Jim Rickards: het zal deze keer compleet anders worden

21

Jim Rickards schoof onlangs aan bij Bloomberg om te discussiëren over de toekomst van de dollar en de Amerikaanse economie.

Jim Rickards

Jim Rickards: het zal deze keer compleet anders worden

Rickards waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe crisis, één die deze keer compleet anders zal worden. Hij schrijft hier al geruime tijd over in één zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, en recent in ‘The New Case for Gold’ (2016).

Rickards trapt de discussie af met de financiële situatie waarin we ons momenteel begeven. $17.000 miljard schuld was reeds de wereld ingetrapt gevolgd door nog eens $4.000 miljard sinds de crisis die begon in 2008. De situatie is er hierdoor allerminst beter op geworden. Rickards benadrukt dat de economie elke acht jaar tegen een crisis aanloopt, en dat we er ook deze keer niet ver van verwijderd zijn.

Toch zal deze crisis volledig anders uitpakken. De twee voorgaande crisissen werden bestreden met gelddrukken. Dit zal in de komende crisis anders worden. Het zal een situatie worden zoals we zagen in Cyprus en Griekenland waar banken dicht blijven of zelfs kopje onder gaan, maar zeker niet gered zullen worden!