Jeugdwerkloosheid PIGS-landen blijft stijgen

De jeugdwerkloosheid in de PIGS-landen blijft maar stijgen. Koploper is nog altijd Griekenland. 62,5% van de Griekse jongeren is momenteel werkloos, gevolgd door Spanje (58.2%), Portugal (42,5%) en Italië (40,5%), grafiek via Zero Hedge.

jeugdwerkloosheid europa

5 reacties

 1. Wat ik al eerder zei…

  Het is net als met de electrische trein op zolder…
  als je de dimmer laag draait rijden de treinen die je van jouw stroom afhankelijk hebt gemaakt minder hard…

  En als het om geldstroom gaat krijg je dan meer macht ….

  De beste manier om de verslaafden op je hand te krijgen…
  De aan geldverslavinghebzuchtigen zullen smeken om meer.

  Power to the eltie…

  als je er aan mee wilt blijven doen..that is.

 2. De oorzaak is toch langzamerhand wel een keer duidelijk. En zo simpel te verklaren. Door vast te houden aan de euro kun je niet goedkoop concurreren met de opkomende economieën. Krijg je dan ook nog eens goedkoop geld van je noorderburen, dan blijf je toch lekker lui liggen in je hangmatje. Lui worden wordt ooit later eens afgestraft wanneer het natuurlijk altijd te laat is. Te laat zijn we zeker al, want een simpele oplossing is er niet meer. Werkgelegenheid moet je creëren door investering en innovatie waarvoor je geld nodig hebt. Helaas gaat in de EU-schuldenmachine alleen nog geld rond in het cirkeltje van de CB’s en financiële markten om de virtuele economie overeind te houden. Er gaat vrijwel niets meer naar de echte economie, dus voorlopige alleen maar toename van werkloosheid. Dat is kinderlijk eenvoudig te voorspellen. Wanneer je dan vervolgens ziet hoe krampachtig onze EU-politici proberen de boel bij elkaar te houden met alleen oeverloos geouwehoer over hoe je in de toekomst de boel nog beter centraal kunt sturen, dan kun je ook hieruit kinderlijk eenvoudig de conclusie trekken dat onze euro alleen maar neurotische spanningen gaat veroorzaken. Wanneer wordt Europa wakker?

 3. Ja hou alsjeblieft maar op met die innovatie, hé Nederland kennis land,water management, IT, Landbouw, etc.. Wat moet er nauw nog geïnnoveerd worden. Gewoon weer je eigen groente verbouwen, een paar klompen kopen kopen en weer met beide benen op de grond.
  Als de obligatie markt of aandelen markt crasht en dat zal spoedig gebeuren, zul je niks hebben aan die innovatie. De randstad zal veranderen in een met ratten overvloeiende rioolput, waarbij de rellen in Stockholm een lachertje zullen zijn. Europa wordt niet wakker, je moet zelf wakker worden, schaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.