Janneke Willemse interviewt Willem Middelkoop

Janneke Willemse in gesprek met Willem Middelkoop. Main subject is natuurlijk goud.

Via 7Ditches.tv.

25 reacties

 1. Hoe werkt dat eigenlijk als we straks niet meer kunnen pinnen maar je hebt wel ergens een staaf goud liggen en je wilt een jerrycan benzine hebben? Neem je dan je vijl mee naar de pomp? Of geef je dan een iou af op die staaf?

  1. dave, je moet eens een keertje gaan kijken in welke gewichten goud wordt verkocht, dit gaat globaal van een stukje van een gram tot blokken van kilo’s,

   zelfde geld voor zilver, je bent waarschijnlijk erg jong, zodat je je het zilveren dubbeltje niet meer kan herinneren, echt een heel klein muntje

   als je je wat meer verdiept in de materie,dan kan je bepaalde opmerkingen voorkomen, blijf bovenstaande opmerkingen toch maar maken, dan kunnen andere lezers je corrigeren, op deze wijze blijft de website informatief

   1. Ik heb baartjes van 0,05 gram van Nadir Gold. Een LBMA aangesloten smelterij en zelfs die hebben een serienummer.

    Verkrijgbaar bij http://goldb.us via PayPal.

    Zijn per gewicht duurder als grotere baren/baartjes maar is leuk wisselgeld.

  2. Dave, je kan natuurlijk ook in lood beleggen:
   http://www.lood.nu/loodprijs
   Of als je het ietsje edeler wil in koper:
   http://www.koperprijsperkilo.com/
   Of andere Heavy Metals (zelf verzonnen… HM):
   http://www.steeldeal.nl/metalen/

   Ik snap je punt wel namelijk dat de prijs van goud en zilver uiteindelijk in de hoofden van mensen zit. Anders gezegd is de prijs psychologisch bepaald. Helemaal mee eens ware het niet dat de geschiedenis bewijst dat de Precious Metals (PM) hun waarde min of meer bewaren.
   Een brood kan een kruiwagen aan papier of blikken muntjes gaan kosten. Maar veel meer dan een paar korreltjes PM zal je niet nodig hebben voor een goed gevulde maag.

 2. Ik begrijp niet goed waarom die Middelkoop altijd roept dat ie ‘er achter kwam dat banken geld uit het niets creeren’. Dat leer je toch in klas 2 van de middelbare school al? Die vent komt daarom altijd zo dom over. Alsof ie altijd het wiel opnieuw moet uitvinden. Dat hele fractionale bankieren, daarin werden wij 20 jaar geleden al onderwezen op school.

  1. het fractioneel bankieren is wel algemeen bekend, maar waar middelkoop zich over verbaasd is de ratio van eigen geld en wat je als bank mag uitlenen, meer dan 30 keer het geld dat je hebt,

   Dave af en toe kom je dom over

  2. Zei de juf 20 jaar geleden ook iets over OTC derivatives, phantom assets, centrale planning, marked to fantasy, ZIRP, Target-2 onbalans, currency wars, manipulatie van goud- en zilverprijs via enorme naked short posities, monetariseren van staatsschuld middels QE4EVA en 25 jarige knaapjes (quants) die hft algo’s ontwikkelen en daarmee 6 ton dollar per jaar verdienen?

   Oh ja, sorry, goud ken je niet eten he?

   1. Ik heb op de mavo met het vak geen economieles gehad over:

    OTC derivatives, phantom assets, centrale planning, marked to fantasy, ZIRP, Target-2 onbalans, currency wars, manipulatie van goud- en zilverprijs via enorme naked short posities, monetariseren van staatsschuld middels QE4EVA en 25 jarige knaapjes (quants) die hft algo’s ontwikkelen en daarmee 6 ton dollar per jaar verdienen?

    Wat ik wel geleerd heb op de mavo is de scheiding tussen overheid en centrale bank.
    En dat de hoofddoelstelling van de ECB inflatiebestrijding is (terwijl ze met hun handelen eigenlijks het tegenovergestelde doen)

    En ik geloof dat de hoofddoelstelling van de FED het creeeren van economische groei is,
    Ik moet zeggen dat dat de FED aardig goed gelukt is. Maar ja als je zoveel geld uit het niets kan omzetten in leningen in een economie en er geen politicus is die je tegenhoudt, kun je overal economische groei creeeren.

    Wat dat betreft is de hoofddoelstelling van de ecb moeilijker te bereiken.

    1. Met veel respect voor je mening Paul, er is geen scheiding (meer) tussen overheid en centrale bank. De ECB kan niets zonder Duitslands goedkeuring; wie betaalt, bepaalt.

     De FED heeft geen economische groei gecreeerd, slechts het verlengen van de ponzi en het pompen van asset bubbels; DOW en subprime etc etc.

     De BOJ heeft een nieuwe, door de overheid aangewezen, baas die probeert om falende centrale planning opnieuw te inflatteren.

     Centrale banken zijn wanhopig bezig om het schuld op schuld stapelen en het ongereguleerde derivatencircus overeind te houden, en gaan daar waarschijnlijk niet in slagen.

     Lehman in het quadraat is aanstaande, en dan druk ik me bescheiden uit. NIETS is wat het lijkt. En ALLES is ‘rigged’.

    2. Paul, dikke 6 minuten van je tijd:
     http://www.youtube.com/watch?v=QPKKQnijnsM
     Noem het zionisten of NWO…
     Feit is dat een heel kleine groep steeds meer geld heeft.
     Zelfs de afgelopen 5 jaar is het vermogen van de rijken tientallen procenten gestegen. Een enkeling zal hebben verloren maar over het algemeen werden de rijken nog rijker. Het omslagpunt lag ergens in de miljoenen. Daar onder werd over de breedte verlies geleden en is het een crisis. Kan je nagaan dat als je miljarden of zelfs biljoenen hebt dat jouw vermogen wellicht over de kop is gegaan.
     En die biljonairs staan niet in de Forbes top 10.
     Zelfs wannabees zetten hun tonnen incognito in landjes als Monaco weg.

     1. Beste Moerstaal,

      ik heb het filmpje gezien. Er is iets bijzonder ernstig aan de hand met die 1 % elite. Vooralsnog is die 1 % in staat om tweedracht en tweeespalt te zaaien met behulp van politieke partijen.

      Ik heb sterk het gevoel dat de democratie inmiddels sinds de jaren 80 niet meer bestaat. In de plaats is gekomen de democratie van het grote geld.

      De werkdruk bijvoorbeeld zal straks zo hoog zijn dat het leven alleen nog zal bestaan uit: eten, drinken, werken en slapen en de vrije tijd die je nog hebt wordt opgeslokt door: bezwaarschriften ten aanzien van een gemeentelijke vergunning voor een schuttinkje waar niemand last van heeft, een bezwaarschrift ten aanzien van een of andere parkeerboete, bezigheid ten aanzien van het sluiten of openen van een bankrekening of een wa-verzekering voor jezelf of je auto, het checken van je verzekeringspolissen als blijkt dat je een ongelukje hebt veroorzaakt op je fiets of juist slachtoffer bent geworden terwijl je op je fiets zat. En zo kan ik nog wel even doorgaan

      en als je dan eindelijk een uurtje vrij hebt, kun je alleen nog maar apatisch met een zak paprika chips wezenloos naar paul en witteman kijken of naar buitenhof waar de vragen niet te kritisch moeten zijn want je hoofd zit al in gedachten bij de bezigheidstherapie die je komende week staat te wachten.

     2. Jij snapt het Paul.
      Daarom moeten we allemaal handelen zoals held Alfons Borm. Dikke middelvinger naar het establishment en hun volgelingen. We hebben genoeg productie om slechts een beetje te hoeven werken om echt te kunnen leven. Maar ipv. dat landbouw, veeteelt, industrialisatie en automatisering ons vrijmaakt is al 700.000 van de HOL-landers burn-out, 1,7 miljoen bijna burn-out, 50% chronisch ziek en heeft 40% van jullie op dit moment een mentale aandoening.
      Ze zeggen dat de inwoners van die polder de gelukkigste, rijkste mensen met langste levensverwachting zijn.
      Dan ben of ik gek of die blauwe pillen doen hun werk erg goed of Goebbels 2.0 doet zijn werk goed…

 3. @dave

  Grote staven goud is praktischer om in geval van nood grond of vastgoed te kopen, handelswaar voor ruil of kan als vluchtgeld dienen.

  Om benzine en dagelijkse levensbehoefte af te rekenen kun je beter baartjes goud of zilver aanhouden.

  Voor het afrekenen van een jerrycan benzine (of een tank vol) volstaat 1 gram baar goud (40 euro) of 1 a 2 ounces zilver. Bij een weimar scenario (wanneer de euro waardeloos is) zullen veel kleinere pomphouders dit zeker accepteren. Je zult idd dan je staaf(je) mee moeten nemen.

  Andere populaire betaalmiddelen die je kunt ruilen tegen benzine zijn pakjes sigaretten of drankflessen (whiskey, wijn etc). Als de shit echt de fan raakt, zorg er dan voor dat je ook zoveel mogelijk waardeloos euro inruilt voor verhandelbare/ruilbare goederen die veel gevraagd zullen zijn.

 4. wat middelkoop niet zegt is dat de us/eu de goud en zilverprijs door middel van papieren goud/zilver laag blijven houden totdat het ponzi spelletje instort,

  goud blijft gewoon rond/ onder de 1600, zilver blijft onder de 30 per once

  de echte prijsstijgingen komen pas bij ‘ der untergang’ en op dat ogenblik verbiedt de overheid de handel in edelmetaal, het zal het waarschijnlijk ook alles bij particulieren confisceren,

  dus zeg maar dag tegen je winstverwachingen

 5. Dus inslaan van wasmiddelen, zeep, shampoo, wc papier, blikken ham, kaarsen, lampenolie, enz enz
  Misschien kun je alvast petroleumstellen inslaan, houtkachels, aspirine
  Deze zijn dan moeilijk verkrijgbaar terwijl het nu goedkoop is.

 6. Vergeet niet dat de uiteindelijke betekenis van geld afgeleid is van schuldbekentenissen van lui waaraan edele metalen als zilver en goud gegeven werd om zogenaamd veilig op te slaan ten gunste van de bezitters hiervan , met een kleine kost… rente voor opslag.

  Slechts omdat die lui beseftten dat niet iedereen zijn goud of zilver kwam opeisen gaf ze de kans om meer uit te gaan lenen dan ze hadden.
  Zo is leverage ontstaan.
  Niemand kwam om zijn fysiek goud of zilver dus konden ze het 10, 20, 30 x uitlenen aan anderen….

  En nu deze hebzuchtige truuk zijn tol begint te vragen ontstaat er een zogenaamde crisis…. met meteen de vraag waar de crisis zijn oorsprong heeft….. dat is dus al uitgelegd.

  Maw Hebzucht. En de hebzuchtigen willen hun winst niet verliezen…

  Ignorance is bliss

  Denk eens na.

 7. Ahh je bent toch niet bang dat die slappe overheid je goud komt halen??
  Laat me niet lachen.

  De heren komen bij mij van een koude kermis thuis. Man laat je niet gek maken en koop goud. Genoeg goud handelaren waar je kunt kopen tot 15000 euro zonder gezeur waar het geld vandaan komt.. Dus dan ook geen eikels aan de deur.

  1. 15.000 € ??

   En de REST ja … maak er maar 100K+ van … het electrische slot op de toegangsdeur werkt ‘ineens’ 10 minuten niet meer tot wanhoop van part time filatelisten en het (af en toe) dienst-doende cameraatje wordt gewoon ‘even’ weggedraaid als de pampertjes moeten worden gewassen-gn-gnn-GNNNN …

   Wil iemand NL-adresjes ?

 8. Goldmarktmanipulation: Insider enthüllen geheime Regeln

  http://info.kopp-verlag.de/video.html;jsessionid=BFF1F9E1E4D15449CF5065EE2BE61EA3?videoid=671

  Hoor t van een insider.

  Op zich positief voor Goud dat er zo in en mee gemanipuleerd wordt.
  Als Goud niet voor koningen zou zijn doch alleen van bedelaars dan was dit wel anders.

  Zelfs JP Morgan: ‘Gold Is Money, Everything Else Is Credit’ or No Credibility!

  Money is created through credit – which is nothing but a nice word for debt. Money Is Debt, Gold Is Money

  Gold is the money of monarchs,
  * Silver is the money of gentlemen
  * Barter is the money of serfs
  * Debt is the money of slaves.

  Het is dus niet de vraag of doch wanneer er beslag volgt op private goud in een Bankkluisje.

 9. Het gouden tientje is het ideale betaalmiddel voor als het mis gaat.
  -Het ziet er niet uit en kan gewoon in je portemonnaie, ook als je de grens over gaat.
  -Maar 240 euro waard, dus een oorlogswinstmaker kan je er een lekker volkorenbrood voor leveren.
  -Niet poetsen en je hebt jaren om er naar te kijken.

  Goudbaren zijn meer voor als de ellende overgewaaid is.

  Johan

 10. tenenkrommend interview. Wat is die man gek op zichzelf. Iedereen in edelmetaal praten etc. Tijd dat de afm hier eens naar gaat kijken!

  1. PM is historisch bewezen de enige veilige belegging. Het is en blijft voorlopig schaars, zit er mooi uit, gaat nauwelijks of niet achteruit in kwaliteit. Zelfs in het ergste geval als de maatschappij ineenstort tot het niveau van de steentijd heb je nog steeds lol van je PM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: