Jim Rogers: Aandelenrally gebaseerd op lucht

13

james rogersDe Amerikaanse wereldreiziger en super-belegger James “Jim” Rogers hoeft eigenlijk weinig introductie.  Hij waarschuwt dat “an even worse catastrophe” er aan komt.  Het draait allemaal om schulden, teveel schulden.  De Verenigde Staten zijn de grootste schuldeiser in de geschiedenis van de wereld! Leest dit nog eens…  Het ware gezegde gaat “wanneer de VS niezen raakt de rest van de wereld verkouden”.  Het is dus van het grootste belang de economische en financiële toestand aldaar goed in de gaten te houden.

Aandelenrally gebaseerd op lucht

“We may well have a big, big rally in the U.S. stock market, but it’s not based on reality. I would encourage investors to know you’re in a fool’s paradise, be careful (…)”.  De schuldenbubbel werd en wordt almaar verder opgeblazen – en geen hond die het lijkt te merken of er mee zit.  “I’ve been to this party before, and I know now it’s time to leave”.

Lessen uit vorige crashes

Er waren 2001 en 2002, dan kwamen 2007 en 2008, die erger waren van impact.  Ergens in de komende tijd zal de nog ergere Grote Klap komen.  Voor de eerste keer in de geschiedenis zijn alle landen met hetzelfde bezig : geld bijdrukken en nog meer schulden maken.  “Well, the artificial sea of liquidity is going to dissapear someday and when it does, the catastrophe will be even worse”…