Jim Rogers: Aandelenrally gebaseerd op lucht

james rogersDe Amerikaanse wereldreiziger en super-belegger James “Jim” Rogers hoeft eigenlijk weinig introductie.  Hij waarschuwt dat “an even worse catastrophe” er aan komt.  Het draait allemaal om schulden, teveel schulden.  De Verenigde Staten zijn de grootste schuldeiser in de geschiedenis van de wereld! Leest dit nog eens…  Het ware gezegde gaat “wanneer de VS niezen raakt de rest van de wereld verkouden”.  Het is dus van het grootste belang de economische en financiële toestand aldaar goed in de gaten te houden.

Aandelenrally gebaseerd op lucht

“We may well have a big, big rally in the U.S. stock market, but it’s not based on reality. I would encourage investors to know you’re in a fool’s paradise, be careful (…)”.  De schuldenbubbel werd en wordt almaar verder opgeblazen – en geen hond die het lijkt te merken of er mee zit.  “I’ve been to this party before, and I know now it’s time to leave”.

Lessen uit vorige crashes

Er waren 2001 en 2002, dan kwamen 2007 en 2008, die erger waren van impact.  Ergens in de komende tijd zal de nog ergere Grote Klap komen.  Voor de eerste keer in de geschiedenis zijn alle landen met hetzelfde bezig : geld bijdrukken en nog meer schulden maken.  “Well, the artificial sea of liquidity is going to dissapear someday and when it does, the catastrophe will be even worse”…

 

 

13 reacties

 1. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Altijd hebben mensen zoals Jim Rogers gelijk. Alleen pas na de crash. Hij is een roepende in de woestijn. Daar luistert dus geen hond naar. Waarom eigenlijk, als de trein lekker op gang is waarom zul je er dan af springen?

  Er zijn echter zoveel signalen die er op duiden dat er iets niet goed zit in onze westerse (schulden)economie. Hoe kun je nu verwachten dat we lekker door hobbelen met een megaschuld waarvan de houdbaarheidsdatum in feite al is verstreken? Het rottingsproces zal snel z’n intrede gaan doen. Wakker worden…!!!

 2. ‘Houston; we have a big problem’.
  ‘Brussel; we have financial problems, sovereign problems and border problems in Europe’.
  ‘Tokio; we have a lot of financial problems and nuclear problems’.
  ‘Buenos Aires; we have financial problems and poverty problems’.
  ‘Beijing; we have a pollution problem and we do have a serious dollar

  ‘Mayday, mayday, we are going down’……………………………..

 3. That sea of liquidity won’t dissapear… Maar gaat van de papieren beloftes naar real assets; grond, graan, olie, edelmetaal, vastgoed. En let dan eens op de inflatie….

  Of de 1 tot 1,5 triljoen dollar derivatenberg gaat schuiven. Als de financiele tectonische platen gaan schuiven ziet de wereld er echt anders uit.

 4. Volgens mij zijn de VS niet de grootste schuldeisers, maar de grootste schuldenaren. Anyway, Jim Rogers is de zoveelste die roept dat we uiteindelijk ten onder gaan aan onze schuldenberg. Op zich niks nieuws dus, de vraag is alleen wat we er aan gaan doen.

  1. Er is wel wat aan tedoen maar dat gaat niet gebeuren.
   Dus er zijn 2 wegen die leiden naar hetzelfde.
   Het volk gaat naar de klote.
   Of oorlog of hyperinflatie.
   Maw je geld is geen moer waard en je werkt je helemaal d ziekte wet in omdat je maandelijks niet rond komt.
   Wat gebeurd er uiteindelijk na oorlog ….reset.
   We beginnen opnieuw.
   Er is teveel corruptie , meer dan ooit.
   Het systeem moet op de schop.

   1. Klopt wat je zegt ook in de jaren dertig was er veel corruptie en fraude,kennelijk ontstaat er door een oorlog een geestelijke reset,en weet iedereen weer zijn plaats,men maakt dan de eerste 10 jaar dan ook nagenoeg geen schulden.

 5. OH NEE! ECHT WAAR ,JIM?

  ik geloof er niets van hoor, die man is een hoax. Het kan toch niet zo zijn dat het ALLEMAAL list en bedrog is?

  Of eeeeehhh…

 6. Deels heeft Jim wel gelijk met dit verhaal,maar het is vooral ook de lage rente die ervoor zorgt dat alleen aandelen nog een goed rendement kunnen maken,vooral in technologie kun je nu een goed rendement maken,met als topper tesla.

 7. Maar zelfs een kind weet dat er geen feestje blijft duren,een heftige correctie hangt in de lucht,er zijn er die dit al jarenlang roepen en hebben zelf de rally gemist,angst overheerst in dit geval en dat is nooit geen goede raadgever geweest,wanneer je je indekt met opties kunnen de risico’s bovendien beperkt blijven.

 8. “This is the first time in recorded history that we have every major central bank in the world printing money” dit stukje tekst is het meest beangstigend.

  Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid is er een financieel (zo verbonden)systeem geweest als nu. vroeger viel een enkel land om en niet alles tegelijk, toen had in ieder geval het muntgeld nog metaalwaarde, nu niet meer. dus als het misgaat, gaat het overal op de wereldbol mis, zonder goud of zilverstandaard is er geen rem op geldgroei.

  ik hoop dat het goud, zilver en koperen muntgeld terugkomt zodat er nog iets van een ruilmiddel is wat overal ter wereld intrinsieke waarde heeft, want om weer kippen of iets dergelijks te gaan ruilen voor een paar schoenen is niet zo handig voor de economie. Ook het vaststellen van prijzen door de overheid heeft tot nu toe nooit goed gewerkt in de geschiedenis, mooi rampzalig voorbeeld Chili in de jaren zeventig

  Het DDR /USSR/NSDAP economie model (Het Duitse wonder van Hitler was ook gebaseerd op schulden en stelen) wat de EU nu wil gaan opzetten was in economisch opzicht ook een drama, dus laten we hopen dat de EU niet een dergelijke fout gaat maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.