Janet Yellen: ´´Crypto kan ons financieel systeem verbeteren´´/Hoe laag kan bitcoin vallen

Da´s al heel andere taal vanwege de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën onder president Biden! Waar de cryptomarkt met haar 100 miljoen participanten and counting op focuste, gisteren op 21 januari 2021, was maar een stukje van Yellens betoog. Kortzichtig, impulsief, zo kennen we de meerderheid-der-beleggers in het algemeen wel. De 74-jarige Janet Yellen, uit de doden herrezen (met alle respect voor oudere dames hoor), werd als oud-Voorzitter van het Federal Reserve System (de Fed) opgepikt in de Biden administratie. Als minister wordt zij onder veel meer verantwoordelijk voor alle wetgeving rond en regulering van cryptocurrencies. 

Je hoort maar wat je wilt horen?

Jawel, ze sprak erover dat digitale munten, met bitcoin voorop, ook gebruikt worden door criminelen groot en klein. (Met de papieren dollar idem dito natuurlijk, dit even terzijde). Maar de markt luisterde alleen maar naar de verkorte versie van haar statement. De uitgeschreven, volledige tekst zet e.e.a. in een heel ander en veel breder perspectief. Cryptocurrencies kunnen net bijdragen aan de financiële constellatie, zei ze.

De Titanic en het vervolg

´“Cryptocurrencies are of particular concern” when it comes to facilitating crime, including terrorist activity.´Dat klopt, geen probleem mee, en alle hackers, digitale afpersers en andere evildoers moeten tegengewerkt worden, vervolgd en bestraft. (Fat chance, maar je moet het wel blijven proberen). Maar Janet sprak ook over ´their “potential” to improve the financial system.´ Ha, dus we zijn het erover eens dát dit financieel systeem (gebaseerd op de dollar als wereldreservemunt, geen detail!) verbetering hoeft? Dat is al vooruitgang, want het probleem oplossen is vooreerst erkennen dat er een probleem bestáát. En die erkenning an sich vormt al een immense stap vooruit en een zekere breuk met het onfrisse verleden, nietwaar?

Traag maar langzaam

We verwachten ook van deze administratie geen wonderen. Een overheid is als een reuzetanker. Eens die op koers is….kán die nog van richting wijzigen, maar dat zal dan hoe dan ook traag zijn, erg traag… Toch: beter dan zoals de Titanic op een ijsberg af koersen en vervolgens tenonder gaan. Enfin, in ieder geval tankten de cryptomarkten big time gisteren, met bitcoin dat zelfs even daalde tot 28.800 dollar. Veraf van een recent hoogtepunt van 42.000 dollar! Maar schijnbaar krijgen koelere hoofden vandaag, 22 januari 2021, toch weer de overhand. Beseffend, zich herinnerend dat je nooit mag panikeren als het om geld en investeren gaat, en zeker niet in de meest volatiele markt in de geschiedenis van de beleggende mens.

Actie, reactie

Dus wat deed ondergetekende? Hij kocht bij, in bitcoin vooreerst. Omdat ik geen liquide middelen meer bezat (op is op) diende ik er een altcoin voor te verkopen. Het zij zo. Met spijt nam ik dan ook afscheid van Cardano (ADA), om de BUSD te gebruiken om BTC bij te kopen.(Mijn portefeuille is niet zoals die van overheden, die wel oneindig diep is; tja, zij drukken wel fiatgeld bij, waartoe ik helaas niet bevoegd ben…) 

Twee Nederlandse experten in bitcoin, crypto

Toch even checken bij twee Nederlandse deskundigen op het gebied van crypto, of ik hier wel goed aan deed? Hmm, ja, dacht ik al, geen financieel advies natuurlijk hoor, maar we zitten nog steeds perfect op schema voor bitcoin aan 100.000 dollar tegen einde 2021:

 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: