zijn dat zeker niet om van de Japanse ¥ nog maar te zwijgen.

    Vele mensen denken dat een goudstandaard betekent dat we met gouden muntjes gaan werken. Dat zou een mogelijkheid zijn, maar is zeker niet noodzakelijk. Wel zou het kunnen aangeven wat de mensen zelf als hun valuta zouden kunnen kiezen. Denk er om dat bij een
    goudstandaard alles in principe gestoeld is op bezit en niet zoals bij fiatgeld en afgeleiden, zoals de cryptocurrencies, op schuld. En dat zet nou eenmaal het hele huidige bestel op zijn kop en dat is waar o.a. Turk nou al zo lang op doelt.
    Overigens ben ik blij dat heel veel echte shit bij dit artikel nu definitief van Biflatie verwijderd is.

    1. Bedankt voor dit bericht mad! Verbaast me niets, maar de sturing moet wel kenbaar worden gemaakt bij een zo groot mogelijk publiek.

  9. Zo, is James Turk weer uit zijn hol gekropen.

    Als er iemand is geweest die een hoop leugens heeft verkondigd
    dan is het wel James Turk.

    Deze persoon heeft zo veel onzin geschreven in 2011 en 2012
    over de goud en zilver markt.

    Helle volksstammen liepen met hem weg tot dat de prijs van
    zilver en goud letterlijk in mekaar stortte en op eens hoorden je niets meer van
    deze oplichter.

    Wees gewaarschuwd deze persoon predikt alleen maar voor
    eigen parochie en houd er altijd een dubbel agenda op na.

    1. Wat de waarheid is? wie kan dat weten? hooguit de 1%? Feit is, dat de mensheid eens moet beseffen dat ieder individu verantwoordelijk is voor al zijn daden. Iedereen die stemt, waar ook te wereld, stemt om gedomineerd te worden, via wetgeving…… Iedereen die stemt, stemt niet alleen voor zijn idealen, maar (onbewust) ook voor oorlog en alle andere ellende….. ik besefte dit pas nadat ik het boek “het meest gevaarlijke bijgeloof” van Larken Rose heb gelezen.
      Ik ben van mening dat met de juiste informatie, gedeeld door voldoende mensen, we als mensheid, zonder agressie en geweld (hooguit de mildste vorm van zelfverdediging) echte vrijheid kunnen bereiken.

  10. Heerlijke die video’s van Turk. Ik hou er wel van. Nog even wat ik tegenkwamL

    Indicator Shows Cost of Shipping Raw Materials Falls to Record Low

    http://www.wsj.com/articles/indicator-shows-cost-of-shipping-raw-materials-falls-to-record-low-1447954070

    Spirit Airlines flight forced to make emergency landing after possible bomb threat

    http://www.cnbc.com/2015/11/20/spirit-airlines-flight-forced-to-make-emergency-landing-after-possible-bomb-threat.html

    DE ABN verliesometer, hahahahaha

    http://www.rtlz.nl/finance/beurs/zo-werkt-de-abn-amro-verlies-o-meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: