Kamerdebat over 2G-beleid in Nederland

Eerst een update over mijn coronabeleving. Van een ervaringsdeskundige dus. Niet dat ik gebeld ben door Hugo de Jonge maar puur om reden dat ik het coronavirus niet wil bagatelliseren als zou het een griepje zijn. Had afgelopen nacht een rotnacht en kreeg het een aantal uren benauwd aan m’n luchtwegen. Dat zijn duidelijk de kenmerken van corona, dat weet ik, het is een luchtweginfectieziekte. Ik kreeg het koud en rillerig, koorts dus. Moest een paar keer naar het toilet om te wateren en dat gaf een goed gevoel. Het opruimen van die verrekte afvalstoffen was begonnen. Voel me daardoor nu wat meer mans. Bij het wakker liggen zag ik vannacht beelden voorbij komen van coronapatiënten die op de IC aan de beademing liggen. Ik kreeg het te doen met die mensen die door welke onderliggende oorzaak dan ook heel erg ziek zijn met covid-19. Veel mensen staan daardoor voor een enorm dilemma. Wel of niet de derde prik nemen. Terwijl nu duidelijk wordt dat steeds meer patiënten in het ziekenhuis liggen bij wie de bescherming door vaccinatie zo ver is afgenomen dat ze toch ernstig ziek worden door besmetting. Kun je dan niet beter elke 3 maand een vaccin halen en je eigen afweersysteem daarmee aan kracht laten inboeten?

Wel of niet de prik

Vaccinatie is een kunstmatig hulpmiddel. In mijn beleving moet iedereen voor zichzelf afwegen of het wijs is om een prik te zetten. Ik heb het risico genomen, net zoals iedereen in zijn leven ooit een risico nam, om besmet te worden. Puur om reden dat ik er op vertrouwde het virus te resisteren vanwege een goeie conditie en redelijk sterk afweersysteem, ondanks de risicogroep. Dit besluit nam ik met het zelfbeschikkingsrecht in mijn achterhoofd, een groot goed in een democratie. Maar wat zou je doen als je niet kunt vertrouwen op een aangetast afweersysteem? De gok nemen, niet prikken en weg blijven van besmetting, wat in feite een utopie is? Of gewoon de prik nemen en er op ‘vertrouwen’ dat er geen lange-termijn-bijwerkingen plaats vinden. Een heus dilemma dus. En dan wijs ik op de link die onder mijn vorige column werd gedeeld door Ivo Biesmans, waarbij Ivo overigens duidelijk aangaf neutraal in het gedeelde onderwerp te staan. Moet ik nu blij zijn corona te hebben (gehad)? Of moet ik waarschuwen voor de gevaren van de prik op basis van steeds meer onderzoeksresultaten over vaccinatieschade, die nog altijd niet worden opgepikt door de massa media. Mag ik dat vreemd vinden? En wat te denken van het verhaal van Eric Clapton, met 76 levensjaren niet zomaar een wappie zou ik denken. Kortom, de discussie rondom corona zal niet verstommen maar zal escaleren zodra de cijfers m.b.t. oversterfte dramatisch toenemen. Mag ik het vreemd vinden dat deze cijfers opvallend hoog zijn nu juist 85 procent van de bevolking is gevaccineerd?

2G-toegangspas

Nu raak ik toch echt even de weg kwijt. Als ik om me heen kijk ben ik niet de enige die zo denkt. Er is behoorlijk wat maatschappelijke onrust aan het ontstaan nu we ondanks grootschalige vaccinatie al weer een coronaopleving meemaken waarbij de nodige maatregelen opnieuw de economie afremmen. Of moet ik zeggen, alleen het MKB. Het blijft niet alleen bij maatschappelijke onrust maar het voornemen van het Kabinet om een 2G-toegangspas in te voeren zorgt voor een ernstige tweedeling in de samenleving. Vandaag praat de Tweede Kamer met het kabinet over de nieuwe coronamaatregelen. Het zal vooral gaan over de plannen voor een 2G-toegangspas, die alleen geldt voor mensen die gevaccineerd zijn of genezen van corona. Het is onduidelijk of hier voldoende steun voor is. Hoe we het ook wenden of keren, de maatschappelijke onvrede zal alleen maar toenemen bij de in te voeren maatregelen. Het MKB is de grote verliezer maar ook de samenleving die steeds meer verdeeld raakt over de repressieve coronamaatregelen. Is dat het allemaal waard?

GW

11 reacties

 1. Ik heb nog wat voor jou Gerrit. De laatste dagen circuleren er op het internet allerlei onthullingen van de onderzoeksjournalist Ernst Wolff i.v.m. het WEF. Omdat ik niet alles vertrouw ben ik gaan zoeken naar een meer betrouwbare bron. Die heb ik gevonden vermits de man zelf aan het woord is in een drieledig interview dat hier te volgen is https://rairfoundation.com/exposed-klaus-schwabs-school-for-covid-dictators-plan-for-great-reset-videos/ Zet je schrap.

 2. Mooi onderzoekswerk Ivo, we kunnen jou wel promoveren tot onderzoeksjournalist. Zo eentje als Arno Wellens, heerlijk onafhankelijk en zelfsturend: https://www.youtube.com/watch?v=Ypu9poC4SYg

  Het verhaal van Ernst Wolff over Klaus en co heb ik eerder voorbij zien komen op de online media, echter niet op de msm. Lijkt op complottheorie en daarom ongeschikt voor NPO en de andere (staats)omroepen: https://stichtingvaccinvrij.nl/waarom-wij-dit-gaan-winnen-lezing-van-ernst-wolff-die-viraal-gaat/ Goed dat er ook verbinding is gemaakt met dr. Reiner Fuellmich, ook niet de minste jurist op gebied van onderzoekswerk.

 3. Ze kunnen van mij intussen de piepelkuch krijgen, ik doe niet meer mee. Mijn kleinkinderen noemen mij stiekem een ‘wappie’, mijn kinderen houden mij – minder stiekem – medeverantwoordelijk voor een toekomstige kaalslag in de wereldbevolking in het algemeen en de dreigende uitdunning van onze familie in het bijzonder. Omdat opa – naar hij vrij en rationeel dacht te denken – geen prik lustte en zijn mening, zoals gewoonlijk, niet onder stoelen of banken wenste te steken.

  Het is over, mijn pijp is leeg. Geen toeback meer om als nestor de doldwaze Don Quichot uit te hangen voor een reguliere omgeving die helemaal niet gered wíl worden. Tenminste niet op mijn manier.

  De neurotische chaos en virale indianenverhalen op de sociale media dragen er een dikke steen aan bij. Als een discussie verzandt in welles-nietes is het voorbij.

  Tot overmaat van ramp zien we ook nog de twijfel bij @Gerrit, ieders weerspannige hoop in bange dagen, na een covidinfectie met de dag toenemen en verlangt mijn betere helft ongeremd naar een bakje leut in de patisserie. .

  Nee, beste mensen, zoek ’t verder zelf maar uit. Geenszins overtuigd gaat deze ‘poltron’ de GGD bellen voor een prikafspraak. Ik verkneukel mij al bij voorbaat over de reacties. Maar daarna zal ik ook opgelucht zijn. Niet in het minst om het feit dat ík in ieder geval niet de laatste zal zijn die het licht zal moeten uit doen.

  1. Sinds wanneer laten wij ons gek maken door een griepje? Echt het lijkt wel of de wereld massaal haar verstand heeft verloren door 24/24 propaganda. Het is net of enkel het bekende griep nog bestaat.

   De media draaien alles om en dat doen ze wel super slim. Maar helaas is het allemaal onzin wat ze verkopen. Zodra je de media leest die niet meer uit de EU en de VS komen is het een heel ander verhaal. Heel deze corona agenda wordt globaal aangestuurd dat is toch zo duidelijk te zien.

   Waar het grote probleem zit en welk uiteraard nooit benoemd wordt is nl het financiele systeem dat op springen staat. Dmw een spuitje is het toch echt veel makkelijker om miloenen te laten hemelen dan dmv een wereldoorlog.

   Heel goed bekeken om de GGD niet te bellen. Deze griep wordt vrij oud al sinds april 2020 was ie al weg. Als ze morgen stoppen met deze onzin testen is het morgen allemaal voorbij. Ongelooflijk dat zoveel miljoenen mensen zich zo hersenspoelen knap gedaan dat wel. Wat zullen velen mensen zich dood schamen straks als het allemaal uitkomt.

   1. Er is inderdaad een nieuwe golf van coronabesmettingen gestart op Gibraltar ondanks dat de volledige bevolking zou zijn ingeënt https://www.corona-in-zahlen.de/weltweit/gibraltar/ Nu is Gibraltar dermate klein dat de bevolking ook vele contacten heeft buiten Gibraltar, waardoor grotere kans is op nieuwe besmettingen. Het echte probleem zit in het feit dat groepsimmuniteit voor het coronavirus onmogelijk blijkt https://www.theguardian.com/world/2021/aug/10/delta-variant-renders-herd-immunity-from-covid-mythical. Neem daarbij dat de doeltreffendheid van de vaccins afneemt en er minder bescherming wordt geboden tegen de nieuwe varianten, dan klinkt het allemaal minder vreemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: