Jim Rogers: Vergeet 2012, Richt je op 2013

De bekende grondstoffengoeroe Jim Rogers was weer eens op zakennetwerk CNBC. Ook deze keer legt hij op geheel eigen wijze uit hoe hij denkt dat de nabije toekomst er uit zal zien. Volgens Rogers zal in 2012 voorlopig weinig gebeuren. Er zijn in 2012 veel verkiezingen in belangrijke economieën zoals in de VS, Frankrijk en China. Hierdoor zullen deze landen er alles aan doen, zoals wij hier al eerder uit hebben gelegd, om dit jaar niet in een nieuwe financiële crisis terecht te komen. Om deze reden verwacht Rogers dat de wereld pas in 2013 echt in problemen gaat komen, met tot gevolg dat er in 2014 totale paniek zal uitbreken, aldus Rogers.

12 reacties

 1. Ik word nu een beetje moe van deze proleten , 2011 was er al een doemscenario en had in dat licht bezien van economische crisis een ineenstorting verwacht doordat men toch overstag zijn gegaan met Griekenland en nu het niet gebeurd is en zij in feite maar kul verhalen de wereld in slingeren gaan zij nu maar hun doemscenario vooruit schuiven naar 2013 met totale crisis en ondergang in 2014 ,
  Jim Rogers kom eens met iets serieus materiaal en loop jou zakken niet te vullen met slappe verhalen .

 2. @Rinus: Denk nou eens een beetje na man! De politici kunnen een nieuwe crisis niet veroorloven, dus is naar het laatste redmiddel gegrepen, de drukpers! Waarom de trekker nog niet is over gehaald, heeft alleen maar te maken dat er kredieten worden gecreeerd om de problemen te masceren. Banken mogen honderden miljarden leven voor 1 procent en als ze dan toch nog niet genoeg geld hebben, dan neemt de staat toch gewoon de bank over? Het zijn geen oplossingen, het is geen vrije markt economie meer, maar slechts een middel op het onvermijdelijke uit te stellen.

  Ik ben het dus volledig met Jim Rogers eens. Geen proleet, slechts een man met een nuchtere visie. Koop een stuk akkerland en ga lekker boeren, dat zegt Rogers, dan weet je zeker dat je elke dag te eten hebt.

 3. [quote name=”Dré”]Koop een stuk akkerland en ga lekker boeren, dat zegt Rogers, dan weet je zeker dat je elke dag te eten hebt.[/quote]
  Wat dat betreft ben ik blij dat wij een eigen moestuin en vleeskoeien hebben 🙂 als er straks echt chaos is, dan zit ik gebakken :p

 4. @MP : Prof Robison is een ‘leuk’ voorbeeld van een ex-Illuminati ; lees z’n werk ‘Proofs of a conspiracy etc’ maar eens.

  http://en.wikipedia.org/wiki/John_Robison_(physicist)

  Ik kan nog wel meer ‘ex-en’ produceren, maar dat kost me iets teveel tijd/naslagwerk. Serieus.

  En voor degenen die een uurtje van hun kostbare tijd kunnen/willen missen, bijgevoegd een link naar het laatste interview van Daryl Smith met Adrian Salbuchi :

  http://iamthewitness.com/audio/Salbuchi/TFC.SMITH.salbuchiA.mp3

 5. @#3 Dré

  Ik denk na , al ruim vanaf 2008 daar mijn belangen geschaad zijn door de mensen die hun zakken lopen te vullen om doemscenario’s te verkondigen en de tijd span maar voor zich uit lopen schuiven , ik ben altijd nuchter geweest en hou niet van glazen bol kijken techniek.
  Kom met feiten maak het hard en waar , dan kan een mens handelen maar werk niet met rookgordijnen .

 6. [quote name=”Dré”]@Rinus: Denk nou eens een beetje na man! De politici kunnen een nieuwe crisis niet veroorloven, dus is naar het laatste redmiddel gegrepen, de drukpers! Waarom de trekker nog niet is over gehaald, heeft alleen maar te maken dat er kredieten worden gecreeerd om de problemen te masceren. Banken mogen honderden miljarden leven voor 1 procent en als ze dan toch nog niet genoeg geld hebben, dan neemt de staat toch gewoon de bank over? Het zijn geen oplossingen, het is geen vrije markt economie meer, maar slechts een middel op het onvermijdelijke uit te stellen.

  Ik ben het dus volledig met Jim Rogers eens. Geen proleet, slechts een man met een nuchtere visie. Koop een stuk akkerland en ga lekker boeren, dat zegt Rogers, dan weet je zeker dat je elke dag te eten hebt.[/quote]

  #6 Rinus de nadenker 05-03-2012 23:28
  @#3 Dré

  Ik denk na , al ruim vanaf 2008 daar mijn belangen geschaad zijn door de mensen die hun zakken lopen te vullen om doemscenario’s te verkondigen en de tijd span maar voor zich uit lopen schuiven , ik ben altijd nuchter geweest en hou niet van glazen bol kijken techniek.
  Kom met feiten maak het hard en waar , dan kan een mens handelen maar werk niet met rookgordijnen .

 7. @rinus de nadenker
  Jammer voor u dat u niet ruim voor 2007 naar de doemsday voorspellers had geluisterd. Ik gelukkig wel (met dank aan een collega) en heb flink kunnen verdienen. Ook heb ik geen enkel schade opgelopen sinds 2008.

  Dat de politici en bankiers de echte finale (endgame) van ons monopoly geld zo ver voor zich uit kunnen schuiven is echt knap te noemen niettegenstaande het gebruik van echt de allerzwaarste middelen om in de roes van hun verslaving te blijven.

  Lui als o.a. Rogers hebben echt wel hun steentje bijgedragen aan het inforemeren van het publiek.

 8. Koop een stuk achterland en ga lekker boeren? Wat denk je wat uitgehongerende en vermoeide stedelingen met je moestuin en fruitbomen zullen doen? Je netjes vragen of ze wat appels of kolen mogen hebben?

  Bij een complete financiele meltdown blijft de allerbeste oplossing: zoek een warm land met een rijke agricultuur en tjokvol grondstoffen. Dus dat wordt verkassen naar Mexico of Zuid-Amerika. Vergeet niet je edelmetaal mee te nemen!

 9. Nou snap ik waarom die elite van die gigantische bunkers hebben laten bouwen. Niet om zichzelf te beschermen voor een planeet, maar voor de totale chaos die komen gaat als het hele financiële systeem gaat klappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.