James Turk voorspelde in 2003 zilverprijs van $400,- tussen 2013 en 2015

7

james turkJames Turk is de directeur van de Goldmoney Foundation. In oktober 2003 voorspelde hij voor de – toen – komende tien jaar een fysiek zilver tekort tegen 2013/2015 en een prijs van – houd u vast – 400 dollar voor zilver en 8000 dollar voor goud. Het was geen natte-vinger-werk want Turk geldt als een wereldwijde autoriteit op het gebied van de edelmetalen en dergelijke mensen kletsen niet uit hun nek; ze hebben immers een waardevolle reputatie te bewaken. Toch zit hij er vooralsnog flink naast, al is het natuurlijk nog lang geen 2015.

De valuta’s gaan devalueren

We zitten volgens Turk momenteel in een “financial bust”- periode die nog vele jaren zal duren en dan grijpen mensen uiteindelijk naar vaste waarden, wanneer ze op zoek gaan naar veilige havens. Één van de veilige havens zijn dan inderdaad fysiek goud en zilver omdat er onder andere geen tegenpartij risico bestaat. Zie goud en zilver niet als een pure belegging want ze brengen geen intrest of dividend op en het resultaat zie je vaak op de lange termijn. Als de valuta’s devalueren.

Sparen met goud en zilver

Goud en zilver zijn écht geld en wat je dus doet is: sparen. En sparen is goed, ongeacht hoeveel tegenwerking je daarbij ook krijgt vooral van officiële zijde (zij die het slechte voorbeeld geven), ongeacht hoeveel volharding je ook moet tonen. Hij refereert aan de zomer van 1982 toen de Mexicaanse overheid failliet ging (“defaulted on its debt”); het zond de goudprijs omhoog met 50 procent in drie maanden en naar een verdubbeling in zes maanden.

Lees verder op Goudvergelijken.nl