Jim Rogers over wat de financiële markten gaan doen

Groot respect voor de legendarische beleggersgoeroe die de Amerikaan Jim Rogers is.  ´James Beeland Rogers, Jr. is samen met George Soros oprichter van het Quantum Fund. Hij is een Amerikaans universitair docent, schrijver, wereldreiziger, economisch commentator en oprichter van de Rogers International Commodities Index.´ (Wikipedia.org.) Ook in Singapore waar hij sinds 2007 woont, bestaan Corona beperkingen. Het dagelijkse leven loopt dus zelfs voor de superrijken niet op de spreekwoordelijke wieltjes. Ondanks dat hij tegen de 80 aan zit (geboren in oktober 1942) volgt hij nog heel precies het reilen en zeilen op de financiële markten. Natuurlijk is Roger meer een voortrekker en voorloper, dan enig soort volger. Dat is ook wat de zeer succesvollen in beleggen, investeren onderscheidt van alle anderen.

Go East

In verschillende opnames laten we hem dan ook aan het woord over de acties van de Federal Reserve. Wat goud gaat doen (daarop antwoordt hij gewoonlijk dat hij het bezit maar ook geen glazen bol heeft). Hoe hij over bitcoin denkt (dat overheden het zullen verbieden wanneer de digitale munt te belangrijk wordt). Hoe hij de toekomst ziet voor de aandelenmarkten… Over veel meer nog en zeker over commodities, grondstoffen (en edelmetalen zijn eveneens grondstoffen). Nog over zijn toenmalig besluit om New York in te ruilen voor Singapore, waarmee hij aantoont wat we op Biflatie al vaker schreven, nl. het almaar groeiende belang en de voorsprong die het Oosten heeft genomen, en nog, op het Westen: “If you were smart in 1807 you moved to London, if you were smart in 1907 you moved to New York City, and if you are smart in 2007 you move to Asia.”  

 

Tot slot nog een langere video waar toch heel Rogers´ leven en werk in wordt belicht en dit in een uur vijftien minuten. Voor iemand die letterlijk heel de wereld is rondgereisd. De top of ´een top´ in financieel kunnen bereikt heeft en dit reeds decennia geleden. Zo echt een man die kan zeggen: ´´been there done that´´. Teveel onderwerpen om op te noemen allemaal, die aan bod komen, maar dit is alvast een flinke greep:  ´about peanut sales, commodity supercycles, global debt reset, creation of the RICI, reweighting for renewables, commodities vs commodity companies, Jim’s ability to identify the next world trend (!), Guinness Book of World Records, Chinese commodities, preferring shares of Google over Gold, potential of innovation outpacing demand, Hot Commodities 1998 vs 2021, cross country trips, probability of a Chinese supercycle, and Jim’s thoughts about the next bear market and market dislocation being the worst we’ve ever seen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: