Jim Rickards over de veranderende rol van goud

Van 1933 tot 1975 was het voor Amerikaanse burgers verboden goud in bezit te hebben. En net als met drugs en andere smokkelwaar kon je in de gevangenis terecht komen door het alleen maar in bezit te hebben. In 1975 werd deze wet gewijzigd onder de regering van President Ford. Plotseling werd het legaal goud in bezit te hebben en een hoop mensen deden dat dan ook. Alhoewel Amerika zijn gouden Eagle munt had, hadden ze geen gouden munt meer in omloop in die tijd en dus kochten de mensen toen Krugerrands, Maple Leafs uit Canada en gouden munten uit diverse andere landen.

goud

Nixon verliet de goud standaard in 1971. En slechts 9 jaar later, toen Reagan een gooi naar het presidentschap deed en we midden in de presidentiële campagne zaten, net als vandaag de dag, was er grote druk onder de supporters van Reagan en de conservatieve Republikeinen om terug te keren naar de goud standaard. Reagan deed toen wat vele politici doen als er twee kanten aan een zaak zaten, die moeilijk verenigbaar waren. Hij benoemde een commissie, die werd ingezworen in 1981 en bestond uit een aantal prominente economen en een paar publieke figuren om een studie te verrichten naar een terugkeer van de goud standaard.

De commissie stemde uiteindelijk tegen de herinvoering van de goud standaard.  Maar zoals dat gewoonlijk gaat bij dit soort commissies waren de leden nogal verdeeld in hun mening. Er bleef een minderheid die vond dat we wel terug zouden moeten gaan. Maar het werd hen toegestaan een minderheidsrapport uit te brengen.  En omdat het een openbare commissie was, schreven zij hun rapport over hun standpunt inzake de goud standaard dat in het ‘public domain’ overal toegankelijk was. Een ondernemende uitgever bracht dit rapport uit in boekvorm onder de titel The Case for Gold, zie deze link. Dit is een legendarische klassieker geworden onder de voorstanders van de goud standaard en mensen die de financiële historie een warm hart toedragen.

Maar er is natuurlijk meer dan alleen maar een nostalgische kant aan deze zaak. Nu in onze tijd zijn er argumenten te noemen die eerder geen onderdeel van het debat waren in de 80’er, 90’er jaren en zelfs in de vroege 2000’er jaren. En één daarvan is de financiële oorlog die zich afspeelt in de cyberruimte, d.w.z. de mogelijkheid van het uitroeien van de digitale welvaart.

Een aantal mensen zullen zeggen: ja maar ik heb aandelen, obligaties, marktfondsen en wat al dies meer zij. Nou dat is dan hun visie, want alles wat zij werkelijk bezitten bestaat alleen maar uit welvaart in digitale vorm. Online kun je zien hoe de vlag ervoor staat en als je geluk hebt kun je ook nog een papieren uitdraai per post toegezonden krijgen.

Lees verder op Goudvergelijken.nl

90 reacties

 1. Einde van het lied, niemand weet wat er komen gaat.
  Ow ja, zeker, de personen die het proberen te plannen zijn al lang ingedekt tegen dat t misgaat.Diezelfde onbewuste personen die hun eigenbelang boven het algemeen belang stellen.

  Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf praten, maar t enige wat ik wil, is rustig, en in vrede leven.
  Zoveel mogelijk in harmonie met de planeet waarop ik leef.

  Maar blijkbaar zijn er ook enkelen, want het is maar een kleine groep… die de massa slinks onderdrukt, die dat niet willen.
  Dat kleine groepje wenst wereldheerschappij, gesteund door hun afgod , de satan, the snake, de donkere kant, the matrix, geef er een naam aan.

  En zie hier… de braven hebben de machtzuigers zo ver laten komen,als dat ze nu zijn. Simpelweg om dat de vredelingen zo niet dachten/denken.

  En wat gaan we ermee doen , lieve mensen, zo staan we er nu voor.
  Doden is voor mij geen optie. Dat is onnodig.
  Laten wij die klub oppakken en gezamelijk op een eiland zetten.
  Dat kan alleen fysiek. Want op papier is protest allang dichtgetimmerd.

  Begrijp je nu waarom er wereldwijd zoveel milataristische oefeningen zijn tegen burger-opstanden? Usa, China, Duitsland enz.

  wat denkt u ervan

  1. Wij kiezen zelf wie we de baas over ons laten zijn. Het enige probleem is dat we denken dat dat normaal is. Zo zijn we het geleerd nadat we in vrijheid werden geboren.

   Welk schaap had de moed om te protesteren toen de boer de schapen minder en minder te eten gaf. Slechts later kreeg hij een standbeeld.

   1. Nee mannen, en vrouwen natuurlijk, hoewel je die niet zoveel ziet op biflatie, het gaat om meer als alleen maar veiligstellen van kapitaal, in goud of zilver.

    Het gaat om onze ziel, beste vrinden.
    Om intentie en bewustzijn, en ik weet wel dat kun je niet eten, maar daar moet je t wel zoeken.

     1. Maar natuurlijk blijven pannekoeken met stroop of suiker lekker.

      Daar is geen discussie over mogelijk!

 2. Wie zal ons gaan vertellen wanneer we goud of zilver zouden moeten kopen?
  Dat zijn we uiteindelijk toch zelf.

  Iemand die z’n gevoel, intuïtie volgt en een beetje maatschappelijk inzicht heeft krijgt op tijd de signalen door wat hij/zij doen moet.

  Daar heb je geen goeroe voor nodig, die volgen hun eigen actuele belangen.

 3. Het lijkt mij volstrekt logisch dat Goud een rol speelt in ons monetaire systeem. Waarom houden de nationale banken anders Goud aan. Het lijkt mij ook logisch dat een instituut, zoals verzekeraars of pensioenfondsen hun risico’s spreiden. Vroeger zou men dat gedaan hebben door of aandelen in goudmijnen of fysiek goud aan te schaffen. Natuurlijk in verhouding, zeg maar een klein percentage.
  Tegenwoordig zijn er de ETF’s ,dit maakt het heel gemakkelijk om in Goud te beleggen. Een ETF heeft een lage drempel en is net als aandelen te verhandelen. De voordelen van een ETF zijn groot, kijk bij mijnbouwaandelen kan er van alles misgaan, stakingen, extreme belastingen en heffingen (kijk naar Afrika en Zuid Amerika!) en zelf onteigening of sluiting is heel normaal.
  Als je fysiek Goud wil kopen, zal dat goed moeten worden opgeslagen en dat kost geld, bovendien betaal je een premium, zeg maar smeltkosten. Een ETF heeft die problemen niet en dus zullen de instituten bij voorkeur in een ETF stappen. De ETF’s doen het erg goed (GLD, IAU, etc.) Uit de cijfers blijkt dat veel beleggers instappen. Ik denk niet dat ooit beslag zal worden gelegd op een ETF of ooit BTW zal moeten worden betaald. Natuurlijk zeggen veel doemdenkers, maar een ETF heeft nooit genoeg Goud om aan zijn klanten uit te leveren. Dat is ook niet de bedoeling, niemand koop een brood met Goud, dat gaat nog steeds in Euro’s. Misschien toch verstandig om een klein beetje in een ETF te stoppen, dus niet alles op de beurs in high tech of food stoppen, maar spreiden. Ach en als het echt fout gaat heb je meer aan een geweer, als aan Goud.

  1. Volgens mij heb je dat goed gezien dat goud nog steeds een rol speelt in ons monetaire systeem. Het is alleen maar hoe er naar kijkt natuurlijk. En eerlijk gezegd denk ik dat die rol veel groter is dan menigeen aanneemt. ETF’s zijn in principe niet te vergelijken met fysiek goud omdat daarmee geen fysiek goud gemoeid is, maar fiat geld. En zo kun je natuurlijk van alles verhandelen onder het mom van een goed, terwijl dat goed helemaal niet van plaats of eigenaar veranderd.

 4. Best wel leuk om hier alleen te zijn.

  EEEEEECHOOOOOOOOO!!!!

  Met van die verhalen over vroeger.
  Ja, dat waren mooie tijden. De wereld zou vergaan en wij zagen het aankomen. Dat schept een band hė? Wil je over praten, en hier ging dat goed.

  Misschien totdat we tot het besef kwamen dat de wereld al lang vergaan is, en we groeiende zijn in onrustigheid over wat we met deze veranderingen gaan doen. Omdat het nu wel heel dichtbij begint te komen. Maar misschien ook omdat alles eigenlijk al gezegd is geweest.
  Een daaruitvoortkomend besef van wat kunnen , en GAAN we doen?

  Voor de geintresseerden heb ik via via nog een huis te koop voor 250.000 kronen, das ongeveer 30.000 euro.

   1. Tevredenheid is de grootste vijand van het huidige systeem wat berust op consuMEREN.

    En wb mijn vorige post, die heks uit engeland was wel een foutje volgens mij.

  1. hallo Mad, je weet de wereld draait altijd door, zeg ga je verhuizen en Zweden verlaten? Je gaat toch niet terug naar kaaskoppen land?
   Ja de veranderingen komen eraan maar dat is het gevolg van diverse (foutieve) beslissingen die in het verleden zijn genomen. Dus zorg goed voor jezelf en je naasten niemand anders zat doen.

  2. Ik zou wel geïnteresseerd kunnen zijn ware het niet dat ik denk dat Zweden het eerste land in Europa zal die ten onder gaat aan de islamisering. Vermoedelijk binnen een paar jaar ook wel een islamitische regering. Dat maakt Zweden voor mij een nogo.
   Maak jij je daar geen zorgen over? Dit is een oprechte vraag hè, niet om te narren…

   1. Nee, want ik zit op t platteland, heb er totaal niks mee van doen hier, sterker nog die gasten willen waar ik woon niet eens komen, alleen maar in de steden.

    Daarbij zie ik t als voordeel dat zweden vooroploopt, omdat het verzet onder het volk daardoor ook al ontzettend hoog aan t worden is. Oa brandstichting in gebouwen waar ze azc van wilden maken, ect

    Maar zoals gezegd, waar ik woon voorzie ik geen problemen.

  1. Mooi gesproken van Pat, alleen 1 ding waar hij aan voorbij gaat.

   The table is tilted, the game is rigged.
   Zoals George Carlin al zei.
   Kijk naar oostenrijk waar bij de verkiezingen bleek dat er meer stemmen waren dan stemgerechtigden…
   Als stemmen een een verschil zou maken, was het al lang verboden.

   Alles is nep en gemanipuleerd. Hoeveel referenda die nee stemden en daarna afgeblazen werden moeten er nog komen om te beseffen dat u leeft op een koeienboerderij waar hoe hard u ook loeit, uiteindelijk de boeren de dienst uitmaken.

   En de mensen?
   Die sliepen verder, kijkend naar de voice of holland en heel syrie bakt.
   Te dom, te laf en te afhankelijk.

   Te walgelijk , en zeker te bedenken wat u uw kinderen aandoet. Ik heb geen kinderen, hoewel het mij fantastisch lijkt ze te hebben, maar niet in een wereld waarin we nu leven.
   Dat gun je niemand.

   https://www.youtube.com/watch?v=i5dBZDSSky0

   EN NU ALLEMAAL NAAR JULLIE WERKJE!!! OPSCHIETEN!!!
   ER MOETEN REKENINGEN BETAALD WORDEN!

 5. Waarom kan de poster van dit artikel zijn naam niet bekendmaken?

  Wat de inhoud en historie van het artikel betreft, is het sinds 1971 een levensgevaarlijke politieke poppenkast geweest over een goudstandaard.
  Het was gewoon over en uit, beslist door de elite.
  Op straffe van leven en dood.

  Nu zijn deze nationale krachten en machten ontkracht, doordat internationaal de kaarten anders geschud zijn.

  Goud,zilver en andere opties zullen op korte/middellange termijn nog het verschil gaan maken, maar zullen op termijn plaats maken voor meer duurzame oplossingen.

  En dat is ook logisch, aan alle spelletjes komt een keer een eind.

 6. Wilt u een van uw fingers of oogen verkopen?
  Wij bieten uw de beste prijs!

  In onze operationgarage langs de 331 in zweden werken wij snel en evvectief!

  Hygiejeene staat bij ons hoog in t faandel!!
  Mail naar [email protected]

 7. Goud versus belofte
  Waar beide gefaald
  Rest de gelofte
  In ’t boek bepaald
  Als houvast aan tijden
  Van bloei en liefde
  Zowaar het staalt
  Keek men en griefde

 8. Goud versus belofte
  Waar beide gefaald
  Rest de gelofte
  In ’t boek bepaald
  Als houvast aan tijden
  Van bloei en liefde
  Zowaar het staalt
  Keek men en griefde

 9. Goud versus belofte
  Waar beide gefaald
  Rest de gelofte
  In ’t boek bepaald
  Als houvast aan tijden
  Van bloei en liefde
  Zowaar het staalt
  Keek men en griefde

  1. Als een stel doofstomme in een overvolle bibliotheek..
   rennend van week naar week..
   We voelen een groeiende dreiging van naderend onheil..
   maar weten gelukkig beter en “de klok” laat het niet toe om er echt even bij stil te staan…
   Doorgaan , het zal wel los lopen terwijl we vaster en vaster komen te zitten..
   Oren klapperen.. Feiten worden bijna fictie en langzaam word het leven een sprookje..
   Leugens , propaganda met intussen een militaire wedloop aan de grens van Rusland.
   Verzuipend in de chaos , dolend door een doolhof ontworpen door de heersende elite..
   Blind worden voor harmonie en medemens maar volledig gefocused op het ego..
   Ingrediënten genoeg voor onrustige tijden..

   1. Bent u zich wel bewust, wat u ventileert?

    “Doorgaan , het zal wel los lopen terwijl we vaster en vaster komen te zitten.”

    Zuig u niet vol met dogma’s van anderen.

   2. Voel u niet eenzaam en verloren, de meesten zijn net zo de weg kwijt als u.

    Volg uw raadgever Joe,Do,Felix,Joop enz Johannes Maasbach en het gaat allemaal goed komen.

    Wanneer u zich hieruit kunt bevrijden, dan zal de mist optrekken.
    Het zal net zo moeilijk zijn, als een een hevig verliefd stel uit elkaar te trekken.

    Volg maar fijn uw ideale pad.

  2. EEN ZEEMEERMIN IN SCHEVENINGEN

   EEN ZEEMEERMIN IN SCHEVENINGEN

   Een zeemeermin in Scheveningen

   Hoorde men vaak prachtig zingen

   Bij mooi weer zat ze op de pier

   En zong daar dan voor haar plezier

   Maar ook voor ‘t enthousiast publiek

   Men zei: “Die meermin is uniek!”

   Ze zong perfect en zonder missers

   Het duet uit de Parelvissers

   ’t Was een prestatie eerste klas

   Omdat ze in d’r eentje was

   Toen zei een impresario:

   “Hoor ik daar nou een radio?”

   “O, nee,” sprak hij toen, “Het is live!

   Maar wat zingt daar nou voor raar wijf?

   Krijg nou wat, ‘t is een zeemeermin!

   Daar zit denk ik wel money in!”

   Hij zei: “Je zingt geweldig meid!

   Het is, denk ik, de hoogste tijd

   Dat dit eens goed wordt aangepakt

   Ik heb voor jou een mooi contract!”

   De meermin is toen opgestaan

   En met de man in zee gegaan

   En als “Zingende Zeemeermin”

   Kwam ze daarna het Kurhaus in

   En daar toen in die grote zaal

   Klonk haar stem echt fenomenaal

   Na afloop ging eenieder staan

   ’t applaus hield tien minuten aan

   Er viel dus niet aan te ontkomen

   Ze moest wel met een toegift komen

   En nadat een zwembad was klaargezet

   Deed ze toen nog een waterballet

    1. Dood gaan is zeer relatief, het is maar in welke context het geplaatst wordt.

     Dood is net zo onrealistisch als geboorte en leven, voor aardse begrippen en toch kan dood net zo mooi zijn als geboorte.

     Elke gebeurtenis levert z’n bijdrage aan het aards geheel.
     En dat geheel krimpt/zal nog flink gaan krimpen, in tegenstelling tot het nog steeds uitdijende Universum.

     Een hele lijpe gedachten/veronderstelling van een puur aardse ziel als ik, voor de meeste slimme, inhalige zielen die de aardse wijsheid in pacht hebben.

     Klinkt heel onwezenlijk, maar de meeste mensen kijken en zien niet verder dan de plekken waar ze gescheten hebben.

     Sorry voor deze onsmakelijke voorstelling van zaken, maar ik kon het even niet duidelijker vertalen.

  1. Muzikaal, zitten er wel een paar aardige stukjes tussen.

   Qua inhoud, is het verleden tijd ( dus niet meer relevant ), of het behelst angst voor de toekomst en dat totaal onrealistisch.

   Dus, het dient geen hedendaagse of toekomstige tijdcyclus en kan feitelijk gezien worden als oppepper/berusting in het voorgestelde noodlot.

   Beiden zijn primitieve overlevingsmechanismen uit een vorig tijdperk.

   1. Dat vind jij… qua inhoud net zo achterhaald en het slaaplied gehalte is mij te hoog… oogjes dicht en wat is de wereld toch mooi…
    Even niet denken aan het pedoclubje wat ons land bestuurd.. of aan de japanse meltdowns die de aarde en alles wat er op leeft langzaam vernietigd… weltrusten bertuzzz

    1. Je 2e alinea heb je zeker gelijk in.
     Hier hebben wij burgers te weinig invloed op om hier daadwerkelijk iets aan te veranderen.

     De 1e alinea van mij, kan en is wat er overblijft na wat vuurwerk, de aarde kon al miljoenen jaren zonder de mens en dat zal niet veranderen.

     Ten 1e, omdat de materiële macht niet bij ons ligt en ten 2e, omdat het volk vanuit de oudheid altijd verdeeld is gemaakt en gehouden.

     Laten we niet hardvochtig zijn of blijven, daar is het leven te kort voor.
     Dit toont ook maar eens te meer aan,de bekrompen aardse verbinding van de mens.

     Dieren vechten op zeker moment om iets en gaan daarna als winnaar of verliezer uit elkaar om hun eigen pad verder te bewandelen.

     Mensen daarentegen zijn in staat om personen, namen, adressen en woonplaatsen op te slaan/registreren, om wraak te nemen op die persoon of later uit te schakelen.

     Dat is ook zo’n beetje, waar jij tegen ageert in je 2e alinea.
     De mens is best intelligent, maar heeft geen toekomst meer op deze aarde.

     1. Dat is nu precies wat de elite voorstaat, u het leven zuur
      maken en u het plezier in het leven ontnemen.

      Zoals ze al honderden jaren aan het doen zijn.

      Alleen, de grote massa ziet en begrijpt dat collectief nog
      onvoldoende ( waren ook in een dwangbuis gelokt/gedreven , zodat dit spel van hun nog steeds genoeg vruchten afwerpt.

      Een massa, die doorlopend als schapen geschoren wordt, dom en
      bezig gehouden wordt met allerlei waardeloze speeltjes en appies, hun
      dagelijkse levensbehoeften steeds duurder moeten gaan betalen ( ook door prijsafspraken door fabrikanten onderling * ) en ook als eerder in een Babylonische spraakverwarring niet met 1 stem kunnen spreken en handelen.

      Dat zal bij de westerse mens bijna onmogelijk zijn/worden,
      omdat ze geen hechte gemeenschappen meer vormen, die zijn reeds langere tijd uit elkaar getrokken door de kapitalisten, sinds het intreden van de industrialisering.

      Wanneer de meerderheid van de massa dit voldoende door heeft
      en er tegen in opstand komt ( dan zijn de meesten al berooid ), dan pas gaan ze uit een ander vaatje tappen.

      Alles, is bijna net zo logisch en onlogisch aan een natuurlijk evenwicht gelinkt, als dat men zelf nastreeft.

   1. Je gaat me toch niet vertellen dat het een fijn gevoel geeft om naar zo’n ceremonie te kijken of wel?

    Bohemian grove on tour.

 10. Waar komen wij mensen vandaan? En wat komen wij hier doen op aarde, behalve ons leuk profileren op facebook? En ‘Stuff’ verzamelen.

  Geschapen? Maar met wat voor doel dan? Een experiment? Deelhebbers van het vraagstuk of we voor het licht of het donker kiezen?

  Het donker dat beloont in materialistische zaken en aardse genoegens, of het licht wat ons tot hogere waarheid doet contempleren in minimalisatie.

  Lessen en wijsheden die te verkrijgen zijn over meerdere levens? Met wat als doel dan?

  Zomaar een paar vragen, broeders. En ik weet, ondanks dat t stil is dat velen biflatie nog steeds als lezers bezoeken. Zeg eens wat je vindt want daar gaat t wel om.

  https://www.youtube.com/watch?v=cfI5DMcm02U

  1. Ach ja, hoe betrouwbaar is een dergelijke informatiebron.
   En zou het zo dramatisch zijn, als het werkelijk zo zou zijn.

   Ik vraag me sterk af, of zij daar wel genoeg middelen voor hebben als denkgroep.
   En of de nadelen opwegen tegen de voorgestelde voordelen.

 11. Het valt me opeens op hoeveel er afgehaakt hebben op deze site.

  Nou ja is ook geen ramp, je wilt het kaf ook niet tussen het koren hebben, om zuiver graan/meel te verkrijgen.

  Misschien is deze opmerking ook wat te bot gesteld, maar het kwam me maar zo invallen.

  1. Biflatie liep te goed.. meer dan 100 zinnige reacties op een artikel. Dan worden bertus en werner maar weer van syal gehaald. Werner met zn onzin en bertus met zn beledigingen.. daarbij weinig inhoudelijke artikelen dan alleen goudpraatjes en zie het resultaat..

   1. Gebruik je eigen kennis, beleving en ervaringen voor jezelf, je zult ze nog hard nodig hebben de komende jaren.

    Ik kan er niet veel mee, omdat ze van iemand anders z’n beleving zijn.

 12. de onzin van het zilver, ik las dit rapport en keek naar de cijfers: https://www.silverinstitute.org/WorldSilverSurvey2016.pdf er is inderdaad een jaarlijks tekort aan zilver, maar dit tekort is er omdat er een enorme vraag is naar zilveren munten, als je kijkt naar puur productie en industriele vraag dan is er helemaal geen tekort, total suply 2015: 1,040.6, de industriele vraag 588.7, (zelfs enkel de mijnproductie is genoeg voor de industriele productie) het huidige ‘productie tekort’ is gebaseerd op de grote vraag naar munten, lees het rapport en en bestudeer de tabel over de afgelopen jaren

 13. Een tijdje terug schreef ik een stukje over hoe Bix Weir tegen Greenspan aankeek. Nu komt hij hierop terug in een meer dan 1 uur durende videopresentatie. Het blijft voor mij één van de mooiste conspiracy verhalen, maar vele van dat soort verhalen blijken achteraf meer waarheid te bevatten dan in 1e instantie aangenomen. Het verhaal over Greenspan heeft me jaren geïntrigeerd en deze video zet de zaken toch wel in een logisch verband. http://www.roadtoroota.com/public/Discovering_the_Road_to_Roota.cfm?awt_l=DoOBA&awt_m=3h122N1HgrAZ85B

  1. Greenspans plan de banksters letterlijk zichzelf te laten opblazen, als een soort of moderne Robin Hood. Het is wel de enige manier om dit doel te bereiken, daarom ben ik het met je eens dat er een logica in dit verhaal zit. Bedankt voor deze link.

   1. Harold, zo zijn er natuurlijk vele logische verhalen. Maar vaak zul je zien dat die zomaar ergens beginnen. Bij dit verhaal van Bix Weir moet je je dan ook wel blijven afvragen: Zou Greenspan dit nu allemaal alleen bedacht en uitgevoerd hebben? Zelf maakt Bix Weir het verschil tussen de ‘good’ en de ‘bad’ guys. Maar wie behoort nu tot welke categorie? Maak niet de vergissing dat ik dus een medestander van Bix Weir ben, dat is beslist niet zo, maar dit specifieke verhaal over Greenspan en een terugkeer naar een gouden standaard heeft zeker mijn aandacht.
    Het zou trouwens wel mooi zijn als meer mensen hier op Biflatie het verschil konden maken tussen goudpraatjes en een gouden standaard. Twee totaal verschillende zaken in mijn ogen.

    1. In mijn optiek, zal het eind resultaat ergens in het midden liggen, omdat de werkelijke macht nog ongelijk verdeeld is tussen de mogendheden en nog herverdeeld moet worden.

     Dit schept geen precedent op korte/middellange termijn voor 1 partij.

     Alles heeft z’n tijd nodig, net als een fruit boom die vruchten gaat geven.

     1. Met alleen tijd komen er geen vruchten aan en boom. De tijd is een vage factor in het geheel. Als we op tijd hadden ingegrepen hadden we nu geen tijd hoeven te winnen. De tijd zal het leren dat we in korte tijd onzekere tijden te gemoed gaan zien.
      Om maar niet in de problemen te komen en het financiele muziekdoosje te laten draaien worden nu in de laatste fase alle paardenmiddelen ingezet zoals je ziet hoort en merkt.. Deze laatste fase zet meer op zijn kop dan het systeem al die jaren al heeft gedaan. De anti Rusland propaganda draait op volle toeren . Grote militaire oefeningen aan de grens met Rusland om onze “veiligheid” te garanderen. Werkelijk ALLES word gebruikt om de brexit te beinvloeden. Veel word uit zn verband getrokken , beinvloed of gemanipuleerd ten koste van veel , ten bate van weinig… Geld, cijfers en grafieken bepalen de koers..
      Als je de krant goed leest en goed luistert naar bijv. journaal is het keer op keer hetzelfde.. Welk onderwerp dan ook , de verwachting , koers of speculatie is de VET gedrukte kop en de werkelijke feiten worden niet of nauwelijks genoemd. Toch wel kut als je ziet dat de meeste van je familie , vrienden en kennissen er in trappen en je al snel discussies krijgt waar je het als geinformeerde op moet nemen tegen je vriend en de complete media..

     2. Inderdaad, tijd is een vage factor, puur menselijk en is eigenlijk fixie.
      In feite speelt alleen heden en toekomst een rol en deze zijn beïnvloedbaar.

      Een toestand, kan alleen maar blijven bestaan/groeien, doordat er voortdurend aandacht ( lees gedachten ) aan geofferd worden.

      En dan kan je dus ook spreken van slachtoffer.

     3. Yeah… tijd is cyclus… dus tijd genoeg..
      Met die vermissing van die twee kinderen in NL , paar jaar geleden viel bij mij het kwartje ineens toen ze het over slachtoffers hadden.. raar woord… Slacht-Offer… maar ja.., Nederland is ook n beetje raar met kinderen..

     4. Het bewust zijn en beleven van tijd, is in wezen verknoeien van tijd.
      Einstein was daar naar mijn beleving wel duidelijk in.

      Het zelfde geld voor ruimte ( afstand ), dit is net zo relatief.

     5. Ik kan nou niet bepaald zeggen dat tijd een vage factor is. Tijd is juist een allesomvattende factor. En ook zeker geen cyclus zoals Mad hieronder zegt. Een cyclus kan je uitdrukken in tijd, maar verder dan dat gaat het ook niet. Dus zal die cyclus wel een fictie zijn. Een cyclus gaat rond waarbij het beginpunt tevens het eindpunt is. Alleen wij vertalen dat dat begin- en eindpunt naar een waarde. En dat gaat in de huidige wereld gewoon niet op. Fermat zei eens: Ik was confuus over het onderwerp en nu ik uw uiteenzetting heb gehoord ben ik nog steeds confuus, maar wel op een hoger (ander) niveau.

     6. Tijd is zeker wel een cyclus.., kalender is ook niet lineair .Ook tijd kun je uitdrukken in cyclussen.. het is maar net hoe je lineair je het wil zien..

     7. ‘De gregoriaanse kalender werd voor het eerst voorgesteld door de Napolitaanse arts Aloisius Lilius en werd overgenomen door het Concilie van Trente (1545-1563). Paus Gregorius XIII kon de kalenderhervorming pas in 1582 met de bul Inter gravissimas doorvoeren. Bij de invoering werden 10 datums overgeslagen om het begin van de lente terug te brengen naar 21 maart. De weekdagen liepen zonder onderbreking door: op donderdag 4 oktober 1582 volgde vrijdag 15 oktober 1582.’

      Dit is een kalender van 365 dagen, met een schrikkeljaar 1x in de 4 jaar.
      Het is de kalender van misleiding uitbuiting en onderdrukking.
      Het is een kalender van niks.

      We moeten het er mee doen zolang het duurt, de hele westerse samenleving is er mee vervlochten en aan vastgeketend.

      Iedereen kan zelf z’n waarde er aan toekennen.

     8. De meeste natuurlijke verschijnselen/omstandigheden lijken met natuurkundige wetten te verklaren.

      Deze wetten gaan meestal niet verder en zijn gebaseerd op onze aardse omstandigheden.

      In ons universum en daar buiten gelden nog vele andere natuurkundige wetten, waar wij nog zeer weinig of geen weet van hebben.

      Van Fermat, heb ik niet zo’n hoge pet op op dit moment.
      Hij was een analyticus in de meetkunde, verbonden aan het hof van Toulouse en daarmee begrensd, onderhouden en geketend door de rooms-katholieke kerk.

      Deze man wild/hoefde/kon niet zijn eigen ambitie en wijsheid verder ontwikkelen, omdat hij op tijd een zak met munten in de hand werd gedrukt.

      Einstein heeft zich nooit voor zakjes met gouden en zilveren munten willen verkopen.
      Dat maakt deze man ook onsterfelijk.
      Hij maakte zelfs degenererende uitspraken en citaten over dergelijke personen en groepen.

      Deze man heeft een sober leven geleid en leefde voor zijn passie.
      Hij heeft altijd geweigerd een handlanger te worden van de gevestigde, criminele orde en dat zal deze man ( geest ) altijd blijven sieren.

     9. Je hoeft ook geen hoge pet op te hebben van Fermat, Bertus. Het is en blijft voor wat het waard is in de ogen van de waarnemer (in the eyes of the beholder). Fermat zei in ieder geval dat hij nog niet wist waar of hoe het zou eindigen. Hij was confuus en bleef confuus, maar wel op een hoger plan. Maar ja, er was natuurlijk ook geen Bertus om hem de weg te wijzen of hem zijn ’tekortkomingen’ te laten zien. 🙂

     10. Ik kan je reactie wel waarderen ( laatste alinea ), Ik mag zelf ook wel eens stekelig reageren.

      Als het op een goed geaarde manier gebeurd, kan het alleen maar positief uitwerken.

      Helaas kon ik Fermat niet van raad voorzien, of hem uit zijn dwangbuis bevrijden in die tijd.

      Maar, waarom zou ik iemand uit een web trekken, waar hij graag in wil blijven.

      Hij komt wel een keer terug.

     11. Ik weet het bertus.. Dick snap het alleen nog niet helemaal.. Zoals hij zelf zegt.. in the eyes of the beholder…
      @dick , je zegt een cyclus gaat rond… ? en eindigt waar het begonnen is..? Zoals een minuut , uur of dag ? Dus tijd is fictie… ‘ ik heb geen tijd of waar haal ik de tijd vandaan zijn uitspraken die kant nog wal raken…’

     12. Het is duidelijk, dat Dick wel deel wil nemen aan de discussies, maar om de confrontatie en weerwoord uit de weg te gaan liever een positie als toeschouwer ambieert.

      Waarschijnlijk, omdat hij moeilijk heen en weer kan schakelen met een onzuiver gevoel en gedachten.

      Dit is een persoonlijk obstakel, waar vele aardbewoners mee worstelen.
      Dit zijn doorgaans wel de meest onbetrouwbare, onstabiele personen waar je mee te maken kan krijgen ( code rood ).

      Het is eigenlijk mijn streven om afstand nemen van persoonlijke diagnoses, maar Dick profileert zich volgens mij als een wolf in schaapskleren.

      Hij neemt geregeld afstand van kritische posters, om zich weer opnieuw in stelling te zetten tegen anders denkende personen.

      Een dergelijke eenzijdige opstelling, die weinig of geen respect heeft voor anders denkende mensen met een acceptabele persoonlijke mening geeft mij zwaar te denken.

      Na hem een paar keer tegen gesproken te hebben, wil hij mij in de ban praten.
      Hij mag zijn IQ gehalte nog wel eens op mij uit gaan testen!
      Voor mijn gevoel, zal hij niet veel respons gaan geven op mijn reactie.
      Hij mag graag poppenkast spelen.
      Zo wel, laten we eens een potje gaan schaken met klok.

    2. Mee eens, het mogen ook een soort knikkers zijn zolang ze maar zeldzaam zijn en niet kunnen worden gerepliceerd.

  2. Greenspan, is altijd een nietszeggende , doorzichtige, aan een halsband lopende poppenkast figuur geweest.
   Daar heb je toch geen video van een road-pub club voor nodig!

   Greenspan was een sluwe zakkenvullende geldwolf, niets meer en niets minder.
   Hij staat ongeveer op het zelfde niveau als Bush sr/jr en is ook praktisch nergens meer welkom.

   Ze behoren allen tot de zelfde hoop stront.
   Ze zijn allen verdoemd.

  1. Wat voor gevolgen zal dat wel hebben voor het financiële systeem? Zal dit leiden tot omvallende banken, het stilvallen van de wereldhandel en het knappen van de derivatenbubbel? Tijd dat Biflatie een artikel publiceert over de Brexit.

   1. De geest is uit de fles en probeer hem er maar weer in te krijgen.

    De geestenbezweerders zullen alles in het werk gaan stellen om de geest te liquideren.

   2. Wanneer we de reacties van de leden van de Europese Commissie mogen beluisteren, dan valt me op, dat deze schimmen zeer koud, emotieloos, sjacharijnig, eigen doel gedreven reageren op het vertrek van het V.K uit de Europese Gemeenschap.

    Het is een zeer zelf ingenomen, machtsbeluste, dictatoriale niet door de Europese bevolking gekozen kliek, die nu al haar middelen gaat inzetten om de andere lidstaten schik aan te jagen, wanneer 1 van hen het pad van de V.K zou willen inslaan.

    Het Europees Parlement is nog geen moment in beeld geweest, ook niet zo verwonderlijk, omdat ze geen enkele bevoegdheid zijn toebedeeld in de Europese Unie.

    Maar dat boeit de Euro- parlementariërs ook niet zo, want zo kunnen ze persoonlijk wel financieel zeer royaal meeprofiteren uit de ruif van Brussel, gefinancierd door door de Europese belastingbetaler.

    Hoe kan het nou, dat onze producten en lasten 3 keer zo hoog zijn geworden sinds 2001, domme, geïndoctrineerde zullen het ontkennen.

    Brussel en slaafse Nationale overheden hebben hun pijlen gericht op uw toekomstige pensioen aanspraken, ze zijn nu al bezig er stukken van af te knagen.

    De Nederlandse Pensioen fondsen beheren in totaal ongeveer 1300 miljard, dat is een lekkere kluif voor Brussel en Rutte om de gaten mee te dichten.

    Rutte is compleet gehypnotiseerd door Junker en de voorzitter van die criminele kliek, dus die kunnen we eerst wel vergeten.

    In principe veranderd er voor ons als mens eigenlijk niets.

   3. Dat zijn nogal wat vragen dawmast, waarop ik het antwoord niet zo gauw zou weten. Is er wel een verband tussen Brexit en de zaken die jij noemt zou mijn 1e wedervraag zijn. Gaat de EU wel onderuit omdat Engeland niet meer mee doet? Dat er nog veel staat te gebeuren (denk o.a. aan nieuwe referenda in andere landen) lijkt me wel zeker. En over economische zaken (handel) zal overnieuw onderhandeld moeten worden, als men dat al wil. En als dat allemaal zou gebeuren dan moet ik nog zien of de Euro gehandhaafd blijft. Maar zoals gezegd, ik zou het nu beslist niet weten.

 14. Inderdaad, alle geld stromen, beurzen, collectieve geld buffers en economische bedrijvigheden, worden gestuurd tot totale controle.

  Het is niet voor niks, dat de meerderheid van de burgers in het V.K zich heeft uitgesproken voor afsplitsing van de EU en onafhankelijk prefereert boven lidmaatschap van een Unie die niet deugt.

  De Engelsen schijnen toch beter te luisteren naar hun intuïtieve signalen, dan hun soortgenoten op het vaste land.
  Als de hele zaak gaat vastlopen, zullen de mannetjes/vrouwtjes aan de knoppen de buit gaan binnen halen.

  De grote Amerikaanse banken hadden al ingezet op een Brexit, dus die hebben de winst al binnen gesleept.

  “En één daarvan is de financiële oorlog die zich afspeelt in de
  cyberruimte, d.w.z. de mogelijkheid van het uitroeien van de digitale welvaart.”
  Welk bezit de burger ook denkt te hebben, het doet er niet meer toe.

  De cyberruimte is in handen van de digitale aardse meesters op dit moment, maar ze hebben in hun enthousiasme geen idee waar de afgrond zich aandient.

  Iedereen maakt zijn eigen keuzes in het leven: materie, geluk, liefde, macht, verdelen, balans.
  Het is en blijft een moeilijke keus voor de doorgaans gestoorde aardse mens.

 15. Partijleden van de meeste linkse partijen in Europa, hebben zich gaandeweg de afgelopen 30 jaar als parasieten en steun betuigers aan domme, hoogmoedige, onaantastbare overheids ambtenaren kliek en het bedrijfsleven overgeleverd en de burgenbevolking derhalve maar vergeten voor hun eigen gewin.

  Dit gaat zich op zeker moment wreken, net als de leugen voor de waarheid moet buigen op zeker moment.

  De leugenaars, gaan zich nu in alle bochten wringen om toch nog bij zoveel mogelijk mensen vertrouwen terug te krijgen met loze en valse praatjes, om hun eigen hachje op termijn zeker te stellen.

  Het is een beschamende poppenkast voor de vele goedwillende, maar vaak goedgelovige burgers.

  Een derde ronde van misleiding en bedrog zal volgen.
  Benieuwd, hoeveel burgers daarna weer met een kater wakker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: