Jongeren zijn slachtoffer van de crisis

De jeugdwerkloosheid in Griekenland en Spanje is gestegen naar 58% en 54,2%.
De jongeren daar zijn het slachtoffer geworden van de Europese schuldencrisis.

6 reacties

 1. Ruim een jaar voordat Lehman viel zie je in de grafiek de werkloosheid sterk toenemen in alle landen, behalve Duitsland. Griekenland eerst een lagere werkloosheid dan Duitsland.

  Het is gewoon een spelletje, waar ze hier in NL mee bezig zijn is nivelleren, wat de EU voor heel Europa wil.

  Tenminste nog iemand die iets zinnigs zegt: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21062754/__Zwart_geld_is__goed___.html De zwarte markt, is wereldwijd de grootse economie, een vrije markteconomie; de enige echte?

 2. Onzin.. jongeren slachtoffer laten voelen van een bepaalde tijd brengt meer schade dan de tijd zelf. Dit is een tijd van kansen.. leer voor jezelf zorgen en voor anderen.. samen sta je sterk.

  Jongeren slachtoffer maken.. dat zouden de neoliberalinazi’s graag zien.. kunnen ze zo aansluiten bij de rest van het slachtvee.. bah!

 3. Een dergelijke massale jeugdwerkloos is funest, slaat hele diepe wonden. Als dit nog lang aanhoudt zitten Griekenland en Spanje nog een generatie lang met een arbeidspotentieel dat de concurrentie zeker niet aan zal kunnen met de rijkere meer competitieve economieën in Europa.
  Dat ziet er dus heel betoerd uit voor deze landen.
  Met dank aan de nobelprijswinnaars voor de vrede.

 4. @3, Bruut, je hebt gelijk, the world sucks. Maar de jongeren in Spanje en Griekenland hebben niets aan deze juiste analyse van jou. Ze hebben banen nodig.
  Maar je hebt verder wel gelijk, dat meen ik.
  De neoliberale uitbuiters zijn de schuldigen.
  Dat zal binnenkort tot iedereen doordringen.

 5. Lijkt de jaren ’80 wel, toen was de jeugdwerkloosheid ook hoog. Kabinet met Lubbers kwam toen met een Jeugdwerk Garantieplan. Maar dit kabinet wil dat niet doen en laat jongeren, chronisch zieken en gehandicapten aan hun lot over!

  Neoliberalen zijn uitbuiters en denken alleen maar in kille cijfers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.